Selamlar 😌
ilişkinin sorunsuz ilerleyebilmesi için, kadının itaatkar olması, her şeye ayak uydurması, kabullenmesi mi gerekiyor “tamam aşkım, haklısın, olur, öyle yapalım..”!
erkek neden kadın üzerinde söz sahibidir?
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
Selamlar 😌
ilişkinin sorunsuz ilerleyebilmesi için, kadının itaatkar olması, her şeye ayak uydurması, kabullenmesi mi gerekiyor “tamam aşkım, haklısın, olur, öyle yapalım..”!
erkek neden kadın üzerinde söz sahibidir?
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
Ben sorunlu ilişki seviyorum, öyle he aşkım olur aşkım demedim demem. Benimde aklım fikrim ve isteklerim var. Ben köle degilim. Biraz ben biraz o bazı şeyleri karşılıklı kabul ederek iliskimiz yürüyor. İşine gelirse beni kimse değiştiremez. İşine geliyorum ki 24 yıldır beraberiz.
İtaatkâr olma ifadesi bir kadına yakıştırılmaması gereken bir şey bence ya. Bu ifadeyi kullanmak yerine "anlayış göstermek, yumuşak olmak" gibi ifadeler daha yerinde, daha güzel.
Sorunun içerdiği genel mesaja vereceğim cevaba gelirsek, hiçbir ilişki sorunsuz olamaz. Tarafların az da olsa fikir konusunda uyuşamayacağı veya anlık olarak bazı durumlarda diğer tarafın anlayış göstermesi gereken durumlar olabilir. Bu gibi ânlarda ben bir kadın olarak, karşımdaki adama zorluk çıkaracak veya üstüne giderek inatlaşmaya girecek bir yolu tercih etmem. Ki karşımdaki adam da benim bu tavrıma karşı da bendeki değerini görmeli, buna göre de bundan sonraki durumlarda da kasıtlı olarak iliskime zarar verecek bir durum ortaya çıkarmayacağımı bilir.
İnandığım değerlere, kadınlık gururuma ve aileme yönelik haddini aşan tavırlar ve sözler görmediğim sürece, ilişkide erkekleri çok da hâkir görmemek gerektiğini düşünüyorum. Eğer bizi zorlayan veya hoşumuza gitmeyen yönleri varsa da bunu hali altına süpürmek yerine açık açık kendileriyle paylasmaliyiz. Haklı haksız da aranmamalı elbet, çünkü bu da ilişkiye uzun vadede ego kavgaları oluşturarak sevgiyi geri planda bırakır diye düşünüyorum.
Velhasıl, kadın zarif ve anlayışlı olmalı. Ancak bir kadın vesilesiyle bu dünyaya geldiğini bilen bir adam da her zaman anlayışlı ve merhamet sahibi olmalıdır. İlişkiler başka nasıl ilerleyebilir, öyle değil mi?
Parmaklarına sağlık :) güzel yazmışsın
Rica ederim. 🌸
Teşekkür ederim çiçek! 🌸
Rica ederim fıstık 🌺
Hayır itaatkar olma zorunluluğu kimse için yok. Mecbur olan şey şu. Anlamak bir kadın asla cümlenin sonunu beklemez daha ikinci kelimede muhalefet olur adam basitçe o eteği giyme dese olay çıkar neden diye sormaz. Adam yenisini aldım sana diyemez cunki kavga çıkmıştır. ya da kadın akşam yemek yok dediği anda olay çıkar akşama kadar hem gaz hem elektrik kesikti dedirtmez. Kadın kocasin bugün işten sen al beni dese adam Taaa oraya gelemem servisle gel der. Kadının ona hazırladığı bı sinema sürprizini dinlemez. Kimse ittat etmek zorunda değil ama herkes dinlemek zorunda.
Bazı şeyler karşılıkdır ilişkilerde.. Hatta çoğu şey öyledir..
Bir taraf keyfince rahat ve geniş geniş takılıyor, ötekine kendi yaptığı şeyleri yapma diyorsa İtaat ettirmek budur ve kabul edilemez..
Ama kendi yapmadığı şeyi onun da yapmamasını istiyorsa, bu haktır.. Yapmayacak o da..
Ya da yapıyorsa, ben yapamıyorum diyip noktayı koyacak..
Güzel yazmışım.. :))
Teşekkür ederim bebebğim.. 😘
Mükemmel yazmışsın, ukala shssj 😃 rica ederim
Cevap
47Cevap
hayır. tam tersi kadın baskın olmalı. her dediğini yapan kadın iticidir
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
Fikrimce kesinlikle kadının erkeğe yüzde yüz itaat etmesi hastalıklı bi durum. Mental ve zihinsel alışveriş olması çok önemli ki tutku da beslensin. Kadın ve erkek birbirini daima karşılıklı yüceltmeli. Karakterler yücelerek birbirine uyumlu olmalı, körü körüne itaat olayın ruhunu bitirir. Eşitlik ve özgür ruh bence tutkuyu besler.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Tek taraf niye ittat etsin ya da tek taraf niye hüküm sürsün ki tek taraflı olan her şey sıkar mesela ben uysal biriyim kxkxkx ama şunu yapmak istediğim kişi var😂
https://www.instagram.com/reel/CfpRIQhFUjW/?igshid=NmZiMzY2Mjc=
Oha adam bayıldı be 😅
Bende böyle yapıştırcam içimde kaldı kdjxjxjxj
Ölsün mü 😃😃
Saçı fırlatayabilir bence peruk kdjdj
hahaha yahu okuyorsa adam gıcık olacak
Ama ne yapayım döşenmiş halı flex gibi duruyor hdjdjd
Weee ben gizlenim ndjdj
shsjsh kız :D sen var ya
Ortada buluşalım yaa niye pislik olsun ki öyle… dik kafalıysak ne olucak
Dik kafalıyız biraz efenim 😃
Çatışmalar oluyor, hararetli tartışmalar 😅 severisss
Turk erkeklerine sorsan evet itaatkar olmali, hatta agzini acmamali. Ama bence erkeklerin biraz dengeyi saglamasi ve 30 sene oncesindeki gibi yasamayi istemekten vazgecmesi lazim. Bizimde bir birey oldugumuzu idrak etmeleri lazim artik. Köle degiliz.
Ne alaka ya? Çok aşırı saçma. Ne kadın Ne erkek itaatkar olmak zorunda değil ayrıca itaatkar olmak da kötü bence. İyi bir ilişki iyi birer insan olmaktan geçiyor bence. Karşılıklı saygı ve anlayış ve en önemlisi de gerçekten de insan olmaktan geçiyor.
Herşeye evet cevabı isteyen her dediğine itaat edecek kadın isteyen erkek gitsin kendine köpek alsın! Yok öyle herşeye evet demek. Kadının da söz söylemeye hakkı vardır. Kadın köle değildir kimse kusura bakmasın. Herşeye evet demem. Herşeye evet dememi bekleyen erkek yanımda yöremde dolamasın...
İtaatkar olmak yanlış bir tabir bence. Hatta yanlıştan öte kaba bir tabir 🙄
Hayatımıza ortak birisinden, kalbimizin sahibinden bahsediyoruz sonuçta...
Karşılıklı anlayış olması gerekir. Taraflardan birisi diğerinden baskın olmamalı.
Erkek kafasına göre hareket ederken, kadın erkek ne derse onu mu yapacak? Çok saçma bence. Ama maalesef bunu isteyen birçok hemcinsim var. Daha da kötüsü seviyorum diyip bunu kabullenen birçok karşı cins var...
her şey karşılıklıdır. Ortak kararlar alınır ve uygulanır. Neredeyse sorunsuz devam eden ilişkiler bu şekilde akıbete ulaşır. Denge kavramı burada devreye girer. İtaatkar biri sürekli baskı altındadır. Kişi isterse ve kendisi yapmıyorsa, hükmetmeye çalışıyorsa olmaz. Ancak al gülüm, ver gülüm taktiği varsa tadından yenmez. Arz ve talep olursa harika olur 👌
Kadın yerini bilecek, kocada yerini bilecek. Kadının kocası üzerinde hakları vardır. Erkeğin karısı üzerinde hakları vardır. Allah'ın emir ve yasaklarını uyan karı koca sıkıntı yasamaz bu konuda. Bu dünya imtihan dünyası illahiki sıkıntılar olacaktır.
Eskiler boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememiş. Erkeğe haklısın, bi tanesin, aslansın, kralsın, sen ne dersen o diyeceksin sonra istediğini tatlı dille söyleyeceksin zaten kıyamıyorlar. Dikbaşlı olmanın anlamı yok adamı soğutur sadece
Eskilerin o yüzden kafalarına biniyorlar. Yok öyle bir dünya.
Karadenizliyim ama öyle değilim
Olabilir diyelim o halde :)
Bir erkek bir kadını beğenir, sever, sonra da birlikte olmak ister. Ancak, aradan zaman geçtikten sonra o beğendiği ve sevdiği kadının bazı huylarını da değiştirmek ister ki, bu tamamen yanlış bir şeydir. Başka bir deyişle, kadını değiştirmeye çalışmak ona kendi isteklerini yaptırmak demektir. Bu durumda, kadın belli bir yere kadar durumu idare edebilir ancak böyle bir ilişki uzun ömürlü olmaz
ben kimseye itaat etmem, birisi de bana itaat ederse kişiliksiz ve karaktersiz olduğunu düşünüp uzaklaşırım. anlaşmak çok mu zor ya hu :) birey olduğundan habersiz kadın ve erkekler karşısındaki gitmesin diye nasıl da itaatkar oluyor sonra buna da ilişki diyorlar iyyhh iğrenç.
İşin sırrı dengede aşırı itaatkar hic kendi fikri olmayan birisi kukladan farksızdır ama belli ölçüde anlayışlı olmalı herşeye muhalefet olmamalı bunun yanında erkeğin belli bir otaritesi çizgisi vardır Bunu sarsmamalı sorgulamamalı yoksa sorun yaşamak kaçınılmaz olur E tabi şuda doğrudur ki erkekde belli ölçüde eşini dinlemeli yok saymamalı
bence denge lazım
sadece bir tarafın itaat etmesi diğer tarafında emir etmesi saçma geliyor bu ilişki olmaz ki
Hayır buna asla katılmıyorum. Bu taammen kadinı pasifize etmek uzerine kurulu bir düzen. Erkegin fikri dusuncesi olabilir ama kadın sadece itaat edecek yok öyle bir dünya
Bencede nayır nolamaz
Sinirlendim😎
Yoo yoo gerilmeyelim eğer sinirimizi atamayacaksak :D var mı kum torbası?
Yok 🥺kahve içeyim
Ben de isteyeyim mi? 🙄😅
Olur olur iste 😎☕
Teşekkür ederim 🥹🫶
🌸🌸🌸
Tek taraflı olmaz iki tarafında aynı derecede anlayışlı ve uysal olması lazım. Bu bir hakimiyet oyunu değil, ilişki sonuçta. Her detayı birlikte tamamlamak gerek.
Ağzın bal yiyor mu senin 😃
Oha neyli :D
O da olur, afiyet olsun. Ağzın hep böylemsi tatlı şeyler yisiiin ♥️😅
😘😘
Ben böyle bir durum olduğunu sanmıyorum. Bence iyi bir ilişkide çiftlerin birbirini tamamlaması önemlidir. Bazı konularda kadın baskındır bazıların da ise erkek. Uyum ve anlayış ne kadar iyiyse bence ilişki de o kadar sağlam olur
Her ilişkinin dinamiği farklı.. benim sloganım karşı cinse
“İtaat et rahat et” 😂
Tuttum bunu 😃
😂😂👍👍
🤣🤣 Kadınlar öyle istiyor bende anlamış değilim sen açıkla neden itaat etmek istiyor
Kadınlar öyle istemiyor, kim demiş
Ben erkeklerle mi konuştum acaba 🤣
Sanırım öyle bir şey olmuş :D
Genelde var ama inkar eserlerde çoğu kadın sığınmak istiyor gibi erkeğim beni yönetsin demiyor açıkça ama kurduğu cümleler bu yönde
Abartmadığı sürece sıkıntı yok
😀 Abartıldığı işte anahtar sözcük bşr miktar olabilir olmalı yani
Olabilir yanii
kabul gayet iyi olurdu ama asıl olay kadının itaatinden ziyade erkeğin otoritesinin sorgulanmaması yani illa ki itaat etmeleri şart değil erkeğin baskınlığına mani olmasınlar kafi itaat lüks olur
Hayır itaakkar olmasın herşeye tamam demek olmaz birlikte fikir alışverişinde bulunduğum, onunda fikirlerine önem verdiğim ortak kararlar aldığımız ve ya bi noktada denkleştiğimiz bir ilişki bence daha iyidir :)
Sorunsuz ilerleyen iliski olmaz. Sorun her zaman olacaktir, olmuyorsa esas sorun var demektir.😁 itaat etmek mevzusunda ise itaat edilmeye layil bir adamin varligina inanmiyorum. Yani ben gormedim, yeni nesil erkekler bi tuhaf.
Zorunda değil zorunda hissettiriliyor doğru olan sorunsuz ilişki istiyorsak iki tarafında birbirine alanlar ve zamanlar bırakmasidir eğer erkek kadına kadında erkeğe kendine ait bir alan ve sınır bırakır karşılıklı hoşgörü olursa sorunsuz ilişki olur
Ben de niye sorunsuz ilişki kuramiyorum diye düşünüyordum 😃
Her istediklerine boyun eğersen mükemmel bir ilişki oluyor 😃
Çok aydınlatıcı bilgi teşekkürler
Dominant bir kadınım hayır itaat etmek zorunda değilim. insansa benim doğrularıma kararlarıma saygı duyar benim ona saygı duyduğum gibi duymazsa kedi köpek misali birbirimizi yer dururuz.
Bence evet itaatkar olmalı. Benim için en azından öyle. İlişkide ve yatakta dominant olmayı, hükmetmeyi seviyorum. Hayatım boyunca hiçbir ilişkimde (yatak hariç) böyle olmamıştım. Modern bir şey gibi gelmiyordu. Fakat şu anki ilişkimde bunu yaşıyorum ve bundan çok mutluyum doğrusu bu gibi geliyor bana ilişkimde.
Ama elbette kadının itaatkarlığı da kendisi isterse oluyor :)
Bir nevi paradoks...
Bence hayır itaatkar durumu daha çok bdsm dünyasına ait ama her zaman kadın itaatkar olacak diye bir kural yok tamamen fantezisel bir durum o yüzden itaat eden taraf erkek de olabilir
Tek taraflı olmaz iki tarafta bu sekilde yeri geldiginde alttan alsa bi sorun olmaz ki şuanda kadınlardada var en ufak seyde gitme odakli oluyolar toparlamaya değil dagitmaya çalışıyorlar ama ne bileyim yanlis ya burdada goruyorum en ufak seyi sorun yapan kadinlari erkeklerde ayni
Her şeye “tamam aşkım , peki aşkım , sen ne dersen o “ diyecek bir yapıda değilim. Baskın karakterdeyim.
Sorunsuz ilişki için dört unsur gerek...
Başta anlaşabilmek, sonra sevgi, saygı ve güven..
Özgüvensiz insanlar itaatkar sevgili ister. Herkesin gerçek yüzü serbestken belli olur. Aldatacak olan insanı sıksan da elinde sonunda aldatır zaten.
Tam tersine sevgilime karşı ben itaatkarım, o dominant. 9 aydir beraberiz daha 1 kere bile sorun yaşamadık.
Kadın itaat ederse ilişki sorunsuz ilerler. Ama bir malzeme daha lazım. O da itaat edilmeye layık bir erkek. Her erkeğe itaat edilmez.
Yoo alakası yok bence denge sağlanmalı bu şekilde her şeye tamam diyen biri kendisinden sevdiği için ödün verir gerek yok bu tür şeylere
Değildir ama bazı şeyler anlayışlı karşılıklı olmalıdır.
Alakası yok, denge önemli. Ve kadının otoriter olması gereken yer vardır, erkeğin otoriter olması gereken yer vardır. Yerine ve zamanına dikkat etmeli.
Yo tam tersi bu devirde hanimci olan kazaniyo kizlar eskisi gibi değil
Denge olmadan ilişki yürümez bi taraf sıkılır iki taraf ta baskın olacak
Ikı tarafta ıtaat etmellı tek taraflı hıcbırsey yurumez
dikine gitmesin yeter herşeyi kabul edecek diye bişey yok
Evlisen orta yolu bulmak iyidir ama fak badiyse sorun yok ne isterse nasıl mutlu olursa olsun
İki tarafta anlayışlı olmalı ozaman sorun çıkmaz denge şart
Denge çok önemli
İtaat değil elbette ama karşılıklı anlayış olmalı mutlaka
Kadın da erkek de itaatkar olmak zorunda değil. Mutlu bir ilişki eşitlik üzerine kurulan ilişkidir.
Benim ilişkimde kadın kesinlikle fikirlerini ortaya koymalı.
Her erkek için geçerli değildir. Kişilikli kadınları seven erkekler de var
Bir ilişki sorunsuz gitmesi için taraflardan birinin taviz vermesi gerekir. d
Hayır iki kişinin de eşit olması lazım denge önemli
itaatkar değil anlayışlı olmalı. karşı taraf içinde geçerli
İtaatkâr olması güzel olur. Ama bu her konu için geçerli değil
neye göre itaat ama 🙄 konuya göre değişir bazen ederim bazen etmem
Ne bu programlanmış bez bebek mi 😂
Hıc mi fikri , düşüncesi yok? Her şeye tamam nedir 🤦🏽
Sadece kadının itaatkar değil erkeğinde iki tarafında anlayışlı hoşgörülü olmalı
Bence hic kimse itaatkar olmamli kafasina göre yaşasın😂
Bu işler karşılıklı olmalı tek taraflı hiç bir şey yürümez bence
Otoriter ve dik başlı bir karakterim, itaat etmek hamurumda yok.
Tabi ki hayır, söz geçirme de değil olay. Kadında, erkekte özgürce fikirlerini dile getirmelidir.
İtaatkar olmasını isterdim bana baş kaldırmasın
Bir kadının böyle olmasını istiyorsan git köpek sahiplen.
Hayır tabiki bende o şekilde yönetici vasfı gibi olmak istemem şahsen
Köle değiliz onlarda değil herkes yeri geldiğinde fikrini savunur yapmak istediğini yapar özgürlüğünü kullanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?