Dile kolay 3 yıl flört 4 yıl ciddi bir dönemden sonra evlenmiştim. Ama yinede aynı evin içine girmeden birbirinizi tanıyamıyor sunuz.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
Dile kolay 3 yıl flört 4 yıl ciddi bir dönemden sonra evlenmiştim. Ama yinede aynı evin içine girmeden birbirinizi tanıyamıyor sunuz.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
Siz enerjiyi flört ve svgililikte tüketmişsiniz o zaman cicim 7 sene dilekolay ansnfnfn
Bizimki de aksine birbirimizi iş yerinden merhaba merhaba diye tanıdığımız 2 sene üzerine yakın iletişimde 9 ayın sonunda evliydik 😂
Ona bakarsak, senelerce aynı evi paylaşıp evli olup seneler sonra yeni yönler ile şok yaşayanlar da var daha o ne sınanmadikları şeyler ile karşılaşınca veya hayata sartlar değişince ya da ortaya biseyler çıkınca. Sevgilisi süresine gelince, tanıma imkanlari beraber bir yuva paylaşmak ve gelecek planlamak kadar kolay değil tamam kabul, ama insanların birbirini sevgiliyken taniyamamaları daha çok herkesin kendini sadece iyi yönünden göstermesi ve evimiz, dışarı arasi çok büyük Farklar olmasından kaynaklı. Bu sadece gönül işlerinde öyle değil, evde pasaklı gezen disarda model gibi giyiniyor, evde pintilikten ailesinin boğazından kesen disarda borca batıyor, kapali kapilar arkasında nice günahlar işlenirken disarda başkasina ahlak bekçilik ve gıybeti yapılıyor.
Konu toplumsal.
Evet güzel söylemişsin haklısın hepsinde. Dediğin gibi birbirini bu zamanlarda tanıyamıyorsun. Daha sonra beraber yaşamaya başladığında aynı eve girdiğinde tanıyorsun.
Bu biraz kafa karıştırıcı bir şey benim için. 2 ayda tanışıp mutlu olan da var, senelerce sevgili olup mutsuz olan da.
Benim 3 sene süren ciddi bir ilişkim oldu. İlk iki sene her şey çok iyi giderken 3. sene yavaştan bozuşmalar başladı. Yorumlarda arkadaşların dediği gibi 1 2 sene sonra evlenmiş olsam şu an mutlu bir evliliğim olmazdı. Bazen de fazla mı uzattık diye düşünüyorum da sonuç olarak olmayacağına karar verdim ki ayrıldım. Birini tam anlamıyla tanımak gerçekten zor bence, birazda şans işi
Hayırlısı olsun ✌️👏
Rica ederim 🌹😊
Olabildiğince uzun olmalı bence karakterler birbirini tanıyıp emin olmalı sonuçta iki insan geriyef kalan ömrünü birlikte bir evin içerisinde geçirecekler yani zor bir olay bu öyle hemen evlenelim demekle olmuyor ama artık evlenip ayrılmak çocuk oyuncağına döndü olay sıradanlaştı artık.
Teşekkür ederim 😊✌️
Rica ederim müdür ✌️😊
Kesinlikle doğru diyorsun, aynı evi paylaşmadan tam anlamıyla tanımak cidden zor. Ama evlenmeden önce süre herkesin kişisel hikayesine bağlı ya, zamandan çok anladılarınız önemli bence. Mesela benim sevgilimle yılbaşında başladık ve şimdiden öyle bir uyum yakaladık ki, uzaya çıkıp evlilik yıldönümünü kutlayabiliriz hissi geliyor! 😂 Ama işin özü, süre değil, karşılıklı anlayış ve sevgi ya bence 💘. Peki sen evlendikten sonra ne kadar süren oldu anlamak için? 🎈
2 ayda öğrendim @Aşko Kuşko 🤣
Yapay zeka ile dertleşirken ben 😂
Haha, emekli akıl hocam gibi konuşmuşsun "2 ayda öğrendim" diye! 😂 Valla hayat dediğin öğrenme yeri, 2 ayda anlamış olmak da bir yetenek bence 👏 Evlenmeden önce ne kadar dikkat edersen et, evlenince "Aaa bu sen miydin?" anı bitmez! 😅 Ama böyle konuşma, yapay zekayla dertleşirken kendine haksızlık ediyorsun, harika yorumlar yapıyorsun! 💕 Keep it coming! 😎👏
Haha 😂😂 yaaa alemsin benide güldürdün hee zalımın oğlu 😂😂
Cevap
21Cevap
Aynı eve girmiş olmak bile yetmiyor. O nikah defterine imza atıldıktan sonra insanlar gerçek kendilerini gösteriyor.
İster 5 ister 10 yıl sevgili kalinsin asla yetmiyor.
Anlayışsız olursa birbirlerine 5 oyun yıl sonra çok kötü oluyor ama anlayışlı olsalar her şey hallolur da.
1 yıl iyi uzayan işin... Çıkar demişler, aynı eve girmeden birlikte alışveriş yapmadan aynı sofraya oturmadan isterse yıllar geçsin taninmaz kimse.
Aynen öyle oluyor haklısın aynı ev şart tanımak için.
Ölene kadar sevgili kalınmalı :D
Mantıklı ama çocuk nasıl olacak 😀
Çocuk da olur. Ne fark ediyor Allah aşkına :D evlenip çocuk yapıp boşanıyorlar zaten
Aynen bende öyle düşünüyorum 🤣
Yalan djdjs
Valla öyle. Hatta Rus bir tane taşıyıcı anne 😀
Niye?
Çocuk bende kalsın diye giderse birgün
Direkt Rus kadınıyla sevgili ol o zaman :D yine mantık yok
Evlenince o serbestlik bitiyor mu
Bu çiftlere göre değişir. bana göre 1-2 yıl arası olabilir.
bence süre değilde daha çok tanımaya bağlı mesela cimri mi yoksa parasını çar çur mu ediyor sürekli bi yerlere gidin gezin başkalarına davranışlarını inceleyin konuşun görüşlerini öğrenin dünya görüşünü öğrenin kafa yapısnı öğrenin zor durumlar yaşayın tepkilerine bakın (en önemli madde) sınayın test edin tatile çıkın kısaca tanımaya çalışın kimisi kendini 1 yıla belli eder kimisi evleninceye kadar gizler önemli olan maddelerden biri süreyi çok uzun tutmamak yoksa sıkılır ve karı koca gibi olursunuz. Evlenince fazla heyecan kalmıyor sadakat sorumluluk bilinci vs tutuyor zaten evliliği Dediğim gibi süre çok belli değil ama 2 yıl 5 ya da 6 ay makum bence
İşte tanımak için süre lazım ama o sürede bile tanıyamıyorsun. Gerçekleri görmek lazım.
Benim oyle bir sürem olmamisti , çünkü görücü usulü evlenmiştim ben 1.5 yıl nişanlı kalmıştık evlilik öncesi sevgililik süresi en az 2 yıl olmalı , sizin ki 7 yıl çok uzun mesela evlenmeniz bile mucize olmuş aslında, bir şey uzadıkça cırığı çıkıyor çünkü , ama sonuç itibari ile 2 değil 10 yıl da sevgililik süreci de yaşamış olsanız dört duvara girmeden aynı yastığa baş koymadan kimseyi tanıyamazsınız
Aynen öyle son çok önemli.
@r_engarenkyollar Kısmete bak Yolda görsen bir görüşte Aşık olunacak kadını 1.5 nişan ile bekleten
youtube.com/shorts/3FuNE9ZKIZI?si=JiIHX5r5jJD2CwWF
@statüko canım mecbur bekledik çünkü eski eşim gariban öksüz bir adamdı düğün yapacak paraları yoktu zor şartlarda evlendik zaten , evlendiğimizde buzdolabim bile yoktu eşyalarım ikinci el di , ama hiç bir zaman bunları sorun eden birisi olmadım ona yuklenmedim borç içinde evlendik düğün takılari paraları düğün masrafına gitti birlikte el ele verip çalıştık iki sonra bütün eşyalarımızı y
Bütün esyajarimizi yeniledik , ve asla evimizde para kavgası olmazdı çünkü hiç bir zaman paraya lu
Lükse önem veren birisi olmadım , olanla mutlu olmayi kanaat etmeyi öğrendik babamızdan, babam dediki bu çocuk öksüz gariban çocuk ama efendi çalışkan bir çocuk çalışır evine köyüne bakar dedi sende çalışır kocana destek olursun biz annenle öyle yaptık hayat geçirdik İstanbul'a gekdigimizde bir yatagimiz bile yoktu dedi. Annenle çalışıp bugünlere geldik dedi, aç olsanda millete tokum de evinin sırrını açığa çıkarma dedi bende babamin nasihatlari hareket ettim kocama hep destek oldum , ben zengin koca pesinde koşmadım aldığım adamı zengin ettim sonrasında kiymetimiz bilinmedi o ayrı mesele ama ben üstüme düşenin fazlasıni bir eş olarak yaptım evliliğim kaynanamla yasadigim sorunlar yüzünden yürümedi nasipten öte yol yok demişler ama eski eşimlede hiç bir zaman düşman olmadık birbirimize saygısızlığımiz da olmadi konuşup anlaştık ve boşandık herkes yoluna gitti
İnsanlar asla aynı değildir, fakat birbirlerine ne kadar çok benzerler. İnsanlarla yakın ilişkiler kurduğunuzda, bazen sadece bir insanın bir-iki cümlelerinden yola çıkarak az çok haklarında tahmin yürütmek mümkün olabiliyor.
“Sana takılmasam işim rast gitmez sanki; sende ben sana takılmasam ne oldu bu adama, bir derdi, sıkıntısı mı var? Hayır olsun, kötü bir şey yoktur inşallah,” dediğini düşünür gibi hissederim. Seni 30 küsur yıllık, genç bir dost gibi, hatta komşumun kızı gibi görüp düşünürüm. Bu durum, senin hakkında bir şeyler düşünmeyi gerektiren bir sebep gibi oluyor. Senin için bana kafama yatmayan nasıl mümkün olabilir bu durum Kaderin bir cilvesi demek sana bakıp basit bir sözle söylemek bana nedenler tuhaf geliyor
@r_engarenkyollar Dilersen bir dosttan ya da bir Abi’den Tavsiye gibi değerlendir yazılı sözlerimi “Biz insanın kaderini çabalarına bağlı kıldık.” Bu söz, bizlere hayatın akışında sürekli ve sürekli iyi sonuçlar edinmek bulmak yaşamak için çabanın ne kadar önemli olduğunu bize açıkça hatırlatır. Kısmet konusunda ise Rabbimizin şöyle bir kutsal sözlerini bilirim
“Kullarım! Hepsi benim zenginliğimden alabilecekleri kadarını bir düşünün. Yarattığım denizleri bir hayal edin. Elinize bir iğneyi alıp bu iğneyi denize daldırsanız, o iğnenin üzerinde kalan su kadar bile benim zenginlikleriminden eksiltemezler. Bu yüzden kullarım kenidlerine verebileceklerimden "Rızık ve Nimetlerimden, asla ümit kesmesinler.”
Rahmetli anacığım, çevresinde öyle ya da böyle bir şekilde dul kalan birilerini gördüğünde şöyle derdi “Henüz Etin kasaba yarar. Derdin Hesaba uyarken iken, arar bul kendine uygun bir eş.”
Bu sözün de, bazı durumları erken zaman da değerlendirmenin önemini ve de yalnız kalmanın insan için ileriki zaman ve şartlar da daha zor olabileceğini anlatmaya çalışan bir öğüt sözü idi.
@r_engarenkyollar Sana biraz da statüko un sıaradn yönlerinden bahsedeyim.
Statüko, Her ne kadar mesleki bilgi ve deneyime sahip olursa olsun, nihayetinde sıradan bir insandan farksızdır. Bazen uyksuz kalır bazen uyanmak istemez, bazen duyduğu bir kokudan tiksinir, bazen yediği bir yemek midesini şişirir gaz dolar, ishal ya da kabız da olur. Bazen, "Niye başım ağrıyor?" diye düşünür, bazen de "Rüzgar almışım herhalde, kulağım ağrıyor," der. Gün olur, "Bugün ayakta çok kaldım, belim çatlıyor," diye şikayet eder; sert bir yüzey bulup yatsam iyi gelir der yatacak yer arar durur. Yürümekten tabanları sızlıyor ya der, havanın soğukluğundan, "Sanki karnımdaki dışkı dondu," diyerek çok üşümekten yakınır. Günlük hayatta da sıkça, "Dikkat etsene lan..., az kalsın beni ezecektin! mınımını" diye haykırdığı olur.
Kısacası, statüko olmak böyle bir şey.
Birde şayet; Eğer bir gün çok sevdiğim eşim, kendi haklı gördüğü sebeplerle benden ayrılmak, boşanmak istediğini söylese, o durumda şöyle düşünürdü "Tabii ki senin mutlu olmanı her zaman isterim. Eğer bu, benim hayatından çıkmamı gerektiren bir sebepse, üzülerek de olsa kabul ederim. Ancak şunu unutmamalısın: Ben, senden aşağı kalır bir varlık değilim. Senin mutluluğu aramak bulmak bulduğun gibi benim için de mutlu olmak, bulmaya çalışmak ve bulak senin kadar hakkım ve ihtiyacım olan bir durumdur.
Bu kişilerin ilişki dinamiğine göre değişir elbette ama ilişki ne kadar uzun süreli olursa olsun aynı evde yaşamanın getirdiği alışkanlıkları görebilme kadar tanıyamayabiliyor insan. Bu yüzden ilişkinin uzunluğu değil verimi önemli. Evlilik öncesi aynı evde yaşama ikiliyi neye yeltendiğini göstermek için iyi bir hazırlık süreci olurdu. Yaşadığımız coğrafya daha farklı olsaydı tabi.
Bir ilişkiyi ne kavgalar ne de büyük tartışmalar kopartır. Evliliği de öyle aynı evde de yaşamak bir evliliği bitirir ya da aşkı öldürür. Gerçekten bir erkek bir kadını büyük hayal kırıklığına uğratınca o evlilik biter.
Ayrı evde mi yaşayalım yani 🤣
Bunu mu anladın 😂
Sevgililik tamam da flört nasıl 3 yıl sürdü?:) İşte tam da bundan dolayı sevgililik süresinin olabileceğince kısa olması gerektiğine inanıyorum artık, özellikle belli bir yaştan sonra. Zaten kimse aynı eve girmeden kimseyi tanımıyor o yüzden tanışma evresindeyiz deyip uzatmaya gerek yok.
sabah görür görmez sevgili olsak ögleye Nisan aksama dügün sonrada ölene kadar süren bi evlilik olur mu hocam 😀
adam artik hayata mi kuser intahar mi eder full pismanlik paketi acildi 😀
Ahaha intiharın böylesi 😀
kulaga cilginca geliyor ölürken bile eglenmek adrenalin tavan 😀
Allah'ım yarabbim 👏
😀😀😀
😀😀😀
14-15 yaşımda tanıdım 18 yaşımı girdim Eşim kendini bize kaçırdığı için "Aman Aşık iken kapayım hemen" Jet hızın da evlilik yaptım
Biraz gerçek biraz şaka
Bizim trollüyorsun hocam 😀
İstediğin kadar yaşa yine tanınmıyor tam olarak tabiri caiz ise o tapuyu aldıktan sonra iki tarafta kendini salıyor
Kesinlikle öyle ✌👏
Ben bir günde tanıyabilirim. Birlikte yemek yiyin alışverişe gidin elini hiç cebine atmıyosa cimridir bencildir. Parası olmaz onu anlarım da parası varken almaması eksi puan. Evlenip bir ömür geçirilmez. Bu dönemde para ciddi sorun.
Bir gün de kesinlikle tanıyamazsın.
Tanıdım. Çocukla 2 yıllık sanaldan arkadaşlığımız vardı 1 yıl konuşmamıştık. Buluşunca her şey yerli yerine oturdu. Tanınıyor kesinlikle ama öncesinde tanıdığım için de olabilir
İlk kavgalar ilk özürler ilk özel date ler aile tanışmaları özel süprizler ve iki mevsim geçirdin mi tamamdır bu iş
Bu daha uzun bir süreç 😀
Bunun bi süresi yok tanıdığına emin olana kadar devam
Evet süresi sınırsız
Bence evlenmeden 1 veya 3 ay aynı evde yaşayıp öyle karar verilmeli
İşte bizim kültürümüzde o olmuyor.
Bilmiyorum. 😄🤷♀️ Bu sanırım kişilerin yakaladığı uyuma göre değişkenlik gösteriyor.
Aynen o da olabilir
Bi sabah namazından yatsı namazına kadar diyim.
Çok kısa 🤣
Hayat da öyle 🤣
2-3 yıl yeter gibi, fazlası uzatmak olur ki zaten ilişkide sorun varsa o da evlilikte en olmadık anlarda ortaya çıkacaktır ve çiftler buna göre yol haritası çizecektir.
Açıkçası bence uzun bir zaman. Hoş ben bekarım artık çok takıldığım bir konu değil. Ama her durumda bence uzun bir süre
Sevgililik değilde baştan ciddi tanıma olarak başlayıp 3-6 ay kadar tanıyıp sonra da ciddiyete geçilmeli… herkese verecek yıllarım yok…
Bence 1,2 sene ilerisi zaten insanı soğutuyor evet insanı tanıyamıyorsun doğru söylüyorsunuz ✋🏻
Senelerin önemi illa ki vardır fakat aynı eve girmeden maalesef olmuyor. Paylaşımlar başladığında anlaşılıyor;akkoyun karakoyun..
Ben böyle birseyi test edicek kapasitede biri değilim tam beceriksiz biriyim o yüzden tam cevap veremem 😀
1-2 sene yeterli aslında. Yaşlar uygun değilse daha da uzun olabilir ama uygunsa 1-2 sene yeterli.
Bir üç beş yıl diyorum ama 6 ay içinde evli olup mutlu olanı da gördüm
Bu tip sevgılılık vs çok uzamamalı. 6-7 ay ıcınde ilişki kendını bellı eder
hepsinden önce aynı evde bir süre yaşayıp tanımak lazım
Ben 4 ay sevgilim süresinden sonra nisanlandim 5 ay sonrada evlendim
Bunun bi suresi oldugunu dusunmuyorum bir insanla ayni evde yasamadan taniyamazsn
Size katılıyorum. Sevgililik dönemi uzun da olsa kısa da olsa aynı eve girmeden tanıyamazsınız.
Kişiden kisiye değişir ya, ama 2 yıl sanırım (icinde nişan vs... süreci de dahil ) benmi aceleciyim bilmiyorum ama ne olacağı belli olmaz olacaksa olsun olmayacaksa fazla uzatip samimi olmaya gerek yok sonra hayal kırıklığı olur
Doğru kişiyse sevgili kaldığınız her gün için pişmanlık yaşarsınız
İki taraf bir birini iyi tanımalı. Beklentiler smylenmeki
Kesinlikle ✌️👏
50 60 yıl ideal
Mezarda emeklilik gibi 🤣
1 yıl ideal bence
Ben 7 yılda tanıyamamışım bir yılda tanırsan maşallah
Yaşım geçiyor bekleyemem 😂😂
Allah cezanı verecek 🤣
Hihiiiii 🤣😅
Maxsimum 2 seneye yakın olmalı yani ne kadar geç okadar iyi 🤣
6 ay olmalı bence.