Sadık kalmak diye bahsettiğin şey aslında genel bir durum. Sadık kalınması gereken kişi eski sevgilin değil kendinsin. Hala ona karşı duyguların varken başka biriyle olmaya çabalarsan duygularına saygısızlık etmiş olursun bence. Bu yüzden bir acın varsa yaşa içinde bitir sonra devam et. Emin ol kendine hislerine ve yaşadıklarına saygı duyduğun sürece çok daha mutlu olacağın ilişki seni bulacak
Kişinin duygularının sonlanmasıyla paralel işliyor bu aslında. Etik değerler her ne kadar ayrılıktan hemen sonra gerçekleşen duygulara karşı yargılayıcı baksa da, ben hislerin solmasıyla yaşanılacak şeylerde bir yanlışlık görmüyorum. Sadece hızlı bir şekilde gerçekleşen atılım biraz düşünülür, bu duygu önceki ilişki sırasında mı hissedildi, diye.
Ayrıyken sadık kalmaya gerek yok ama tamamıyla bittiyse her şey, buna duygular da dahil. Onun dışında ‘bitti’ denilince bitmiyor ya, belli bir süre kimseyle flörtleşmezse ölmez diye düşünüyorum. Genel olarak biriyle konuşmasına karşı değilim ama konuşurken son sürat birbirine yavşamak, flörtöz tavırlar, iltifatlar bilmem neler 😒
Ayrıken sadık kalmak mı? Bence saçma şöyle ki ayrılmışımsa geri dönüşü olamaz, olmadı da. Zırt pırt gereksiz şeyler için ayrılan ergenlik yapan, ne istediğini bilmeyen insanlar için vardır. Ama benim için bitmişse bütün duygularda bitmiştir.. o yüzden sadık kalma gibi bir düşüncem olmaz, keyfim bilir.
Hmm, şöyle bir durum var. İlişki bittikten sonra aslında herkes kendi yoluna bakmakta özgür, sonuçta artık bir bağ kalmamış. Ama tabii nasıl ve ne zamandır bittiği de önemli. Yani yeni birini görmekte bir yanlış yok ama eğer çok tazeyse karşımızdaki kişi hâlâ etkilenebilir, bunu da düşünmek gerekiyor. 😊
Kalbini kırılmaktan koru ama yeni deneyimlere de açık ol! Bu arada şu tatlı fotoğraftaki enerjiyi hissetmek herkese lazım diyorum. Sence de öyle değil mi? 😍✨
İlişki biter bitmez kalpte de bitirebilen varsa helal olsun diyorum.. İlişki biter bitmez ya da bitmeden böyle şeylere kalkışan insanlar aslında karakterini ortaya koyuyor.. Keşke bitti demekle her zaman bitmiş olsa.. Ama ortada bir ihanet varsa zaten geri dönüşü olmamak üzere bitmiştir.. İhanet eden insan benim zerre umurumda değildir.. İstediğini yapsın karekter der susarım..
Ayrıyken sadık kalmak iki kişinin ilişkiye verdiği değerin bir göstergesi. Fiziksel olarak ayrı olsak da duygusal bağ varsa, bu bağın sağlıklı bir şekilde devam etmesi için sadakat önemli. Yas süreci bittiğinde başka birini hayatına elbette alır insan.
Niye sadık kalayım bitmiş gitmiş ben bir insandan ayrıldığım zaman o kişi benim için tamamen bitiyor, sanki anası öyle birini doğurmamış varsayarım. Hayat çok kısa, iki günlük hayatı da aman biri geri dönsün bekleyeyim diye ziyan edemem.
İlişki biter bitmez böyle olması geçen zaman uzunsa saygısızlık. Fakat 1 2 hafta konuşup ayrılınan birine de sadık kalma gibi bir borç olmaz. Hayatlar devam ediyor.
Sadakatin kaynağı senin içindeyse, nasıl aksini yapabilirsin ki. Sadakatin zıttı nefret edecek şekilde soğumaktır. İçinde sahip oldukların da o kişiyle beraber gider. Diğer türlüsü kendini kandırmak olur.
Bunu sorgulayan kişi tam anlamıyla ayrılmamıştır ve büyük ihtimalle barışma ihtimali barındırır. Kısacası tam anlamıyla duygusal ve fikren bitmiş bir ilikide böyle sorgulamalara gerek kalmaz. Bir süre ilişkisiz kalmak en doğrusu, zaten sağlıklı bir ilişki de meydana gelmez genelde.
Kişiden kişiye göre değişir bu ama ilişkinin yorgunluğu, ruhsal çöküntü özellikle ayrılmak istemeyini bitirir. Hali ile oda başkası ile o denli konuşmak istemez.
Bence hiç sorun yok kızın ya da erkeğin arkasından günlerce ağlamak mantıksız bittiyse bitti ne yapayım tamam seviyordum ama istemedin sen olur öyle şeyler
Ayrılınca hemen birini bulan çoğunluk da olunca normalleşiyor durum. Benim kitabımda yazmadığı için uzun süre geçmesi lazım ve hatta o süre bazen asır gibi olabiliyor. Güven yitirilince biraz sadakat kavramından uzak kalabiliyor insan.
Bazı şeyler tamamen bitmediyse tabiki de sadık kalınmalı ama bu kişiden kişiye değişiyor. Ayrıldıktan sonra bazı kişiler o kadar çok değişiyor ki sanki onlarla ilk kez tanışıyoruz gibi oluyor. Üzücü bir durum bence karşı taraf için
Ben kendi adıma hemen birisiyle konuşulmasını doğru bulmuyorum insanın kalbinde tamamen bitirmiş olsa dahi kendisini bir toparlamasının daha sağlıklı bir şekilde ilişkiye başlamasını sağlayacağını düşünüyorum
İlişki bitince kalpte de bitiyor mu hemen? Bitiyorsa bir sevgiden bahsedilmez, bitmiyorsa da sadık kalınsın bir zahmet.. Önemli olan yanımızda olması değil, gönlümüzde yatıyor olması..
Ayrılıktan ne kadar süre geçtiğine bağlı aslında, ayrıldıktan 2gün sonra birini bulmak var, birde ayrıldıktan 3-5ay sonra hayatına yeni birini almak var
Ilişki bittiyse daha ne. Eğer barışma ihtimalini düşünüyorsan sen kimseyle konuşmazsin zaten.. düşünmüyorsan konuşursun. O konuşursa da ben bir daha geri dönmem. Konuşmadan önce dusunseymis.
Biten ilişkiye ne kadar süre sadık kalacaksın merak konusu aslına bakarsan ilişkiyi bitirmişsiniz ve bir daha olma şansı yoksa sen yoluna ben yoluma der başka aşklara yelken açarım
Sadakatin kaynagi basta sevgi ve sonrasinda da saygidir. Sevginin sonucu sevgili olursun. Ayrilinca sevgi bitmiyorsa baska birine bakmaya yeltenmezsin zaten. Ama cikip da birisi sana ayriyken niye baskasiyla gorustun diye hesap soramaz.
İlişki biter bitmez hemen digerinede koşulmamali üstünden biraz zaman gecmeli bence biraz acimiz hafiflesin bi unutalim yasananlari. Sonra zaten yolumuza kaldımız yerden bakariz.