Sevgilimin 2 yıllık eski sevgilisi kansermiş. Ne yapmalı?

Arakadaşlar benim 1 yıllık ilişkim var sevgilimle sevgili olmadan önce 2 ay arkadaştık ve eski 2 yıllık sevgilisinden bahsetmişti ayrılma nedenleride o kızla bigün tartışmışlar ve kız hemen başkasıyla çıkmaya başlamış ama bana kızın kanser olduğundan hiç bahsetmemişti. Kız sonra sevgilisinden ayrılmak istedi ve ayrıldida buna geri dönmek istedi ama bu istemedi hatta o aralar bende geri döndiyordum ama yok diyodu. Sonra biz çıkmaya başladık kız bırakmıyodu mesaj falan atıyodu buda bazı sanal sitelerden engelledi felan. Sonra bizim ilişkimiz güzelce devam ediyordu bu bigün kızın kendini aradığını söyledi bende kızdım tabii söz bidaha açmam falan dedi kız 1 aydır hastanedeymiş kız aslında kansermiş tedavi için 1 ay hastanede kalmış. Bu beni çok sarstı ne konuştunuz dedim kız hala ilişkin varmı diye sormuş buda evet dedmiş oda üzüldüm dems bu kadar dedi. Ben dönmek istiyorsan don ona falan dedim hyr artık benim için sen varsın fn dedi tam 1 yıl oldu ama ben o kızı hala unutaamadım geçengün dayanamadım sordum haberin varmı diye bundan 1-2 ay önce ameliyat için isviçreye gittiğini duydum ama gerçekmi yalanmı hiç bilmiyorum dedi artık telimide değiştirdim bana ulaşamaz dedi bende bazen ona dönersin diye düşünüyorum dedim oda büyük konuşmayayım ama hiç düşünmüyorum güvenemem ona bidaha hel sen varsın falan dedi ama ben çok tedirginim bu konuda :(
Sevgilimin 2 yıllık eski sevgilisi kansermiş. Ne yapmalı?