Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @canerozkum
Evlenmeden önce nişanlılık dönemi ne kadar süre olmalıdır?
Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @canerozkum

Bence iki insanın birbirini tanıması açısından tabii öncesinde de flörk ve sevgililik dönemlerini de baz alırsak nişanlılık döneminin en fazla 6 ay olması gerektiğini düşünüyorum ya da hiç olmadı 3 ay daha fazlası olmaz.
#AɴᴋᴀʀᴀBᴇʏᴇғᴇɴᴅɪꜱi
#NisanlilikSuresi
20 Temmuz, 2023 Perşembe 16.39
Allah izin verirse bu ay arkadaşımın nişanına gidicem.
Çocuğa sordum peki evlilik ne zaman diye ne dese beğenirsiniz 3 4 yıl dediler.
Meğersem aileler demiş bari adını koyalım ki elalem laf etmesin. Yani zorla nişan yapıyolar.
Benim fikrim ortalama 1 yıl
22 söz
23 nişan
24 evlilik
24-25-26 yaş aralığını düşünüyorum evlilik için.
Genç bir baba olmsk istiyorum çocuklarım büyüdüklerinde onlarla vakit geçirebileyim diye.
Maddiyattan dolayı mı olmadı yoksa kız mı kabul etmedi abi
Bu dönemde düzgün kız bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Neredeyse hiçbiri ciddi ilişki istemiyor, varsa yoksa takılmalık insan arıyorlar. Sosyal medya dolayısıyla alıcıları çok, 150 boyunda 200 kilo kızlar bile kendine buluyor, kısa bir süre sonrada baskasina gecis yapiyorlar. Aldatmak vs artık çok basit eylemler haline geldi, kimseye güven olmuyor.
Benim için çok uzun olmamalı yani 6 ay gibi bir süre olabilir belki de ama her insan farklı düşünür kimisi de çok uzun olsun tanıyalım der kimisi 1 ay olsun der. değişik insan çok. Yine de Bazı çiftler, nişanlılık dönemini kısa tutar ve birkaç ay içinde evlenir. Diğer çiftler ise, nişanlılık dönemini daha uzun tutar ve bir yıl veya daha uzun süre nişanlılık yapar. Nişanlılık süresinin uzunluğu, çiftlerin birbirini daha iyi tanımasına ve evliliğe hazır olup olmadığına bağlıdır. Eğer çiftler, birbirlerini yeterince tanımıyorsa, nişanlılık süresini daha uzun tutmalıdır. Eğer çiftler, birbirlerini yeterince tanıdıysa ve evliliğe hazır olduklarını düşünüyorlarsa, nişanlılık süresini daha kısa tutabilirler.
3 ay yeterli fazla uzatmanın anlamı yok
Teşekkür ederim 🙂
Rica ediyorum sadece beni takip edenleri ve alfabetik sıraya göre en iyi görüş seçiyorum
6 ay
Cevap
12Cevap
Selamlar efendiim.
Bence hayırlı işleri fazla uzatıp da dallandırıp budaklandırmamak gerekir. Sevgili olarak evlilik yoluna girildiyse de görücü usulü ile de girildiyse de aynı fikrim kanidir bu arada. Nişan olduktan sonra geriye kalması gereken tek şeyin, evlilik ve çeyiz hazırlıkları (evde kullanılacak eşyalar bütünü.) olması gerektiğini düşünüyor ve savunuyorum.
Vesselam.
Bu resmi ve güzel yorumunuz için ben de teşekkür ederim
Rica ederim. Ne demek.
Birbirlerine yıllardır zaman ayırmışlar ise nişan süresinin çok önemi yok 3 yıl en az 2 yıl kadar göreceği çoğu şeyi birlikte görmüş ve birbirlerini tanımışlardır görücü usulü olsa neyse
Dediğinizi elbette katılıyorum Ama şöyle bir şey de var mesela Benim bir arkadaşım vardı 10 yıl birisiyle sevgili oldu gerçi sevgililik döneminin 10 yıl olması da bana göre fazla da evlenir evlenmez bu daha nişanlılık döneminde nişan attı yani hiç belli olmuyor
Gelecek kaygısı ekonomik sıkıntı birde evlilik psikolojisine hazır olmak çok ciddi bir süreç istiyor evet belki de buna hazır hissedemedi veya aralarında halledemedikleri başka sorunlar vardı çözemediler ve yolları ayırdılar her ihtimal olabilir
Kesinlikle katılıyorum bence evlilik de sevgililik ya da nişanlılık dönemi arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum
Bütçeye göre kendilerine göre, 1 yılda sürer 2 yılda, belkide 1 ay
İnsanı tanımak zaman alır Maddi Manevi Ailevi Hayat Arkadaşı olabilecek Eşinizi
8-12 yıl olabilir
Ne yaptın kardeşim ya o kadar sürede çocuk sahibi olur insan
Saçmalama bence 8 yıl şart
Nişanı saçma buluyorum.
Peki sence nasıl olmalı insanlar birbirini nasıl tanıyacak Yani evlilik sürecine giriliyor bu süreçte sevgililik gibi değil aileler birbirini tanıyor belki anlaşamayacak direkt evlilik olayı ne kadar doğru
Nedir bu askeriyede rütbe atlar gibi flört/sevgili/sözlü/nişanlı/evli/ her iki tanesinden biride artık boşanmayla sonuçlanıyor. Erkeğe gereksiz masraf yüklemekten başka bir şey değil. Sevgili olursun varsa gelenekte istemeler yapılır sonrada nikah yapar evlenirsin bu kadar. Görücü usulünüde zaten mantık evliliği olarak görüyorum, tezgah mal seçiliyor malda seçenin maddi durumuna göre onay veriyor, nişanda görücü usulunun test ve boşanmaktan çok daha düşük masraflı iade süreci gibi oluyor. Beğenmezseniz işte ortalama 6 ay içinde depozitosuz kefaretsiz iptal süreci gibi bir şey. Başkasının tavsiyesiyle kimse kimseyi gerçekten sevmez. Amerikalıların bu konuda gözünü seveyim.
Aslında dediklerini gerçekten katılıyorum öyle saçma sapan adetler gelenekler var ki sadece sırf maddi eziyeti başka bir şey değil
Maksimum 1 yıl
6 ay kadar uygundur
Bir birini çok iyi tanıyana kadar.
5 ay 1 yıl arası
Altı ay gayet ideal bir süre
Ne kadar uzun o kadar cinayete yaklaşma
Nasıl yani
Uzadıkça kavgalar artıyor. Vay senin annen bunu dedi vay baban bunu almadı vay o niye öyle bu niye böyle hele düğüne 15 gün kala ayrılmazsan daha ayrılmazsın
Kesinlikle kardeşim aynen öyle herkes ben haklıyım diyor
Yeterince zaman geçirip tanımak için
6 ay
Max 6 ay
Hazır hissedene kadar
1 yil
Max 3 ay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?