- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılNet etkiler evet, gelelim sebeplerine.
Erkek ve kadın doğasında, erkek kadına hükmeder. Bu her alanda böyledir ana alanı yazmayalım.
Güçlü fizik ve güçlü psikoloji ile kadından bir adım öndedir. Bu yaratılış gereği böyle. Yaratılış gereği olduğu için, yaratılış gereği kadın da içten içe bunu ister. Dıştan sözlü ret etse bile.
Özellikle para / ev geçindirme konusunda erkekten beklenir. Eşit veya küçük bir fark var ise erkek gurur yapmaz. Ancak %20-30 yukarısı psikolojik olarak etkiler. Özellikle kadın hissettirirse bunu, komple dağılabilir gururu varsa.
45 Yorumla- 1 yıl
Evet kesinlikle etkilenir. Çünkü kendisinin öz güveni etkilenmese bile çevresindekiler o erkeğe bu durumu her fırsatta hatırlatır.
- 1 yıl
Etkilememesini sağlayacak olan kadındır. Makul, anlayışlı ve tatlı bir kadın hissettirmez. Tatlı değilse sıkıntı.
- 1 yıl
Orası öyle.
- 1 yıl
Tatsızsa sert davranacaksın yumuşayacak 😀
- 1 yıl
:Ddd
En İyi Cevaplar
Kendi adıma asla özgüvenimi etkilemez çünkü benim kendimi beğendirmek gibi bir amacım yok. Benim gelirim şu olacak olan bu.
Onun geliri bu vs. ve ayağımızı da toplam gelire göre uzatırız zaten fakat ben bu topa girmemeye dikkat ederim. Gireceksemde gerçekten değerli olduğunu düşündüğüm, akıllı, mantıklı ve "Biz" yapısını benimsemiş kadını tercih ederim.
Bunun sebebi yine kadınlar, şöyle ki;
Buradaki troll olmayan, çalışan ve evlilikte yaşadigi sorunlarını anlattıkları kadınların sorularını okuduğumda net bir şekilde %99 gördüğüm bir ifade var; "Ben çalışıyorum, benim param"
Evliliğe destek olmayı kadın kendisi kabul etmiyor. Sanki iki kişi değilde tek o varmış gibi ifade ediyor. O yapmak zorunda değilde hani hayrına işte çalışıyorum be kanka hesabı, gibi davranıyor.
İşte ben bu durumda ben ayrılırım veya böyle bir kadınla o topa girmem.
Bu benim özgüvenimi etkilediği için değil, etkileyemezde zaten. Bu herhangi bir kişi tarafından kalkıp benim emeklerimin yok sayılması, sadece ben anlayışı, sanki iki kişi değilde tek basinaymis da ben orada misafirmisim gibi bir tavır olması. Bu bana saygısızlıktır ve asla affetmem kapıyı gösteririm.
Evlilik çift kişiliktir, sen ben yoktur. Biz vardır. Az geliyorsa biz az kazanıyoruz. Çok geliyorsa biz çok kazanıyoruz. Senin az benim çok değil. Bizim az, bizim çok.
Ben kendim kişisel olarak. Kadının çalışmasını isteyen birisi değilim fakat ülkenin hali belli, 30k geliri geçen kişi sayısı %20-25 falandır, ve tek maaş evlilik bu ekonomide imkansiz.
Ben evlilikte de gelirimi arttırmaya, gerekli yatırımlarla yükseltmeye çalışacağım zaten ve eğer gelirim ikimizin maaşını da kapsadığında ben seçenek sunacağım ister çalış ister çalışma ben her türlü seninleyim, sana bakarım gibi. Gönlüm evde oturmasından, ev işleriyle, yuvamızla meşgul olmasından yana tabii.
Kısa özet. kadın var Kadın var.10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u 1 yılGünaydın komşum, eleneksel cinsiyet rollerine sıkı sıkıya bağlı olan toplumlarda, erkeklerin ekonomik olarak kadınlardan daha üstün olması beklenir. Bu durumda, kadının daha yüksek bir gelir elde etmesi, erkeğin öz güvenini zedeleyebilir. Öz güvenli bir erkek, partnerinin başarısından keyif duyar ve bunu bir rekabet olarak görmez. Ancak, özgüveni düşük bir erkek, partnerinin başarısını bir tehdit olarak algılayabilir. İki partner arasındaki iletişim, saygı ve güven ortamı, bu durumun nasıl algılandığını büyük ölçüde etkiler. Eğer çift arasında açık ve dürüst bir iletişim varsa, kadının geliri ilişkiyi olumsuz etkilemez. Her çiftin kendi değerleri ve inançları vardır. Eğer çift, eşitliği ve bağımsızlığı önemsiyor ise, kadının geliri ilişki için bir sorun teşkil etmez. kadının geliri erkeğin öz güvenini etkileyebilir, ancak bu durumun nasıl sonuçlanacağı birçok faktöre bağlıdır. Önemli olan, çiftin birbirine olan saygısı, iletişimi ve ortak değerleridir. Sağlıklı bir ilişkide, her iki partner de birbirinin başarılarını destekler ve birlikte daha güçlü bir gelecek inşa etmeye çalışır.
12 Yorumla- 1 yıl
Selamlar komşum.💎
Her kelimesine katılıyorum görüşünün🌟
İşlerim çoktu yeni okuyorum daha uygualmaya gelip görüşleri🥲 - 1 yıl
Teşekkür ederim komşum 🌸🌸🌹
benim etkilemez açıkcası. hayatımdaki kadının yüksek gelir elde etmesi başarılı olması beni gururlandırır. erkeğin doğası, ataerkil toplum diyenler olur şimdi annelerinin yanına anneleri onların özgüvenini yerine getirir. kadının başarısı ve bundan elde ettiği zenginliği her zaman güzeldir. Erkeğin özgüvenini düşürür diyenle her türlü savaşırım :D
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 64,7b cevap paylaştı. Hayır etkilemez lakin kadın parası ile erkeği ezmemeli
42 Yorumla- 1 yıl
Ezmek asla zaten doğru değil.
u 1 yılBence etkilememeli ama etkiliyordur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 43b cevap paylaştı.
1 yılBenim hoşuma gider çünkü kadınların kendi ayaklarının üzerinde durmasını seviyorum gadası
12 Yorumla- 1 yıl
Helal sana gadası:D
- 1 yıl
Eyvallah
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılEtkiler , hiç bir erkek kadının gölgesinde kalmayı ve güçsüz yetersiz, ezik olmayı kabullenmez çünkü bilir ki maddi manevi yönden güçsüz ve zayıf olursa olursa o kadın ona saygı duymaz
82 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle erkek zihni öyle.
- 1 yıl
Kesinlikle 👍👍
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet etkiledi. düşman oldu ilişki içerisinde. Ve bunu iki kez yaşadim.. sonra kendimden bir tık maaşı iyi olan bir erkekle oldum yaşı benden küçük olmasına rağmen ve bu ilişki yürüdü hatta evlendik. Çocuğumuz oldu kızımız. etkilenmiyor um deselerde :( maalesef ne o paran benden çok diye alfalikmi tasliyorsun lafları olurdu. Şimdi en azindan kocacım fakirim lütfen paraaağ dediğimde en azından güldüğüne şahit oluyorum hoşlarına gidiyor erkeklerin üstünlük duygulari enterans ben hiç etkilenmedim parası düdük erkekte ve ya çok olanda. ama bı tık parası çok olan iyi oluyor fanteziye dönuyor para derken :))
10 Yorumla
1 yılBu durum genelde kadının davranışlarına göre değişir eğer ki ben kazanıyorum benim param kimse bana karışamaz istediğimi yaparım kafası bile hareket ediyorsa, sefer fırsatta maaşının merkezine yüksek olduğunu söylüyorsa evet ama diğer türlü bu böyle şeylerin problem olmaması gerektiğini düşünüyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılFark azsa etkilemez ama normalde etkiler erkek kendinden üstün kadin istemez kendini ezik gibi vasıfsız hissedebilir genelleme yapmak istemem herkes için böyle konuşmuyorum ama bu erkeğin yetiştirilmesine kadının görgüsüne bağlı bir durum bütçe ortak başa kakilmali bir durum yoksa sorun cikmaz
10 Yorumla
1 yılÖz güveni etkilemez ancak kadın sürekli bunu başa kakarsa bıkkınlık getirir. Hayat bu herkes aynı gelire sahip olamayabilir. Kazanılan para gelecek için çocuk için ortak yatırım yapılıyor ise zaten sorun olmaz. Ama ben senden fazla kazanıyorum diye sana üstünlük sağlamaya kalkarsam bu beni küçük düşürür
10 Yorumla
1 yılEtkiliyor. Çünkü ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve erkekler daha önde olmak istiyorlar hər anlamda.
65 Yorumla- 1 yıl
Sosyoloji mezunu olup direkt sosyolojik değerlendirdin sevdim🤌🏻
- 1 yıl
Hahaha yok canım, sadəcə mini değerlendirme. Sosyolojik değerlendirmem için çok daha derinlere inerek açıklamam lazım. 😸🫶🏻
- 1 yıl
Kavramsal gözüm direkt seçti tabiki sosyoloji kıymetli ve derin mevzudur bilirim. Severim de💜
- 1 yıl
Təşəkkürlər.🩷
- 1 yıl
Rica ederimm🤍
- Aşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı.
1 yılDavul bile dengi dengine ! Sen fakir bir erkekle birlikte olur musun?
34 Yorumla- 1 yıl
Sürekli ekonomik kaygı tabiki düşünmek istemem ama imkanlarıni zorluyorsa ancak imkanları dahilinde olanı elde ediyorsa ve seviyorsam o zamana göre değerlendiririm.
- 1 yıl
Maddiyat hayatta herşeye engeldir. aşk karın doyurmuyor diyen biriyim :))
- 1 yıl
Engeller vardır elbet ama engelleri aşmak en azından imkanlar dahilinde de olsa kişilerin elinde.
- 1 yıl
İşte dediğim de buydu herkes mikanı dahilinde sevmeli
Gizli Üye(18-24)1 yılBu durum sadece er🧁leri etkiler, oz guvenli olan bir erkek; hayatındaki kisinin basarılı olmasından, yüksek kazanclar elde etmesinden son derece mutluluk duyar. Bir erkeğin oz guveni hayatından kisi kendinden fazla kazandıgı icin dusuyorsa, o kisinin oz guveni hicbir zaman olmamıstır ki dussun.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence etkilememeli ama
Ülkemizde çalışmayan kadınlara erkeklerin uyguladığı mobbing düşününce
Erkekler bira değişik kafa yapısındalar
O yüzden gereksiz yere büyütebilirler
Bence gelirler birbirine yakın olmalı yoksa ilişkide problem yaratabilir
10 Yorumla
1 yılBen erkeğin kadından mutlaka daha yüksek gelirli olması gerektiğini düşünmüyorum ve bir gün sevgilim/eşim olursa O'nun da benimle bu yönde benzer düşünmesini tercih ederim her zaman. Gelir konusu özgüvenden ayrı tutulmalı.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılEtkiler aşagılık kompleksi varsa etkiler kendini bileni etkilemez
22 Yorumla- 1 yıl
Evet etkiliyor toplum etkisi de var.
- 1 yıl
Var tabi ya ayrı gayrı olmasıda erken
Her erkek için geçerli olmaz tabii ama genelinin özgüvenini düşürüyor 😄
27 Yorumla- 1 yıl
Öyle canım. Özgüveni etkilenmeyen az kişi gördüm.
- 1 yıl
Teşekkürler bebek 4 gün falan oldu olalı periden sonra ilk fark edensin.💜
- 1 yıl
Yok canım olsun ya hep vitrindesin diyenlerin kötü düşünceleriyle kıyaslanamaz bile iyi niyetin💜🍫
- 1 yıl
🌸🌸
- Aşk İlişkileri konusunda 464 cevap paylaştı.
1 yılFeminizm zaten erkeklerin özgüvenini yeterince düşürüyor bunlara gerek kalmıyor. Kadının maaşı erkeğin özgüvenini düşürmez ama kariyeri olup da kadınsı olan kız görmedim. Çoğu erkek fatma karaktere sahibim. Fiziği 10 da 10 olup karakteri erkeksi olduğu için evime gelme ihtimali yüksek olmasına rağmen istemedim. Görüşmeyi bıraktım. O kadar itici buluyorum maskülen, dominant, lider kızları
00 Yorumla
1 yılEvet etkiliyor, çok denk geldim
52 Yorumla- 1 yıl
Bende bende bu sebeple ayrılan ve nişan bozanlar da oldu çevremde.
- 1 yıl
Aynen benimde
1 yılEvet etkiliyor, çevremde çokça rastladığım bir durum
13 Yorumla- 1 yıl
Evet bende çok şahit oldum bu konu yüzünden ayrılanlar azımsanmayacak kadar çok.
- 1 yıl
Evet 🩷🙃
- 1 yıl
🤍🤍
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılErkeklerin çoğu belli etmese bile bundan inanılmaz derecede rahatsızlık duyuyor. Garip bir eziklik psikolojisi yaşıyorlar. Her zaman saçma ve gereksiz bulduğum bir konu.
20 Yorumla
1 yılEvet nedense erkeklerde böyle bir şey var senin başarınla gurur duymak yine kıskanıyorlar ve sen önüne engeller koymaya çalışıyorlar bence böyle bir erkekle hayat devam etmez çünkü sen her zaman başarılı olduğunda o yine senin önüne engeller koyacak ve hep kavga çıkaracak 💝
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ben kimseyi yukarıdan ve aşağıdan görmediğiim için böyle bir şey düşünmüyorum, ve nasip kısmet işi bu işler ama, öyle havalı biriylede birlikte olmak istemem.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tüm servet eşimde ben "Hanım Allah rızası için diye..." :) şaka
Parayı araç olmaktan çıkartıp amaç haline getirmiş bir kişinin özgüvenini konuşmamak lazım gelir
10 Yorumla
1 yılİlişki dengelerinin bozulmaması mümkün değil.
Toplum baskısı altında ezilen kadının yüksek gelirle erkeğe karşı havalara girdiğine çok şahit oldum. Yürümesi zor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 567 cevap paylaştı. Hayır tabıkı umursamam ki 40-45 yaş arası kendi ligimde ılk 3 e gırerım o zaman bende tıpımle vururum eğer amaç savaş ise :) sacmalık kısaca
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 303 cevap paylaştı.
1 yılAradaki fark fazla olursa bazı anlaşmazlıkları beraberinde getirir. Cüzi miktardaki farktan zarar gelmez.
11 Yorumla- 1 yıl
Aradaki fark fazla olduğunda kadının hilergamisi devreye giriyor ilişki sonlanıyor. Kadın doğası gereği hipergamik bir canlıdır her anlamda erkeğin bir adım önde olması kadının o erkeğe duyacağı saygıyı artırır.
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılİlişkiler de bu durum önemli mutlaka. Erkek baskın olmak istiyorsa kadından en az 2 tık yukarıda olmalı maddi anlamda.
10 Yorumla
1 yılÖzgüveni sağlam olan birini etkilemez de diğerleri için aynı olmuyor maalesef 🙃
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen kadının gelir durumuyla pek ilgilenmem kendi başıma ne kazanıyorum ne yapabiliyorum kazancımla eşime ne kadar iyi bir hayat sunabilirim hesaplarımı ona göre yaparım
20 Yorumla
1 yılEtkiler bariz fark varsa o saglikli bir iliski olmaz bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılKadın başına kakmazsa neden etkilensın ki. Kazanılan da harcanan da ortaktır
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Benim hiç umrumda olmaz lakin haddini bilecek bilmezse bildiririm
14 Yorumla- 1 yıl
Kadının senden çok fazla para kazanırsa kendine herşeyi hak görür tıpkı evlilik içerisinde bir çok erkegin karısına yaptığı gibi. Haddini bildirmek işine gelince dikkat ette sana bildirmesin
- 1 yıl
Boş yapıyorsun sorunun kiminle ise git ona konuş gelip yorumumu sabote etmeye çalışma lafın ortasında alıpta benimle laf yarışına girme kadın erkek fark etmiyor herkes haddini bilecek bu kim olursa olsun orası burası oynamasını işine gücüne baksın tekrar söylüyorum kim olursa olsun haddini aşarsa had bildiririm
- 1 yıl
İyi işte nasıl davranirsan eşine aynısını yaşarsınız fikrine bende destek veriyorum:))) iyi gunler
Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Beni etkilemese de çoğu kadın fazla para alınca herseyi kendine hak görebiliyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 643 cevap paylaştı.
1 yılParasının hesabını biliyorsa, bana parasıyla hava atmıyorsa sorun olacağını sanmıyorum.
10 Yorumla
1 yılAlfa erkekleri çok etkiler, ama kadın parası yemeyi seven umursamaz adamları etkilemez.
10 Yorumla
1 yılKendini geliştirmiş , kendini bilen kadın ise etkilemez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
1 yılkadınla alakalı bir durum bu
kadının yansıtması ile ilgili10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
1 yılErkekler genelde eşlerinin onlardan düşük maaş alıp maddi olarak da ona bağımlı olmasını ister
10 Yorumla
1 yılGelirinin yüksek olması olumlu yönde, yüksek gelirinin başa kakılması olumsuz yönde etkiler.
10 Yorumla
1 yılBeni çok etkiler mümkünse eşim ya ev hanımı ya da asgari ücret seviyelerinde çalışan birisi olsun zaten benimde statüm yüksek olmayacak fazla istesem de üst statü kadını elde edemem zaten
20 Yorumla
1 yılEtkiler ama etkilememeli diyorum çünkü günümüz şartları eskisi gibi değil o yüzden şartları göz önünde bulundurup gurur meselesi olmamalı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 809 cevap paylaştı.
1 yılHangi alanda etkiler ki. Özgüven kişinin karakteri ile gelişiyor. Yani etkilememesi daha iyi olur bence.
00 Yorumla
1 yılİvit etkiler (miş). Araştırmalara göre (kim araştırmıştı hatırlamıyom) istatistiksel olarak bu tip erkekler depresyona daha bi yatkın oluyomuş
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 482 cevap paylaştı. Devir bence o devir değil kim ne kadar çok kazanıyor diye bakılmamali eve ne kadar gelir geliyor diye bakılmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİki tarafta saygılıysa ve doğal uyum varsa etkilemez, aksi halde sorun yaşarsınız
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Kimisini etkiler kimisini etkilemez 😅
21 Yorumla- 1 yıl
Öyle bazısına göre hiç fark etmiyor kimisine baksan aşırı kompleks yapıyor.😄
Gizli Üye(30-35)1 yılKadınlar genelde erkeğin maaşı kendinden düşük olunca ezik görüyorlar. Kadın 100 alıyorsa erkek 80 almaya başladıysa her kadının davranışları değişir
00 Yorumla
1 yılbu durumda kadının imalarda bulunması hiç hoş olmaz. yoksa gelirin yüksek olması değil.
00 Yorumla
1 yılpara konusuna takıntılı biriyse veya ilişkide bu tarz şeyleri kafaya takması lazım yoksa etkilemez
00 Yorumla
1 yılAsla aksine daha başarılı olduğu için gurur duyarım tabi bu durum egosuna vurup ezmeye kalkarsa kapıyı göstermeye kadar gider iş
10 Yorumla
1 yılEtkiler etkilemez diyen uşak yalan
14 Yorumla- 1 yıl
Etkiliyor kesinliklee.
- 1 yıl
Öyle tabi şimdi rol keserler hayır yok öyle bişi de hehe ula hehe🤣
- 1 yıl
Ahahah bu kadın erkek soruları bu kaosları doğuruyor şaşırmıyorum😄
- 1 yıl
Ebet😂
Evet erkekler maalesef bu konuda kendini psikolojik olarak çökertiyorlar. çok azı eşim iyi yerlerde ve iyi kazanıyor diyemiyorlar iyi dileklerle.
10 Yorumla
1 yılBu sözü kim çıkarmış s. lak olmalı neden etkilesin ne güzel kendi ayakları üzerinde duruyor ve kazancını sağlıyor kimseye sırtını dayamadan bundan güzel ne olabilir
Bunu korkacak bir durum gören erkek aptal olmalı00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılKadın çok kazansın daha iyi. O zaman parayı daha sıkı tutar
00 Yorumla Aslında etkilenmemesi lazım ama kesinlikle etkilenir yalan söylemeyeceğim
10 Yorumla
1 yıljapon olurdu muhtemelen neden bilmiyorum, sadece istedim.
10 Yorumla
1 yılbilmem çok etkilemez özgüvenin kadının geliriyle alakalı olduğunu zannetmiyorum
00 Yorumla
1 yılKadın bu daha yüksek gelirini ego meselesi yapıp kendini yukarıda görmezse tabiki sorun olmaz.
00 Yorumla
1 yılYoo hiç alakası yok ben yüksek olsun isterim oda istediği şeyleri istediği gibi yapsın etsin bana muhtaç olmasın isterim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 14,6b cevap paylaştı.
m 1 yılAnlayış var ise hepsi boş
10 Yorumla
1 yılDandik erkekleri sarsar
10 Yorumla- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım