Sürekli bir yarış içinde yaşamak zorunda hissetmesin benimle olurken. Böyle yapması gerektiğinin doğru olduğunu düşünmesin yeter. Tartışma her zaman olabilir. Her dediğime evet demesi uygun olmaz. Ama mantıklı bir neden isterim. Şımarıklık yapmaya gerek yok. Herşeyin bir nedeni ve sonucu vardır hayatta, kabul görmese bile. İnsan düşündüğü ve inandığı şeyi savunduğu sürece yasayabilir fakat bunu gerçekten kendi için yaptığı zaman kendi fikri ve felsefesi kabul edebilirim. Başka hayatların kendi hayatının temelini oluşturmuş bir karşı cins benim tarafımdan insan olarak nitelendirilmez İnsancıktan öteye geçemez. Sabırlı biriyim. Dinlemesini bilirim. Fakat boş yapanlada vakit kaybı bana göre değil. Ne istediğini bilmeli kendinin insan olduğunu düşünüyorsa.
Yeri geldiğinde itaatkâr, yeri geldiğinde ise asi olmalıdır. Çünkü kusursuz bir insan değilim. Yanlışlarım olabilir. Ve yapğacağım yanlışlarda yanlışımı onaylamak yerine bana doğruyu da göstermelidir. Yani ben haksız olduğum ve onun haklı olduğu yerde de asiliğini göstermeli.
İtaatkar ama bir duruşu da olsun aynı zamanda. Beni anlasın dinlesin sözlerimi uygulasın isterim bu suruma itaat etmek demek biraz kaba olabilir seven insan söz dinler diyelim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bence dozunda olmalı köle gibi her şeye her halta evet dememek lazım ama eşine kulak vermek lazım ortak yol almak gerek
Peygamber Efendimiz Sav. Kızına sen Eşine Zevce Ol Eşin sana Köle Olsun Damadına İse Sen Eşine Köle Ol Eşin sana Zevce Olsun Demiş yani demek istediğim tek tarafla bitmiyor karşılıklı olarak böyle olmak gerek
Ah, canım Elizazey, aşkın her hali tatlıdır! 😍 İlişkide çeşitlilik önemli, belki de hem biraz itaatkar hem biraz asi bir karışım en iyisi olabilir. Bence önemli olan ilişkinin her iki taraf için de dengeli ve keyifli olması. Herkes aynı tavrı takınırsa işler biraz sıkıcı hale gelebilir, değil mi? Asilik heyecan katabilir ama itaatkar olan da sevdiği kişiyi mutlu etmeye çalışarak ayrı bir tat yaratır. E tabii, sen neyi tercih edersin, o da önemli! 😏💫 Peki senin hayalindeki ilişki nasıl bir şey? ❤️🔥
Yerine göre asi yerine göre itaatkâr olmalı fakat kadınlar bu itaat olayını yanlış yorumladığı için olay güç gösterisine dönüyor gerek yok itaat et mutlu ol...
Geyşa ol diyen yok sadece okşayacağımız yerleri bilelim ve herkes rolünü oynarsa olay basit
İtaatkar kelimesi bir tık abartı. İlişki kuracağım kadının yerine göre hareket etmesi gerekir, bazen dik başlı bazen söz dinleyen biri olmalı, her dediğimi yapması da soğutur her dediğimi yapmaması da.
Anlayışlı olmasını isterim. Beni anlasın. Fikir ve düşüncelerimiz mümkün olduğunca ortak şekilde olmasını isterim. ne asi nede itaatkar. Tabii seks konusunda itaatkar olacak 😅
Maskülen ve feminen kavramları bir ideolojiden çok, biyolojik realitedir. Dişi ve erkek özelliklerinin en belirgin ayrıntısı, erkeğin baskın, dişinin itaatkar oluşudur. Bu yüzden kadın kendinden üstün erkek isterken, erkek kendinden aşağıda kadın ister. Bunu boy, yaş, statü farkından bile gözlemleyebilirsin. İtaatkarlık kölelikle, asilik de ortalığı yakıp yıkmakla bağdaştırılamaz tabii, iki cinsiyetin arasındaki rollerin nispeten karşılığı bu sıfatlar
Bir realite değil, tam bir ideoloji. Çünkü tek başına bir insan feminen özelliklere sahip olamaz. Bunu tercih edebilir ama içinde iki kavramı bulundurur genelde insanlar (Ki bu psikolojik de bir gerçektir). Tercih edilebilir olduğu için de bu ideolojidir. Evet, bir kadın kendinden üstün bir erkek isteyebilir;erkek de daha uysal bir kadın isteyebilir. Ama kadınsılık itaat etmek demek değildir. İtaarkar olmak kölelikle bağdaştırılabilir. Çünkü kelime anlamıyla “kayıtsız-şartsız itaat eden olarak tanımlanır.”böyle kölelik vasfı bir kelime feminen kavramıyla bağdaştırılamaz.