Bugün dersimiz olan hoca ders saati gelince gelmeyince bir aradım, bana eskiden öğrencisi olan şimdi üniversite de ders veren biri ile karşılaştığını ve sohbet ettiklerini söyledi, beni de davet etti bende gittim.
Çocuk evli mi bekar mı sevgilisi var mı yok mu bilmiyorum ama yüzük yoktu. Bu çocuk farklı bir fakültede lisans öğrencilerine ders veriyor ben başka bir fakültede doktora öğrencisiyim ama onun verdiği derste benim alanımla ilgili. Bu hocam ikide bir git o derse gir müsait vakitlerinde vs dedi. Bende olabilir falan dedim çocuk hemen fakülteyi sınıfı tarif etti falan.
Sohbet ederken çocuğun babasının özel bir hastane sahibi olduğunu vs anlattı hoca. Çocukta yaptığı işleri vs anlattı ve anladığım kadarıyla hali vakti yerinde.
Dersine girme ihtimalim için numaralaştık hemen. Sonra sohbet muhabbet devam etti hocam sürekli beni ona övüp durdu. Hani çocuk beni bir konuma getirecek pozisyonda da değil neden övdü anlamadım.
Hocam kahve alır mısın benden falan dedi ben nazikçe reddettim teşekkür ettim bunun üzerine çocuk benden olsun lütfen gibi bir şey dedi sonra bende kahve içmediğimi söyledim. Başka bir şey iç dediler onu da nazikçe reddettim ama benim için kahve almayı teklif etmesi hocanın teklifini geri çevirdiğim halde merak uyandırdı.
Son olarak sohbetimiz bitip ayrılacağımız zaman hocam masadan ilk kalktı yürümeye başladı sonra bu çocuk kalktı ama iki adım atmadan durdu telefonla uğraşıyor gibi yaptı ben yanına gelince bekledim öne geçsin diye buyur ettim sonuçta oda hoca, görmemezlikten geldi sanki benle bir şey konuşacak gibiydi ama ben o an anlamadım ve önüne geçtim yürüdüm 🥲
Arkadaşım hocamın belki bizi yakıştırdığı için tanıştırmak istediğini düşündü, ilk başta bana mantıklı gelmedi ama fakültelerimiz farklı ve birbirinden uzakta hocam çocukla karşılaştığını söyledi bana çok zor bu ihtimal bu yüzden düşündürücü geldi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz umutlanmalı mıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tamamen boş kuruntu yapmışsın hiçbir hoca öyle bir şey yapmaz emin ol şu an statü olarak seninle aynı durumdayız muhtemelen çok başarılısın derslerini düzenli takip ediyorsun kısacası hocaların gözlerine girmişsindir bu hocada daha da başarılı olman için sana bir anlamda rehberlik ediyor ders aldırma konusuna gelince muhtemelen o alacağın ders senin açından önemli bir derstir belki ileride karşına çıkacak diye bu dersi şimdiden almanı ve öğrenmeni istiyor o yüzden de hocan bu sözünü ettiğin hocadan dersi almanı tavsiye etmiştir övme konusuna gelince hocalar artık doktorant adaylarını lisans öğrencileri gibi görmüyor lisansa öğrencisi gibi muamele etmiyorlar tamamen bir araştırmacı gözü ile bakıyorlar ve senin en iyi şekilde yetişmen için çok emek ve çaba sarfediyorlar bizzat kendimden biliyorum ben şu an kendi bölümümde en gözde en başarılı ve çalışkan doktorantım diyebilirim bunu ben değil kendi hocalarım söylüyor ki ben yeterlilik sınavından çıkar çıkmaz üç ayrı üniversiteden kadro teklifi dahi aldım ayrıca hocalarım beni biri ile tanıştırdıkları zaman başarımdan dem vurarak bölümün gözbebeği diye tanıtırlar beni o yüzden başta da dediğim gibi tamamen kuruntu yapıyorsun akademikte kimse kimsenin özel hayatı ile alakadar olmaz herkes araştırma odaklı çalışır
Haklısın sanırım çok teşekkür ederim, başarıların daim olsun
Rica ederim sizinde başarılarınız daim olsun inşallah 🙏 Ha siz çocuğu beğenmişseniz ona diyecek bir şey yok ama ben olsam böyle bir şey için yanaşmazdım çünkü hoca öğrenci ilişkisi çok absürt kalıyor 😀
Ahaha ne hoca öğrenci ilişkisi yahu daha yeni başlamış öğretmenliğe ve benim öğretmenim değil konuyu nereye çektin 😐
Sonuçta hoca mi hoca yeni ya da eski öğretmen olması önemli değil 😉 ayrıca dersine girersen ona adı ile mi hitap edersin velev ki dersine dahi girmedin karşıladığınız zaman örneğin acı can olsun can diye mi hitap edersin yoksa hocam diye mi? Çömez doktorant sizi 😅
Bence böyle uslüpta biri dönüp kendine bakmalı hocalarının övdüğü öğrenci böyle varoş biriyse vah ki ne vah o üniversiteye.. o hocalar düzgün öğrenci görmemiş
Üslubumda bir sorun olduğunu düşünmüyorum şahsen çömez olmanın da kötü bir şey olduğunu zannetmiyorum bence bu konuda kendinizi yargılayın ve asıl siz üslubunuza özen gösterin 😉
Biraz hocanızın nasıl biri olduğuna bağlı yani mesela seni seven biriyse seni o çocuğa ayarlamak istemiş olabilir bence çocuğu beğendiysen kendine olabildiğince umut verme çünkü olmazsa üzülürsün ama beğenmediysen zaten umrunda olmaz
Hoca beni çok seviyor ve bende beğendim çocuğu 🥲 haklısın umutlanmamak daha iyi sanırın