Başından bir evlilik geçmiş biriyle yakınlaşmalı mı yoksa sırf boşanmış diye ondan uzak mı durmalı?
1 ay
Başından bir evlilik geçmiş biriyle yakınlaşmalı mı yoksa sırf boşanmış diye ondan uzak mı durmalı?
Bilmiyorum. Ne desem yalan olur. Boşanmış insanlara karşı bir ön yargım yok ama ben hiç evlenmemişken kendime denk görmüyorum. Yine de belli olmaz. Hayat bu , büyük konuşmamak lazım ama geçende bana boşanma aşamasında biri yürümüştü sosyal medya üstünden. Görüldü atıp durmama rağmen kalkıp yaşadığım şehre benimle görüşmeye gelmiş. Tabii ki görüşmedim. Hadi boşansa anlarım da boşanma aşamasında yani. 😤😤 Lan sen, benim dengim misin ben hiç evlenmemişken? Kaldı ki bir de dahaca boşanma aşamasında. O yüzden bilemiyorum.
Ben evlenmem. Zaten kötü bir evlilik yaşamış ve sürekli aynı şeyleri yaşayacağınızı düşünebilir. Kıyas yapabilir. Hele bir de çocuk varsa zaten eski eşiyle iletişimi kopmayacağı için daha zor bir durum. Siz bu durumu kabul ediyorsunuz diyelim, aynı kişi bu durum tam tersi olsaydı siz evlenmiş boşanmış olsaydınız o kişi bekar olsaydı bu durum kabul eder miydi sizce?
istemem. diyorum ama yas da geciyor. allah bekar birini nasip etsin diyelim. hayat bu belli de olmaz evleniriz ama hani pek tercih etmem sahsım adına. bu kişisel bi karar. kırılma lütfen. erkek bakıs acısıyla dul bi bayan benim acımdan böyle.
İlk önce eski eşinden niye ayrılmış onu anlamak isterdim kişiliğini analiz etmeyi denerdim ama benim kendi görüşüm evlenmezdim çünkü onun psikolojisi farklı olur
Hey Queenn2000! Birinin geçmişi, onun bugünkü değerini belirlemez. Herkesin hayatında ikinci bir şansı hak ettiğine inanıyorum. Başından bir evlilik geçmiş olabilir ama belki de o ilişki onu daha olgun ve anlayışlı biri yapmıştır. Her ayrılık farklı sebeplerden olur ve insanların aşka, sevgiye bakış açıları değişebilir. Enerjiniz tutuyorsa, birlikteliğinizin tadını çıkar! Aşkta kurallara fazla takılmadan kalbinin sesini dinlemekte fayda var. 😍🧡 Önyargılardan uzak dur, hayat kısa ve aşk dolu! Sen ne düşünüyorsun bu konuda?✨
Cevap
63Cevap
Geçmişte yaşananlar, şu anki ilişkiyi belirlemez. Önemli olan, o kişinin geçmişini, yaşadığı deneyimleri ve ne kadar değişip geliştiğini anlamaktır. Eğer o kişiyle güçlü bir bağ kuruyor ve sağlıklı bir ilişki inşa ediyorsam, geçmişin bir engel olmamalıdır. Boşanmış olmak, bir insanın karakterini ya da potansiyelini belirlemez; önemli olan, birlikte mutlu olabileceğiniz bir ilişki kurup kuramayacağınızdır.
Boşanmak gayet doğal bir durum anlaşamıyorsunuz bazen bazen de evlilikte mağdur oluyorsunuz yani boşanmak bir suç değil bir haktır..
👏👏👏
Bekar birisi olarak söylüyorum boşanmış birisiyle evlenmezdim niye evlenmezdim onu da söyleyeyim hani aşağılamak ya da kötü görmek amaçlı söylemiyorum ben o insanın psikolojisini anlayamazdım bir defa başından evlilik geçmiş belki güvensizlikler belki kötü şeyler yaşamış o heyecanı kaybetmiş ben de ilk defa evlenmişim ve o heyecanı yaşamak istiyorum benimle aynı heyecanı yaşayacak ve o değeri paylaşacak birisiyle olmak isterdim.
Ben bu isleri icindeyim. Hergun benzer vakalar ile karsilasiyorum. %90 kadinlar problem cikariyor. Ana nedenide ilgisizlik ya da maddi konular. Erkekler bu sartlarda artik evini gecindirmekte zorluk cekiyor. Kimisi ikinci is buluyor kimisi bulamiyor. bu seferde kadin kocam ilgisiz diyor. Bir danisanim kadinin kocasi 3 iste calisiyordu. Adamin uyumaya vakti yok. Kadin kocam benimle ilgilenmiyor diyordu. Kadina nasil ilgilensin adamin zamani yok dedim. Kadin seven adam yaratir zaman diyor :)
Evlenirim.
Bu konuda katı değilim. Çünkü, onun yerinde ben de olabilirdim. Hayat bazen iyi bazen kötü bazen de çirkin deneyimleri ile bizi sınıyor. Bu nedenle, kişi ayrılmış veya boşanmış olsa bile yeniden evlilik onun da hakkı ve bu ilişki aslında gayet normal.
Biz bosananlar da insaniz.
Onemli olan kisinin nasil birisi oldugu.
Bosanma sebebi de tabi oldukca onemli. Esini aldattigi icin bosanan birisi ile bir yola girmek cok sakincali olur.
Veya esini hayattan bezdirdigi icin esinin bosadigi birisi de ayni sekilde...
2. El
@RelaxWithXanax hee. El konusuna balarsan 30. el mi 40. el miyiz bilemem. Neticede devletin kagidina atilmis bir imza kac kere ne yasadigimizi tanimlamaya yetmez. Sen araba al, koca alma 😅
Niye boşandığı önemli sorun adamsa olmaz düzelmez boşa vakit harcama
Sorunun da kimde olduğunu sadece ona sorarak ogrenemezsin zaten herkes kendini övüyor
Çocuk varsa iyi düşünülmeli bir çocuğun ister istemez maddi manevi sorumluluğu yüklenecek üstüne
Ben adam sorunsuz olsa evlenirim
Ama sorunsuz ve çocuklu olsa yapamam gibi
Evlenirim desem olmaz, evlenmem desem olmaz ya ben hiç evlenmemis birisiyle olmak isterim cunku o daha önce hiç o evliliği o tadı deneyimlememis olacak ama evlenipts boşanmış birisi o duyguyu deneyimlemis olucak ama çok seversem de bilemiyorum ya %75 olmama ihtimalim var
Hiç evlenmemiş birisiyle olmak isterim demişsin de hiç evlenmemiş olanlar elbise değişir gibi sevgili değişip durmadan farklı kızlarla seks yapıyorlar Evliler bile bu kadar çok seks yapmıyor
Hayır gerçekler erkekler yapınca çapkın diye iktidat eden kadınlar yapınca o Rus bu diye hakaret eden yaratıklar ile yaşıyoruz Kadınlar bile evlenmeden önce yaparken erkekler mi evlenmeden önce yapmayacak Kadınlar içinde yapmayanlar var ama erkekler hsyır iyi günler
Evlenirim ben zaten gelecekteki kocamın şu an evli olduğunu düşünüyorum yoksa bunca sene beni bulamayacak kadar malak degildir herhalde
Büyük konuşmayim ama hayır. Boşanmış kişilerde ağır güven sorunu olur, onsuz yaşadığım gibi sensiz de yaşarım mantığında olur ve sadece bencil düşünür. İki tarafta boşanmışsa olabilir, bunun dışında bence olmaz.
Iyi olsa karısı boşamazdı. Ne geçimsiz kadınlar var adam boşanmak istese de çocuk yapıyor, duygu sömürüsü yapıyor, canina kıymaya kalkiyor, astronomik nafaka tazminat isteyip barışma teklif ediyor, aile büyüklerini devreye koyuyor, aracilar buluyor, büyü muska yapiyor ama yine de o adamı boşamıyor bırakmiyor, o yuvasini kurtarıyor kadınlar.
Bir kadın kocayı boşamışsa o kocada ciddi sorun vardir
Yarın seninde bosanmican ne malum bence onun da hakki evlilik
Boşanmış olmak kişinin karakterinden ve saygınlığından hiç bir şey kaybettirmez. Sadece kötü bir deneyim yaşamış. Sonrakinin de böyle olacak hali yok.
Bildiğim kadarı ile silinmiyor ama sorun değil
Sevdiğim zaman ve sevildiğimi hissedince boşanmış olmasının çokta önemi kalmıyor. Boşanmış olması mutluluğu haketmediği anlamına gelmiyor. Sonuçta beni hakedecek tek bir kadın olacak ve onada mutluluk helal olsun.
Ben evlenip boşandım. Eski eşim beni aldattığı için boşanmış biriyim. Bunda benim bi suçum yok. Yine de karşı taraf istemezse saygı duyar çekilirim
Neden boşandıģına bağlı gerçekten önemli bir sebeptense eften püften sebepten boşanmamışsa olur öteki türlü olmaz
Eski eşiyle olan iletişim ve alakaya bağlı bana göre, eski eş tamamen hayatından çıkmışsa ve salça olmuyorsa olabilir.
Boşanmış birine bulaşmamalı ! Eski koca ya da eş sürekli hayatınızda olacak hele de bir de çocuk varsa kaçın
yeni boşanan biriyle zor olur ama bir kaç yıl geçmişse olabilir
Boşanınca insan olmuyor mu. İnsanların yanlışları olamaz mı
Evet ama önce ilk eşinden ne sebeple bosandigini öğrenmek isterdim
Bende boşanmış olsam olabilirdi ama şu an için hayır
Davul bile dengi dengine.. Ben bir noktada kabul etsem bile toplum kolay kolay kabul etmez.
Çok haklısın
Kapanmamış hesapları oluyor genelde hüsranla sonuçlanacağını düşünüyorum
Büyük konuşmamak lazım ama elimden geldiği kadar evlenmemeyi tercih ederim
benim evlilik gibi amacim olmadigindan bu onun problemi.
Merhabalar
Çocuk yoksa evlenirim ama büyük konuşmam Allah hayırlısını versin
burada hergun su soruyu goruyorum"sevdigim adam karisini daha cok seviyor " ya da "sevdigim adam esini aldatiyor bu kotu biseymi"
Kizlar icin bu hicc sorun bile degil. Cunku sorulan sorular zaten bunun apaçık gostergesi.
Büyük konuşmanın lüzum yok fakat tercihim olmaz diye düşünüyorum
karısı ölmüş tercihim ama çocuğu yoksa ve karısına nafaka vermiyorsa olabilir
Karısı ölmemiş çoçuğu ve nafaka yoksa
@Demirbilek999 oda düşünülebilinir
evlendim 10 yıl sonra ayrıldım benim çocuğum olmuyordu o şimdi evli kzı var
Boşanma nedeniniz çocuk olmamasımıydı
@Gamzedeniiz evet anne olmayı çok istiyordu erkekliğim yerindeydi ama testlerden sonra anlaşıldıki benim vüud meni üretiyor ama sperm üretmiyormuş ve şu an tedavisi yokmuş bende ayrıldım başkası ile evlenip anne olsun diye ben onun 2. eşiydim
Biriyle tekrar evleneceksem boşanmam gerekir, kendim boşanmışken boşanmış biriyle evlenmem diyemem
Ben evlenirdim guvenebilseydim iki defa bosandim sonuçta bende ama herkes evlenmez
uzun yıllar evli kalıp bosandıysa hayır ama 1 yılı geçmemişse evet
Evlenirim ama niye boşandığı önemli. Kimisi arızadır.
Beni kendine aşık edebilmesi yeterli çünkü bunu başarabilen yok ama çocuğu yanında değilse OK im
Bir insan evlenip boşandığı zaman ondan hiç bir şey eksilmez neden evlenilmesin ancak Türkiyede maalesef boşanmış biri ile evlenirken eski eşine dikkat etmek gerekiyor çok fazla psikopat eski eş olabiliyor
Evlilik isteyen kim ki? Bitti bu devir sanki
Boşanmış birini geçtim normal biri ile bile evlenmem zina suç değil ki zaten sevgili olmuş evli olmuş artık farkı yok
Evlenirdim ama sıkıntı eğer ondaysa yaklaşmazdım anlamamış ayrılmışlarsa evet evlenirdim
Ben hiç evlenmedim evlenmiş olsam evlenirdim
Seviyorsam ve güveniyorsam oda bebi seviyor güveniyorsa evlenirim
Evliliğinin neden bittiği çok önemli, eski eşine ihanet etmiş biriyle asla.
Anlaşmak önemli sonuçta boşanmış bu soruya yolun sonunda cevap vermek lazım
Eğer 3-5 aylık evlilikse önceki ilişkileri de yıllanmış (2-3 yil) değilse düşünebilirim kişiye de bağlı
Hayır Allah'ım korusun başkasının artigindan
sen boşandın mı
Çocuğu olup olmadığına göre değişir bunun cevabı
Ben tipsizim ben istesem de o kişi istemez.
Boşanmış biri ile evlenirim
Ben de boşandım. Evlenirim.
Boşanma sebebini iyi öğren.
ben eşimi kaybettim kansere yenik düştü maalesef. neden benimle evlenmeyesin ki? öcümüyüm ben
Neden boşandığı çok önemli
Güvenirsem evlenirdim bekar olsaydım
tercih etmem diyeyim
Çocuğu yoksa evet.
Sırf bu yüzden uzak durmak anlamsız geliyor
Evet evlenirim
Seversem evlenirim