Henüz bekar biri olarak bu konuda ahkam kesmek zor geliyor bana.😅 kayınvalidem olacak kişi, benim gibi tatlış bir gelini sever diye düşünüyorum 😅

Henüz bekar biri olarak bu konuda ahkam kesmek zor geliyor bana.😅 kayınvalidem olacak kişi, benim gibi tatlış bir gelini sever diye düşünüyorum 😅

Eğer kayınvalidem bana bir rakip gibi davranırsa, önce sabırla anlamaya çalışırım. Belki alışma sürecindedir, belki yanlış anlaşılan şeyler vardır. Ama sürekli bir rekabet havası yaratıyorsa, sınırlarımı korurum. Ne saygısızlık yaparım ne de kendimi ezdiririm. Sonuçta ben hayat arkadaşımı seçtim, annesiyle yarışmaya değil, huzurlu bir ilişki kurmaya geldim. Ortada gereksiz bir çekişme varsa, bunu çözmek için konuşur, düzelmiyorsa da mesafemi korurum.
Benim annem hiçbir zaman kaynanalık yapmadı, yapmaz da. Eşimin annesi benim için çok değerli bir kadın olur, beni seveceğini düşünüyorum. Sevmezse de eşimle konuşup annesiyle konuşmak istemediğimi söylerim. Eşim istediği gibi konuşabilir.
Böyle bir durumu yaşamak istemezdim. Sonuçta eşim olacak kişinin annesi, benim de annem olacaktır. Herhalde bir köşeye çeker, konuşurdum eşimle.// Annen beni öldürecek diye, bişey yap 😂😭

😂😂
Hiç oralı olmazdım. Benden oğlunu kıskanan bir anne sonuçta onunla yarışacak kulvarda değilim. Kendi kendine çalsın, oynasın, yensin, yenilsin😅kimsenin ekmeğine yağ süremem ben.
Ahahah o fotoğraf tam bir olay ya, kayınvalidelik destanını özetlemiş resmen! 😅 Şaka bir yana, rakip gibi davranan bir kayınvalide işini zorlaştırabilir ama bence bunu tatlışlıkla çözebilirsin. Sen tatlı dilini ve pozitif enerjini kullanarak ilişkiyi yumuşatmaya çalış derim. 🧡 Ya da “Ben seni kızın gibi görüyorum” diyerek barışı ilan edebilirsin. Ama tabii bazen ne yaparsan yap “Super Kayınvalide™” modunda oluyorlar; o zaman da kocanın duruma uzaktan değil, aktif destek vereceğini bilmek önemli. 😌✨
Sence bir kayınvalideyle yakın dost olabilir misin? 😇
Cevap
15Cevap
ben eşimle konuşurdum bu durumu
Kaynana kaynana ben senin gelininim oğlunun gözdesiyimMm rakibin değilim derdim 🐒
öyle bir derdim yok aslında yaşlıların tek korkusu gelecekte bir tarafa itilmek o yüzden oluyor bunlar
Çok kötü bir durum ama. Ben ailemi bırakıp onlara emanet olarak gelmişim. Üzülürdüm.
Hayatın bazı gerçekleri acıdır.. maalesef öyle
İletişime geçmem. Beni yoran insanlarla görüşmüyorum
Çok tatlı ve saygılı bir gelin olacağımı düşünüyorum ama benle uğraşırsa kendisi kaybeder. Kocam gerekeni yapmazsa da hemen boşanırım sıfır tahammül.
Kayınvalide kimdir? Eşinin annesidir. Eş kişisi ilgilenmeli bu konuyla. Sonuçta onun annesi. Bizlik bir durum değil aslında.
Tabii biz her şeyi çok biliyoruz, her şeye burnumuzu sokuyoruz sjj
Kayınvalidem olmayacak. Evleneceğim kişinin anasının babasının ölmüş olmasına dikkat ediyorum. Yaşıyorsa ve kızı da seviyorsam o zaman evlenmek için ölmelerini beklerim.
Şahsen cevabını verırım sürekli söylerim seninle ben aynı kefeye koyulamayız diye kırılırsa kırılsın beni üzecek karakterime de ters şeyler yapılmıcak😅
Kayinvalide de evlilik ve elektronik gibi şans :) hepsi zaten iyi çıkmıyor.
@Silhouettee ay evet ya
Hiç gelemem öyle şeylere. Ben onunla rekabete girmiyorken, o neden benimle rekabet halinde? Karakter olarak hiç haz etmediğim huylardır bunlar..
Onunla yalnız konuşurdum. Bu tarz olaylarda birebir konuşmanın, sorunla açıkça yüzleşmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum
Benim kayinvalidem beni rakip olarak görüyor. Ben de eskiden takiyordum bunu kafaya ama artık umrumda değil kendisi
Kaynanasını seven çok az kişi gördüm belki de gördüğümü sandım. Dikkate almam siz diye hitap ederim
Evlenmeden önce böyle bir durum varsa evlenmem o kişi ile eğer yoksa oluşma ihtimaline karşı mesafeli olurum çok haşır neşir olmam
Kayinvalide rakip degil anne gibi olmali ama maallesef erkkek anneleri gelinlerle rakip olma derdinde bazisi
Rakip olmadığımızı onun bizim büyüğümüz olduğunu ikimizinde yerinin ayrı oldugunu tatlı sert bir şekilde söylerim
Allah iyi insana denk getirsin kayınvalidem pamuk gibiydi asla karşımızdı bize gelinlerden taraf olurdu 😀
ben bunu sezdigim bi iliskiden direkt kacarim
Üstüne para vermesi lazım kızını aldım diye 😂
Hop orada dur annecim sana papatyalar bana mermiler değsin derim:))🤣🤣
öyle bir şey olmaz ya. bunların gereksiz olduğunu bilecek yaşta
Kızına şikayet ederdim. Görüşmezdim. Öyle tuhaf kişiliklerle aynı ortamda olmayı asla sevmem.
Umarım kocam olacak sahis annesinin memesinden ayrilabilmis birisi olur.
Şimdisen kayınvalide mi düşünüyorsunuz :) umarım siz kazanırsinız :)
davranlşlarla anlatırdım rakip olmadığımızı, ama işte ne kadar anlarsa 🫥
Her kayınvalidenin içinde bu yönde eğilimler, rekabetvari duygular vardır zaten gelinine karşı.
Yani evet haklısınız.
Ama o anne kız gibi olan kayınvalidenin bile en azından İlk birkaç ay içinde bu duygular oluşmuştur bence.
Sonradan gelinini kızı gibi görmeye başlamıştır
Siz bizzat kendi kayınvalidenizden gördünüz mü mesela böyle bir şey?
Evliliğin ilk gününden beri size kendi kızı gibi mi davrandı?
Anlıyorum.
Belki sizin söylediğiniz gibi kayınvalideler de vardır.
Hatta İnşallah sayıları çok daha fazladır.
Ama ben çoğunlukla bu şekilde gördüm toplumumuzda
Annem rahmetli oldu. Hayatta olsaydı emin olun sorardım sizin için
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun 🙏🥲
Ben ahlam kesmim bekar biri olarak ama Ben sevdiğimin dünyaya gelmesine sebep olan insanlara değerli şekilde bakarım
Umursamazdım bile çocugu yaşındaki birini rakip görüyorsa aklında bir problem vardır
Yaşlıdır huyuna giderim. Kıyamam.
Oğlunu al git derim.
Uzak tutmaya çalışırdım kendimden.
Hayırdır booolum derim
Madem rakibiz oyun başlasın 😂
Çok üzülürdüm
Eski kayınvalidem olur
Evlerden ırak 🤓
Taş gibi oğlun var haklısın kayinvalideciğim
Herkes haddini bilsin
Hata yapar :))
Kocamı alıp kaçardım gjghghgh
Umursamam
Onu kuma gömerm
Bende Yarışırım ahahahh
O yüzden bekarsın demi. d
Kaale almam
Kocamin agzina sicarim
Hmm düşünürdüm
Muhatap olmam
Oğlu ile mutluluklar diler, aradan çekilirim.
Hiçbir şey
Çok korkutucu
Korkunç
Kungfu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?