Kız arkadaşımla ilişkimiz bitmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım?

Merhabalar. Öncelikle 19 yaşında yeni lise mezunuyum ve benim ilk ilişkim. İlişkimiz başlayalı 1.5 yıldan fazla oldu. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavına girdik ancak ikimiz de mezuna kaldık. Annesiyle ciddi problemleri var ve babası birkaç yıl önce vefat etmiş o yüzden mental ve ruhsal olarak iyi durumda sayılmaz. Ancak ondan hoşlanıyorum ve ilişkimiz boyunca elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Son 2-3 aydır ise düzgün bir iletişimimiz yok. Ailesinin baskısı dolayısıyla iyice derslere gömüldü. Haftaiçi dershaneye gidiyor ve haftasonları her seferinde çeşitli sebeplerden ötürü görüşemiyoruz. 2 saatlik mesafede oturmamıza rağmen neredeyse ayda 1 defa görüyorum. Telefonla bile iletişimimiz kesildi. İlişkimizin başlarında günde 6 saat mesaj yazan kız yok oldu. Bazı günler günaydın mesajıyla beraber toplasan 6 mesaj atıyor. Attığım mesajlara 12 saatte bir bakıyor. Anında cevap yazsam bile saatlerce mesajımı görmüyor. Sürekli derslere odaklanması gerekiyor diyerek kendimi avutuyorum ancak bu durumdayken kendi derslerime de odaklanamıyorum. Bu durum dediğim gibi 2-3 aydır devam ediyor. Ona herşeyimi verdim. Hiçbirzaman ilişkimizde birşeye zorlamadım en azından öyle yapmaya çalıştım. Sürekli inatla bir sıkıntısı olduğunda ne olursa olsun söylemesini istedim. Bu durumla ilgili huzursuzluğumu dile getirecek olduğumda ise kavga edecek gibi oluyoruz. Ayrıca onu daha fazla üzmemek adına bütün sıkıntılarımı içime atmak zorunda kalıyorum. İlişkimizin ortasında çok tartışmamız oldu ancak o zaman sınav stresine bağlamıştım. İlişkimiz çoktan bitmiş olabilir mi diye soruyorum kendime sürekli. İkimiz de çok inatçıyız. Acaba sırf beni terk etmeyeceğini söylediği için kendini mi zorluyor emin olamıyorum. Uzun olduğunun farkındayım ancak daha kısa anlatamazdım. Bunu anlatabileceğim başka kimse yok o yüzden buradan hesap açıp size sormaya karar verdim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kız arkadaşımla ilişkimiz bitmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım?