Oldum.. Aşkın ap*tallık olup olmaması kesinlikle aşık olunana bağlı.. Rezil de edebilir, vezir de.. Aşkın suçu yok, aşkı kullananlar çok fazla.. Aşığım diye haykıranların aşka dair neler yaptıklarını ya da yapamadıklarını sorgulayınca, her şey netleşiyor..
Aşk aptallık değildir. Aşkın sarhoşluğuna düşen kişidir kendini aptallaştıran. Bazı zamanlar duyguların yoğunluğundan idrak yeteneği köreliyor insanın. Artık dürtüleriyle hareket eden bir varlıktır. Mantık elinden geleni yapsa da, aşkın derin kuyusuna düşmüş bir ruhun önünde zincirli halde kalmıştır.
Hayır değildir tabi ki. Kiminle aşk yaşadığına bağlı bir adam cenneti yaşatırken.. diğeri cehennemi yaşata bilir bu bizi aptal yapmaz. Haa illede ben cehennemi yaşatanı istiyorum derse aptallığı seçiyordur bu diğer aşklarında aptallık olduğunu göstermez.. " Aşk aptallıktır " diyemeyiz asla.
Aşık değilken; kendin için yaşarsın, istediğin zaman istediğin şeyi kimseye sormadan söylemeden yaparsın, arkadaşlarınla eğlenirsin, aynı anda birçok kişiden hoşlanabilirsin ve yine eğlenirsin, gününü doya doya yaşarsın, sadece kendini seversin.. Aşık olunca; onu düşünürsün, uzun uzun dalıp gitmeler başlar, yine onu düşünürsün, hayal kurarsın, yine onu düşünürsün, o seni terk eder, ama sen yine onu düşünürsün.. sonuç; Hiç yaşamadığım için bilmiyorum 😅😅
Aşk hem delilik, hem @ptallık, hem manyaklık, hem çılgınlık, hem fedakarlık falan filan her çeşit şeye dönüşebiliyo. Bu yüzden tek cümleyle bile anlatamayız.
ama değiştirmeye çalıştılar biri değiştiremeyince boşandı diğeri aldattı 3. sü tokat atıp ayrıldı oysa hiç bir şeylerine hayır dememiştim belki de hatam buydu