Bazen eşimi affedemiyorum destek almalı mıyım?

7 aylık evliyim. Nikahıma 1 ay vardı bir gün nişanlımı aradım dedim ki tüller hazırmış akşam alır mısın..

işte başladı acelesi mi var 1 hafta sonra alsak ne oluyor demeye bizim buradan bir kavgamız başladı ve inatla devam etti. Onun görüşüne göre ben ablamın dediklerine göre hareket ediyordum.
bir de ablamın kızına bakma mevzusu vardı. En başından beri ablam evlenince de kızına bakmam gerektiğini söylüyordu. Kızına bakıyordum çünkü..

ablam da çalışan biri olduğu için bakacak kimsesi yoktu. Eşim de tabii ilk başlarda kabul etmişti ama nikahımıza 2 ay kala falan istemediğini dile getirdi ben de korkumdan yalvar yakar lütfen benden bunu isteme ablama bunu yapamam dedim ve defalarca bu yüzden aramızda hep soğukluk oluştu. Bende aslında kızına bakmaktan yorulmuştum ama ablama bir şey diyemiyordum daha ilişkimizin başında bile bunu söylemişti.

neyse son 1 ay kala ise o tül mevzusu yüzünden aynı gün kavga ettik telefonda ve ben ne yapacaksın ayrılcak mısın diye tekrar ettim o da en son evet ayrılıyorum diyip kapattı telefonu.
akşam oldu ablamın evinde kalıyordum zaten ablam geldi. Anladı tabii bir şeylerin ters gittiğini.
anlattım bende. Sonra işler biraz daha karıştı. Nişanlım ciddi ciddi beni komple gözden çıkarmıştı ama tekrar iletişime geçmemiştik bile.
ben ise her zamanki gibi olur diye düşünüyordum. Ben ertesi gün akşam eltimi aradım o da abisinin evinde kalıyordu. eltim işten gelince sormuş ve o da bitti demiş. Evim hazırdı. Gelinliğim hazırdı. Kınalığım hazırdı. Birkaç gün önce hatta provasına gitmiştim. Dizlerim kızarana kadar evi temizlemiştim. Hepsi daha birkaç gün önce olmuştu. Kaldıramadım bunları bir anda idrak edemedim.
Bir sonraki gün ise ablam işten erken geldi. Dedi sana bir şey diyeceğim ama sakin ol. Ben nişanlını aradım oğlum Ece ye böyle demişsin ne oluyor falan dedim dedi. O da bitti olmaz bizden en iyisi bu demiş.
o gün ben sinir krizi geçirdim. Beni dışarı çıkardılar geri geldik. Sonra abisi enişteme hesap yapın akşama konuşmaya gelelim demiş.
balayı yerimiz bile hazırdı parası ödenmişti.
ben de o gün bir yolunu bulup evden çıktım onların gelmesini bekleyemedim. Zaten evim yakındı. Oturacağımız eve gittim.
Ağladım yıkıldım resmen. Çantamda ilaçlar vardı niyetim olmek değildi ama o an sinirimle onları da içtim bir şey olmadı zaten sonra yokluğumu farkedince kapıya geldiler nişanlım da geldi.
kapıyı açtım ablam panikle beni kusturmaya çalıştı. kendime geldiğimde herkes yanı başımdaydı rezil olmuş hissettim.

sonra nişanlım konuşalım son kez dedi. Herkes çıktı gitti biz konuşmaya başladık. Ablamın kızı konusuna kadar anlaşmıştık hatalarımızı çokça konuştuk bu raddeye gelmemeliydi dedik ama ablamın kızı konudunda ise dedi ki ben senin artık acı çekmeni istemiyorum. Mutlu değilsin mutlu olmanı istiyorum o kıza bakacaksan ben kabul edemem dedi.
sabahın 7 sinde sana getirecek yeri geldiğinde seni oraya çağıracak olmaz böyle sen yeni bir yuva kuruyorsun dedi.

ben o gün eve gittim. Ablam rezil ettin bizi diyip durdu. Sustum. Sonra kızına bakmamı istemiyor dedim. Bunu diyince işler değişti. asla evlenmemi istemediler. bu süreçte hangi tarafa cevap vereceğimi bilemedim.
nişanlım da ablam da şartlarını sunmuştu.
sonunda ise nişanlımı seçtim ablamla da barıştık şu an çok mutluyum ve iyi ki de kızına bakmıyorum diyorum. Eşim de bana yaşattıklarından çok pişman oldu ama ben bazen oturup ağlıyorum. Herkese öfke duyuyorum eşim de dahil. nikahıma 2 hafta kaldığında düzeldi bazı şeyler ve ben o 1 ayı aç, bitkin, ağlarken ve yalnız geçirdim.

Bazen eşimi affedemiyorum destek almalı mıyım?