+1 yılBu çok büyük bir sınavdır, ama engelli olanlarla evlenenler de var , ve insan kime aşk duyacağını seçemez. Kısacası kimse yaşamadan bilemez. Bu yüzden, ben yapardım ya da yapamazdım diyen insanların cevalarını samimi bulmuyorum. Evlenmek üzereyim ya da evlendim ve onu çok seviyorum yine olsa yine evlenirdim diyen varsa buyursun gelsin... Böyle saçma sorular soran kişi, burada "Ben engelli birisiyle evlenmezdim" diyenden daha tehlikeli benim nazarımda. Çünkü kendisi için normal bir durum olmuş olsaydı gelip burada bunu sormazdı.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEngelli öğretmeniyim elbette evlenirim
3411 Yorumla
Soran+1 yılsüper
Soran+1 yılnasıl bir yokluktasın @Gotham :)
Soran+1 yılney neden turunç8
Soran+1 yılpat diye evlenmek istıyom dyon laz kızı cevap vermedi bak
- +1 yıl
Benim jeton yeni düştü :D diğerleri de varmış yani alem çocuk
Soran+1 yılaile etkeni cooook buyuk
- +1 yıl
Bunlar kendilerini sakat bırakırlar , seninle evlenmek için..
+1 yılben bir kızla tanısmıstım dogustan 2 eli yoktu halada konusuorm sen mükemmel birisin benim bu durumumu ögrendiğin halde benle konusuyosun dedi insanlar bana yolda öcü gibi bakıyorlar dedi bende onlar kendileri öcü dedim internetten tanısıyorduk samimiyetime gercekten inanması için ve gercekten bende istediğim için onu ziyarete gittim tanıstık görüştük halada görüşüyoruz... belki engeli var ama kalbinde insanlıgında bir engel yok...
soruna cevap olarakda evet engelli bir kişi ile tereddütsüz evlenirdim...11 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşınn dediği gibi ocu olarak bakıyolar tekerlekli sandalyeyle dşarı cıktımmı bilet mal mal bakıyo ve ne yazıkki ilk gırdukleri şry tekerlkli sandalyem daha sonrada acıyark yuzume bkıyolr
- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanın düşünceleri ve hayata bakışı engelli olmasın. Gerisi fasa fiso arkadaş.!
https://i.hizliresim.com/bgE4JZ.gif03 Yorumla
Soran+1 yılyorumlara baktınmı
- +1 yıl
Herkesin fikri kendine. Ben görüşümü paylaştım sadece.
Soran+1 yılaynı fikirdeyız
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen yanlış falan okuyorum sanırım...
Soru boyundan aşağısı yani komple felç biri ile evlenmek ve çoğunluk evlenirim diyor ha?
Atış serbest herhal, ne evlenmesi nan. Herkes terkediliyor bu halde. Kaldı ki sıfırdan sevmek mümkansız.
Elinizi vicdanınıza koyun kardeşim, dürüst olun. Komple felç biri ile ne yapabilirsiniz, hı? Kankası olmak, kardeşi olmak, en yakını olmak vs... farklıdır. Fakat evlilik diyoruz be...64 Yorumla- +1 yıl
Gördüğüm tek mantıklı cevap
Herkes evlenirim yazmış
Yalana bak - +1 yıl
Allah ne ya zaman neyle sınar bilinmez kimin ne zaman ne olacağına kesin değil yanlış düşünüyorsunuz Rabbim önce sağlık sihat versin tabiki ama aynı duruma siz dusseniz bir bayan olarak kocanz sizi öyle bırakıp gitar hosmu fedakarlık sadakat çok başka biseydir bunu taşımayan insanlara anlatsanda boş ama sizin cevabınızı hiç hoş bulamadım ne var yanı herşey sek cinsellikmi insan sevdiğinin çilesini de derdini de çekmeli bir omur boyu hastalıkta sağlıkta evlenirdim evet diyorsan sözünün eri olcaksn.
- +1 yıl
Ellerini tutabildikten sonra sana bakabildikten sonra ne var yanı insan böyle acımasız olmamalı öyle zaman oluyorki sadece nefes alsin diye çırpınıyor insan Rabbim içinize birazcık sevgi verdiyse ne mutlu size ama unutmayın ne kadar taşta olsa be ekerseniz onu bicersiniz yaptiginzı elbet yaşıyorsunuz birebir olmasa da benzerini.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSu an bir engelli olarak sevineyim mi uzuleyim mi bilemiyorum. buradaki bu melekler benim disarida gördüğüm insanlar değil mi bana ucube gibi bakan, bana tek bir yardimda bulunmayan, imkanları olduğunda rahatça hakaret eden çünkü onlara karsi gelemedigim için... çok az dürüst insan var ve onlar da beni istemiyor ama onlara kizamiyorum anliyorum fakat sırf arti için beni ve benim gibileri kullanarak yalan söylemeleri... bela okumak istemiyorum size allah büyük...
94 Yorumla- +1 yıl
Çok etkilendim. Çok haklısın ne desen haklısın tesadüfen denk geldim fakat diyecek bir şey bulamadım. Ben de cevapları okudukça ne güzel ülkeymişiz biz dedim fakat mesleğim icabı engellilerle ve yakınlarıyla çok muhattap olduğum için ne denli ikiyüzlülerle karşılaştığımı bir ben bilirim. Allah yardımcın olsun ve emin ol senin şu kıyaslamayı yapacak zihnin yarısı şuraya yazanların çoğunda yok. Zihinsel engellilik daha beter.
- +1 yıl
Allah ın adaletindne kimse kacamaz uzulme bu dunyada cektigin skntilarin karsiligini cennette alacaksin
Cevap sahibi+1 yılAllah razı olsun @yalnizdaş06
- +1 yıl
Çok üzücü olmuş gerçekten :'( :( :(
Allah yardımcın olsun inşallah sana bakan seni seven bir koca bulursun
Tekerlekli sandalyede misin? :/
Gizli Üye(36-45)+1 yılburada yazan bütün kizlarin yorumunu hic ciddiye alma,, kusura bakma ama aralarindan hic biri engelli birisine gözünün ucuyla bile bakmaz. Kimi seversem evlenirdim demis ama hic biri zaten engelli birini sevmeyecektir söylesinler bakalim aralarinda kac tanesi gezmeye ciktiginda engelli birine alici gözüyle bakmis.. eminim hic biri cünkü engelli olanlar evlenilcek adam kategorisine girmiyor bile. Evlenirdim diyenlerinde 90%i yalan söylüyor. Yanlis anlasilmasin kesinlikle engellileri kötüleme gibi bir niyetim yok, Ben kendim sosyal pedagoji okudum ve bende engellilerle birlikte calisiyorum ve hic birine alici gözüyle bakmadim bu güne kadar. Tabi ki gercekten sevdigim insan bir kaza veya hastalik nedeniyle engelli olursa ozaman durum degisir ve sevdigimle kalirim, her ne olursa olsun.
25 Yorumla
Soran+1 yılsonuna kadar katılıyoru
Cevap sahibi+1 yılseni bu yorumumla kirmak, incitmek veya üzmek istemedim, Dillerim hersey gönlünce olur.
Soran+1 yılkırılacak bişey yokki zaten arayıştada değilim merak ettim sadece
- +1 yıl
Aynısını düşünüyorum çok iyi açıklamışsın
+1 yılgerçekten çok büyük sorumluluk, eğer birbirimizi seviyorsak, yaşamayı seviyorsak ve ikimiz de mutluysak tabiki evlenirim. fakat olay şu ki siz sivilceniz çıkınca, 2-3 kilo alınca ağlayan; yolda bir engelli görünce gözlerinizi ayırmadan rahatsız edici şekilde bakan insanlarsınız. burada gelip evlenirim yazmayın, mümkünse de evlenmeyin. sizin yürekleriniz engelli
41 Yorumla- +1 yıl
Weedinmyhead hanım sizi tebrik ediyor ve alkışlıyorum🤝🏻👏 Ben engelli değilim bu arada. Çünkü ben de sizinle aynı zihniyetteyim yani engeli olmadığı halde zihinsel özürlü ve gereksiz takıntılılara (psikolojik hastalık harici) çekinmeden tepkimelerimi çok sert bir şekilde belli ediyorum çoğunluktan çekinmeden. Çünkü iyiler kötüler kadar cesur olmadıkça kötülerin hükümranlığı sürecektir.
Annem vefat etmeden önce yaklaşık 1 ay yatağa bağımlı yaşadı onun bakımını bile yalnız başıma üstlenemedim anne bu ya kaldı ki evlilikten bahsediyoruz. Ama eli ayağı yerli yerinde bir insan herhangi bir kaza sonucu bir çok uzvunu kaybedebilir aynı şekilde biz de öyle. Bu soruya verilebilicek en güzel cevap; Allah kimseyi sınamasın böyle şeylerle olmalı bence. Kimse de bol keseden sallamasın ayrıca öyle zor ki bakımları yaşamayan bilemez.
30 YorumlaEvlenmem.
Çünkü ne kadar seversen sev hiçbir zaman yanında olamıycak olması çok zor bir durum. burada evlenirim diyenlerin düşünmeden cwp verdiğini düşünüyorum. iki taraf içinde trajik olur.71 Yorumla- +1 yıl
Mantikli
+1 yılengelli bir kişiye bakmak sahiplenmek elbette cok guzel bir davranış ama çok büyük sorumluluk bu bir defa hayattan kopacaksınız her anınız onunla ve onun bakımıyla gececek belli zaman sonra sosyal hayatınızın olmaması size gereken eş görevlerini yerine getirememesi size batıcak mutsuz olucaksınız ve bir ömür bunun böyle devam edeceğinizi bileceksiniz ben kabul edemezdim şahsen böyle bir evlililiği
15 Yorumla
Soran+1 yılolaya yabancı değilsin galiba
- +1 yıl
Sonradan engelli olmus genc bir ciftin evliliklerine sahit olmustum
Soran+1 yılcoğu şeyi bilmenden anladım burdaki yorum yapanların coğunun hesaba katmadığı şeylerin farkındasın bende sonradan
- +1 yıl
Soyle dusundum simdi saglam biri ile evlenip bir zaman evlikigi yasayip esinizin o hale gelmesine katlanabikirsiniz ama bastan engelli tanidiginiz kisiyle evlilik gecmez icinizden oju asagilamaktan değil kendinizide onuda mutsuz bir hayata suruklememektendir
Soran+1 yılanlıyorum
Bence kızlar yalan söylüyor. Konuşması kolay. Onun bakımı vesaire çok zor. Oyle bir durumda çocuk hayallerini, dugun ve balayi hayallerini de bir kenara atmak gerek. Yalniz birakamazsin calisamaz maddi olarak zora dusersiniz. Evlenemem ama kınadığımdan değil, sadece çok buyuk bir sorumluluk altına gireceğimden
21 Yorumla
+1 yılYukarda allah var içimi biliyor evlenir miyim evlenmez miyim bilemiyorum büyük konuşmuyorum. Ama çok sağlam sabır ve karakter lazım karşıdaki insana... Bende de sabır hiç yok sabredemem. Severim başına bir olay gelir ölümüne kadar başımla gözüm üstüne yeri var ama bile bile gider miyim bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun o zaman...
10 Yorumla
+1 yıleğer gerçekten seviyosam şüphesiz evlenirim. Mesela fazla ömrü de olmasa yaşadığı ömrü cennete çeviririm.. gerektiğinde eli gerektiğinde ayağı, gerektiğinde ağzı gerektiğinde kulağı bile olurum.. Gerçekten seviyosam, engelli diye benden çekinmemesi için herşeyi yaparım
10 YorumlaHer turlu evlenirim. Aradigim sevgiyi saygiyi onda bulursam.
Ama insan yinede isteer kocasiyla gezmek tozmak.13 Yorumla
Soran+1 yılele ele gezmk tozmk alış verışe gtmk tatıle gtmek
Soran+1 yılherks öyle demz işte
+1 yılTabikide evlenirim benim babamda engelli ama cok mutluyuz. Sarhoş kavga cikartan karisini cocugunu dovenler bence asil agir engelli.
60 Yorumlabunu evlilikten önce düşünmem fakat evlendikten sonra olursa Allahın taktiri derim. Zaten engelli birine vicdani olarak yaklaştığımız için sevgiye yönelik bir şey hissetmek zordur. onu hisseden kişiler belki.
40 Yorumla
+1 yılTürkiye'de gerçek bakımdan engelli insanlar var beyinden hemde siz engelli değilsiniz kardeşim onların yanında
21 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Nişanlım şimdi allah korusun bir kazadan dolayi falan engelli olursa onda vazgeçmem evlenirim yinede sonuçta o benim kalbim aldigim nefes ama allahın gücüne gitmesin yeni biriyle tanisirsam ya da engelli biri benden hoşlanırsa bilemem o durumda nasıl tepkim olurdu. Umarım herkes kendisine göre doğru insani ve mutluluğu bulur.
00 Yorumlabence ideallerdeki cevapları vermeyin bu gün herkes o şu milletten bunıun çirkin boyu kısa derken beğenmiyor kimseyi iyi bir insan olarak gözükmeye çalışmayalım dürüst olalım evlilik bu muhakkak vardır öyle çiftler ama direkt evlenirim demek bana atmasyon geldi
00 YorumlaAşkin gozu kordur. Bedeni engelli olmayip dusunceleri engelli okadar erkek varki... Evlenirim tabi.
27 Yorumla
Soran+1 yılya evlndktn sonra o kör gözler görmeye başlarssa :)
- +1 yıl
hiimmmm... Aski bitirmemek onemli. Sevgi var tabi bide seviyosa sever bir omur boyu. Evlendikten sora engelli kalma ihtimalide cok. Ozaman napcaz. Tamahkear insan oldugunu anlamak gerekiyo insaninn... Evlenmedende bilinemezya. Calistigim bir yerde. Tek gözü olmayan ve cok yakisikli bir erkek arkadasi olan bir kiz gormustum el elelerdi ve hic biseyi umursamiyolardi. Gercek ask engelli birine asik olundugunda olculur bece. Bana gercekten asikmisin diye bile sorulamaz o kisiye.
Soran+1 yıltek gözu olmamkla tekerlekli sandalyeye mahkum olmak boyundan aşağı felçli olmak birmi
Soran+1 yılyanılıyorsunuz ikisi aynı şey değil
Soran+1 yıltbrkler...
Çok seviyosam kesinlikle evlenirim. Ona hizmet etmek benim hoşuma gider ooouuyyy yeyyim onuu <3 ^^
21 Yorumla
Soranoyşşşşşşşşşşşşşşşşş ^_^
+1 yılÖzellikle olsun isterdim , bütün hayatımı adamak , harika olurdu
14 Yorumla
Soran+1 yılVallamı
- +1 yıl
allah çarpsın
Soran+1 yılGizli olmasan iyiydi :)
- +1 yıl
buyrun görün yine gizlenirim :))
+1 yılcan dostum diye bir film izledim çok etkilendim orada da adam boyundan aşağı felçliydi bir kadınla mektuplasiyordu yani kalpleriyle anlasiyorlardi ve filmin sonunda evlenmiş çocukları bile olmuştu yani diyeceğim şu ki aşk kalpten gelir kiminin heryeri sağlam kalbi engelli o daha da sıkıntılı. .
20 YorumlaNiye O da insan degil mi. Tut ki saglam biriyle evlendn sonra kaza oldu o hale dustu. O zaman da nasil sevgim devam edecekse baslangcta da ayni olur.
210 Yorumla
Soran+1 yılcok buyuk sorumluluk gerekiyo ve coğu şeyi feda edecksn
Soran+1 yıleyw güzel düşünce yureği guzel insan
Soran+1 yılcooooooooooook haklısın evi işi yoksa boyu kısa ya da kiloluysa kmse istemıyo
- +1 yıl
@kutayy hayir yanliyorsun. İstisnalar diye bir durum var. O istisnalardan biriyim belkide neden genelleme yapiyorsunuz. Burdaki kizlar kabul etmis olabilir ama yalan ama dogru orasini bilemezsnz ama su bir gercek ki oyle bir toplumda yasiyoruz ki ayrimciligin dibine vuruyoruz. Daha anne karninda engelli oldugunu ogrenip dogumu iptal edenler var tut ki su yasina engelli gelmis birinin hayata tutunmasndan evlenmesnden bahsediyoruz. Bu kizlar tut ki dogruyu soyluyor ama son karar onlarda mi bitiyor aileler bu konularda cok mu anlayisli saniyorsn. Evet ben kabul ederim ama benim ailem kabul etmez. O yuzden insanlari direk yargilamayin. Yurt disibelden asagisi ve kollari olmayan bir genc var su an bir mankenle evli ve birde cocuklari var belkide video ya da resimlerde gormussnzdur engel tanimayan ask diye ve hatta o adam o engellere ragmen cok iyi golf ynuyo kollari olmadgi halde fotograf cekiyo ve sadece ayak parmaklari var onlarla yazi yaziyo ve kisisel gelisim seminerleri veriyo.
- +1 yıl
Görüş sahibi istisnalar kaideyi bozmaz bak ailem izin vermez diyorsun normal sırılsıklam aşık oldugun bir adam var ailen izin vermiyor naparsın kaçarsın demi madem. öyle onada kaç madem sevebiliyorsun sevmek elinde sokak cocugunu sevsene lütfen ya da surdan birini tipsiz mi tipsiz kıromu kıro hadi lütfen tamam anne karnında engelli olabilir eyvallah Allahım bunu layık gördü derim kabullenirim evlendikten sonra eşim olur eyvallah derim ama Adriana lima normal biri ve sakat olsa bakar mıyız bir düşünelim?
- +1 yıl
Eger istisna bensem kaideyi de bozarm. Ailemle o kadar zittim ki siyaseyten gelenek gorenege herseye. Ve beni nasil tanimliyolar biliyor musun kendini begenmis ukala . Neden cunku onlar gibi dusunmuyorm neden cunku milliyetci degilim. Neden cunku ben insanliga bakiyrm ben hemserim mi benim ırkimdan mi benim rengimden mi benim dinimden mi diye bakmyrm
. Sirf bu yuzden yabanci biriyle evlenmeyi cok istemisimdir cunku onlara gore onlar gibi olmayan birini tercih edecegmden her turlu sorunu madem yasiyacam o zaman tam yabanci olsn.. vede sevgilimin hic bir zaman yakisikli olmasini istemedim ve kilolulara sempatim olmustur cunku kendim zayifim ve de kisa olmasi isime gelir cunku bende minyon tipliyim. Hadi sen soyle simdi erkekler, zayif siska kisa cokta guzel olmayan birine ne derece bakiyolar.
+1 yılsen paradan haber ver. engelli de ne oluyomuş... bir zamanlar kumburgazda yazlığımız vardı daha yaşım 15 civarları. yahu bir hatun vardı görünce tazelenir insan o derece güzeldi. babası yaşında tüfek kadar boyu ve sırtında deve hörgücü kadar kamburu olan bir adamla evli idi. ama adamın altındaki mercedes o zamanlar türkiyede bile yokmuş...
05 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum
- +1 yıl
kadınların bu zaafı benim hep midemi bulandırır.
Soran+1 yılhiç sorma tabi istısnalar var
- +1 yıl
ya ne istisnası nerden bulacan o istisnayı be paşam. şimdi biri çıkar ben öyle değilim der bende hepten kalaylarım.
Soran+1 yılhahahaha haklısın
ben de yaşlandığımda ihtiyaçlarını karşılayamayabilirim. başkasına da güvenemem. elimden geldiğince bakmak isterim ama ağır engelli biri aklıma geldiğinde düşünüyorum da... zor allah engelli yakınlarına kolaylık ve sıhhat versin.
21 Yorumla
Soran+1 yılaminnnn
Herkez sallamasyon takılıyo , değil bir engelliye sonradan aşık olmak , 5 yıllık evli kocaları bir kaza sonucu dediğin gibi engelli olsa 3 ay 'a kalmaz boşar bunlar.
Her ay erkek değiştiren tipler gelmiş burada neler diyor.
Doğru söyleyenleri olabilirmi? bir ihtimal olabilir , onların ellerinden öpüyorum , Allah onlardan razı olsun.219 Yorumla- +1 yıl
Ya çok zor bir durum o sorumluluğu almak gerçekten zor bir durum, ve herkesin başına gelebilir. Ama bu kadar kesin ve net konuşmayın genelleme yapmayın lütfen. Ya sevgi denilen duygu diğerlerinden çok farklı gerçekten
- +1 yıl
Anladım tabi inşallah öyle seven insan zor bulunuyor gerçekten. Peki engelli misin?
- +1 yıl
Bende değilim ve aynı senin gibi düşündüğüm için genelleme yapmayın dedim görüşlerine katılıyorum ve bu konularda biraz hassasım üzülüyorum korkuyorum ilgilenesim geliyor içim acıyor demek istemiyorum lütfen yani yanlış anlaşılmasın benimki acıdığımdan değil öyle işteee
- +1 yıl
Hah işte bende tam öyle demek istemiştim anlatamadım çok doğru söyledin evet kesinlikle bana huzur veriyorlar kendimi yanlarında durmak istemiyicek kadar kirli hissediyorum bazen kalbimi yani abarttığımdan değil cidden ben dedim ya bu konuda biraz duygusal ve hassasım onlara karşı. Ya dayanamıyorum öyle görmeye
- +1 yıl
@benbişeybilmiyorum öyle oluncada insan özellikle öyleleriyle beraber zaman geçirmek istiyo, özellikle öyle birine aşık oluyo ve hayatı boyunca ona seve seve ona anne şefkatiyle bakıyo. Dualarım böylelerine.
Yoksa benim bizim gibilerin Allah belasını vermiş , girmediğimiz pislik kalmamış
(Aşık olacağım kızın engelli olmasını çok isterdim) - +1 yıl
Anladım evet bir şevkat gösterme daha doğrusu günah çıkarır gibi ilgilenme durumu var ama yinede engelli olmasını isterdim deme bence ya insanın başına herşey gelebilir ama benim görüşüm de bu yani ben dayanamıyorum öyle birini görünce gerçekten dayanamıyorum ona ne söylesemde mutlu olsa ya da acıdığımı düşünmese yanlış anlamasa diye düşünmekten o an sohbet bile edemiyorum o kadar kötü oluyorum
- +1 yıl
Burdan yazmak kolay fakat iş gerçeğe gelince zorlanabilirsin, ayrıca aynı fikirdeyiz bu konuda merak etme yani benim demek istediğim sadece çok ince ve hassas bir konu bu. Bir düşünsene hadi evlendin diyelim sonradan bir şey oldu ve ayrılıyorsunuz hadi sen bunu atlatırsın ama o nolucak o nasıl devam edecek yoluna yani ben kesinlikle bırakmam ki ne olursa olsun falan deme insanız biz ve bu hayatta insanın başına her şey gelebilir büyük konuşmamak lazım. Bunu demek istiyorum yani
- +1 yıl
@benbişeybilmiyorum hmm dediğini anladım fakat öyle bir ayrılma durumunda arkadaş olarak da olsa sürekli yanında olurdum. Büyük konuşmak değilki bu onlara karşı normal insanlardan daha çok sevgi besliyorum.
Demek istediğini anladım haklısın. Sende benim gibi düşünüyosan ne güzel işte , dünya bizim gibi düşünen insanlarla dolsun taşsın , diğerleri ölsün :) :D :D - +1 yıl
:) arkadaş kalamazsın işte ona hayatına girerken hiçbirşeyin garantisini veremezsin
- +1 yıl
Ya bu hayal olamaz sadece başına gelse vazgeçemiyiceğin kaçamıyıcağın sonun olur. Ha seversin normallerinden daha çok ilgilenirsin hatta ama sırf öyle o halde diyede evlenmezsin emin ol. Şimdi birbirimizi kandırmayalım :|
- +1 yıl
Tamam sakinnnn sadece konuşuyoruz :) anladım
+1 yılTabiki evlenilir. neden olmasın? Lakin kişilikte önemli ben bunu dert edip hayata küsmek yerine engeliyle barışık hayata tutunan gerekirse engelli basletboluyla ilgilenen birini isterim yoksa sürekli bunun için isyan eden biriyle bir ömür geçirecek ladar açık yürekli olduğumu düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılSeçiyosan evet.
Sonuçta engelli olmak onun secimi değildi. Öyle değil mi? Ama iyi düşün derim. Sevgi herşeye çözüm olmaya çalışır. Evlebilir elbette. Sevdiğim erkek engelli olsaydi yine de severdim. şöyle düşünsene evlendiniz ikimizde sapasağlamsınız bir trafik kazasında engelli kaldigini düşün ,? Oda. sana bakarsa bana bakar diyorsan gözünü kirpmadan evlenebilirsin abicim.00 Yorumla
+1 yılBöyle bir sorumluluğun altına girmezdim. Evlenip yari yolda birakmaktansa evlenmem daha iyi.. Ama tabii yine de büyük konuşmamak lazım..
11 Yorumla
Soran+1 yılgüzel düşünce sonradan yarı yolda bırakmaktansa o yola cıkmamk daha iyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılbilmiyorum ama tek bildiğim eşim beyin amelyatı geçirmiş birisi kafasının arka tarafından kemik yok beyinin damar gibi atışını görüyorum başına aldığı bir darbede hayatının sonu olacağını ya da felç kalma ihtimalinin olacağından da haberim vardı ona rağmen etrafımdakilerin sakın demesine rağmen evlendim ALLAHIMA şükür sıkıntı yok ama ileride böyle bir olayla karşılarısam yaradana sığınırım ki onu benden başkasına muhtaç etmesin ömrümümn sonuna dek bakarım
30 YorumlaRealist olmak gerekirse
Evlendikten sonra olursa bakılır. Ama evlenmeden önce kimse kabul etmez. Ki zaten öyle birisi evlenmeyi de kabul etmez. Ama evliyken Allah korusun kaza geçirir vs ondan sonra sahip çıkarsın pek tabi ki.12 Yorumla
Soran+1 yılevlendikten sonra kaza yapıp ayrılanda evlenende var
yani Allahın takdiri sonuçt yazmışsa yapacak bişey yok ilk etapta kmse evlenmm der ama evlendgn insan bir anda felç olursa bakarsn ki aynı şey bzm içinde gecerli ayrca kız tamam evlnrm dese ailesi hayytta izin vermez bide bu war
13 Yorumla
Soran+1 yılailenin kararı cokmu önmli ben onubi nevi ahane olarak görüyorum
Soran+1 yılyani hayır
+1 yılEvlenmezler menfaatleri olursa evlenirler ama. Dünya menfaat dünyası olmuş. burada evlenirim diyenlere itimat etme. Bekara karı boşamak kolaydır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEngelli dediğin boyundan alti felcse evlenmek istemem çünkü bilmiyorum ya hayat sartlari çok zor gonulle alakasi yok bir kadin bu dünyaya cocuk getirecek hayata göğüs vermesi gerekiyor ve tek basina.. Ama şu an sevdiğim insan herhangi bir engellik durumu söz konusu olursa onu da yari yolda birakamam her şeyin hayirlisi :)
05 Yorumla- +1 yıl
Yaaaa işte sen bu kadarsin kızım bildiğin oros. u sun işte sevdiğin var? Şeytan diyo o fotoları al yay internet e ulan sapık sin sapık yok neymiş çok felcliyse evlenmem yalan konuşma seks yapamadigin için evlenmem diyosun surt. k
- +1 yıl
@Rizeliii5353 yok artık , herkes fikrini özgürce belirtemeyecek mi? Bu çok büyük bir sorumluluk , herkes altından kalkamaz. Gayet güel izah etmiş. Seninse şu yazdıklarına bak :@ aptal
- +1 yıl
l*n sanane? ? Sana ne oluyo sen kimsin de benim yazdığım şeye muhalefet oluyosun o oros. u tanıyorum ben fazla konusma
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsiri merhametli bir insanim. Ne olacagimiz belli degil. Iyi diye evleniriz 2 gun sonra koturum kalir allah korusun. ya da bizim basimiza gelir. Ben bakarim gucumun yettigi nefesimin yettigi yere kadar. Hatta esime degil sadece. Gonullu olarak ozurluler icinde calismak isterim
00 Yorumla
+1 yılagız tabiki neden olmasın aşık olursm elbet te der. ama ben kimsenin engelli ya da ferçli biriyle evlenip zorluk çekecegini sanmıyorum. ama tabiki hiç konuşamayan ya da duymayan biri hariç onlari engelli olarak görmüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum
Ben engelli birisiyle evlenene saygı duyarim ve o kişi büyük yürekli bir insandır fakat ben... engele gore değişir ama yapamam herhalde cocugunda engelli dogma ihtimali artar. ama evlendikten snra çıkarsa engeli bisey olmaz bakarım..
07 Yorumla
Soran+1 yılengelli olanın cocuğu engellimi oluyo
Soran+1 yılcocuk harıc diğer söylediklerıne katılıyorum
Soran+1 yılegelliler sadece öyle değil aşırı zeki olupta eli ayağı tutmynlrda var
Soran+1 yılaynen
+1 yılSu an herkes bol keseden atiyor haci abi beni nisanlim. birakti gitti trafik kazasi gecirdikten sonra he herkes aynidir demiyorum tabiki kabullenecek kizlar vardir ama burdan konusmakla olmaz o kadar kolay bir durum degil çünkü
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen hastaneden arkaadaşım var benden cok iyiydi ellerıni kullanabiliyo fakat nişanlısı bıraktı
- +1 yıl
Cok cok gecmis olsun allahim sabrini bol verir insallah
Soran+1 yılamin ALLAH razı olsun
engelki birisiyle bence pek az kisi tanisip evlene bilir. amma sevdigim adamin basina bir sey gelirse kaza gelirse engelli olursa tabiki de evlenirim
10 Yorumlaevlenirim:) Senden Önce Ben kitabını tavsiye ederim.
11 Yorumla
Soran+1 yılinş okurum
+1 yılEvlenirdim ben bu devirde kalbi en temiz olan insanlar genelde engelliler kalplerinde kotulukten eser yok hepsii temiz insanlar evlenilebilir bence hem evlenince onun sizi ne kadar seviceğini düşunsenizze bu harika bişey
20 Yorumladeli gibi sevsemde evlenmem çok büyük konuşmayım yaradanıma. çünkü insanların hor görmesi yanımdaki erkeği ya da kocamın beni dışarıdan gelecek herşeye karşı koruyamayacak durumda olması benim gözümde onu bitirir sadece acırım ona malesefki:(
20 YorumlaSeversem neden olmasin ki.. Asil engeller insanlarin kafasindaki ön yargilar. Yarin ne olacagimiz belli degil , birini fiziklsel ozellikleriyle yargilamak hic dogru bisey degil.
20 Yorumla
+1 yılengelli birisine eminimki normal erkeklerden daha fazla aşık olurdum..
20 YorumlaKaty Perry:"Kolu ya da bacağı olmayan birini sevebilirim daha önce kalbi olmayan birini sevmiştim!"
Ben kesinlikle seviyorsam bırakmam30 Yorumlaşu an hayatımda olan insan öyle değil ama Allah korusun onun için tabi öyle bişey olursa onu yarı yolda bırakmam anneden öyle gördük
20 YorumlaGerçekten seviyorsam neden olmasin sonuçta kimse evlenmem diyemez diyenede allah öyle bir kaza veririki engelli kalır muhtaç olir sevgiye
23 Yorumla
Soran+1 yılsevermisin peki
Soran+1 yılgüzel
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet bu herkesin başına gelebilir Allah korusun. Yani evlenebilirim sevgi çok farklı bir olay arkadaşlar gerçekten sevgi çok farklı bir olay. Peki merak ettim neden böyle bir soru sordun yani senden mi kaynaklı yoksa çevrenden birisi falan mı ya da öylesine şevkatimizi ölçmek için mi? Merak ettim sadece neden sorduğunu yani insanın başına her şey gelebilir bende bu konularda biraz hassasım üzülüyorum korkuyorum hemen ilgilenesim geliyor o yüzden merak ettim
10 Yorumlaönceden sevgiliysek sevmişsem ve benleyken kaza geçirip engelli kaldıysa evet evlenirim de ölene kadar bakarım da ama eğer öyle önceden tanımıyosam evlenmem zaten o zaman seveceğimi sanmıyorum engelli birisini belki arkadaşı olurum o kadar
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim olsa evlenirim kesinlikle engellilik sonradan olabilen biirşey. Sevdiğim adamla evlensem ve ona bir şey olursa onu asla bırakmam asla onun UGRUNA BİLE ÖLEBİLİRİM
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı. Çoğu insan yalan söylüyor bence eğer sevgiliyken evliyken bir engeli olursa sonuna kadar yanında olur evlenir ömrüm boyunca bakarım ama engelli biriyle birlikte olurmuyum bilmiyorum biraz zor
03 Yorumla
Soran+1 yılsevgiliykn bile zor evlykn blki
Soran+1 yılgenelleme olark syledm
Hangimiz sokak cocuguna aşık olduk bırakın bu ayağı ya normal insan sakat bile değil ama sokak cocugu? Evlenince olursa basım gözüm üstüne ama öbür türlü aşık olamayız bile kimseyi kandırmaya gerek yok
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın kardeş
Ben evlenmezdim. Bu kesinlikle engellileri aşağıladığımdan ya da öyle gördüğümden değil. Arkadaş olabilirim ama evlenemem. Engelli biriyle hayatı ne kadar yaşayabilirim ki? Boyundan aşağısı felç diyosun en basitinden çocuğumuz bile olamaz.
05 Yorumla
Soran+1 yılneden cocuğun olmasın ki
- +1 yıl
evlendiğin insan anlık bir kaza da hastalıkta engelli kalsa ya da sen engelli olsan öyle bişey başına gelse de bunları diyebilecek misin. bu hayatın sana garanti değil unutma. yarına değil sadece 1 saat sonrasının garantisi yok..
- +1 yıl
Evlendiğin insan kaza geçirse boşar mısın diye sormamış soruda. Öyle biriyle evlilik yapar mısınız diye sormuş? Ben 1 saat sonra ne olabilip ne olmayacağını da gayet iyi farkındayım sen rahat ol. Bundan ötürü ben sakat falan kalsam ben de sakat olmayan biriyle evlenmek istemezdim. Neden kendime mecbur edip zor durum bırakıyım ki birini? Bana acıyıp evlenmesini istemem. Her söyleneni sabote etmek de KS erkeklerinin bir numaralı "düşünceli görünme" kanunlarından oldu. Bu arada Engelliler Okulu'nda 3 yaz gönüllü ablalık yaptım. Senin gibi klavye düşünürü değilim.
Soran+1 yılyanlış biliyorsun imkansz değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger engelli olmadan sevdigimse evlenirdim. Sonucta ona bir soz vermisim hep sevecegim diye, ve Iyi gunumde kotu gunumde yanimda oldu. Fakat benim basima gelse onun benimle evlenecegini sanmiyorum, cunku konusu gecmisti be dedi ki annem beni deli sanir. Zaten evlenmesinide istemezdim galiba:(
03 Yorumla
Soran+1 yılbence onnki ahane senınde annen deli sanabilir coooookta karşı olabilir ama bak sen evlenrım dıyon
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum:( ama beraber oldugumuz zaman herseyi kendi yapiyor, igrenc gelebilir ama burnumu bile siliyor, Ben Silsem kendimin uzuluyor.. Degisik
Soran+1 yılönemli olan o zmn silmesi
+1 yılEvlenirim kalbi temizse. Kafanıza takmayın bunları mutlu olmayan inşallah olur şükredin seni seven insanlardan destek alın.
24 Yorumla- +1 yıl
*mutlu olmaya bakın
Soran+1 yılzaten şükretmekten aşka bişy yapmışarum rabbim isyan etmeyi nasip etmesin
- +1 yıl
Amin hepimize çok üzgünüm ne diyebilirim ki sizi anlayamam ama hepimizin sınavı farklı. inşallah çok mutlu olursun. Allah sabrının karşılığını verecektir. Hepimizin başına gelebilir hayat bu kendinizi küçümsemeyin. Mutlu kalın!
Soran+1 yılteşekkür zaten arayış içinde değilim arkadaşlık kafi
+1 yılTürk kızları evlenmez birader onlar kendilerini paraya boğacak çevresi geniş piç dediğimiz erkeklerle evlenirler. Ha bir de evlenmeden seks yapmayı sevdikleri için özellikle sağlam erkek ararlar.
10 YorumlaBen evlenmem yani hadi kol bacak gibi bir özür olsa belki ama. Boyundan aşağısı evlilik için uygun değil. Sağlıklı olmaz belli biyerden sonra patlak verir daha kötü olur
13 Yorumla- +1 yıl
@1234tgc
En azından dürüst cevap vermiş
burada evlenirim diyenlerin çoğu yalan söylüyo belkide hepsi yalan söylüyo
Evlenirim Demesi kolay tabi
+1 yılben esımle 7 yıl cıktım ta lıse onemınden onu delıler gıbı ılk gunkı gıbı sevıyorum cok zor sartlr altında evlendık cunku esımın sag elı yoktu ama ben bunu hıc bır zaman gormedım sırf bu nedenden aılem vermıyordu ama herkesı karsıma aldım ozur ınsanın kalbınde beynıde olmasın o ozru verende allah
10 Yorumla
+1 yılbir insani sevmek icin butun uzuvlarinin tam olmasi veya islev gormesi cokta onemli degil. Herseyiyle tam olupta kalbe sahip olmayan o kadar cok insan var kii.. Bu tamamiyle kalp isi tabiki sevebilirim ve icten gelerek butun ihtiyaclarini karsilarim :)
10 Yorumla
+1 yılHayır evlenmezdim ben böyle bir sorumluluğu alamam sonucta kolay birsey değil ha sonradan olduysa eğer tabi ki bırakmam bakarım elimden geldiğince
10 YorumlaEvlenirim. çokta isterim birine yardimci olabilmek öylece sevebilmek. yarin basimiza ne gelir bilinmez sevmek birlikte olmak engel tanimamali
11 Yorumla
Soran+1 yılhell olsun
+1 yılbir insanı nasıl öldükten sonra da sevebiliyorsak yaşayan bir kişi bazı eksikliklerde sevilmeli insanda hem acıma hem de sevgi duygusu var sonuçta
20 Yorumla- Devamını Gör (202)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat