Muhafazakar aile yüzünden ayrılmak?

ben izmirli bir ailenin kızıyım erkek arkadaşım ise karadenizli muhafazakar bir aile.1,5 yıldır çok güzel bir ilişkimiz vardı. dün noktaladık. bir tanıdığımız hakkında konuşurken konu konuyu açtı. evlilik muhabbeti konuşuyorduk. ailelerimizin farklı olduğunu evet biliyordum. Hatta önceden erkek arkadaşım bana sana çok güzel bir düğün yaparız ama alkollü yapamayız demişti. sorun değildi ben ve ailem için. kimse alkolik değil sonuçta. ama asıl sorun annesi… haremlik selamlık muhabbeti varmış. Ben de bunu kabul etmedim. Ailemde etmez. Ben abimle babamla aynı masada yemek yiyemeyecek miyim? Erkek arkadaşımda çok üzgün resmen severek ayrıldık. Annesi hiçbir şekilde fedakarlık etmiyor. Bu konuda saygı beklediğini söylüyor ama bu da bize saygısızlık değil mi? Biz dış kapının dış mandalı mıyız. Madem evlenip aile olunacak neden ayrı masalardayız? Hiç hoş değil. Dün gece ayrıldık bu sabah erkek arkadaşım bana mesaj atmış. “Benim ailemden ötürü mutlu olmaya hakkım yok” diye. O kadar üzüldüm ki. İnsan oğlu için hiç mi fedakarlık yapmaz. Ben ve ailem bunu kabul edemeyiz çünkü bu bununla başlar sonra kapan öyle giyme böyle giyme diye uzar gider. Erkek arkadaşım asla bu kafada biri değil bu arada. Abisiyle bile konuşmuş abisi arkasında. Abisi annesiyle konuşmuş ama kadın fedakarlık yapamıyor. Din din diye kafayı yemiş bana da günah değil mi? Bu insanlar bunun vicdanıyla nasıl yaşayacak? Ne yapacağım biri bir şey söylesin dayanamıyorum.
Muhafazakar aile yüzünden ayrılmak?