Ben bunun 2 sebebi olduğuna inanıyorum. 1. si erkeğin güç peşinde olması bazı kadınların da güç sahibi erkekleri beğenmeleri 2. si ise amigdala ile alakalı. Onun yanında daha bir güvende hissediyor. Daha az korkuyor ve güvenliği bakımından daha rahat hissediyor. Fakat olası hayatı boyunca yaşayabileceği 10 zorbalanmadan kaçmak için bütün bir hayatını zorbalanarak geçireceği gerçeğini görmezden geliyorlar...
Aslında bahsettiğin her iki seçeneğinde kendi içinde haklılık payı var, evet katılıyorum sana
Lakin Ben senin açtığın bu pencereden baktığımda Tüm bunların dışında bir de şöyle bir manzara ile karşılaşıyorum ;
Günümüz koşullarında erkek için güç temsili ; Kaba kuvvet değil Paradır Saygınlıktır Kariyerdir
Ama evet bunlar bilincin perspektifinden yansıyanlar Sizin de dediğiniz gibi bilinç yerine amigdala devrede ise O zaman o kadın gözünde Güç : Kaslı kollar Sert bakışlar El de sallanan bir tesbih Her ortamda raconu belirleyen Dominant bir karakter... olabilir
Kadınların en temel içgüdülerinden biri olan Korunma Sahiplenilme Benimsenme Arzuları ise tüm bu saydıklarımızı besleyen ve belirleyen ana damarlardır.
Bu acidany bakıldığında Maço erkek Yağmurlu bir havada sığınılacak bir şemsiye gibidir
Özellikle son dönemlerde erkeğin kadına şiddeti konusu fazlaca abartılıyor ülkemizde. Böyle söyleyince de yalnış anlaşılmalara açık bir şey söylemişim gibi hissettim ama :) Gerçekten çıkıyor delinin biri vahşice bir şey yapıyor, sosyal medya da gündem oluyor ve bütün kadınlarımızı korku salıyor. En son ki vahşette abisinden babasından korkan insanlar tanıyorum. Dolayısıyla günümüzde artık eli maşalı sert erkekler de güvenlik açısından rağbet görüyor diye düşünüyorum. Güçten kastımı iyi anlamıssın :) Evet normalde bir erkek için güç paradır, para da kitle kontrolü ve söz ağırlığı sağlar. Örneğin Ali koç, paraya mı ihtiyacı var? Ama 30 milyonluk bir camiayı yönetmek için canla başla çalısıyor. Trump, paraya mı ihtiyacı var? Yönetmek söz sahibi olmak için bu yaşında başkan olmak için vuruldu bile... Tabii ki ben böyle söylüyorum o zaman haklıyım gibi bir şey diyemem ama :) görebiliğim kadarıyla bütün sebebi olmasa da bazı insanlar için sebeplerden biri de budur diye düşünüyorum...
Naptın dostum olayı tamamen toplumsal hatta antropolojik açıdan ele almış makale kaleme almışsın.
Dur hele bir bekle Birazdan öğle arasına çıkacağız Bir saate vaktim var yemek molası için. O arada yazabilir miyim bilmiyorum.
Ama söylediklerinin hemen hepsin de haklısın. Özellikle de "KADINA ŞİDDETİN ABARTILMASI' konusunda
Muhtemelen bunu okuyan kadınlar sinirlenip kızacaktır bize.
Ama bunun yerine sakince düşünseler onlar da anlayacaklar ki ; Şu an kadına şiddeti önlemek için alınan tüm yasal tedbirler Bırakın önlem almayı Bırakın önüne geçmeyi Aksine ve bilâkis KADINA ŞİDDETİ TEŞVİK EDİYOR
Bunu da ayrıca bir konu başlığı olarak seninle ele alalım olur mu?
Şimdi siz böyle deyince aklıma geldi biliyor musunuz ; Her sene fethiye'ye gideriz tatile Orada da uzun yıllardır İngilizler yoğun bir şekilde bulunuyor Şimdi son birkaç senedir Ruslar çoğunlukta.
Oradaki yabancı turist kadınlardan duymuştum ; Türk erkeklerini çok seviyoruz beğeniyoruz diyorlardı Neden diye sorduğumda bana şunu söylediler Çünkü Türk erkeği bize kadın olduğumuzu hissettiriyor. Bizi kıskanıyor Bir başka erkekle konuşmamızı istemiyor Sahipleniyor benimsiyor Sen benimsin diyor Her an eli gözü üzerimizde gibi
Biz kendi yaşadığımız ülkede kendi erkeklerimizden bunları hiç görmedik... demişlerdi.
Peki şöyle düşünsek ; Belki de çocukluğunda babasından yeteri kadar ilgi sevgi görmeyen kız çocukları Yetişkin bir genç kadın olduklarında Hiç göremedikleri o baba sevgisi ve otoritesini yine aynı erkekte bir arada bulabilmek adına Maço erkeklere yöneliyorlardır Olabilir mi sizce?
Uzman çavuş mu?🪖 Yok hayır ben uzman çavuş olacak yaşı çoktan geçtim. Eğer askerde tezkere bıraksaydım Yani meslek olarak askerliğe devam etmek isteseydim Muhtemelen şu an yarbay olmuştum.
Özel bir şirkette insan kaynakları yöneticisiyim ben 🙏🧏♂️
Peki sen maço erkekler de ne buluyorsun? Nedir onları senin gözünde çekici kılan?
Ayy aman onlardan hiç bahsetme zaten. Bende sinir oluyorum. Ana kuzusu gibi ne o öyle be. Erkek dediğin dik bir duruşu olur Kendinden emin olur Ayakları üzerinde durabilir Başkasından destek görmeden de yaşamını sürdürebilir En azından alacağı her kararı anne babasına danışan erkek... erkek değildir benim gözümde
Kesinlikle katılıyorum size bu konuda. Bir erkek PRENSES OLACAĞINA MAÇO OLSUN DAHA İYİ
Hmm kılsız demek istediniz İyi ama şimdiki genç kızların neredeyse hepsi kılsız erkek seviyor Yazık genç oğlanlar da kollarındaki bacaklarındaki kılları almaya çalışıyorlar
Aynen öyle dostum. Bilinç devrede değilse, daha doğrusu bilincin kontrolü yine duygulara bırakılmışsa. E insan da bu zamanda bir hayvanlarla benzerlik göstermeye başlıyor.
Hedonist duygular açığa çıkıyor
Yiyip içen Yatıp uyuyan Üremek için değil Sadece orgazm yaşamak için sevişen Para kazanıp birikim yapan Hep daha fazlasını isteyen Ama hiç mutluluğu yakalayamayan Bir HAYVANa dönüşüyor insan.
Yok ben baya öyleyim aslında sadece kendimi gözlemliyorun aşırıya kaçarsa fren yapıyorum bence öyle yaşamak eğlenceli oluyor film gibi kendimi ve hayatı izliyorum