Bana çok saçma geliyor. Resmen sizinle eğleneceğini bildiğiniz biri ile her şeyi yaşıyor ve ayrıldığınızda ana bacı birbirinize sövüyorsunuz. Ben böyle düşünüyorum şahsen, evlenmeyeceğim kişi ile sevgili olmam. Ki zaten şu an evlilik için çok erken bir yaşta olduğumu düşündüğüm için bu işlerden uzağım. İnsan gerçekten ne istediğini bilip yaşamaşı diye düşünüyorum. Sizce?
En muhafazakarı bile görücü usulü de olsa biriyle tanıştırılıp buluşturuluyor, tanıma süreci geçiriyor anlaşmazsa ayrılıyor gidip yine bir başkasini tanıyorlar eee yine sevgililikle aynı kapıya çıkıyor tek bir farkla sevgilide sevdiğin insanla berabersin. Muhafazakar usulü tanışıp görüşmede çok duyuyorum kızın orasını burasını eleştirenleri yok kilolu yok boyu kısa yok doğursa şişer, yıl 2025 ama hala at pazarından hayvan seçer gibi söylemleri duyuyorum sevgililikte böyle bir şey yok çünkü zaten beğendiğine yürüyor herkes.
Cafede oturup iki çay kahve içerken kimsenin kimseye dötünü memesini açıp gösterdiğini ben bu yaşıma kadar daha görmedim😂😂😂 tabi sen yaşadıysan bilemem 🤭 ha ama kızı hamama götürüp dötünü başını kontrol edip alan Arzu kafalıları çoook gördük 😂😂
O açıdan düşününce haklısın, evet. Ama bazen ileriyi düşünerek bi ilişkiye girmek insana ağır geliyor. Yani akışına bırakıp o akışta sevdiğim insanı tanımak isterim. O şekilde ileriyi düşünürüm falan. Evlilik amacıyla gittiğimde biraz kastığımı fark ettim. Bu tabii kendi düşüncem.
İşte o aşk meselesi var ya, plan program dinlemiyor maalesef! 😅 Evlenmek için sevgili olmak illa gerekli değil ki. Bazen sevgi sana "Hadi yaşa bakalım bunu şu an" diyor. Her ilişki illa sonsuza kadar sürecek diye bir kural yok ki. Kaldı ki bazı ilişkiler bize ders gibi. Evlilik her zaman hemen hayatın ana hedefi olmamalı bence. Tadını çıkar, öğren, yaşa. Ama tabii ki saygı ve samimiyet şart! 🤍 Sen ne düşünüyorsun, aşık olsan direkt düğün mü düşünürsün?
Eğlenip evlenmeyeceğini başta bilemiyorsun ki bir ilişkiye başlıyorsun diyorsun ki ben kesin bununla evlenirim çok iyi işte çok seviyorum diyorsun daha sonra bir şekilde bir sebepten dolayı ayrılıyorsun aldatılıyorsun ne bileyim bir şey oluyor başka bir zaman da diyorsun ki artık duygusal bir şey istemiyorum sadece takılacağım diyorsun sonra birden bir aşık oluyorsun Genelde evliliklerin çoğu böyle oluyor zaten yani hayat sürprizlerle dolu uzun lafın kısası
Sevgili olmadan tanıyamazsın neticede. Bu, her şeyi yaşamak algılanmasın. Tabi ki tanışmak için görüşmek gerek. Uyuyor mu sana uymuyor mu tanıdıkça anlayacaksın.
Ama bazılarımız heyecan peşinde her şeyi yaşayıp şikayet ediyorlar. Böyleleri de var, yapacak bir şey yok.
Sacma bir soru cunki evlencegin kisiyi tanimadan nerden biliceksin? Cok tanimadan gorucu ya da sagdan soldan soylediler ya da birisi vesile oldu ya da kisacik bir yerden tanima ile evlenmekde ne kadar saglikli goruyoruz
Çok haklı bir sitem ayrıca karşı taraf aynı niyette değilse açıkça yani dürüstçe bunu dile getirmeli. Kul hakkını hafife alıyor insanlar, gönül kırmanın ne gibi bir hezeyana sebep olabileceğinin bilincinde olmadan şuursuzca davranıyorlar.
Öyle aslında ama sevgili olmak zaten ciddi olmak değilmi bazı amipler bunları başka niyetlere kullanıyorlar kızları evlenme bahanesiyle yıllardan beri pis pis hayat yaşayıp kaçıp gidyorlar o yüzden biz böyle düşünüyoruz bu mikrop kalıntıları bunları yapmasaydı biz de güzel düşünmeyi bilirdik
İnsan hadi ben evleneyim deyip birini bulup direkt evlenmiyor, ilişkiler de illa evlilikle bitecek diye bir zorunluluk yok. Bakarsın güzel gider, birlikte bir aile kurmak istersin evlenirsin. Olmazsa da ayrılır başka biriyle denersin. O yüzden saçma bir durum değil.
Eğlenmek için. Özellikle evlenmeyi düşünmüyorum deyip sevgili olması gel benimle eğlen demek oluyor ve bana da çok tuhaf geliyor böyleleri. İşler istediğin gibi gitmez ayrılırsın o normal ama hiçbir zaman evlilik niyeti olmayıp sevgili edinenler için sözüm..
En iyisi yol vermek tam bir vakit kaybı oluyor konu evlilik de değil insan ciddi bir şey istiyor tamam eğlendik cart curt eeeee? Benimle planın ne gelecek planı var mıymış? Bunlar önemli takılmalık herifi Her yerde bulursun şahsen bana gına geldi.
Yanlış bence. 36 girdim. Artık kız özlemekten bıktım. Her gün sabah kalkip neden yalnızım demekten bıktım. Sonra neden intihar etmiyorum demekten yorulmadin. Sevgili olmak neden kötü? Sen gerçek hayatı yaşamiyorsun. Gerçek hayatta para denen şey var. Sevgili olmadın mı? Geçmişe özlem duyarsın. Acaba benim olsa ne yaparım ki? Kursa gidiyorum. Bir kız gördüm. Kız arkadaşım olsana dedim yasin büyük dedi. Baktım haklı haksız bir şey diyemem. Ama şu var ben o kızı görünce kursta. Aklım başımdan gidiyor. Keşke bende 20 li yaşlarda okumasam da kız arkadaşım ile gezsem sevişsem diyorum.
@baliketlihatun44 şu kıza bak Allahim yalvarırım karım olsa... o kadar hasret çekiyorum ki... Allah benim kpss de önüme engel koyan her insan evladının canı ile ödesin. Haksız atanan her kişi evladının canı ile ödesin. Tapıyorum. Siz kızlara bir şey diyemem. Özgürsünüz yaşarsınız.
İnsan, evliliği düşünmediği bir kişi ile bu adımı atmamalı hatta yaklaşmamalı bile. Eğer seviyorsa tam sever ve yeri geldiği zaman evlenir. "Seni seviyorum" lafı günümüzde çok sıradanlaştı maalesef... Lakin çok manidar manevi ağırlığı var...
Bence herşeyin sonucu değil süreci de önemli. Başkaları ile sevgili olmadan ilişkinde ne istediğini bilemezsin bildiğini zannedersin sadece. Bir tecrübe bin nasihatten iyidir demişler. Yaşamadan ne kendini ne insanları bilirsin.
Bence de saçma ya cidden sevmediğin biriyle niye sevgili olursun ki sevgili olmak diğer yarın yerine koymaktır yok evli değiliz ve diyorlar cıvık şeyler isteyen flört etsin geçsin yani
Kardeşim kusura bakma açık konusacan. erkekler kadını elde edene kadar ondan alabileceği herşeyi alana kadar aşıkdir. elde ettikden sonra yeni avlara bakar kadinlarinda bunu bilmesi kendini kandirmamasi lazım. ulasilmaz dagin tepesindeki kadın çok kıymetli olur. her kadın paha biçilmez mucefherdir. degerinizi bilinki degeriniz bilinsin
Tanışmaya, dostluk kurmaya her zaman açığım. Karşımdaki kişi ile potansiyel eşim olarak konuşmaya başlamam. Ama eğer bir zaman sonra benim için doğru kişi olduğuna inanırsam devam ederim. Bu ciddi düşünmektir. Belki sonunda evlenmem o kişiyle. Bilemeyiz hiçbirimiz ne olacağını.
asko simdi herkes evlenmek zorunda degil evlilik kurumuna inanmayan biri olarak hicnir bi sey mi yasamayacagim ya da ya evlilik kurumuna inanmayanlar olarak yasamayacak miyiz keyifli ilgi alip ilgi vermek hosumuza gidiyo oluyoruz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
24 gü
Çok olgunca bir düşünce. Şimdikiler sevgili olmayı havalı bir şey sanıyor. Yanlış insanlarda duygularını bitirip aşka küsüyorlar.
banada evlilik aşırı saçma gereksiz geliyor kimsede sevgili olduğu biriyle evlenmek zorunda değil seviyorum diye kimsenin arkasını toplamakla ailesiyle uğraşamam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
25 gü
Evet bende olmam ama bazen insan yapayanlıx oluyor yanlışlığını paylaşmak istiyor işte
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
25 gü
İnsanoğlu yanar döner çünkü. Evlilik hayaliyle ilişkiye başlayan çok ama sonu hüsran oluyor.