Neden duygusallıktan kaçıyorlar?
Bana herkes diyor farkında değilsin ama farkediliyorsun, yansıtıyorsun zekanı özgüvenliğini. Peki ben hep yalnız mı kalacağım? Gerçekten merak ediyorum:)
Ki karşı taraftan isteğim de yok.
Aşko kuşko oynamıyorum yani.
Neden duygusallıktan kaçıyorlar?
Bana herkes diyor farkında değilsin ama farkediliyorsun, yansıtıyorsun zekanı özgüvenliğini. Peki ben hep yalnız mı kalacağım? Gerçekten merak ediyorum:)
Ki karşı taraftan isteğim de yok.
Aşko kuşko oynamıyorum yani.
Güzel, zeki ve özgüvenli kadınlar eğitimli olan erkekler için daha uyumlu olur; çünkü özgürce düşünebilen, hareket edebilen ve tabuların üstünde dusunecegi için çoğunlukla evlilik gibi baskılar olmadan doğal ve samimi ilişki kurabilirsin...
Bu bahsettiğin sorunlar ya söz konusu erkeklerin kültür veya bireysel özgüveni düşük olmasından kaynaklı oluyor, ya da bunu iddia eden kadının duygusallık seviyesi irrasyonel temeller veya tabular üzerine inşa edildiyse o zaman güçlü bir itici faktör oluyor.
Yaşadığın problemin çözümü sekuler kesim içerisinde sekulerligi gerçekten bireysel çıkarlar yerine eğitime ve gelişime olan çabası/arzusu olan, Avrupai düzeyde özgür dusunebilen, bilim ve mantığa hayran olan azınlığa göre dusunebilirsin.
Aslında böyle bir şey de oldu. Kendisi de eğitimliydi fakat küçük ama büyük yalanlar için kendini bi tık üstü olarak göstermek isterdi. bir şey yapıyorsa toplantıya giryorsa, gözüme daha hoş daha wow gelmesi için küçük yalan eklerdi. Ben de tam tersine neysem o.. yalandan gerek duymam.. Konuşurken de cümlelerimi süslenmem.. burada sorun onun özgüvenliğinden mi geliyor, yoksa beni özgüven güçlü biri olarak yorulmadığı için gözüme daha hoş mu gelmek istedi bilmiyorum.
Ona karşı hep zaten normal davrandım aşırı anlayışlı sevgi dolu ile.. çoğu zaman zaten çok hasasıssın çok duygusalsın kırmak istemem derdi.. Davranışlar da bunu yansıtırdı, hoş gelirdi sakin gelirdi dikkat ederdi.. Onu hiç ezmedim mesela, eskik hissetrmedim hep güzel baktım, hep sevindim başarılarına hep sen yaparsın canım.. Hep gergin ise rahatlamak isterdim.
Aşırı duygusal biri olarak aşırı empati yaparım hele ki sevdiğim adam karşımda varsa.. Olmadı mı olmadı. Sonra zaten içime kapandım, kolayca ilişki yaşayan biri değilim..
Ve hep herkesten farkında olmazsan da zeki ve özgüvenli kız olduğunu yansıtıyorsun ve farkediliyorsun duyuyorum. Bazen şakasıyla salağa yat derler arkadaşlarım.. Sadece diyorum ilgi sevgi vermekler.. güzel sohbet etmekle olmuyorsa nasıl olmalı? Ben güzel sohbet seven biriyim.. sevdiğim adamla iş de konuşurum, fikirlerimi de paylaşırım, günlük sohbet de ederim.. El üstüne de tutarım onu.. Yalnışı görürsem kavga edeceğim yerine sen neden bunu yaptım derim, kalbimi kırdığını dile getirirm, anlaşılmak isterim.. Ama işte.. belki de bu yüzden olmuyor. Belki de kavga etmem gerekiyor, trip atmak, kaos yaratmak..
Sorun olunca da doğrudan belirtiyorsanız ve fiziksel olarak etkileşim konusunda tabulariniz yoksa (bunun kişinin eğitim seviyesi ile alakası yok erkeklerin çoğu bunu talep ediyor çünkü yeni nesil bence genel olarak gelenekselden ziyade sekuler ve bu ilişkinin parçasıdır) ilgi alanınıza uygun birisi çıkmamış olma olasılığı daha yüksek
Yok ben fiziksel etkileşimden bahsetmedim, bambaşka birşeyden bahsettm. İlgi alanıma uzak biri değildi onu da demedim. Sadece onun davrnaışı anlatırken kendimden kısa bahsettim ki hemen anlayışsızaın belki velki trip atıyorsun vs va demeyim diye.. çğnkü insanlr hemen süçmalaya razılar. Ama yazdıklarımı çok yalnız anladınız. Bahsetiklerinizden bir şey kastetmedim
Erkekler kadınlarda kolay kolay kırılmayan bir cesaret görünce korkar çekinir. Yanında edilgen ve kırılgan olabileceğini düşünen erkek de o kadından soğur genel olarak. Bunun farklı sebepleri olabilir. O da biraz sizin tutumunuzun ne doğurduğuyla ilgili binaenaleyh genelleme yapmaktaksa
Evet çok sevdiğim adam bana şey demişti.. Çok cesaretlisin, ben tek yapamazdım ( bir konu üzerinde) Ben oysa ki normal göründüğümü düşünüyorum ama son zamanlar arkadaşlarım tanıdıklarım da dile getirmeye başladı.. aşırı özgüvenli görünüyorsun ve farkediliyorsun, çoğu adamlara da ağır geliyor. Hatta biriyle tanıştım arkadaş ortamda, arkadaş olarak baktım ona, hoşlandığını söylemişti ve çok az adam seni taşıyabilir demişti zarifsin ama farklısın, her adam yapamaz. Sonra bi oturup düşündüm.. nerde yalnış yapıyorum.. ki aşırı duygusal biriyim de.. kırılgan yapım da var ama asla yalvarmam kendimi ezmem, oturup insan gibi olgun konuşurum.
Sadece şey oluyor sanki beraber olursan hemen evlenecekmişiz gibi.. Ki öyle bir düşüncem yok.. her şey zamanla olur olursa.. ama işte
Şimdi kendini hep över gibi bir tavrın var cümlelerinde dolaylı ya da dolaysız... Bunu farklı açılardan düşünmek gerek her şeyi yorumlamak her şeye çözüm önerisi getirmek; çok ürkütücü olabilir. Tüm problemleri çözüp beraber olduğum insana uğraşacak şey bırakmamak onu acemi olduğu yerlerde suya girmeye zorlar ve metaforik olarak düşüncelerde boğulabilir. Tanıdık gelen bir şeyler vermezsen insanlara egzotik bir maceradan öteye gitmezsin onların gözünde. Ne kadar mükemmel olursan ya da gözükürsen gözük, beğendiğin adam günün sonunda annesine benzeyen belki hiç kitap okumayan ona akşamları elma soyan kadını sevecek. Ki bence mükemmel de değilsin. Hatta kesin değilsin ama kendini öyle bir yere koyman seni tehlikeli bir yerde tutar. Ukala kadınlar ukala erkeklere göre daha az ilgi görür. Bunun sebebi ne bilmiyorum ama şüphesiz var olan bir durum ve defalarca gözlemlediğim.
Ben bunu diğer insanların söylediklerine göre yazıyorum onu da belirtim kendim aşırı zekiyim yaa demiyorum farkındaysan. Gayet normal davranıyorum diyorum sonra da etrafımdan insanlar farketmiyorsun ama farkediliyorsun demeye başladılar. Bende uzun uzun düşünürken burada sordum. Mükemmel olduğunu da söylemedim kimse değil olamaz da. Hemen ters konuşup hemen suçlayıcı tavır almanız gereksiz. Kendimi övmedim. Ben beni beğenmedi demedim. Ve yazdığım gibi okursan eğer, ben gayet normal davranıyorum yazdığımı okumuş olursun fakat son donemde tanıdıklarımdan bu tur şeyleri duymaya başladım. bir şey yapmıyorum dediğimde anca sevdim ve anlayış gösterdim diyince, farkında değilsin ama taşıyamaz herkes çünkü yansıtıyorsun.. duyuyorum. Bu da kendimi övdüğümü anlamına gelmiyor. Ama yazdığım hiçbir şey doğru algılamayıp vurmaya kalkmışsın. bir şey diyemem. Bazı insanlrda empatı düşünce yok, hemen vurmaya suçlamaya hazır. Oysa düşünüp da yorum yazmış olsan asla böyle yazmazdın.
Ve kendimi bir yere koymadım. Keşke koymuş olsam da bu duygusalık beni bu kadar zorlamasaydı :)
Bide şunu dile getirmedim. Ukala demekok ayıp. Bir kadın kendi duygularından bahsederken, kendini sorgularken bunu demek.. Ve hiçbir şekilde sevdiğim adamının düzeltmeye çalıştışımı söylemedim, onun ğstüne olduğumu söylemedim, aşırı anlayış gösterdiğimi söyledim, gözümde büyüttüm hatta. Onun parasını harcamadım. Kendim de birşeyler yapmak istedim. Ezmekten değil, sevmekten harcamamaktan. :) Ezikecek bir şey yoktu çünkü.. Bunları açıklamak istedim, çünkü bir daha buraya gelen bir şey soran kadına böyle tuhaf yorumları yzmayın. Cevap veriyorsanız bi anlamaya çalışın suçlamadan önce :) Hiçbir zaman jerşey bilmiş gibi davranmadım. Özür dilemeyi de bilirim yalnış yaptığımı da dile getirmeyi bilirim. Anlaşılmak için çırpınırım sonuna kadar da severim. Ama sevdiğim insanı kullanmam. İyi akşamlar dilerim
Israrla gayet normalim davranıyorum diyorsun. Normal diye bir şey yok. Herkesin normali farklı. Sorun da bu. Senin normalin sana göre gayet güzel. Bence de anlattıklarında olduğunu söylediğini kişiye ait niteliklerde ilgiye haiz harika vasıflar dolu olduğu anlaşılıyor ama tanıdık geliyor mu tanıştığın insanlara? Tanıdık gelmiyorsa, yabancıysa; bir hiçtir onlar için. Ukala olmadığını savunurken bile vasıflarından bahsetmen de ayrıca komik. Kimse sana niteliklerinle ilgili laf etmiyorum. Niteliklerini istemli ya da istemsiz sık sık vurgulaman insanların hoşuna gitmez. Sen bence bunu yapıyorsun. Burada yazdıklarınla, belki hayatında da davranışlarınla. Beni çok ilgilendirmiyor. Ben soruna binaen düşündüklerimi yazdım. Sana sözlerle vurmak laf sokmak gibi bir gayem yoktu. Profesyonel olsam zaten para alırım insanlardan, konuştuklarımdan sonra. Sen de gerçek bir cevap duymak istiyorsan bu saçma sitede soru sorarak cevap arama mesela. Bilirkişi insanlarla dertleş mesela değil mi canım benim. İyi geceler
Ah sana ne diyim daha? Belki dedim diğer normal insnalar gibi konuşabilecek potansyel bulurusn ama boşuna. Evet insanlar farkwdiyor bunu ki ben dile getirdim. İnsanlar bana bu özeliklerimi söyluyor ki ben buraya gelip bunu tam bu şekilde yazdım. Anladın mı?
Buraya gelip de ben kendime bakınca sanırım böyleyim ama insanlar tam tersini söyluyor demedim. Dedim ki insanlar bunu bende farkediyor, uzun tanıyan kısa tanıyan hepsi.. Neden bu sorun oluyor dedim. Sen de bunu yazdığım gibi okumuş olsan anlardın zaten.
Ve ben istediğim yerde cevap ararım. burada da normal insan girebilir ve dertleşebilir. Bu forum sadece saçmalıklarınızı görmek için kurulmadı.
Israrla da demiyorum. Beynin algılamadığı için tekrar tekrar insanlar bunu böyle algılıyor boyle yorumluyor yazmak zorundaydım. Komik asıl ukala demekle oldu.
Ayrıca buraya gelip de ısrarla ben mükemmel olduğumu hiçbir zaman demedim. İnsanlar bunu yüzüme söyluyor, dost olsa da sevgili oksa da yeni tanıdık olsa da. Demek ki ben böyleym. Dimi? Kendin sordum ya farkediyorlar mı? Demek ki yüzüme söylüyorlarsa farkediyorlar dimi? Ya da sence ben insanlara niteliklermi vurguluyormusum,, BEN DE TEKRAR TEKRAR SANA DİYORUM Kİ BEN KENDİMİ ÖVMÜYORUM, İNSANLAR BANA BU NİTELİKLERİMİ SÖYLÜYOR. Zaten sorunun amacı buydu.
O yüzden dediğim gibi bir şey yapmıyorsun ama farkediliyorsun diyorlar hep. Bunu da daha basit şekilde artık anlatamayacağım sana.
Bilirkişi dertleş dediğin de zatwn onların benim için düşünceleri yazıp buraya geldim değil mi? 😄😄 Gerçek bir cevap yok fikirler var bu konuda :) Ben hepsinden duyduğum şeyleri buraya yazıp fikir almak istedim. Ama senin gibi suçlayıcı yorumları okunaya gelmedim. Soruya bakarsan hiç gerek de yoktu. Baştan bile mukkemel misin böyle nisin söyle misin sen..
Bir daha suçlayıcı tavır sergilemeden önce bi insan gibi sorduğum soruyu oku da verdiğin cevapları anlamsız olduğunu belki anlarsın. Şimdi bb sana.
Rica ederim de düşünmeden boş yorum yazma, anlamıyorsan zaten tekrar tekrar aynı şeyleri yazamayacağım sana.
Yazıldığı gibi OKU, okuduğun gibi yaz. İyi günler
👍👍👍👍👍
Eee ağır gelir işte ondan. Bir de istekleri farklı olur genelde onun da etkisi var. Yalnız kalmazsın muhtemelen sana değecek bir kişi çıkar ama nerede, nasıl ne zaman çıkar o bilinmez
İstekleri iste sorumluluk hissetmeyecek rahat kadınlar ya da duygusal olmayan kadınlar.. onların zoruna gitmeyecek davranışlar.. yüzeysel ilişki yaşamak.. Ne bileyim zor.. Normalde ağır gelmemesi lazım insan onu seven birini bulunca hele ki o insandan hoşlanınca onu tutması lazım da.. sırf kalitelisin diye mesafe oluşturuyor..
Evet.. bide bu kadınlar bırskıp daha eğlenceli davranan kadınlara gidiyorlar. Neden? Çünkü o derin duyguları yok, o samimiyet yok..
Cevap
4Cevap
Nasıl zeki mesela? Atomumu parçalıyor ya da yeni bir şey mi ortaya koyuyor , uzaya roket mi fırlatıyor
Yoksa sadece memur olup maaş'mi alıyor
Memur değilim. Kendi ayakların üzerinde dursn kadın. Kendi işini kurmuş. Başını alıp gezen kadın. Özgüvenli. Okumuş hep de yeni şeyler okumaya odaklı kadın. Farklı diller konuşan kadın. Sırf yalnız kalmamak için biryle beraber olmayan kadın. Nadire anca bir insandan hoşlandığında konuşan kadın. Dm de 50 kişiyle konuşmayan kadın. Düzgün ve dürüst davranan. Karşındakinin adamın parasını harcamayan. Sadece sevgi veren karşılığı da sevgi bekleyen kadın. Bu normal olmayan devirde hayatı düzgün yaşamak için çabalayan kadın. Anlaşıldı sanırım :)
Denk gelemiyorlar çünkü. Duygusallık isteyen erkeklerin çoğu da yaralı. Bir tane daha yara istemiyorlar.
Ben de yaralıydım ama uzun zaman sonra yine sevmeye kalktım aniden oldu.. ama kimseyle takılmadım canını kırmadım.. uzun zaman uzak durdum.. Ama benim dediğim böyle olduğumu. farkediliyor.. yanıma durmak istiyor ama sonra bi korku gibi bi mesafe oluşturuyor bi durursam bir hayat için mi duracağım düşünce.. Bunu da hissediyorum.. Ve bunun yerine daha yüzeysel ilşşkiler tercih ediliyor, duygu vermeyen kadın, kahkaha atan anca, samimiyet kurmayan..
ben sevmiyorum böyle kadınları. tek gecelik ilişkiler de bana göre değil. ciddi bir şey lazım.
Yani bazılar da işte bu tur kadınalr ilişki kurmaz gider daha rahat daha az duygusal sorumluluğu veren kadın ike ilişki kurar.. onu anlamadım ne ağır geliyorsa artık
herkesin sevdiği bir tip var işte ne yapacaksın. ama ben artık karşımdaki kadını iyice tartıyorum uyuşmayacağımı anladığım anda bb deyip geçiyorum.
Keşke herkes oyle yapsa da, davranışlarla umutlandırmasın. Ama insanlar insalıktan çıktı.
ne yazık ki öyle. ben bile bazen nasıl bir dünyada yaşıyorum böyle diye sorguluyorum. insanların rahatlığı ve genişliği midemi bulandırıyor.
Evet.
Erkeğin cinsellik dışında kadına ihtiyacı yok maalesef, günümüzde cinsellik artık çok kolay. Neden sorumluluk alsın?
Nasıl bir düşünce bu? Nasıl da cinselikten hariç bir ihtiyacı olmasın? İnsan güzel duygu paylaşmak istemez mi? Birine güvenip yaslanmak istemez mi? Beraber bir şey yapmaya ihtiyaç duymuyor mu sevme sevilmeye.. Sorumluluk dediğin guven sohebt kaliteli zaman.. O tek geçelik cinseliğie kim napsin
Bunu yapan erkek erkek değil mi? Adamdir aslında.
Onlar yalnız çünkü erk k aptal olanı seçiyor hep knk. Akıllı olan zaten ne istediğini bildiği için yalnız oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?