Ortopedik engelli Biri olarak söylemek gerekirse.. kimse engelli biriyle evlenmek.. şu an herkes san "ever tabi ki evlenirim kalbi engelli olmasın yererki"! Ya da "hepimiz engelli adayıyız" gibi dillere pelesenk olmuş kamu spotunu yazim vicdan rahatlacak.. ama gerçek hayatta engelli Biri çıksa Karşısına vebalı gibi kaçaklarına adım gibi eminim.. O yüzden Samimi bir cevap hekleme aenssasimt.. Türkiye de maalesef durum böyle.. yol yakınken bu hayalden vazgeç.. ben vazgeçtim.. her insan evlenecek çocuk sahibi olacak diye Bir şey Yok zaten.. acı ama gerçek..
100 Yorumla
En İyi Cevaplar
İşitme engelli birine aşık olursam diye işaret dili öğrenmiş kızım ben 😂takmam böyle şeyleri
41 Yorumla
Soran+1 yılHarikasın yemin ederim 👏💜😍
Konuşamayan bir bayan arkadaşım vardı üniversitede hoşlanmıştım ondan ama söyleyemedim.
Seversem neden olmasın ki? Kimse dört dörtlük değil. Yarınımız hiç belli değil.08 Yorumla
Soran+1 yılNeden söyleyemediniz merak ettim?
Soran+1 yılAma hep içinizde kaldı demi yani ben öyle hissettim
Soran+1 yılBir yandan üzüldüm bir yandan sevindim sizin adınıza üzüldüm ama insanlık adına sevindim daha iyi insanların var olduğunu bilmek güzel geldi aldığım en iyi cevap diyebilirim 👏 eminim sizde bir daha hiçbir şeye geç kalmazsınız keşkelere sığınmamak için.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. İyi insanlar elbet var her yerdeler aslında. Şunu anladım ki insan sevince konuşamamasını, yürüyememesini, duyamaması veya görememesini görmüyor. Hani bir laf vardır ya aşk engel tanımaz diye. Gerçekten öyle. Ha bir yerde kader ve kısmet bu işler. Şöyle söylemek daha mantıklı aslında. Yok pişmanlıklarla yaşamak daha kötü eminim. Belki onunda öyle bir şeye ihtiyacı vardı hiç düşünemedim.
Soran+1 yılAşk engel tanımaz zaten insanlar engel tanıyor sevmek o kadar güzel bir his ki onu bile ziyan ediyorlar kirletmek istiyorlar evet iyi insanlar var ama çok az kaldı onlara denk gelmek güzel...
+1 yılBu isler nasip kısmet ve uzun süreçli bir durum. Önden büyük konuşmak yanlış olur. Birde seviyorsan onun ihtiyaçlarına uzun vadede karşılayabilecek sem evlenirim.
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen büyük konuşmamak lazım 👍 kınadığın şey başına gelmeden gidemezsin bu dünyadan...
- +1 yıl
Evet kınadığınız şey başınıza geliyor cok sahit oldum
- +1 yıl
siz mi evlendiniz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
+1 yılçok sevdiğim bir sahne vardır
https://www.youtube.com/embed/PFbYT6p00Qs
+bekar oğlun var mı?
-he var
+benimde kızım var verdim gitti!
-benim oğlum sakattır!
+++KALBİ SAKAT OLMASIN
sanırım mesajım anlaşıldı22 Yorumla
Soran+1 yılÇok net bir şekilde anlaşıldı 😇👍👏
- +1 yıl
:)
Gun gelir bu yazdiklarimizla sinaniriz belki
Buyuk konusmak asla istemem ama bu anlamda kalbim saf neden evlenmeyeyim ki?22 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın 👏
Gizli Üye(25-29)+1 yılyalan söylemiyicem evlenmezdim.
ama evlendikden sonra kolu bacagı kırılsa sırtımda taşırım.
bazı evliliklerde adamın görme engeli var kızın başka bir engeli var onlar birbirini daha iyi tamamlayabiliyor sevgi ve merhamet önemli14 Yorumla
Soran+1 yılEvet dengiyle evlenmesi en makul olanı o zaman kimse kimseden üstün olmuyor ama bedeninde ki engel ruhunu kalbini engellemiyor aslına bakarsanız sağlıklı diye evlendikleri insanlar daha kırıcı ve yıkıcı oluyor.
Cevap sahibi+1 yılkimse kimseden üstün degil, dünyanın en yakışıksıyla evlensende belki aldatıcak belki kötü davranıcak , bir hristiyan motivasyon konuşmacısı vardı hem elleri yok hem bacakları ama karısı ve çocugu var gayet mutlu gözüküyorlar , bana göre böyle evlenen kişiler daha gerçek aşk geliyo çünkü her haliyle kabullenmiş , evlendikden sonra kanser oluyo kilo alıyo diye eşini boşayanlar var yani
Soran+1 yılBu örnekler o kadar çok ki bunların hepsi ön yargılarımiz yüzünden oluyor insanı insan olduğu için sevsek yeterli de kimse bunun farkında değil maalesef.😏
Cevap sahibi+1 yılbazı ülkelerde eşin şişman engelli fakir olması birşeyi ifade etmiyor türkiyede öyle degil mlsf
+1 yılEngel zihniyette olmasın gerisi boş...
Herkes bir engelli olma adayıdır...21 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏
+1 yılTabi ki de. engeli sonradan olsa da boşanmam. sevdiğimle evleneceğim <3
21 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏💜
Seversem neden olmasın, hepimiz engelli adayıyız yarın ne olacağımız belli değil
11 Yorumla
Soran+1 yılİstediğim cevap 👍
+1 yılhayır herkesin kendine göre hayalleri var bence kimse istemez zorunda kalmadıkça
21 Yorumla
Soran+1 yılDürüstlük iyidir 👍
+1 yılYani ben evlenmeyi tercih etmem ama eşim evlendikten sonra engelli olsa benim için bir şey değişmez
11 Yorumla
Soran+1 yılBakış açısı saygı duyarım 👍
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. ben her işi yapamam üşengeç bir insanım olmazdı yani ikimiz için de kötü olurdu
15 Yorumla
Soran+1 yılDürüstlük her zaman iyidir 👍
Soran+1 yılTek sorun temizlik değil bence.
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgilim fiziksel engelli ve onu seviyorum, evlenirim
24 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏💜💜
Cevap sahibi+1 yılSende evlenirdin anladım cevaplarından, iyi insanlar iyi var :)
Soran+1 yılSanırım Yakalandım 🙈
Cevap sahibi+1 yıl:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse evlenmez insanoğlunun nefsi ve mükemmellik arama duygusu en başta buna izin vermez
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın 👍
Engel duruma bagli birsey. Ama seviyorsam sonrasinda olduysa tabikide evlenirim. Ama öncesindeyse hayir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı. ben evlenirim eğer engelli olanın yani kız tarafı kabul ederse neticesinde bende engelliyim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yıl.
Gönül sevdimi akıl engel mengel tanımaz, gözlerde engeli mengeli görmez.
.10 Yorumla Hiç gözümü kırpmadan evlenirim. Asıl engelli bizlerin çünkü gerçekleri görmedikçe engelli biziz.
10 YorumlaEvlenmem. Evlenirim diyenlerin % kaçı evlenir onu merak ediyorum. İnsan başına gelmeden bilemiyor.
30 Yorumla
+1 yılAşıksam evlenirim. Evet bu konuda çok ciddiyim. Ama sadece sevgi değil sadakat da gerekli bu evlilik için ve çokta sadık olurum o kişiye. Kendimden bu konuda eminim. Daha önceki terk etmelerime benzemez bu iş.
20 Yorumla
+1 yılZor bir durum sanırım hayır umarım öyle bir şey yaşamam
11 Yorumla
Soran+1 yıl🤷♀️
+1 yılmucize filmini izleyin ne demiş usta kalbi sakat olmasın
11 Yorumla
Soran+1 yıl👏👍
- Aile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir soru gerçekten. Cevap veremiyorum açıkcası
21 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü yaşamadan bilemiyorsun sende haklısın
+1 yılSevmek hiçbir şeye engem değildir... Ayrıca hepimiz birer engelli adayıyız.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet düşününce öyle ama gerçekler çok farklı herkes yapamıyor sonra hor görmeler başlıyor çünkü çevre sürekli baskı yapıyor niye evlendin sen sağlıklı birisin gibi şeyler ister istemez bir yerden sonra senin de bakış açın değişiyor ama yine senij karakterine bağlı birşey yani durum çok karışık yaşamadan kimse bilemez
- +1 yıl
Neden millete kulağını kapatmıyorsun
Soran+1 yılBenim kulağım kapalı ben insanların onayı almak için yaşamam ama arkadaş var engelli evlenecek ve kafası çok karışık o yüzden sordum
- +1 yıl
Anladım hayırlısı olsun haklarında
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇoğu kişi evlenmez nasıl evlenir çok ağır engel durumu yoksa mesela sağır dilsiz hafif aksak ki bu da biraz o kisinin görsel olarak nasıl olduguna bağlı
03 Yorumla
Soran+1 yılGörselliğe önem verenlerdeniz galiba aksaklık var.
Cevap sahibi+1 yılBakın çoğu kişi öyledir zaten aksini iddia edenleri samimi bulmuyorum yani sağlıklı olduğu halde sırf güzel ya da yakışıklı olmadığı için reddedilen insanlar var
Soran+1 yılSizde haklısınız
Üzülerek cevabım "hayır" ama tabi hiçbirimiz tam olarak sağliklı değiliz ondan engellilik durumuna görede değişebilir
01 Yorumla
Soran+1 yılİhtimallere hiç inanmam ben.
+1 yılGerçekten seviyorsam eğer; evlenmemize hiçbir şey, hiç kimse engel olamaz..
02 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten sevmek yeterli
- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılEvet evlenirim çocuk dahi yaparım yürüme engelli misin
010 Yorumla
Soran+1 yılEngelli değilim evliyim
- +1 yıl
Bu soruyu neden sordun ozaman
Soran+1 yılKendim için sormadım bir arkadaş için sordum... kafası çok karışık ama şimdi daha çok karıştı...🤦♀️
- +1 yıl
Kendisi engelli mi
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Yaşi kaç ve ne engeli var
Soran+1 yıl28 yaşında yürüme engelli
- +1 yıl
@masalımsı34 arkadaşınla tanışmak ıstiyorum mümkün mü
Soran+1 yılArkadaşımin sevgilisi var
- +1 yıl
Ee sorun ne ozaman mutluysa ilerisi mi
+1 yılZihinsel engelli değilse, çok seviyorsam evlenirim sanırım
01 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü sevmek yeterli 👍
Hayır evlenmem ama sonradan olursa yapacak bir şey yok hayatımı ona göre değiştiririm
03 Yorumla- +1 yıl
Allah Elbet Bunun Hesabını Soracak Sizlere
@primamon
Soran+1 yılBakış açısı saygı duyarım 👍
Evlilik şu devirde çok yıpranmış bir kurum, genel olarak evlenmek istemem.
10 Yorumla
+1 yılDelikanlı işi bu her baba yiğidin harcı değil
23 Yorumla
Soran+1 yılTabiki herkesin yapabileceği bir şey değil ben yaparım diyp köşeye çekilmeye benzemez bu durum...
- +1 yıl
Kalbine sor nekadar temiz , sabırlı misin , insan sevgisi var mı
Soran+1 yılİnsanı sadece insan olduğu için seviyormusun bunlar çok önemli.
+1 yılkizlar saglamda secici oluyor bir engele sahip birine bile gonul veriyorsansa helal olsun sana hayir duamiz seninle 👏👏👏
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Deliler gibi aşıksam Evet
12 Yorumla
Soran+1 yıl👏👍
- +1 yıl
normal aşıksan evlenmezsin yani
Gönlü engelli olmasın be
12 Yorumla
Soran+1 yılGeri hal olur demi 👍🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes evlenirim demiş ama emin ol ki kimse kolay kolay evlenmez. Şahsen ben evlenmem
21 Yorumla
Soran+1 yılDürüstlük bambaşka bir şey 👍👏
Engelli biriyle evlenirmisin derken ben işitme engelli bireyim ve işitme engelli hanım efendileri arıyorum yok yok bulamıyomyaa sizler çevrenizde varsa bana ulaşabilirmi veyahut konuşamıyor duymuyor olan varsa ailesi ulaşabilir…
00 Yorumla
+1 yılNe engeli var ona bağlı sonuçta bu işler evlenince de oluyor aşırı aşık olursam evlenirdim herkesin kaderinde farklı hastalıklar vs var oluyor mutlu ve huzurluysam engelin önemi yok
020 Yorumla
Soran+1 yılYürüme engelli var bacağının biri diğerinden beş santim kısa.
- +1 yıl
Anlaşabilir mutluysam kabul ederim sonuçta bu evlenince de başıma gelecek bir durum bu devirde gerçekten seven insan mutlu olan anlaşan insan çok az eve bakacak durumum varsa gelir de de sorun yoksa devam ederim
Soran+1 yılAslında demek istediğim tam olarak bu sağlıklı diye evleniyorlar evin içinde kavga eksik olmuyor sonra mutsuz aile mutsuz çocuklar ah şu ön yargılarımizi yiksak hayat çok güzel olacak.
- +1 yıl
Insanlar her şeye konuşur ve hiç birşey den memnun olmazlar zeki bulursun çirkin derler uzun bulursun sırık gibi derler güzel bulursun bu kız buna bakmaz kesin parası var şunu var derler bir anda evlenirsin kesin hamile derler kaçarsın başını öne eğdi bacım derler derler insanlar böyledir yaşı büyük birini sevsen yaşlı babası yaşında derler genç bulsan da seni aldatır döver mutsuz olursun insanları dinlersek zaten mutsuz oluruz insanlar sadece konuşur mutsuz olunca gelip moral veren var mı yok evlenmeseydin derler o yüzden kimseyi umursama bence herkes öyle olmalı
- +1 yıl
Kalbini dinlemeli insan
Soran+1 yılBen tam olarak öyle yapıyorum kimsenin onayıni almak için yaşamam ben böyleyim der çıkarım içinden çünkü hayat benim hatalarımla benim hayatım
- +1 yıl
Kısaca tam olarak böyle herkes zaten bir birinin mutsuz olmasını ister oldu
Soran+1 yılGerçekten mutsuzlakla beslenen insanı dolu etrafımızda
- +1 yıl
Evet öyleler özellikle de akrabalar peki engelli olan arkadaşın ailesi nasıllar
Soran+1 yıl7 yıldır tanıyorum ailem gibiler o kadar seviyorum yani
- +1 yıl
Bir arkadaş vardı burda oda evlenmiş ailesi sonra kocasını seni aldatıyor falan diye kışkırtırma yapmış bu yüzen sordum eğer böyle sorunlar olmayacaksa 7 yıl da gayet uzun bir yıl evlenmek için de maddi sorunda yoksa ki olsa bile her zaman herkesin illa maddi sorunları olur evliliğe bir engel yok ailen de istiyorsa bunu
Soran+1 yılAile istiyor ama kız bir türlü emin olamıyor
- +1 yıl
Emin olamama nedeni eğer engelli olması ise yani normal bir durum çünkü insan acaba sorun yaşar mıyım diye düşünür ama düşünmeye gerek yok bence bu olay evlenince de başımıza gelecek bir durum her şeyin hayırlısı olsun eğer kız mutlu olacaksa allah nasip eder zaten
Soran+1 yılEvet engelli olma durumu çocuk sağlıklı neden ben diyip duruyor artık kadere kalmış rabbim nasip ederse olur herşey nasip işi sonuçta
- +1 yıl
Tabiki haklı olarak niye başına geldiğini sorguluyor ancak herkesin sınavı başkadır herkes farklı şeylerle imtihan olur allah ömrümü uzun etsin başka dert vermesin sanırım evlenmek için düşünen sensin eğer aranızda anlaşıp sevgi saygı varsa sorun etmene gerek yok tabiki sana olan tavrına da bak ve evlenince millet bir çok şey der onları da göz önünde bulundur yani olurda birisi olumsuz birşey derse pişman olacak mısın hala sevecek misin niye evlendim ben ya diyecek misin bir düşün tarta sonrası nasip dünyaya bir kere geleceğiz pişman olmamak gerek
Soran+1 yılCanım ben evliyim zaten
- +1 yıl
7 yıldır tanıyorum kısmında öyle diyince sen sandım pardon mutluluklar diliyorum
Soran+1 yılKızın ailesini tanıyorum demek istedim inşallah haklarında hayırlısı olsun
- +1 yıl
Kız istiyorsa olur ama pek istemez gibi herkesin kaderinde vardır birisi inşallah hayırlısı olur
Soran+1 yılİnşallah hayırlısı olsun
+1 yılSabır gerektiren bir hadisedir. Alacağının 2 katı sorumluluk gerektirir. Yalnızca sevmek yeterli kalmaz. Ben sabırlı bir insan değilim çok sevsem de cesaret edebilir miyim bilemedim.
01 Yorumla
Soran+1 yılEn mantıklı yorum 👏
+1 yılEvlilik kişinin ne olduğuna bakmaz bence seversen evlenirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 12,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet bu bir sorun değil ki
12 Yorumla
Soran+1 yılEminmisin cevapları oku derim.
- +1 yıl
Benim için sorun değil herkesin düşüncesi farklı o kişinin yerinde bende olabilirdim
+1 yılEngel durumu ve derecesine bağlı
12 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyarım 👍
- +1 yıl
Neden bu soruyu sordun sebeb ne
+1 yılBende engelliyim sevgilim olmuyor.
112 Yorumla
Soran+1 yılSende kendini engelli mi sanıyorsun insanların kalbi engelli o yüzden haline şükret ve en önemlisi emin ol birgün muhakkak biri çıkacak.
- +1 yıl
Fiziksel Engelliyim Yürürken Ayaklarım Hafif İçe Doğru Dönüyor Ve Sağ Elimde Kas Problemi Var. Onun Dışında Dansçı Oldum Festivallere Katıldım Marmaris, Adana, Muğla, Mersin Onlarca Kadınları Dansa Kaldırıp Dans Ettim Dans Gecelerine Katıldım. Sporcuyum, Normal Araçları Kullanıyorum. Ama Halen Ön Yargıları Kaldıramadım Üzerimden.
@masalimsi34
Soran+1 yılNiye biliyormusun çünkü insanlara önem veriyorsun kendini kimseye ispatlamak zorunda değilsin emin ol ne yaparsan yap onlar konuşacak birşey bulur bunun sonu yok yani bir tek engellisin diye yapmıyorlar bizede yapıyorlar bunu o yüzden asla kimseye bakma yoluna bak zamanı geldiğinde evleneceğin insan gelir seni bulur.
- +1 yıl
En çok korktuğum şey
Memur olduğumda kadınların param için, işim için bana yaklaştıklarını, ilişkiye girmek istediklerini görünce :(
Soran+1 yılOda senin hayatına alacağın insana bağlı
- +1 yıl
Sen neden bu soruyu sordun ki?
Soran+1 yılArkadaşım için sordum evlenecek kafası çok karışıktı şimdi daha çok karıştı 🤦♀️
- +1 yıl
Ne engeli var ki kaç yaşında
Soran+1 yıl28 yaşında yürüme engelli
- +1 yıl
Hiç sevgilisi olmamış mı?
Soran+1 yılşu an var ama cesaret edemiyor
- +1 yıl
Hiç mi yürüyemiyor
+1 yılSevdikten sonra önemi yok benim için
20 Yorumla
+1 yılSeversem neden olmasım
10 Yorumla
+1 yılEvet yeterki seveyim umrumda bile olmaz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Bu soruyu sormanın nedeni nedir?
10 Yorumla
+1 yılAllah kimseye yasatmasin, olmazdim
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın onunda bir kalbi onunda bir yüreği var bu dünyada herkesin sevilmeye ihtiyacı var...
00 Yorumla
+1 yılSevse evlenirim
11 Yorumla
Soran+1 yıl👏👍
Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı. evet
11 Yorumla
Soran+1 yıl👍👏
Kısmet bu işler ama sanmıyorum
11 Yorumla
+1 yılÇok zor
12 Yorumla
- +1 yıl
Bende 😊
+1 yılEvlenmem
11 Yorumla
Soran+1 yılDürüstlük iyidir 👍
+1 yılBu engel durumuna bağlı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeviyorsam ve zihinsel engelli değilse
06 Yorumla
Soran+1 yılZihinsel engelli ile gerçekten zor ama çağımızın insanının çoğu zaten öyle sadece doktor onaylı değil hepsi bu bencede sevmek yeterli 👍
- +1 yıl
Oda doğru😄
Bu durumda raporlu olanı tercih ederim kesinlikle✌ - +1 yıl
Hatta birini sevmiştim osteoporoz hastasıydı ne kadar kandırılmışsa inanmadı fırsat düşkünü olduğumu düşündü durumundan faydalanmaya çalıştığımı düşündü ama gitti asıl faydalanan ile birlikte oldu defalarca söyledim güvenilir biri değil o dedim bence kıskanıyorsun ondan bok atıyorsun çok asidin dedi.
Bende s. kt. r git o... u g... z. kalı dedim oda bir güzel kullandı etinden sütünden yaralandı parasını yedi sonra oturdu zır zır zırladı beyinsiz😄 - +1 yıl
Çok adisin
Soran+1 yılDoktor onayı her zaman iyidir 😂
- +1 yıl
✌😂
Ben yapamazdım yalana saygım sonsuz
04 Yorumla
Soran+1 yılDürüstlük her zaman iyidir 👍
Soran+1 yılBen evliyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirsin yeterki kafadan sakat olmasın
10 Yorumla
+1 yılSeviyorsam evlenirim
13 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar net 👍
- +1 yıl
Elbette
Soran+1 yıl👏👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenirim
11 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏
+1 yılNiye evleniim sebep ne
03 Yorumla
Soran+1 yılTabi engelli biriyle evlenmek için bir sebep lazım 🤦♀️
- +1 yıl
Engelsizde olsa sebep lazım
- +1 yıl
Seversen evlenirsin, aslında öyle birini sevmiştim taki onun beni sevmediğini anlayana kadar
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Tabiki evlenirim
16 Yorumla
Soran+1 yıl👏👍
Soran+1 yılAynen ama insanlar bana birşey olmaz kafasında genellikle.
Evet evlenirim dış görünüşün hiç bir önemi yok
02 Yorumla
Soran+1 yılAradığım cevap 👍
- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler