Yakın arkadaşım güya ama?

En yakın arkadaşım bana taban tabana zıddız. Aslında yakın arkadaş bile diyemem. Yere düşsem de ezse diye bekliyor resmen. Hani yakın arkadaşlar birbirine destek olur ya bu benim iyiliğimi değil kötülüğümü istiyor içten içe. Zaten kenafir gözlü denir ya, nasıl bir kıskançlıksa nazar değiyor onun yanında hep. Bir aksilik yaşıyorum mutlaka. Mutsuz olmamı başarısız olmamı bekliyor resmen.

Ben üniversitede tam bursluyum, burssuz okuyor, akademik anlamda aşırı başarısız. Sırf üniversite okudum demek için okuyor. Benim aklımda üniversiteden sonra yüksek lisans doktora planları, yurtdışı, dil öğrenme gibi planlar varken onun aklında mezun olup evlenmek var. Tipik evli üç beş çocuklu ev kadını olup çıkacak, biliyor başka bir şey olamayacağını. bir halt değil ama burnunu kaf dağına çıkarmaya çalışıyor, ama bana sökmediği için gizli nefret edip seviyormuş gibi yapıyor.

Ortamda kötünün iyisi diye arkadaş oldum, ister istemez samimi olduk ve birkaç senedir hep beraberiz. Başka birileriyle tanışamam şimdilik ama boğuluyorum. Yardım eder misiniz, sizin de başınızdan geçiyor mu böylesi şeyler?
Yakın arkadaşım güya ama?