İlişki dediğimiz şey hayat arkadaşıdır. Şimdikiler kolay arkadaşını değiştiriyor. Oysa arkadaşlık yürekle akılla olur. Ve şimdikilerin şuna tahammülü yok. İlişki hemen olmaz. Zaman alır. Emek ister. Doğruluk ve gerçeklik ister. Bu süreçle gidilirse o ilişki asla bitmez. Yüreğini sevdiğin birini aldatmazsın. Sevmekten vazgeçmezsin. Ona karşı kötü bile olamazsın. O yüzden her ilişki değil , menfaat çıkar üzerine kurulan her ilişki bitmeye mahkumdur.
Şu zaman da doğru insan bulmak bile zorken doğru ilişki kurmak daha zor. Sanırım artık aile yapısının tükenişini izleyeceğiz. Kimi evlenen olgun değil , kimilerine de hayat imkan vermiyor. Zor bir dönemden geçiliyor.
Değildir ama birbirlerini çekmeye mahkumdur. Bazıları var ki evet yaşlandıklarında hala birbirlerini çok seviyorum ama bazıları da birbirlerini çekmek zorunda kalıyor. Gerçekten 70 80 yaşında birbiriyle daha ağır yanlış an varken 40 yaşında birbirini yiyen çok insan var. Bu biraz da karşılıklı anlayış ve hoşgörden dolayı geliyor. Birbirini anlarsan birbirinin dediğini yaparsan 80 yaşına kadar rahatça yaşarsın. Ama yok birbirini anlamazsan 30 yaşında ayrılırsın. Ne demiş adam burada "eşin iyiyse ne işin var düğün evinde düğün senin evinde gir oyna çık oyna, eşin kötüyse ne işin var ölü evinde ölü senin evinde gir ağla çık ağla." Çok doğru demiş bence.
herkes kendi açısından bakıyor olaya.. bazı şeyler bizim elimizde olmadan gerçekleşiyor.. bir ilişki her ne kadar iki tarafın onayı ile başlasa da bitmesi için iki tarafın kabul etmesi gerekmiyor.. bu yüzden maalesef ilişkilerin çok büyük bir kısmı bitmeye mahkum.. büyük sevgi büyük tutku büyük sevda bile kurtaramıyor, tek tarafta toplanınca..
Evet annelerimiz ve babalarımız bu sorunun en güzel cevabıdır ama maalesef ki her anne ve baba bir olmuyor. Ama şöyle bir durum var ki insan yaratılıştan itibaren sevmeyi de sevilmeyi de bilen bir canlıdır. Ayrılık olsa dahi sevgi her zaman olucaktır...
Kesinlikle hayır! Aşk doğru kişiyle yakalandığında ve çabaya dayandığında her zaman büyümeye devam eder. 🌸 Annemle babam da 35 yıldır evliler, onları görünce sevginin nasıl büyüdüğünü anlıyorum. 💕 Her şey karşılıklı fedakarlıkla yürüyor bence. İlişkiler her zaman balayı evresinde kalmıyor ama sevgi derinleştikçe yerini bambaşka bir güzelliğe bırakıyor. Sen ne düşünüyorsun? 🌼
Allah bozmasin aybuktu. Ama bence sevgililik ve evlilik makamlari cokuyor. Insanlar ya arkadas ya da seks partneri. bende buna ayk uydurmaya calisiyorum.
Ben ömürlük hatta iki cihanda sürebilecek hiçbir zaman bitmeyecek, bitmek şöyle dursun bilâkis habire çoğalacak aşka ve sevgiye inanıyorum. Yeter ki doğru kişiler birbirlerine karşılıklı aşk ve güven hissetsinler.. Uyum ve tutku da varsa tamamdır..
İlgili olursan, macera , bazen sakın bazen heyecan bazen kızarır duygudan duyguya geneli iyi şahane olursa bitmez. Hayatın kendisini yönlendiren onuda yönlendirir. Tabi doğru kızda.
hayır değil sevgi emek ister değer verildiğini sadece sözle değil hareketlede ister öz veri ister. önemli olan kavga etmemek değil kavga ettikten sonra tekrar konuşabilmek barışabilmek
Edit özelliği olmadığı için buraya ekleme yapayım: Johnny Depp'in oynadığı Alice Harikalar Diyarında (2010) filminde bile derler ki: Bittiği için üzülme, yaşandığı için sevin.