1 yılHer ilişkinin kendi yolu ve kendi geçmişi vardır. İnsanların ne zaman, nasıl ve ne kadar süreyle evlenmeleri gerektiğine dair belirli bir standart olduğunu düşünmüyorum. Herkesin kendi kaderini yaşadığını söyleyebilirim; hızlı evlenenler var, evlenmesi uzun sürenler var, yarı yolda kalıp ayrılanlar var, süreci tamamlayıp birlikte devam edenler var. Devamlılıklar olduğu gibi boşanmalar da var.
Asıl soru evlenmeden önce ne kadar beklenmesi gerektiği değil, her ilişkinin kendine özgü bir geçmişi olduğu ve her ilişkinin kendine özgü giriş ve çıkışları olduğu için. Çevremde birçok vaka gördüm, bu yüzden aşkın kaç yıl sürdüğünden daha derin bir mesele olduğunu söyleyebilirim, Sevgi duygusunun maddi biçimiyle kaderden bağımsız olduğunu anlamalısınız. Birçok çift evlenmeden önce uzun yıllar birbirlerini sevmelerine rağmen boşanmakta ve boşandıktan sonra bile birbirlerini sevmeye devam etmektedir. Ben maddede somut ve yerleşik bir şekilde kurulmuş olanla, maddesel olarak elle tutulamayan ama duygular alanının bir parçası olan ve ruhsal olarak şekillenmiş olan arasında bir ayrım yapıyorum.
Bu, diğerlerinin yanı sıra benim görüşüm olmaya devam ediyor, ancak her bir kişinin yolunun tekilliğine bağlı olarak duruma göre değişir. Kolektif teori ve her bir kişiye özgü bireysel deneyim vardır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEvlenmeden önce kaç yıl sevgili kalınması gerektiği, her çiftin dinamiklerine ve ilişkilerinin ne kadar derinleştiğine bağlıdır. Zaman bir ölçüt olabilir ama önemli olan, birbirinizi gerçekten tanımak, güven inşa etmek ve aynı hedeflere sahip olup olmadığınızı görmek. İlişkinin temeli sağlamsa, süreden bağımsız olarak evlenme kararı alınabilir.
00 Yorumla
1 yılminimum 1 yıl.. çünkü aşk 6 ayda bitiyor.. bilemedin 7. ayda bitiyor.. ve yerini sevg, saygı ve şefkate bırakmıyorsa evliliğe de dönüşmemesi gerekir... hadi bu dediğime yerini bıraktı.. ama çiftlerden biri diğerini aynı oranda sevmediğini yine bu süre zarfında algılayabilir..
genelde erkeklerde olur.. ben bu kıza daha fazla ümit vermeyeyim der ve ayrılır.. çünkü sadece sevgili olmak istemiştir.. siz aşırı değer verip herseye önüne sermişsinizdir.. ama o sizi değersiz görebilir.. hem de en ufak bi hatanızda.. batar çünkü aşk bitince bazı şeyler..
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 435 cevap paylaştı.
1 yılAslında 1 sene iyi bi süre. Bende o vakitte kendime düzgün mü karar verebilirim. Fakat yaş olarak 28 inden sonra geçip 1 sene birbirlerini tanımak için 1 sene uzun zaman. O yaştan sonra süre biraz daha kısalır. Zaten bi yaştan sonra insan çoluk çocuğa da pek mantıklı bakmıyor. O yüzden ideal süre olarak her vakitte farklıdır
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
1 yılZamandan ziyade insanların karşılıklı şekilde evliliğe ne denli uygun oldukları ilişkilerindeki dinamiklerin ne düzeyde olduğuna bağlıdır evlilik. Evlilik yeterlilik gerektirir ruhsal maddi açıdan yeterlilik ve çiftlerin uyumu şarttır. Bir de onca maddeden sonra ailelerin onayı anlaşması da gerekiyor. Herşeyi tamamladığımızı düşündüğümüz anda bu süreç 6 aydan 3 yıla kadar değişebilir diye düşünüyorum.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
1 yılHer ilişkinin dinamikleri farklıdır, süreden ziyade ilişkinin olgunlaşması beklenmelidir..
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
1 yılİki yıldan fazla uzayınca tadı kaçıyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 262,7b cevap paylaştı.
u 1 yılkişiye göre değişir bu durum
00 Yorumla Evlenmeden önce ne kadar süre sevgili kalınması gerektiği konusunda kesin bir yanıt vermek mümkün değil. Benim fikrimce çiftlerin kişisel tercihleri, ilişkinin olgunlaşma hızı, yaşanan deneyimler ve ortak hedefler gibi birçok faktöre bağlıdır. Tavsiyem de evli arkadaşlarınız veya akrabalarınızdan deneyimlerini dinleyerek fikrinizi şekillendirebilirsiniz.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEn fazla 1 yil bence. Benim sınırım bu. 1 yil icinde bana evlilikle ilgili yesil isik yakti yaktı yakmadi ayrilirim. Yapmisligimda var. Baktim adama 1 yim icinde hicbir faaliyet yok. Evlilik imasi yok, ailelerin tanismasi yok, evlilik dusunuyor musun diyorum bir gun elbet evlenirim vs diyor yokusa suruyor. 7 ya da 8. Ayda terkettim. Gonul eglendirecek ya sa eglendirilecek biri degilim. Sevsem de bu işin bir sonucu yoksa olmaz. Hangimiz işte dahi bedava calisir ki? E bir iliskide yuvaya donusmeyecekse, cocugun babasi olmayacaksa vakit kaybetmeye gerek yok. Disarda bir suru insan var, erkek var ve aralarinda aile kurmak isteyen de var. Oyle hem yillarca yan yana durup harama dusmek istemem, hemde niyeti yoksa 1 dk yi bile geri getiremezken omrumun birkac yilini da heba etmeye degmez.
75 Yorumla- 1 yıl
Güzel düşünüyorsun da diyelimki seviyorsun adam da aslında bazı şartları olgunlaştırmak için çabalıyor, zaman istiyor. O zaman içinde hakikaten şartların oluşmasıniçin zorluyor fakat bir türlü o zemini oturtamıyor. İyi niyetini ve çabasını görüyorsun hem de temiz bir insan, yani gözü de senden baskasına görmüyor diyelim kararın ne olur? Yine de beklemez misin? Bu şartlat dediim de iş, madyat, ailesel durumlar vs.
Cevap sahibi1 yıl@Heavenman bunu da detaya ekleyecektim o ayrildigim kisinin maddiyati vs cok vardi diye ama beni oyaliyor diye hissettim ben
Cabasini gorsem biraz daha farkli olabilirdi. Yeri gelince erkekte bekliyor. Iste bazi kizlarin iliskisi var ama okul bitmeden evlenmem diyor. Ya da atanmadan evlenmem vs diyor. Ama bunlar net ifadeler. Bircok erkek o kadar muallakta birakiyor ki kadini. Erkek icinde bir seylere cabaliyorsa ne bileyim kpss vs calisiyorsa ya da girecegi baska sinavlar varsa, iş ariyorsa vs bunlar belli olcude beklenir. Ama tam tersi bir durumda her sey hazirken de ben bekleyemiyorum iste. Erkegin her seyi hazirsa da maddiyati, isi gucu, evlenecegi adayi neden bekler anlamam- 1 yıl
Tamam bak şimdi oldu. Düşüncelerine de gerçekten hak veriyorum. Yani her şeyi hazır olupta bir bayanı devamlı belirsizliğe ötelemek, amacının başka şeyler olduğunu net belirtir ve kendisine değer ve saygı gösteren kişi, ki bu erkek olur bayan olur farketmez, karanlığa doğru gitmemeli. Kararında sonuna kadar haklısın. Umarım her şey dilediğince olur.
- 1 yıl
Helal olsun kız sana
- 1 yıl
Her şeyi hazırsa ve evlenmiyorsa evlenme niyeti yokdur bu kadar basit
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Şimdi yılını bilemem tecrübem hiç yok ama gözlemlerim sonucunda genelde mutlu olanların kısa vadeli tanışma ve 3-6 ay arasında bir yola girdiklerini görüyorum. Bu biraz da aynı kafada olan kişilerin zamanı daha kısa tutmalarıyla alakalı olabileceği kanısındayım.
10 Yorumla
1 yıl1 yıl. Çoluk çocukla uğrasamam 1 yol dolmadan ailesiyle isteme hazırlığı yapılmalı. Şahsen ben 12. Dayımda tanışma ve isteme oldu sonra yüzük takıldı. Baktım bu istemiyor uzatacak gibiydi baybay çektim mecbur kaldı söz veye nişanlılık süresinde en fazla 1 sene olmalı sonrası beni sıkar ve gerek kalmaz
10 Yorumla
1 yılBence en fazla 6 ay sevgili kalmak yeterli. Uzun süreli ilişkilerde bazen heyecan gidiyor ve çiftler birbirini tanıdıkça evlilik kararı erteleme oluyor. Kısa sürede evlilik planı yapmak, ilişkinin ciddiyetini koruyarak ilerlemeyi sağlar. Deneyimlerime göre, 6 ay içinde temel uyum ve değerler anlaşılır, sonrası ise evlilik hazırlıklarına odaklanmak için ideal bir süre olur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
s 1 yılİlişkşye göre değişir ama biz evlendiğimizde 1 yıl bile dolmamıştı. Çok mutluyum çok memnunum ama sevgililiğin de tadını çıkarmak lazım bazen özlüyorum sevgili olmayı. Buluşmak için heyecanlanmak görmek için can atmak... bence en az 2 yıl sevgili olunmalı
00 Yorumla Nefes almak gibi rahat hissettiğin bi ilişkinin içinde olduğunu anlayana kadar , kafanda kurmadığın , eskisinden daha güzel güldüğünü , daha iyi uyku çektiğini , olmadığın kadar iyi bi versiyonunla karşılaştığını anlayana kadar bence.. Unutmayın arkadaşlar iyi bir ilişki yıpratmaz aksine hayatını olduğundan daha da güzel bir hale getirir , aksi durumlar yaşıyorsanız kendinizi tercih edin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Milletin Sevgili anlayışını öğrendim.
Evlenmeden önce nikahsız karı/koca olarak vakit geçirmek, istedikleri herşeyi yapmak sonra da bana uymadı hadi başka kapıya.
Sonra da karşıma düzgün çıkmıyor derler.30 YorumlaYa bunun yılla alakası yok bence, bazı insanlarla 10 yıl da sevgili kalsan aynı evin içine girip yaşamayana kadar gerçek kişiliğini, doğal ortamında yaşayışını falan göremezsin mesela :D ama genel olarak 2 veya 3 yıl olabilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİki insan birbirinden hoşlandıktan sonra biri diğerine açıldığı andan itibaren zaten niyet evlilik olmalı ve evlilik görüşmesi akabininde nişanlanılmalı. Sevgili adı altında yıllarca evli gibi takılıp ayrılıp bir başkasıyla evlenmek midesizlik çünkü. Gününüzde tüm bekarlar "dul" ne yazık ki.. Böyleleri eşiklerden uzak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa ben öncelikle mesafeden hiç hoşlanmıyorum. Uzak mesafeden biriyle yapamam. Çünkü uzak mesafeden biriyle konuşunca 1 sene içinde tanıyıp artık hemen yanına gitmek onunla evlenmek istiyorum çünkü mesafe beni yoruyor bunun yüzünden ayrıldigim insan oldu. Ben bir insanı genel olarak hep yanımda istiyorum sevdiysem ve mümkün olduğunca tanıdıktan sonra mesela 1 sene içinde evlenmek istiyorum. Daha fazla onsuz olamam cunku seviyorsam.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHangi erkek hangi kızla evlenirse evlensin kızın geçmişinde erkeğininkinden iki üç kat daha fazla ilişki olacağı için erkek er geç geçmişi sorgulayacağı için kısa süreli sevgililik kızın işine gelir oradan ciddileşip evliliğe döner. Bu devirde uzun sevgililikten sonra evlenmek çok sık görülen bir şey değil adamın aklına kim bilir daha önceki uzun ilişkisinde neler yaşadı diye sormak gelir gerçi kısa ilişkisinde de yaşayan yaşıyor zaten ya neyse en iyisi yalnızlık...
00 Yorumla
1 yıl1 yıl ideal sonra uzuyor ve herseyi yaşıyorsun bazı şeyler özel zamana evliliğe de kalmalı ki birbirinizden sıkılmayın yoksa 6 yıl sevgili olup ayrılan bir asan 3 aylık tanıdığı kişi ile evlenen kişileri de gördük
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 841 cevap paylaştı.
1 yılSevgili değil sözlü ve nişanlı, bırakın şu sevgilik işlerini sonra bütün kızlar erkekleri, erkekler de kızları genelliyorlar. Takılarak tanımak ne büyük saçmalık.
20 Yorumla Belli bir matematiği yok bu işin, tanışabilecek kadar anlayabilecek kadar iyi kötü çözebilecek kadar ilişki kurmak önemli bence, ama illa rakam da söylenecek olsa dolu dolu geçmiş 2 3 sene sevgili kalınabilir
00 Yorumla
1 yılbence 3 yıl ideal zaten zaman hızlı geçiyor 2-3 ay sevgili kalip direkt evlenmek manasız geliyor insanlar birbirini zamanla tanır ve tanımadığın birinlede evlenemezsin maalesef günümüz şartları
14 Yorumla- 1 yıl
En az 1 yıl mi olmalı
- 1 yıl
1 yil da cok az en az 2 - 2,5 diyorum ideali 3 max 4 yil
- 1 yıl
Uzun bir zaman dilimi ama bu yani çok değil mi sence 3 ya da 4 yıl
- 1 yıl
bence ideal bir süre fazla değil
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yıl fazla bile bence, uzatmanin ne anlami var ki bazıları oluyor 5-6 yıl çok saçma bence sonra da ayrılıyorlar ne anladık 🤦🏻 seviyorsak evlenelim yani
10 Yorumla
1 yıl5-6 ay içinde evlilik teklifi gelmiyorsa ya da ilişki adına ciddi bir adım atılmıyorsa o ilişki daha evliliğe yürümez. Yapılan araştırmalar bu görüşü destekliyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEn az 1 yıl. Sonra nişan. Nişanın uzun sürmesi her anlamda uygun değil. Nişandan sonra, ev tutulmalı, içi düzenlenmeli, düğün hazırlıkları, evlilik hazırlıkları, vs 2 ay, 3 ay geçiyor zaten.
00 Yorumla
1 yılValla zaman kaybetmeyi sevmiyorum hemen evlenip düzeni kurmak isterim ama işte kadınların güvensizliği vefasızlığı 2 yıllık bir süreyi mecbur bıraktırıyor
00 Yorumla
1 yılHer ilişkide ki durumlar anlama durumu farklı yani bazısı 6 ay da anlaşıp evlinip sonuna kadar ilerletiyor bazısı 8 yıl sevgili kalıp evlendikten 2 ay sonra boşanıyorlar
00 YorumlaBunun net bir süresi yok evliliğe ne zaman hazır hissedilirse o zaman evlenilir. Bazen karşındakini bir günde tanırsın bazen bir ömür geçse tanıyamazsın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılGenelde uzun ilişkiden çıkanlar 2 3 ay gibi hatta daha kısa sürede tanıştıkları kişiler ile pat diye evleniyorlar.
10 Yorumla sevgili olunmamalı. iki tane düzgün insan birbirine nikahı basıvermeli :D
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yıl2,3 yıl sevgili olunur sonra nişan olunur 1 kaç yıl sonra evlenilir evlendikten 1 kac yıl sonra çocuk yapılır sonrada o şekilde gidilir..
00 Yorumla
1 yılbenim iliskideki talebim bellidir en basta söylerim konusurum eğer mantıklı gelir kabul ederse 1-2 hafta yeterli
00 YorumlaYaşlar lise yaşlarıysa en az 23'e kadar sevgili olunmalı 23'ten yukarıdaysa 2-3 sene iş durumu ve olgunlaşmaya, hazırlığa göre değişir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ruh Eşin ise neden vakit kaybedesin ki. Mâdem hayatının anlamı o vakit bir ömrü onunla geçirmek için neden boşa zaman harcayalım ki.
05 Yorumla- 1 yıl
Emin olduktan sonra beklemekten bahsetmiyor ne kadar süre tanıma için ideal diyo sevgili kalmak kaç yıl sürmeli yani
- 1 yıl
@Busenuurrr Bu derin bir konu. Bazen bakınca anlarsın bazen de yıllar geçsede tanıyamazsın. Ama bir ilişki ne kadar çok uzun sürerse bitmesi de yakındır.
Onun herşeyini keşfettikten sonra evlensen ne yazar. Yaşanmışlıklar gelecekte sana bir hediye vermez. Tanıdığın, öğrendiğin, çözdüğü bir insandan daha fazlasını alamazsın. Başka beklentilere girer sıkılırsın.
Bazen akışına bırakmak gerekir ki zamanla o gizli sandıktan sürprizler çıksın. Her gün karşındaki yeniden keşfederek ona daha çok aşık olursun.
Aşk ve sevgi Gizli bir hazine gibidir. Onu keşfedersen, ona sahip olursan, onu saklı olduğu yerinden çıkarırsan tılsım, büyü bozulur. O hazineyi ararken ki hevesin, arzun sadece bulana kadar.
İşte insan da öyle. Yıllarca beraber olursun sonra evlenelim dersin. Ama evlenince de evlilik monoton dersin. Zaten yaşadıklarınızı geçmişte yaşadınız. Geleceğe bir şey bırakmadınız ki.
Sözün sana dair değilsadece konuya açıklık getirmek için dedim.
Ama konu uzun tanış olmakla ilgili yani onu nasıl tanırım kısmına değinmedim. Sadece bu kadarını bil yeter. - 1 yıl
Bunlar sizin düşünceniz beni ilgilendirmiyor bilmeye de ihtiyacım yok istemem de benim düşüncelerim var sözünüz kimeyse onlara açıklayabilirsiniz heekes sizin düşünce izle hareket edecek diye bişey yok kimine göre sizin yanlıştır ve sanırım saygı duyup düşüncenizi kendinize saklamalısınız
- 1 yıl
Özellikle bana demediğinin farkındayım ama beni ilgilendirmeyen konuya sadece sen değil deyip fikrini bana söylemene gerek yok çünkü ilgilenmiyorum fark ettiysen beni etiketleyerwk yazmışsın ve fikrini söylüyorsun soruyu sorana yaz ya da beni etiketlemeden neyse
- Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.
1 yılBence belirli bir süre olmak zorunda değil. Kimi insanı tanımak için daha fazla zamana ihtiyaç duyarsın kimisi daha şeffaf gelir sana.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmek için 1 gün bile yeterli, zaman deneyim ve öğrenme hızını etkiliyor. 30 yaşından sonra en fazla 1-2 ay, ötesi israfa girer.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAllahım yarabbim bu site evlilik sitesine döndün 3 gündür her yerde evlilik sorusu 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤣
04 Yorumla- 1 yıl
Kurtarıyoruz?
Abaza?
Bana mı diyorsun Abaza diye?🧐 - 1 yıl
Tamamda bana niye sitem ediyorsun
Ben böyle soruları zaten sevmiyorum
Belirtiyorum ya😂
- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
1 yılKaç yıl mı bir yıla kalmadan ayrılıklar başlıyor 6 ay sevgili olun sonra evlenin yoksa ebediyen evlenemezsiniz
00 Yorumla
1 yıl( Minim 2..3 yıl.)... 3..5.. günlük Huyunu suyunu bilmediğimiz insanları bir ömür boyu hayatımıza sokup hayatımızı karartmak mantıklı bir şey değil...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 855 cevap paylaştı. Bir yılda işi ciddiye bağlamayan adamdan hayır gelmez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılMax 1 bilemedin 1 buçuk yıl daha fazla değil
10 Yorumla
1 yılSınırı yok ya bazı seylerden emin olabilirsen 2 ayda da evlenilir duruma göre dwğişir
10 Yorumla
1 yılBence 1 yıldan sonra aile tanışması gibi şeyler uygun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 856 cevap paylaştı.
1 yılbelli bir süre ama bu süreyi sayıyla belirlemek yanlış olur, ne çok uzun ne çok kısa olmalı.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 909 cevap paylaştı.
1 yıl6 ay yeterli. Sonra evlenmezlerse ayrılıyorlar.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 579 cevap paylaştı.
1 yılEn az 3 yıl. Bunun bir senesi de birlikte yaşanmalı.
00 Yorumla O çiftin kafa yapısına bağlı bazısına 2 ay bile yeterken bazısı 2. senede
00 Yorumla
1 yılnormalde bir yıl yeterli olur ama ben daha net olması için 2 yıl tavsiye ederim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
1 yılYıl falan hepsi boş iş tanışıp anlaştıktan sonra evlenmeli
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. 2 yıl yeterli bence ama, şimdi yaşı geçik olanlarda var onlar için daha erken olabilir mesela.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılBu tip şeylerin belli bir süresi olmaz. Herkesin evliliğe hazırlık güven vs süresi farklıdır
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılBir yıl yeterli. Bir yıl da nişan olsa. Yeterli bence
00 Yorumla 1 ay sevgililik sonra söz nişan 1 yıl içinde evlendim
00 Yorumla
1 yıl1 yıl veya 2 yıl en fazla. Uzun uzun beklemek çok gereksiz kesinlikle 😃✌️
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılO kişi olduğuna eminsen beklemeye gerek yok ve evlilik bence tercihtir illa kağıt onayı gerekmez ilişki için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok uzun süre sevgili kalıyorsunuz sonra uzaklaşıyorsunuz 2 ayda birbirinizi tanıyın.3 ayda evlenin.
00 YorumlaNamuslu olan evlenmeden önce nişanlı kalır sözlü kalır İslam'da sevgili 😍 yapmak haramken erkeklere sevgili 😍 olup kendini cinsel 👱👐👩 partner olarak kullandırmaz
232 Yorumla- 1 yıl
saçma cünkü
namus = bacak arasi degildir
müslümanlik ne alaka - 1 yıl
@setanalsever
Namus bacak arası değil diyenler elbise 👗👔 değişir gibi sevgili değişip her haltı yiyorlar - 1 yıl
din iman islam müslumanlik diyenlerinde ne haltlar yediklerini biliyoruz dert etme
- 1 yıl
@setanalsever
Halt yiyenler elbise 👗👔 değişir gibi sevgili değişenler kucaktan kucağa düşenler Onların ortamınında arkadaş grupları var Bir kız grupta olan her erkekle sevgili oluyor Bir erkeğin bu kız daha düne kadar benim sevgilimdi şimdi arkadaşımın sevgilisi olmuş veya daha düne kadar arkadaşımın sevgilisiydi artık benim sevgilim demesi ne kadar iğrenç bir zihniyet Kendi aralarında bir grup kuruyorlar kız da gruptaki her erkeğe veriyor - 1 yıl
bak hicret sonrası arap kültürü iste bu anlattigin
Türklüğüne sahip çıksaydı bu toplum islama gerek kalmazdi - 1 yıl
@setanalsever
Ben Üni lise de olan arkadaş 👭👬👫 grupşarından bahsediyorum Türklük ile Arap kültürü ile hiçbir alakası yok Aileleri onları okula gidiyor diye biliyor ama onlar her haltı yiyorlar - 1 yıl
Şöyle düşün müslümanın malı ortaktır
kadın bir arkadaşının müşkülünü gidermiş
islam kafasiyla düsünursen sorun yok yani arap kültürü (Buharî, Nikah,7; İbn Kesir, Es-Sîre, 2/327; Uyunu’l-eser,1/268)
ama Türk kültüründe böyle değildi
her neyse herkesin kendi bedeni sonucta Allah dahil kimseyi ilgilendirmez - 1 yıl
@setanalsever Kadınları mal eşya olarak gördüğünüz için mi elbise 👗👔 değişir gibi sevgili değişiyorsunuz müslümanın malı ortaktır ne ya kadınlar mal eşya değil
- 1 yıl
ben müslüman bile degilim hanimefendi
ben size müslumanlarin düsüncesinden bahsediyorum
sadece yoruma yazdım kaldıramadın inandığın sey bu - 1 yıl
@Sabo0101
iran göre irak kafir ıraka göre suriye
suriyeye göre mısir
mısıra göre tunus hepsine göre biz kafiriz türkiyeye göre gercek müslümanlık bu degil bende bilmiyormusum zaten bi müslüman sensin sizsiniz zaten benim ne bilip bilmedigimi bilmeden bunu söyleyebildigine göre tebrikler ya vahiy aliyorsun ya da müneccim sin - 1 yıl
direkt "bilmiyorsun" diyerek cümleye başlamasaydın iyiydi akli başında bir sohbet edilebilir birisi gibi duruyorsun ama ilk cümlen bu olunca evet haklisin ön yargıni kıramam
- 1 yıl
zaten herkes ölecek bırakın sevissinler yaa takilmayin bu kadar
- 1 yıl
tamam sen sevisme o zaman 👍
- 1 yıl
@setanalsever
Söz konusu kendi ailenizde ki kızlar olmayınca başka ailelerin kızları olunca öyle dersiniz işte - 1 yıl
onlarda sevissin banane ya tanri/allah dahil kimseyi ilgilendirmez birinin bedeni sonucta
- 1 yıl
@setanalsever
Ne yani kız kardeşin bir erkek ile sevişse beni ilgilendirmez mi diyeceksin? - 1 yıl
annem sevisti ben oldum kiz kardesim sevisecek biri dogacak bunu bi imzaya baglamak sacma ve sal. akca geliyor bana kimin kimle sevistigine karismak
- 1 yıl
@setanalsever Umarım kız kardeşin de bir erkekle sevişir sana güzel bir yeğen verir neyse beni ilgilendirmez
- 1 yıl
en azından kendime de iliskilerimde de varsa bir allah/tanri ya da dürüst biriyim icim baska dısim baska degilim kimseyide aldatmiyorum
- 1 yıl
din iman diyerek kul hakki yiyenleri
bekaret önemli deyip zar diktirenleri
ayip günah deyip carsaf/türban altindan anal sevisenleri gördüğüm zaman hidayet vermedigine seviniyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılMümkünse hep sevgili kalınmalı, Evlenilmemeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmeye gerek yok sadece sevgili olarak kalınabilir
00 YorumlaUzun süre tanıyın birbirinize atta annesine ailesine iyi tanı öyle evlen sana tavsiyem niyetin evlenmekse ailesinle aynı evde yaşama ayrı evde yaşa çünkü aynı evde rahat edemezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl2 , 3 olabilir yani.. siz mi evleneceksiniz acaba
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 553 cevap paylaştı.
1 yılİlla 2 sene şart gibi katı sınırlara gerek yok ama çok uzun tutmaya da gerek yok
00 Yorumla - Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat