Elbette var! Gerçek aşk, masallardaki gibi olmasa da, derin bir bağ, karşılıklı saygı, güven ve sevgi üzerine kurulu bir ilişkidir. Ancak bu ilişki, zaman, çaba ve fedakarlık gerektirir. Masallardaki aşk genellikle kusursuz ve sonsuz olarak tasvir edilir. Gerçek hayatta ise ilişkiler iniş çıkışlarla doludur ve mükemmellik her zaman mümkün olmayabilir. Önemli olan, aşkı aramak ve bulduğunuzda onu korumaktır.
Moralim düzelsin diye çizgi film izleyeyim dedim orada da kalpsiz bir odun çıktı karşıma. Kız bunun hayatını kurtarıyor, üstüne onunla beraber olmak için sesini feda ediyor. Bu amip de kızı unutup başkasıyla evleniyor jdjdjdjs
Masallardaki gibi bir aşk yaşamak için iki tarafında tüm insanı negatif duygulardan, bencillikten ve ben merkezli düşünceden sıyrılmış olması lazım. Ne yazık günümüz dünyasında böyle birini bulmak imkansız. Ama yine de bu aşkı bulabilirsin. Sadece sana en uyumlu kişiyi bulmalısın. Birbirinizi karşılıksız sevdiğiniz sürece o büyülü aşkı yaşarsınız.
Masallarda bize lanse edilen karakterler insanlığın en kusuruz ve en mükemmel halini temsil ederler. Böyle biri gerçek dünyada asla var olmadı ve olmayacakta. O yüzden mükemmeli aramayı bırakmalı ve bize en uygun gelen şeye yönelmeliyiz. Aynı ritmi yakalamayasakta melodilerimiz aynı olabilir.
basit bir şekilde bakarsan gerçek aşkı bulursun. Ama hakkında bir kuralı kitabi efsaneleri falan varmış gibi düşünerek birilerinin senin için dünyayı feth edeceğini düşünerek bakarsan bulduğun şey hüsran olur.
basit şekilde çok fazla anlam yüklemeden bakmayı öğrenin sonuçta bir insana aşık olacaksınız ve onunla aşk yaşayacaksınız kusursuz insan yoktur.
Gerçek aşktan kastınız masalların son mısralarındaki sonsuza kadar mutlu yaşadılar ise maalesef hayal aleminde kalmaya devam ediyor gerçek hayattaki aşk yerini bir süre sonra sevgiye saygıya iyi yol ömür arkadaşlığına çeviriyor bu duygu çevrildikten sonra da bu dostluğun yoldaşlığın bozulmaması adına emek vermeye basliyosunuz dilerim herkes kendisi için doğru yoldaşı seçer 🙂
Şimdiki aşklar çok yüzeysel iki tarafta birbirini harcıyor. Eskiden yani gençliğin baharındayken ben de birinin deli gibi seveceğine inanırdım. Çok safmışım diyorum. Onlar seni değil sahip olduklarınla ilgileniyor. Yine de gerçek aşkı bulabilir insan ama dönemimiz itibariyle çok zor..
Aşk bana göre ilk tutkudur. Sonrasında sevgiye dönüp devam ederse değer kazanır. Aşk aslında bir nevi platoniktir. Geçmişteki tüm mitolojik aşklar da kavuşamama üzerine kuruludur. Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin... vb.
O yüzden elde edene kadar yaşanılan kendimize kar. (Üzerinde şapka olan "a" 🤭 ) sonrasında zaten karşılıklı duygular var ise o ilk heyecan gidiyor, kalıcı sevgi başlıyor. Başlarsa tabi 🤭
Gerçek aşk gerçekte bile yaşanır ancak düzgün insana denk gelirsen yaşanır ama günümüz de aşk pek kalmamış çoğu sütü bozuk cinsellik peşinde böylelerine sinir oluyorum Kadınlar cinsel obje değildir çıkarın kafanızdan onlar ilgi sevgiye layık tir
Sabahattin Ali'nin romanlarında bahsettiği insanların mazileri ve sevgileri "gerçek aşktı" Şimdi üzeri tozlu, küflü ve kurtlanmış eski kağıtlardan ibaret...
“Derler ki aşk, uçsuz bucaksız diyarlardaki masallarda güzel, o masal kahramanlarında özel. Derler ki mutlu son yalnızca masallarda biter.” Eylül - Dilhun Gonca Çakır
Bence bizim elimizde masallı şeyleri gerçek hayata adapte etmek
Elbette bunun için güçlü olmak gerekiyor çünkü hayatın gerçekleri var bunları sırtladıktan sonra bu dünya düzeninde bir masası bir çadır kurmak bence mümkün
bana kalsa benle aşkı çok güzel yaşayabilir bi insan... ama baktığında herkes kendi için bunu düşünür. oysa gerçekler acıdır.. siz kendinizi bi başkasının gözünden görseniz belki hiç beğenmeyeceksiniz.
Masallar gibi aşk yaşatan erkekler var ama siz kızlar genelde nerede bi p... ç var nerede zengin var ona tav olup hayal kırıklığı yaşıyor ve bu hayal kırıklığını tüm erkeklere mâl ediyorsunuz
Tabii ki de herkesin sevdiği istediği ve aşık olduğu Aşk sevgisi Masallarda vardır ama şurada bir gerçektir ki kaderinde ve nasibinde varsa zaten olur ama zorlamadan da Nasibin olmaz🤷♂️🤷♂️
gerçek aşk ve sevgi günümüz yaşamın dada var ama önemli olan güzel ve içten seveni bulmak bu da sanırım zaman kavramı diye bir döngünün için de beklemek ve hayırlı demekle sürüyor :)
2025 için evet ama masallar da bile olmuyor bazen mesela deniz kızı animasyonu yakın zaman da izledim evet 26 yaşında birisi olarak erkek olarak güzel iyi ama o derece fedakarlık ve yaptıklarına karşılık adam neyse sinirlenmicem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Elbette var! Gerçek aşk, masallardaki gibi olmasa da, derin bir bağ, karşılıklı saygı, güven ve sevgi üzerine kurulu bir ilişkidir. Ancak bu ilişki, zaman, çaba ve fedakarlık gerektirir. Masallardaki aşk genellikle kusursuz ve sonsuz olarak tasvir edilir. Gerçek hayatta ise ilişkiler iniş çıkışlarla doludur ve mükemmellik her zaman mümkün olmayabilir. Önemli olan, aşkı aramak ve bulduğunuzda onu korumaktır.
Gerçek aşka denk geldim ancak
Ailesi " Aşk karın doyurmuyor" dediler.
Şimdi kimbililr kiminle.
Gerçek aşk nadir de olsa var. Ahaha öküz erkek modeli masalda güzel tasvir edilmiş😂😂
Moralim düzelsin diye çizgi film izleyeyim dedim orada da kalpsiz bir odun çıktı karşıma. Kız bunun hayatını kurtarıyor, üstüne onunla beraber olmak için sesini feda ediyor. Bu amip de kızı unutup başkasıyla evleniyor jdjdjdjs
Şerefsiz erkeğin masalında da hayır yok bacım😂😂
Sıkma canını🌸
Az kaldı tüm erkekleri gebertmeme. Tamam sakinim kuşum 🧘🏼♀️🌼
Hahahah erkolar kapatılsın dedikleri bazen doğru gerçekten:Ddd
Heh şöyle cici kız🌸💜
Masallardaki gibi bir aşk yaşamak için iki tarafında tüm insanı negatif duygulardan, bencillikten ve ben merkezli düşünceden sıyrılmış olması lazım. Ne yazık günümüz dünyasında böyle birini bulmak imkansız. Ama yine de bu aşkı bulabilirsin. Sadece sana en uyumlu kişiyi bulmalısın. Birbirinizi karşılıksız sevdiğiniz sürece o büyülü aşkı yaşarsınız.
Çok doğru söylediniz. Ben de bile bu negatif özellikler mevcut. Belki de bu yüzden olmuyor. Değişmem lazım...
Masallarda bize lanse edilen karakterler insanlığın en kusuruz ve en mükemmel halini temsil ederler. Böyle biri gerçek dünyada asla var olmadı ve olmayacakta. O yüzden mükemmeli aramayı bırakmalı ve bize en uygun gelen şeye yönelmeliyiz. Aynı ritmi yakalamayasakta melodilerimiz aynı olabilir.
basit bir şekilde bakarsan gerçek aşkı bulursun. Ama hakkında bir kuralı kitabi efsaneleri falan varmış gibi düşünerek birilerinin senin için dünyayı feth edeceğini düşünerek bakarsan bulduğun şey hüsran olur.
basit şekilde çok fazla anlam yüklemeden bakmayı öğrenin sonuçta bir insana aşık olacaksınız ve onunla aşk yaşayacaksınız kusursuz insan yoktur.
Gerçek aşktan kastınız masalların son mısralarındaki sonsuza kadar mutlu yaşadılar ise maalesef hayal aleminde kalmaya devam ediyor gerçek hayattaki aşk yerini bir süre sonra sevgiye saygıya iyi yol ömür arkadaşlığına çeviriyor bu duygu çevrildikten sonra da bu dostluğun yoldaşlığın bozulmaması adına emek vermeye basliyosunuz dilerim herkes kendisi için doğru yoldaşı seçer 🙂
Şimdiki aşklar çok yüzeysel iki tarafta birbirini harcıyor. Eskiden yani gençliğin baharındayken ben de birinin deli gibi seveceğine inanırdım. Çok safmışım diyorum. Onlar seni değil sahip olduklarınla ilgileniyor. Yine de gerçek aşkı bulabilir insan ama dönemimiz itibariyle çok zor..
Aşk bana göre ilk tutkudur. Sonrasında sevgiye dönüp devam ederse değer kazanır. Aşk aslında bir nevi platoniktir. Geçmişteki tüm mitolojik aşklar da kavuşamama üzerine kuruludur. Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin... vb.
Platonik aşkta keyif vermez ki...
Böyle gerçekçi olacaksa hiç olmasın...
Aslında ilk heyecan, o ne yapacağını bilememe, yanlış bir şey yaparım da kaybederim korkusu... Bunlar güzel de duygular.
Ah hem de nasıl ama aynı korku ve endişe karşı tarafta olmayınca üzülüyor insan...
O yüzden elde edene kadar yaşanılan kendimize kar. (Üzerinde şapka olan "a" 🤭 ) sonrasında zaten karşılıklı duygular var ise o ilk heyecan gidiyor, kalıcı sevgi başlıyor. Başlarsa tabi 🤭
Elde edene kadar mı? Bu çok kırıcı...😢
Elde etmek fiziki degil, kalben. Karşındakinin ruhunu ele geçirince, sahip olma duygusu bunu yaşatıyor
Haaa o zaman güzelmiş 🤭
✌️😎
Gerçek aşk gerçekte bile yaşanır ancak düzgün insana denk gelirsen yaşanır ama günümüz de aşk pek kalmamış çoğu sütü bozuk cinsellik peşinde böylelerine sinir oluyorum Kadınlar cinsel obje değildir çıkarın kafanızdan onlar ilgi sevgiye layık tir
Baksana masalda bile kalleşlik var dkksj
Mutlu sonların filmlerde olduğu gibi, gerçek aşkların da masallarda kaldığı inkâr edilemez bir gerçek. Erkeklerin sevdiğine inanmıyorum artık 😔💅🏻
Ah ah, ben dertliyim ama geçecek biliyorum. Güçlü kalalım 💪🏻
Elbette biz güçlü kızlarız, erkek milletine üzülmek yok artık 💅🏻😎
youtube.com/shorts/5doTc-xnHfo?si=p94m7pquAe97tJ9o
Ay bu ben shfhjjkj
Kuyruk her daim dik olmalı 😎
https://youtu.be/OGUlpIEdqv0?si=-mPT79UjnnFQkafV Firdevs ana her zaman haklıdır 😌😂😂
Bir de güzelliğimizi 🤭
Tabii ki 💅🏻😌
Sabahattin Ali'nin romanlarında bahsettiği insanların mazileri ve sevgileri "gerçek aşktı"
Şimdi üzeri tozlu, küflü ve kurtlanmış eski kağıtlardan ibaret...
Yanlış zamanda doğmuş olmak...
Bedbahtımıza sezeyanımız baki efendim ✨️
Ormanin ortasinda bir yerde uyuyun. Eninde sonunda manyagin biri gelip sizi operek uyandirir. Onunla da evlenir gercek aski yasarsiniz.
Aman hiç gerek yok. Ben aşksız da yaşarım kdksj
Masallar da insanın bilim kurgusundan çıkma işte yani yaşanmamış olaylar 😂 sakin iken yazılmış kitaplar 🤣
Ahaha o zaman inanmaya devam edeyim jjjdsj
Zaten kaybedecek bir şey kalmadı dimi 🤣
Aşkı, Mecnun dan sormalı.
Bizim gibi avaneler ne anlar aşktan.
Masallar da yazan kişinin aşktan anladığı kadardır.
Mecnun gibi seven olur mu ki?
Mecnun gibi sevmek için,
Mecnun gibi temiz bir gönül, Mecnun gibi canı gönülden bakan bir göz lazım.
Ah ah, nerede öyle adam...😅
😊😊☺️
Gönlündeki gibi birine karşılıklı aşık olursun inşaallah 🤲 aminn
Güzel dileğin için teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde hep mutlu olmanı temenni ediyorum...
Teşekkür ederim 🙂🤗
gerçek aşk diye bir şey yok eskiler görücü usulu sevmeyerek evlenip sadece eşlerine sevgi saygı gösterirlerdi.
Benim hislerim gerçekti oysaki...
mutlaka biri çıkarsız sever biri çıkarlı sever ilişkide o yüzden gerçek aşk olamıyor
Şu alıntıyı buraya asalım
“Derler ki aşk, uçsuz bucaksız diyarlardaki masallarda güzel, o masal kahramanlarında özel. Derler ki mutlu son yalnızca masallarda biter.” Eylül - Dilhun Gonca Çakır
Bence bizim elimizde masallı şeyleri gerçek hayata adapte etmek
Elbette bunun için güçlü olmak gerekiyor çünkü hayatın gerçekleri var bunları sırtladıktan sonra bu dünya düzeninde bir masası bir çadır kurmak bence mümkün
bana kalsa benle aşkı çok güzel yaşayabilir bi insan... ama baktığında herkes kendi için bunu düşünür. oysa gerçekler acıdır.. siz kendinizi bi başkasının gözünden görseniz belki hiç beğenmeyeceksiniz.
gerçek aṣk masallarda bile garip anlatılıyor
hep bi taraf kendinden daha çok ödün veriyor fark ettiyseniz
nedeni ise aṣk denen birṣey yok aslında var sanıyorsun ama nasıl birṣey olduğu tanımlanamıyor
Masallar.. kitaplar.. filmler… şarkılar… gerçek dünya da olamayacak kadar güzel… ütopik…
Aynen öyle...😢
Siz öyle diyorsanız bize laf düşmez Ayşegül Hanım
Ah Teoman ne kadar güzel konuşuyorsunuz. Etkileniyorum...
Ah Ayşegül Hanım. Müteşekkir oldum efenim. Zira güzel konuşmaktan ziyade güzele konuşuyorum.
Yaaa, yapıyorsunuz bu sporuuu 🫠
Gerçekte de yasatirdik masallardaki aşkı ama o yok dkxmxmz
Ben aynı şekilde düşünüyorum sjghjk
Gerçek aşk gerçek kişilerle yaşanır, aşk yalan değil insanlar yalan eden 😀
Vallahi çok doğru söyledin bak 😅
gerçek aşk diye bir şeye inanmıyorum hiç. sadece dizilerde filmlerde ve masallarda olur
Cidden öyle...
Maalesef..
Masallar gibi aşk yaşatan erkekler var ama siz kızlar genelde nerede bi p... ç var nerede zengin var ona tav olup hayal kırıklığı yaşıyor ve bu hayal kırıklığını tüm erkeklere mâl ediyorsunuz
Tabii ki de herkesin sevdiği istediği ve aşık olduğu Aşk sevgisi Masallarda vardır ama şurada bir gerçektir ki kaderinde ve nasibinde varsa zaten olur ama zorlamadan da Nasibin olmaz🤷♂️🤷♂️
gerçek aşk ve sevgi günümüz yaşamın dada var ama önemli olan güzel ve içten seveni bulmak bu da sanırım zaman kavramı diye bir döngünün için de beklemek ve hayırlı demekle sürüyor :)
dogru olan da bu sanırım iyi ve güzel sevmek kırmadan dökmeden ve yıkmadan.. hak ettiği değeri vermek hak etiğin değeri almak için :)
Masallarda bile yaşanmaz çünkü artık eserler daha bir distopik. Keşke tatlandırıcı ve koruyucu içermeden sevenimiz olsaydı be şu hayatta.
Evet çünkü aşk diye bir şey yok oda masal diye düşünüyorum çıkar karşılıklı başka bir şey değil diye düşünüyorum
Aşkı nasıl gördüğüne ve yaşadığına bağlı bu. Okuduklarımıza benzemez belki ama herkes kendi masalını yazabilir elbet.
Bir flörtüm vardı eskiden kadını beyaz at ile gelip kurtarmışım ne alakaysa demek ki rüyalarda da yaşanıyormuş 🤣🤣
yine bir kadından yine bir aşk sorusu. evet aşk sadece masalların konusu. gerçekte öyle bir şey yok
Ne demiş yunus Emre?
Aşksızlara verme öğüt,
Öğüdünden alır değil,
Aşksız kişi hayvan olur,
Hayvan öğüt bilir değil.
Masallardakiler de dahil herkes masalını kendisi yaratıyor.
Dedim ama yine diyorum,
Aşkı nasıl tanimliyirsunuz? Acı cekmek midir aşk?
Gerçekte de büyük bir aşk olabilir. Sonuçta çizgi filmler esinlenme değil mi?
Kavuşamazsanız aşk, kavuşursanız çile olur..
Evet sadece masallarda çok çok az kişi gerçek hayatta yaşıyor
Hayır. Buna inanırsak elbette gerçek hayatta yaşanmayacağına inanırız.
hayır aşk nadirde olsa var çünkü öyle bir aşk yaşıyorum çok şükür 🥰
Masallardaki gibi olmasa bile değer ve sevgi gördüğüm bir aşk yaşamayı çok isterim galiba.
Evet masallarda işlenen konular fantezi türüne girior askta öyle bir fantezi ürünü :))
Hayır tabi ki bu güzel duyguların en saf şekilde karışıklık bulmasıyla mümkün tabi doğru kişiyle
Bence hayır ya illa ki gerçek hayatta da gerçek aşk vardır
Öyle sanardım yıllarca ama gerçek hayatta da varmış masalları aratmayan, aşk gibi aşk..
masallardaki aşk gerçek değil ideal aşk adı üstünde masal hiç olmadı öyle aşklar
Gerçek aşk bence var ve eminim o kişi beni de bulucak
2025 için evet ama masallar da bile olmuyor bazen mesela deniz kızı animasyonu yakın zaman da izledim evet 26 yaşında birisi olarak erkek olarak güzel iyi ama o derece fedakarlık ve yaptıklarına karşılık adam neyse sinirlenmicem
belkide fedakarlık diye tanımladığınız şey çok fazla şeyin size sunulması ve sınırı aşmanızdır
Aşktan ziyade sevgi ve saygı var bence. Fakat başarabilen az bana kalırsa. Ruh eşini bulabilmek onemli.
ben öyle olduğunu düşünmüyorum ya çevremde de görüyorum birbirlerine gerçekten aşkla bakan insanlar var
Tabikii gerçek aşk var ama bunun için bizim insanlarımız maalesef gerçek hayat ve hayal dünyasını ayırt edemiyorlar
Aman ya gerçek aşk diye bir şey masallarda ve filmlerde olur bir de çok nadir gerçek hayatta bizi bulur mu bilmem karamsarim.
İvit, gerçekte döt kaldıracı
Aynen, dötler hep kalkıyor ama pilot biziz. İndirmesini de bilirisss
Ben indirince beni suçluyolar ama lsdkf
He bugün bende suçlandım. Birileri beni silmiş yine mk kdkdk
"Kıymet bilemedim" demiyolar da, amağn çok da tın, sonra niye öküz oluyoz
Sen çok haklı konuşuyon ya kxjjdjd
Burcun ne senin?
Biliyom, üzgünüm ama sana yayayayayayyayayay olduğumu söyleyemem
Oha çok iyi, ondan anlayabiliyoruz kdkdk
Senin burcun aslan mı yoksa ikizler mi?
Aslan 🤭
Anlaşapiliyom
Ahaha ya çok tatlı yazıyorsun 🫠
Onu da piliyom sdklfşs teşekkürlerimi sunuyom efenim
Rica ederim kxkjd
O değilde saçların çok güzel 👍👍😊😊
Teşekkür ederim 🌼
Rica ederim iyi geceler sağlıcakla kal 😊👋👋
İyi geceler, sende 🙏🏻
Biz hikayeyi kurttanda dinledik hAğ
kırmızı başlıklı kız, gqaşşarlık yapmış LŞKDSALJSVKFDASAS
Olabilir ama masaldea yasar gibi yasayanda vardir bence dimi
ulaşılamadığı zaman adi aşk oluyor bence ulasildiginda bitmesi bundan kaynaklı sanırım🥺
Hayır ama her gerçek olan o aşkı masala dönüştürür bence
Gerçek hayatta aşk yalnızca yetersizliklerden ibaret. Masallardaysa adeta büyülü bir şey.
Aşk geçicidir, sevgi kalıcıdır. Sevdiğimiz insana yönelmek daha doğru olur.