- Aşk İlişkileri konusunda 265,9b cevap paylaştı.
u 1 yılAşk, insan deneyiminin en güçlü ve karmaşık duygularından biridir ve hem beden hem de ruh sağlığı üzerinde derin etkileri olabilir. Bu etkiler, aşkın türüne, yoğunluğuna ve ilişkinin durumuna bağlı olarak değişebilir. Mutluluk hormonları: Aşık olmak, dopamin, serotonin ve oksitosin gibi mutluluk hormonlarının salgılanmasını artırır. Bu hormonlar, stresi azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve genel olarak iyi hissetmemizi sağlar.
Kalp sağlığı: Aşk, kalp atış hızını düzenler, kan basıncını düşürür ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Uyku kalitesi: Aşık olan kişiler genellikle daha iyi uyurlar.
Ağrı kesici etki: Oksitosin hormonu, ağrı kesici etkiye sahip olabilir. Bağışıklık sistemi: Aşk, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırabilir. Olumsuz etkiler: Stres ve anksiyete: Aşk, özellikle ilişkinin başında veya sorunlu dönemlerinde stres ve anksiyeteye neden olabilir. İştah değişiklikleri: Aşık olan kişilerde iştah artabilir veya azalabilir. Uyku sorunları: Bazı kişilerde aşk, uyku sorunlarına yol açabilir. Kilo değişiklikleri: Aşk, kilo alımına veya kilo kaybına neden olabilir. Mutluluk ve iyi hissetme: Aşk, insanı mutlu eder, hayata karşı motivasyonu artırır ve genel olarak iyi hissetmemizi sağlar. Özgüven artışı: Aşık olmak, özgüveni artırır ve kendimize daha iyi hissetmemizi sağlar. Anlam ve amaç duygusu: Aşk, hayata bir anlam ve amaç duygusu katar. Sosyal destek: Aşk, sosyal destek ağımızı genişletir ve yalnızlık duygusunu azaltır. Olumsuz etkiler:* Bağımlılık: Aşk, bağımlılık yapabilir ve ayrılık durumunda büyük acılara neden olabilir. Kıskançlık ve güvensizlik: Aşk, kıskançlık ve güvensizlik gibi olumsuz duygulara yol açabilir. Depresyon ve üzüntü: Aşk, özellikle ilişkinin sonlanması durumunda depresyon ve üzüntüye neden olabilir. Düşük özsaygı: İlişkide yaşanan sorunlar veya reddedilme, özsaygıyı düşürebilir. Aşk, hem beden hem de ruh sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Bu etkiler, aşkın türüne, yoğunluğuna ve ilişkinin dinamiklerine bağlı olarak değişebilir. Sağlıklı ve dengeli bir aşk ilişkisi, hem beden hem de ruh sağlığı için birçok fayda sağlayabilir. Ancak, sağlıksız veya sorunlu bir ilişki, hem bedensel hem de ruhsal sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Önemli olan, aşkı dengeli yaşamak, sağlıklı sınırlar çizmek ve hem kendimizin hem de partnerimizin ihtiyaçlarına dikkat etmektir. Unutmayın ki, aşkın en önemli özelliği, karşılıklı saygı, sevgi ve anlayışa dayanmasıdır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAşk, hem beden sağlığını hem de ruh sağlığını derinden etkileyebilir, ancak bu etkiler farklı şekillerde kendini gösterir. Aşkın hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir, ve bunlar kişinin ilişkiye nasıl yaklaştığına, duygusal durumuna ve ilişkinin dinamiğine bağlı olarak değişir.
Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkiler:
Aşk, genellikle ruh sağlığı üzerinde pozitif bir etki yapar. Sevgi ve yakınlık hissi, güven duygusunu artırır ve bu da depresyon ve kaygı gibi olumsuz ruh hallerini hafifletebilir. Aşk, insanın kendini değerli hissetmesini sağlar, özgüvenini artırabilir ve yalnızlık hissini ortadan kaldırabilir. İyi bir ilişki, duygusal destek ve paylaşım sunarak kişinin duygusal dengesini sağlamasına yardımcı olur.
Ayrıca, romantik ilişkilerdeki mutluluk ve tutku, beyin kimyasını etkileyebilir. Örneğin, oksitosin ve dopamin gibi "mutluluk hormonları" salınır, bu da genel ruh halini iyileştirir ve kişiye yaşam sevinci katar.
Beden Sağlığı Üzerindeki Etkiler:
Aşkın bedensel sağlık üzerinde de çeşitli etkileri vardır. Fiziksel temas (örneğin, sarılmak, el tutmak, öpüşmek) oksitosin seviyelerini artırarak bağlanmayı ve rahatlamayı destekler. Bu, kan basıncını düşürebilir, stresi azaltabilir ve kalp sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca, düzenli bir romantik ilişki, kişiyi daha aktif olmaya ve sağlıklı alışkanlıklar edinmeye teşvik edebilir.
Ancak, aşk bazen beden sağlığını olumsuz yönde de etkileyebilir. Örneğin, ilişkiyle ilgili stres, endişe veya güvensizlik, uyku problemleri, iştah değişiklikleri ve genel fiziksel rahatsızlıklar yaratabilir. Ayrıca, kalp kırıklığı veya ayrılık gibi duygusal travmalar da fiziksel sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir, bağışıklık sistemini zayıflatabilir.
31 Yorumla
Soran1 yılEfsaneye bak sennn nelerde bilirmiş bir efsane kolay yetişmiyor fark buuuu 🙏🤗👏👏👏👏
1 yılBana göre, aşk hem beden sağlığını hem de ruh sağlığını etkiler, ama ruhsal etkiler çok daha belirgindir. Aşk, bir yanda mutluluk ve heyecan getirebilirken, diğer yanda kaygı, stres ve içsel karmaşa yaratır. Ruhsal dengeyi bozan bir aşk, bedeni de etkiler çünkü stres, uykusuzluk ve duygusal iniş çıkışlar fiziksel sağlık üzerinde de izler bırakır. Ama bir ilişki sağlıklıysa, sevgi ve güven hissi bedenin daha iyi çalışmasına da yardımcıdır. Yani aşk, her ikisini de derinden etkiler, ama en çok ruhu şekillendirir.
21 Yorumla- 1 yıl
Eic için teşekkür ederim 🌸
1 yılÖnce ruhun sonra da bedenin etkilenir. Dilerim hepiniz iyi anlamda etkilenirsiniz.
11 Yorumla
Soran1 yıl✨🥰😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u 1 yılKarşılıklı iyi giden bir ilişki ilaçtır. Hem bedene hemde ruha iyi gelir aşk...
Eğer toksik bir aşk veya karşılığı olmayan bir aşk söz konusuysa, insanı bedenen ve ruhen hasta eder.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Aşk değil ama insanlar hem beden hemde ruh sağlığını bozar! 😅10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 21b cevap paylaştı.
u 1 yılRuh sağlığını etkiliyor
10 Yorumla
1 yılRuh sağlığını daha çok etkiliyor. İyi anlamda ruha iyi gelen birisi hayata girdiyse belki insan çok daha sakin, anlayışlı bireyler haline geliyor tahammülü normal zamanlarında az olsa bile olan bitene. Kötü anlamda ruha etki ediyorsa kişide mental çöküntü oluyor ve buna bağlı olarak sosyal hayatına adapte olmada, işine odaklanmada güçlük yaşıyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 392 cevap paylaştı. Aşk, içinde çok fazla duyguyu barındırdığından etkileri de hem ruhsal yönde hemde bedensel şekillerde kendini gösteriyor. Fazlaca kompleksli bir duygu olduğundan gelişen etkiler birbirinden kopuk değil.
Var olan soyutluluk kendini somuta bıraktığında, etkisini fiziksel boyutta görmek mümkün.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAşk hem beden hem de ruh sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip karmaşık bir duygudur. Her iki yönde de olumlu ve olumsuz etkileri olabilir. Aşk, kalp atış hızını düzenleyebilir, kan basıncını düşürebilir ve genel kalp sağlığını iyileştirebilir. Aşk, mutluluk ve iyi hissetme hormonları olarak bilinen oksitosin, dopamin ve serotonin gibi hormonların salgılanmasını tetikler. Sonuç olarak, aşk hem beden hem de ruh sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip karmaşık bir duygudur. Olumlu etkileri genellikle daha ağır basmakla birlikte, olumsuz etkileri de göz ardı etmemek önemlidir. Sağlıklı ve mutlu bir ilişki, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı olumlu yönde etkileyebilir.
00 Yorumla
1 yılWay be, soruya bak 👍.
Önce kalp, akıl, ruh, beden.
12 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler 🙏😊
- 1 yıl
Aşk hem zehir, hem panzehirdir. yanlış yerden tutarsan pis zehirler. ben iki türünü de tattım, bağışıklığım güçlendi :)
1 yılİkisini de etkiler hüsnüm sayesinde gençleştim resmen bu kadar mı farkeder🤣
14 Yorumla
Soran1 yılSenin hüsnünü yerim yavruuuuu ceylan 😂😂😂😂
- 1 yıl
Ah cici Kumam al bi budunu da sana ayırdım 😂😂😂
Soran1 yılAllah razı olsun beee sağol 😂🙏
- 1 yıl
😆🥳💕
Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı. Aşk önce ruh sağlığını, sonra beden sağlığını etkiler. Mutlu bir aşk insanı psikolojik olarak güçlendirir, bu da fiziksel sağlığa yansır. Ama stresli, yorucu bir aşk tam tersine hem ruhu hem bedeni yıpratır.
10 Yorumla
1 yılHayır, içtenlikle düşünüyorum ki tam tersine, gerçek aşk kişiyi arındırır, denge getirir ve ona içsel güç ve sınırsız cesaret verir. Saflık temizler ve boşluk hissini kalbi, zihni ve ruhu ve diğerini besleyen bir uyumla değiştirir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Akıl sağlığını etkiler önüne bakmaz gibi zalak olur bunda dolayı beden sağlığı da etkilenir
11 Yorumla
Soran1 yılAyyy çok güldüm 😂😂😂 çok güzel nokta atışı yorum 🥰🥰🙏
Ruh etkilendiği zaman bedene de tam anlamıyla sirayet ediyor zaten.. Aşk kalbi ve ruhu acıtır.. Zihni de düşüncelerle yorar. Buda doğal olarak beden hücrelerine etki eder...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılDüzgün giderse mutluluk hormonu, enzimler, düşünceler çok iyi. Ama aksi halde, yeme düzeni, düşünememe, işlerinden kalma vs hepsi brbrbni tetikler. Sen yaşadınmı?
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. İkisini de gülo
23 Yorumla
Soran1 yılHer türlüde hem iyi hem kötü 🥰☺
Soran1 yıl🥰🥰💃😘
- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
1 yılAşk değil bence karşımızdaki insanın kişiliği ve davranışları şifa olur ya da tam tersi zehir.
10 Yorumla
1 yılÖnce ruh sağlığını etkiliyor sonrasında da stresten beden sağlığı da her şekilde etkileniyor zaten aslında ikisi de birbiriyle bağlantılı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılÖnce ruh sağlığını etkiler sonra beden sağlığını etkiler
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİkisini de etkiler eğer ruhumuz sağlıklıysa bedenimize sirayet ediyor bu
10 Yorumla Ruhu sağlıksız eder, baştaki kısa süreli hisse kanmamak lazım. Objektif olalım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÖnce ruh sağlığını etkiler o da bedeni etkiler
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHer ikisini canım
Allah vermesin gerçekten balıkların ağa takıldığı gibi düşün öyle bir hal10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
1 yılAşk bence ruh sağlığını daha çok etkiler. Öyle de olmalı. Oda bedene yansır.
10 Yorumla
1 yılAşk direk ömür törpüsüdür.
Ne sağlığın kalır elinde
Ne de umutların10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
1 yılÇene sağlığını bile etkiler
Avare avarel gülen birini gorursen o da ask dan10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Her iki durumda da öncelikle ruhsal durumunu etkiler, iyileşen ruhsal durum ise fiziksel duruma pozitif olarak yansır, bunun tam tersinde de tersi olur.
00 Yorumla
1 yılEğer iyi gidiyorsa ruh sağlığına iyi gelir. Ama kötü giden bi aşksa, tatmin etmeyen üzen bi aşksa ruh sağlığınız yerle bir olurken bedeni de ihmal edeceğin için beden sağlığında çöker.
00 Yorumla
1 yılRuh ve beden sağlığı bir bütündür. Ruh sağlığının bozulması bedene, beden sağlığının bozulması ruha yansıyabilir.
00 YorumlaRuh sağlığını alt üst ediyor.
10 YorumlaYanlış erkek ruh sağlığını etkiliyor. Aşk değil..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAşk sağlık falan bırakmıyor. Beden ruh hiç biri yok ortada.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 548 cevap paylaştı. Her ikisi de. Kalbi bile durdurabiliyor bazı durumlarda.
00 Yorumla
1 yılÖnce ruh sağlığı iyi olur
111 Yorumla
Soran1 yılÇok etkisi var evet 🥰
- 1 yıl
Aşık mı oldun
Soran1 yılMutluluk lâ ilgisi var aşkın onu kastettim
- 1 yıl
Mutlu musun?
Soran1 yılOlmuyayım mı?
- 1 yıl
Mutlu ol tabi demek ki aşıksın sen 😂😂
Soran1 yıl
Soran1 yılDeme deme inanırım 🥰☺
- 1 yıl
İyi iyi keyfine bak mutlu ol
Soran1 yılTeşekkürler inşallah herkes mutlu olsun🙏
- 1 yıl
Amin
İkisini etkiler. Bu enerji verir.
13 Yorumla
Soran1 yılHarika yorum buu 🙏🥰
İkisini de etkiler diye düşünüyorum
11 Yorumla
Soran1 yılBencede
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ruh sağlığını etkiler
112 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle çok etkili
Soran1 yılOldum tabi
Soran1 yılİnşallah olur diyelim 🙏
Soran1 yılPeki sen bilirsin ☺
Soran1 yılHiç evli gibi değilsin maceracı bir yönün var
Soran1 yıl🙏🙏
1 yılAşk ruha, seks bedene nüfuz eder.
110 Yorumla
Soran1 yılOoo ateşli bir yorum🥰💫💃
Soran1 yılDeme öyle ama inanırım ☺😂
- 1 yıl
İnansan da gerçek inanmasan da.. Sonra kırılmak yok ;)
Soran1 yılNeye kırılayım ki benlik bi durum yok ortada tadını çıkar bi postada benden olsun ☺
- 1 yıl
Şakacı seni. Kırmayacağım. 4 olacak. ;)
Soran1 yılBu kadarcık mıııı gülerim buna 😂😂
- 1 yıl
Özel durumlarda 9 a da çıkarım ancak ben motoru zorlayıp ömrünü kısaltmamayı tercih ediyorum. Standardım 3, senin hatırına 4 olacak.
Soran1 yılDediğim gibi benlik bişey yok afiyet olsun 🙏
- 1 yıl
İyi sabahlar.
Soran1 yılİyi sabahlar
1 yılÖnce ruh sağlığını etkiler, ruh sağlığıda bozulursa stres vb vücudu etkilemeye başlar...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 65,4b cevap paylaştı. Ruh sağlığını etkiliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTabiki yıkar adamı 6ay komando eğitimi gördüm yıkılmadım birini sevdim kendi buldu ilgi verdi ısındım çok sevdimm birden gitti panik atak oldum geceleri bazı saatler uyanıyorum başım çıkışıyor karnım ağrıyor Bune acıdır diyorum
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAklım hayatta ama ruhun başka yerde ne zman geçecek şüpheliyim ilaç kulllanmakda istemiyorum
1 yılÖnce ruh sonra beden çünkü ruhumuzda hissederiz
10 Yorumla
1 yılAşk denen b0k her b0ku etkiler awk
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
1 yılRuh sağlığı kalmıyor
10 Yorumla
1 yılRuh sağlığını etkiler aşk insanı manyak yapar
10 Yorumlaruh sağlığı tabiki
20 Yorumla
1 yılAşk bı sudur iç iç kudur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Tüm vücut kimyasını etkiler bence.🙂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle ruh sağlığı
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 45,2b cevap paylaştı.
1 yılBence ikisini de etkiler.
10 Yorumla
1 yılruh saglığını ve bundan ötürü dolaylı olarak bedeni
00 Yorumla
1 yılRuh sağlığı
11 Yorumla
Soran1 yılÖnce onu etkiler evet
1 yılRuhu ruhta bedeni etkiler
11 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru
Gizli Üye(30-35)1 yılbenim sağlığı komple skti attı maalesef
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılRuh saglıgını
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılHer ikisine de iyi gelir
00 Yorumla
1 yılruhu etkilediği için bedene de yansıyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,4b cevap paylaştı.
m 1 yılOlumsuz Bir yönü yok bence
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılBence ikisini de etkiler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBeden
11 Yorumla
Soran1 yılEtkisi çok evet
1 yılPsikolojini alt üst eder ilk öncr
22 Yorumla- 1 yıl
T. akıpp atar mısın lütfen
Şimdiden teşekkürler 😎👍 - 1 yıl
@Hassas_Dokunuşlar attim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılIkiside
20 Yorumla - Devamını Gör (35)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler