vazgectim türkiyeden evlenmicem kimseyle :D
Yurt dışında yaşamak için aşık olmadan evlenir misin?
vazgectim türkiyeden evlenmicem kimseyle :D
Durust Olun..
Yalnız Bekarsınız.. Tanımadığınız ama Maddi Anlamda Ülkesi iyi olan hoş biri ile evlenirseniz..
Mutlu olursunuz.. Turkiyede Kiracı olursunuz 2 kişi Çalışmazsanı 1000tl yarısı kira yarısı market faturaya gider hiç birşey alamaz, Biriktiremezsiniz..
Diyelim ki eşiniz Çalışacak bilhassa evli bayanların iş ortamında etrafında dönen taciz eden erkekler var o da risk.
Ülke Önemli..
-isvicre-isvec-Finlandiya-Kanada gibi ülkelerde aç açıkta kalmazsınız
Ama bitmiş Çökmüş Almanya-Belçika-Hollanda -Fransa ya giderseniz çok fark olmaz Türkiye den
Evlilik, ülke içi veya dışı olsun, heves veya para amacıyla yapılma düşüncesi ve niyeti :
Önce kendine saygısızlık, akabinde karşısındakine'ki kendide istese bunu farketmez, akabinde ailelerede saygısızlık olup, hoş bir düşünce, niyet ve uygulama olmaz.
Bende almanyada yaşıyorum nişanlım türkiyede yaşıyor. Almanya hiç güzel değil çok cirkin ve soğuk bir ülke. bana kalsa türkiyede yaşamak istiyorum henüz daha karar veremedik nerde yaşasak diye. Nişanlım ilk başta almanya istemiyordu şimdi diyor ama iş konusunda devlet konusunda almanyada daha rahat ederiz ama türkiyenin ülkesi daha güzel. Bence ama türkiyede biraz çabalar ve sabırlı olursan iyi bir yere varmayi başarırsan daha mutlu olursun. Hayırlisi olsun hakkımızda ne diyim valla bakalım nereye karar vereceğiz.
ben yurt dısındayım ve evlenıp turkıyede yasamak ıstıorum o yzden turkıyenın degernı bılın yurt dısında uzn bır sure kalınca turkıye gıbı olmadıgını anlıyorusnuz
aynen
Bülbülü altın kafese koymuşlar hani benim memleketim Demiş öyle bülbülün a. m. k Bülbül ne zaman Konuşmayı öğrendi
Yalnız türkiyede yasamak -tatil yapmak gibi olmuyor. burada kazandığın paranın yarasını kazanabilmek icin tükiyede çoğu zaman iki misli calisman gerek. burada kusursuz bir sigortan var ve her ne olursa olsun hic bir zaman paran olmadığı için ölüme terk edilmiceksin. Türkiye yi bende cok özlüyorum ama burdaki yasam sartlarina alistiktan sonra türkiyede asla yasayamam.. zengin olsam hic düsünmem türkiye ye gider paşalar gibi yaşarım ama bu şekilde asla.
Bunu yaşayarak ogrenmek istiorum
aynen katılıyorum. ben de yurtdışındayım. Türkiye gibisi yok.
Güzel bir niyet ve düşünce, sizdenizi taktir etmemek elde değil.
İnşallah iki tarafında hakkında hayırlı olacak şekilde tez zamanda evlenmeniz nasip olur amin. nerde varsa ecmain amin.
Yurt dışı özentisi ise yaşamak adına amaç? geçici bir süre 15-30 gün ve maddi ve sosyal, iş vb. imkanların vesilesiyle daha uzun kalınma imkanı olursa kalsın niyeti olan kişi.. ön izleme yaparak kararını versin.
Maddi açıdan, iyi bir kazanç sağlıyacaksa mesleki konumu itibariyle? geçici sürece çalışıp, akabinde türkiyeye dönmek amacı daha uygun gibi.
Herkesin hakkında hayırlısı diyelim amin.
Amin sağolasın iyi duaların için :)) @realsanalvefa
Cevap
220Cevap
Hayır yurt dışında yaşamak için bir insanın duygularıyla oynamak ya da onu kullanmak yanlış çünkü sevmediğin halde seviyormuş gibi davranıp sahtekarlık yapmak vicdanı olan biri bunu yapamaz, yapanda çok onlarda zaten vicdansız, duygusuz ve sadece para için evlenen tipler ben onların seviyesine düşmem yurt dışı için
Aksine ben evlenip turkiyeye gitmek isterim.. yurtdisi Tv'den Dilden dile cok iyi anlatiliyor ama öyle degil cok monoton ve basit bir yasam var turk milleti kadar sicak insanlar görmedim ben ki is konusunda dogru almanya iyi ama buranin suratsizligini cekicek yerde Tr. de gelir kendi insanlarimla calisir az para kazanirim daha iyi insan nerde huzurlu ise orda olmali
yurt dışı öldü artık kaç arkadşımdan biliyorum en iyisi türkiye. yurt dışında burdaki gibi çalışıp vergilere tonla ödeyebiliyosun türkiyedeki veriye laf yapanlar yurt dışına hiç bakmıyo otur kapat kıçını türkle evlen ya da yabancıyla evlen türkiyede yaşa
Birilerinin sırtından asalak bir hayat sürdürmek benim için ultra anlamsız bir şey. Yurtdışına gitmek istiyorsam, orada yaşamak istiyorsam bir yolunu bulurum zaten. Ama sırf yurtdışında yaşayacağım diye istemediğim biriyle evlenenmem. Ne onun ne de kendimin hayatını mahvetme hakkım yok :P :D
Master düzeyinde eğitim almış iyi bir işi gücü hayatı olan ve Yurtdışında 50 den fazla şehri gezip görme imkanı edinmiş biri olarak ; yurtdışında yaşamak bana öteki olmak gibi geliyor ve Bir TC vatandaşı olarak her ne kadar gelişmiş bir toplum olursa olsun bu hissi bilerek oralarda yaşamak rahatsız edici bir durum. Birde buna aşık olmadan evlenmeyi eklersek hiç çekilecek bir durum olmaz olsa gerek. Yıllar öne böyle bir durum başıma gelmişti, reddetmiştim
Aşık olsam bile zor bir durum vatanimdan vazgecmem asla yurtdışına giden bir ayri pisman gitmeyen bir ayri pişman milletin düşündüğü gibi bir yer degil he gormek istediğimiz yanlari gördüğümüz icin istiyoruz ama ben her gittigim ülkede bir Türkle karsilastim ve halinden memnun olani cok cok az kolay bir durum degil onlarinki hepsi de bundan yana bikmislar ama türkiyeye gelip de alisamamak korkutuyo bir cogunun gozlerini yoksa büyük bir bölümü geri dönmeye dünden razi
ileride mutlu olabileceğimi düşündüğüm biriyle mantık evliliği yapabilirim evet.
fakat yurtdışında yaşamak için sevmediğim biriyle evlenmem.
yurtdışı hiçbir şey değil bunu bilmek lazım. övünülecek , mutlu olunacak bir yer değil.
sen türkiyelisin. eğer damarların kopmadı ise , bu memleketten ayrı duramazsın ne yaparsan yap.
Bunu yıllar önce elimin tersiyle itmiştim. Pişman da değilim. ¦¬)
https://i.hizliresim.com/MP4Agk.gif
Yurt dışında yaşamayı cazip bir şey olarak görüyorsun sanırım..
Aşık olduğum kişi bile yurt dışında yaşamamızı istese asla gitmem..
Türkiyede kurulu bir düzenim var benim..
Sevmediğim birinin peşinden üç kuruş uğruna başka ülkelere gidecek kadar aç ve donsuz değilim..
ben zaten yurtdisinda yasiyorum :)
Ciddi evlilikse kasıt, ev cehennem olacak olduktan sonra ülke cennet olsa neye yarar ki.
Formalite evliliği ise o ülkeyi çok istersem belki düşünebilirdim ama o kadar zahmete girecek kadar yaşamak istediğim başka bir ülke yok.
Ülkeyi geçtim memleketimden çok memnunum.
bu bir anlaşma hali 5 yıl evli kalırsın ama sadce ev arkadaşı olursunuz yani bir dizi vardı yahşi cazibe diye onda ki gibi bişi. ben şunu bile biliyorum ya kendi karısından ayrılıp para için karısını türk erkekle evlendiren yabancılar var bunlar biraz anlaşmaya bağlı :D
Türkiyede Yaşamak İstemenizi Anlıyorum Fakat Adam Gibi Birini Bulursanız Sizi Türkiyede ya da İstediğiniz yerde Yaşatır ve mutlu eder.. Sırf Türkiyede Yaşamak İstediğinizden Dolayı Gelipte burada Bitane Abaza ya da Odun kafalı birini BUlupta Hayatınızı Yakmayın Biraz Mantık !
söz konusu bile olamaz
evlilik iki insanin ömür boyu sürmesi arzusuyla cikilan bir yoldur
uyum ile, sadakat ile, bencillikten siyrilmis bir sekilde sevgi ve saygi temel alinarak
cikabilecek olan bir yoldur... evlilik
bir insani sadece bulundugunuz ülkeyi terketmek icin kullanmak
karsinizdaki insana yapilacak büyük bir haksizliktir
kendinize de yapacaginiz büyük bir saygisizlik...
Yurtdışını cennet olarak Türkiye'yi cehennem olarak görüyorsunuz. Hakketten bir de sırf yurdışına çıkmak için evlenmek mi? Saçmalık bunun yanında mantıklı kalır. Madem istemezsin burada yaşamak ülkeden vatandaşlığını kaldır nereye gitmek istiyorsan oranın bayrağı altında yaşa. Ne diyeyim başka.
bazı arkadaşlar giderim falan demiş ama karşıdan göründüğü gibi değil ha ben gidip gördümmü hayır ama bunu çok araştırdım yabancı biriyle evlenip sırf daha iyi şartlarda yaşamak için gidiyorlar mış ama bir süre sonra geçimsizlik başlıyormuş büyük çoğunluğu böyle oysaki aşık olsalar bazı şeylerden fedakarlık yapabilirler ve daha uyumlu bir evlilik olur bence
Aşık olmadan bir insanla neden evlenilsin ki.
Zengin olan biriyle aşık olmadan evlenirmisin.
İnsanlar genelde kalelerini dinleyerek evlenirler.
Çünkü mantık evliliği yapıp şartları düşünerek evlilik yapılırsa, ileride ufak bir şartlarda değişiklik olunca evlilik bitebilir.
Sevdiğim kadın olsa Uzayda olsa giderim, sevmediğim kadın 2 adım mesafede olsa 1 adım bile atmam.
Katılıyorum sana
Halam ayni sekilde sirf egitim kultur ayagina ingiltere gitti ve sevmedigi bir adamla yasamaya calisti. Ama yapamadi yine donup dolastigi yer kendi ulkesi oldu. Sevmeden asik olmadan hicbiryere gitmeyin arkadaslar. Sevdiginiz adam olunca mutlu huzurlu olursunuz
Türkiyeyi bu kadar mi sevmiyorsunuz ya? Burasi calisma ülkesi sadece inanin bana:) ben sonradan kendim izmire taşinacagim düşdüşündüğünüz gibi degil hersey:)
Sen gelmek istiyorsun biz gitmek
Tabi ki de evlenmem...
TR den kimseyle evlenmeyecegim demişsin ya sen gel hem burası senin için yurt dışı değil ki ;-) :-)
İstersen görüşmeye başladığımızı AB ye atışma çıkar anlasamazsak diye NATO ya kriter uyuşmazlıkları çıkabilir belki diye de MASTRICH KRITERLERI ne bildirimde bulunalim ;-) :-) ahahaha :D
l*n türkiyedeki barlarda çalışan türk garsonlar bara gelen turistlerle evleniyolar sırf yurt dışına kaçmak için ben bir sürü insan tanıyorum böyle ama sonundada gidiyolar ve gittikleri yerlerde türkiyedekinden çok daha rahat yani parasal manada çok daha bir hayat yaşıyorlar
Biz turkiyede yasamak istiyoruz siz yurtdisina gelmek istiyorsunuz. Gelmeyin😄 hic tavsiye etmiyorum
aynen
Sen bakma alamancilarin yorumlarına dedeleri gibi açlık, yoksulluk nedir bilmediklerinden keyif arıyorlar onu da turkiye olarak görüyorlar. Madem oyle dedeleri babaları bilmiyor muydu kendi ülkelerinde kalmayı. Neden gittiler. Kendilerinin ne kadar şanslı olduklarını bilmiyorlar. Ben turkiyede sokakta yürürken tedirgin oluyorum. Polise güvenmiyorum, doktora güvenmiyorum, pazarlamacilara güvenmiyorum. Bu ülkeden cok ama cin soğudum. Kaliforniyada yasamak isterim
büyük konuşmak istemem ama zannetmiyorum ben kendi ideallerim kendi mutluluğum için bir insanı harcayamam ben bile bu kadar bencil olmam
Evlenirim tabi ki ben adaletli bir ülke özgür bir ülkede yaşamak istiyorum vatanımı çok seviyorum ama bu vatan da Atatürk ve Şehitlerimize saygı gösterilmediği için bu ülkede nefes bile almak istemiyorum dünya ATATÜRK e saygı duyarken ne yazık ki bizim milletimiz resmini yere atıyor
ben zaten yurtdisinda yasiyorum insanin kendi memlekti varken elin memlektinde yasamak zor , ilerde oraya gelcem insallah
ve o senin dediigin gibi yapanlar taniyorum ama pisman oluyolar emin ol
Hayir evlenirsek orda yasariz :d @LoRD28
Evlenmeylim senlemi ugrascam @LoRD28
Kiz eminim sende yurt disindansin ve trdeki oglanlar nasl bilmek istiyosun :-) ama genelleme yapma burdaki bazi cahiller oyle diye herkes dgldir canım :-))
aynen
sonuc biraz korkutucu :D amma meenfatci insanlar varmis
O eskidendi :) Avrupa' da da kriz var. Euro dibe vurmuş :) bir de evlenip bilmediğim tanımadığım bir memlekette adamın biriyle yalancı evlilik yapacam. Kesin kafamın güzel olması lazım böyle bir manyaklığı yapmak için.
Arkadas biz Turkiyeye gidelim diye ugrasiyiruz millet yabanci ulkede yasamakicin evleniyo. Ama mantikli eger baska yol yoksa adam cok cins degilse az kafamiz uyussun birazda gideri olsun tamam ask zaten kullanim syresi iki yillik bisey))
Yurt disindayim inshallah evlenecegim kisi turkiyede yasar ve bende oraya gelirim yurt disi avrupa mavrupa hep yalan be Türkiye gibisi yooookk !!! Insan yabanci bir ulke icin Vatanindan nasil vazgecer be
Çevremdeki en az 10 dan fazla arkadaşım yurtdışına gitme sevdasıyla mantık evliliği yaptılar ve sonu hep hüsran oldu. Ordaki kızların durumundan dolayı birde türkiyeye göre daha rahat yaşıyorlar burdan gidende kaldıramıyor.
Birini sevmeden, sırf totomu sağlama alayım diye yurt dışına damat veya gelin gidilmez. gitsede ergeç sonu adliyede biter. insan, sevme hissini üç kuruşluk dünya hayatı israf etmemeli..
aşık olmadan evlenmemmm diyordum ama çok düşündüm bu ülkede insanlık kalmadığını... aşıksam çekerim bazı şeyleri diyordum.. artık öyle değil.. o yüzden evet derimde yurt dsına onun için çıkmam ama aşık olmadan evlenirim kısmına evet..
Siz hiç yurtdışı nedir görmemiş insanlar buna ne kadar da kolay yorum yapıyorsunuz
Aynen kanka henüz göremedik
oha cevaplara bak :/ bende dusunmem artik tr den birisiyle evlilik bu ne ya :/
aynen..
Yurtdisi bir boka yaramaz 19 senedir burdayim istanbula gelicem uni bitince
Yurtdışında yaşıyorum ve hiç memnun değilim dilerim İstanbul'dan biriyle Aşık olarak evlenirim ve çok mutlu olurum
hayır diyenlerin yalancılarına sesleniyorum yalanınızı yiyim sizin
Yurt disina cikmak icin bu yolu deneyen bircok insan var, acinasi bir durum bana göre.
Ben korede yasamak istiyorum gercekten. Eger öğrenebilirrsem koreceyi, orda bir hastanede çalışmak isterim :) ordan biriyle de evlendim mi tamamdır ::D
bende aynıııı :-)))))
ben iş gereği bir çok ülke gezdim çok uçuk ülkeler anlıyormusunuz sıradışı, çok kadınla tanıştım lakin evlenmedim evlenemedim kolay değil hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil
ben dubaide kaldım hanım efendi bir iranlı kadından evlenme teklifi aldımtım güya beni tahrana götürecek orda yaşyacaktık ailesi zengindi yılın 6 ayı dubaide kalırdı bazende avrupada. evlenmek mesele değilde bana tahrana gitmek orda kalmak zoruma gitti ben yapamazdım çünkü dubaide 3 sene kaldım telefon açtığımda aileme ben burada çok mutluyum siz kendinize bakın beni düşünmeyin diye telkinde bulunurdum sırf beni düşünmesinler diye telefonu kapatırdım günlerce ağlardım abartmıyorum çok zor gerçekten gitmeyen bilemez biliyorum türkiye şartlarını ama ne yapalım üstüne bide iranı falan çekemezdim
Benim evim İstanbul. Aşık olduğum insan da yabancıysa bile benimle beraber İstanbul'da yaşamayacaksa onunla beraber olamazdım. Ailemi bırakamam. Ailem burada olmasa bile ülkemi bırakıp gidersem vicdanım hiçbir zaman rahat etmez...
Haber izlemiyorum artık hepten pskolojimiz bozuldu fakat yurtdışında yaşıcam diyede sevmeden evlenmekte köyden şehre kaçmaya çalışan ya da fakirken kendini zengine yamamaya çalışan ucuz bayan tipi geldi bana ^^
O neymis ole ya :D ben sevgilimden yurt disinda yasamak zorunda kalcagimiz icin gibi bir sebeple ayrildim hemde amerikaydi , gerci degecek biri olsa ayrılık sebebi olmazdi sanirim ama yinede kesinlikle istemezdim yurtdisi ne kadar cazip geliyo gibi gorunsede ailemi birakip hayatta gidemem bibyere onlar benim herseyim
Kız zenginse evlenirim büyük konuşmayayımde eline yüzüne bakılacak birşey olması yeterlidir.
Ama tüm yurtdışı yerleşenlere sorun hiçbiri burası çok güzel demiyor kimse övmüyor yaşamadan bilemessin
yurt dışında yaşıyorum evli değilim illa evlenmikmi lazım yaşayabilmek için ruh ve beden satılıkmı bu kadar düştük.
Anlasamayacagim birisi ile yakinimda olsada evlenemem ben
hayır. ama yurtdışında yaşamak o şartlara sahip olmak istermiydim evet. yurt dışındakiler. oradaki parayla ki gün tatil yapınca rahat sanıyorlar. sizin hızlı sisteminiz burada yok.
Ne sebeple olursa olsun , ben asik olmadigim bir kadinla ayni yataga giremem.. millet ne midesiz olmus.
Bedelli askerlik yapmasaydım düşünürdüm :D ama gerek yok başka engel kalmadı Türkiye de yaşarım artık :D
yurtdısında buyursen oraya alısık oldugun ıcın orası vatanın oldugu ıcın orayı seversın bız turkıyede buyudugumuz ıcın turkıyeyı sevıyoruz saka la saka turkıye gıbı memlekteyok mına koduklarımın avrupası
evet diyenlerin hepsi değil ama %90 ını 1 kez bile yurtdışı görmemiş insanlar. yemin ederim bıraksan büyük çoğunluğu 1 haftada köyüne geri döner
Hic bir yer şu türkiyemi tutmuyor kıymet bilin azcık
Niye türkiyenin suyumu çıkmışta yurdışına gidicem orası farklı mı sanki
çok garip olur aslında denemek lazım hiç tanımadığın biriyle evleniyosun :D ben bunu zevkine bile yaparım aslında düşündümde :D
Bir ülkeyi değiştiriyorsam bunun sebebi yurt dışında yaşamak için evlenmek değil gerçekten sebebi bir kadın olmalı :)
genç bu anlaşmalı evlilik falan oluyor. oturma izni için falan. burada romantizim falan aramakk aptalca olur. ülkenin bana vaat ettiği imkanlara bağlı..
hayır evlenmem aşık olucagım kişi karşıma bir defa çıkar ama yurt dışını çıkmam her türlü mevcut :)
Neolio bazilara Biz burada türkye gitmek istirouz siz bura gelmek istiorsunzz Yurtdisi berbat türkiye den iy
Yok bence
şu an yurtdışındayım 2. Sınıf insan olarak görüyorlar bizi. Akdeniz olsun heryerde yaşarım.
ısteseydım yasardım almanya dogumluyum.. onların olsun ben memleketımden memnunum herseyı ıle..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar