bir ilişkide her şeyi açık açık konuşmak mı daha sağlıklı, yoksa bazı şeyleri içinde tutmak mı daha doğru? her şeyin konuşulması ilişkiyi güçlendirir mi, yoksa gereksiz sorunlara mı yol açar?

bir ilişkide her şeyi açık açık konuşmak mı daha sağlıklı, yoksa bazı şeyleri içinde tutmak mı daha doğru? her şeyin konuşulması ilişkiyi güçlendirir mi, yoksa gereksiz sorunlara mı yol açar?
İlişkilerde her şeyi konuşmak ya da bazı şeyleri gizli tutmak, uzun ve karmaşık bir konudur. Bu konuda kesin bir doğru ya da yanlış yoktur ve en iyi yaklaşım, ilişkinizin dinamiklerine, partnerlerinize ve sizin kişisel değerlerinize bağlıdır. Açık iletişim, partnerler arasında güven ve samimiyetin oluşmasına yardımcı olur. Her şeyi konuşmak, saklayacak bir şeyiniz olmadığı anlamına gelir ve bu da ilişkinizi güçlendirir. Duygularınızı, düşüncelerinizi ve endişelerinizi paylaşmak, partnerinizin sizi daha iyi anlamasını sağlar. Bu da empati ve anlayışı artırır.
Genellikle bazı şeylerin gizlenmesi gerektiğini duyuyorum çevremde ama buna katılmıyorum. Birbirinden bie şeyleri gizleyen çiftler bir yanılsamayı yaşıyor gibiler. İlişki yüzeysel çünkü anlatacağı şeyi karşısındakinin anlamayacağından emin. Oysa ki ilişkiyi güçlendiren en önemli unsurlar anlaşılmak ve güven duymaktır.
Cevap
16Cevap
gizli saklı olmaz
Saklamak şüpheyi şüphe güvensizliği güvensizlik de ayrılığı getirir…. Anlatın konuşun rahatlayın
Gizli kalmalı ama konuşulacak mevzular elbette konuşulmalı
Geçmişi değil onla tanıştıktan sonrası her şey konuşulmalı bence
Bence saklı kalmalı herkesin kendine öz şeylerini bilmemeli hiç kimse
Her şeyin konulması taraftarı değilim doğrusu, bazı sınırlar her zaman korunmalı
Konuşsan seni anlayabilecek kapasitede ya da değerlere sahip biri mi
Açık ve net şekilde konuşmak gerek diye düşünüyorum
Her şeyi konuşmak önemli.
Katılıyorum
Gizli kalmalı bence geçmişe takılmamak lazım 🫡
Bazı şeyler gizli kalmalı
Konuşursun ters teper ortada dur
durumdan duruma değişebilir. genellikle dürüst olunmalı sorulursa
gereksiz sorunlara yol açabilir
Açık olmalı sonra ortaya çıkarsa agzına sıcarım
Konuşulmalı bence.
Gizli kalmamalı. Çocuk değiliz hiç birimiz gizlenmesine gerek yok.
Her şeyi konuşmak
Gizli saklı olmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?