Herkes seven aldatmaz diyip duruyor da sadakat sevgi ile ilgiliyse eğer bu sevgi bittiğinde aldatabilecegi anlamına gelmez mi o zaman? Seven aldatmaz değil, karakteri olan aldatmaz diyorum ben. Sevgi bitebilir. Bu durumda karakteri olan aldatmak yerine ayrılıp yoluna bakar. Yani sadakat sevmek ile değil karakterli bir insan olup olmamakla ilgili.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSonuna kadar katılıyorum. Sevgi denen şey maalesef tükenebilen bir şey bu demek değil ki sevgim bitti hemen daldan dala atlayayım. Karekteri olan bir insan ilişki içindeki insana saygı duyup aldatmaz ama karekteri yoksa nasıl olsa sevgim bitmişti ben haklıyım aslında diye düşünür. Birde şunu eklemek istiyorum aldatmadığını düşündüğümüz kişilerin belki de buna imkanı olmamıştır fırsatı bulunca yapacak çok kişi olacağını düşünüyorum. O yüzden bir kişide her zaman öncelik KAREKTERİ ve sana olan SAYGISI bu sevgiden de öte
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
En İyi Cevaplar
1 yılBence sadakat sevgiye bağlı değil, tamamen kişinin karakteri ve vicdanıyla ilgilidir. Seven bir insan, duyguları değiştiğinde veya sevgisi azaldığında aldatabilir mi? Bu, kişilik meselesine gelir. Karakter sahibi bir insan, sevgisi bitse bile aldatmayı tercih etmez, çünkü doğru olanın ayrılmak olduğunu bilir. Vicdanı ve sorumluluk duygusu onu yanlış yapmaktan alıkoyar. Sadakat, sadece duyguların değil, insanın özüyle, değerleriyle ve duruşuyla alakalı bir şeydir. Sevgi biter, ama doğru insan olmak her zaman devam eder. Bu yüzden "Seven aldatmaz" yerine, "Karakteri olan aldatmaz" demek bana daha doğru geliyor.
23 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle. Katılıyorum.
- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılKarakterli olan aldatmaz. Ben şunu düşünürüm. Başıma gelmesini istemedigim hiç birşeyi karşı tarafa yapmam...
27 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle. Olması gereken de bu
- 1 yıl
Ama çoğu insan karakterden yoksun maalesef ki...
- 1 yıl
Maalesef öyle ve bir de bununla övünecek kadar da acizler
- 1 yıl
Öyle hemcinslerimden nefret ediyorum...
- 1 yıl
Ben öyle olan herkesten nefret ediyorum cinsiyet ayirdetmeksizin
- 1 yıl
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...
- 1 yıl
Amin. Hak eden herkesi
1 yılSevmek tek başına sadakat için yeterli değil. Seven birinin aldatmaması gerekir gibi görünse de, asıl belirleyici olan kişinin karakteridir. Karakterli bir insan, sevse de sevginin zayıfladığı anlarda da aldatmaz, çünkü verdiği sözüne ve değerlerine sadıktır. Sevgi anlık bir duygu olabilir, ama sağlam bir karakter uzun vadeli bir bağlılık demektir. Yani seven değil, karakterli olan aldatmaz.
14 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle her cümlene katılıyorum
- 1 yıl
🙏🙏
- 1 yıl
Eic için teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Oh, bence ilişki dünyasında en karmaşık sorulardan birine parmak bastın! 🌪️ Sadakat gerçekten sevgi ile mi, yoksa karakterle mi alakalı, kafa karışıklığı yaratabiliyor değil mi? 🤔
Bence aşk, kalpte başlayabilir ama devamı karakterle gelir. 🏆 Sevgi zamanla şekil değiştirebilir, herkesin hayatına inişler çıkışlar gelebilir. Ama sağlam karakterli bir insan bu dönemde dürüst olur, aldatmak yerine açık ve net bir şekilde konuşur. Sen de güzel vurgulamışsın, gerçekten karakterli olan sadık kalır. 💪 Yani, sadakat hem içsel hem de bazen dışsal etkenlere bağlı olabilir. Peki sen hiç böyle bir durumu yaşadın mı, yoksa gözlemlerine mi dayanıyorsun? 🌹00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
42Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 265,4b cevap paylaştı.
u 1 yılkarakteri olan aldatmaz seven de aldatmaz
10 Yorumla
1 yılSadakat sevmekle değil karakterle alakalı diyorsun haklısın ama karakterli insanlar da genelde sevgi bitmeden terk eder zaten çünkü dramaya çok fazla tahammül etmezler
31 Yorumla- 1 yıl
İşte karakterli insanlar sevgisi azalır veya biterse ayrılırlar zaten aldatmazlar. Demeye çalıştığım şey de bu
Sevgi nasil bitiyor mk bende bunu anlamiyorum bir insani tanidiktan sonra sevmeye devam edip aniden sevgim bitti filan yalan dolan alayi en baştan sevmemiştir bu da karaktersizlik
21 Yorumla- 1 yıl
Sevgi bir anda bitmez zaten. Tanıdıkça eğer birbirinize göre olmadığınızı görürseniz veya tanıdığın gibi biri çıkmazsa vs. vs. bu durumlarda yine aynı şekilde sevmeye devam edebilir misin?
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Çok güzel, doğru yoldasın. Siz hala aşkınızın peşinden koşun... Haa bu arada kadınların sevmesi şartı var. Sevmezlerse karakter falan da işlemiyor onlarda.
15 Yorumla- 1 yıl
Sevgi şart ama tek başına yeterli değil. Karakter de yanında olmak zorunda. En azından benim için öyle
- 1 yıl
Keşke
- 1 yıl
O da var tabi
Sevgi zamanla azalabilir ama kişinin mayası karakteri sağlamsa asla böyle işlere bulaşmaz. Gerekirse konuşur ilişkiyi bitirir ama ilişki içinde aldatmak olmaz.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen böyle düşünüyorum ben de
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılKarakterli bir insan her konuda net ve doğrudur. Aldatmanın açacağı derin yaraları düşünerek böyle bir davranışta bulunmaz.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Karakterli olan öyle erkeği bulduysan öp başına koy
23 Yorumla- 1 yıl
Karakterli olan insanlar var illa ki az da olsa.
- 1 yıl
Mayası düzgün olan zorlanmaz
Karakterli olan aldatmaz. Birini aldatmak, kendini aldatmaktır. Seversin, sevmezsin, bunun ölçüsü ahlak ve karakterdir.
10 Yorumlaaldatmak sevgiyle alakalı değil. karaktere alakalı bişey. onurlu insan sevmesede biriyle birlikteyse aldatmaz bence 🙂
21 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılKarakterli olan aldatmaz seven neyi sevmiştir belli değil
20 Yorumla
1 yılFırsatını bulan herkes aldatır. Aldatmıyorum diyen ya yalan söylüyordur ya da o fırsatı elde edemediği için kendini karakterli zannediyordur. %1 lik istisna hariç.
09 Yorumla- 1 yıl
İnsan neden herkesi kendi gibi zanneder ki..
- 1 yıl
Belki de gerçekleri duymak istemediğimiz içindir. Örneğin sokağa çıktığında, devleti yönetenlerden memnun musunuz? diye sor.. Çoğunluk hep şikayet eder. Hatta, nasıl yönetim olması gerektiğine dair akıl verir. O adamı yönetim koltuğuna oturttuğunuzda, eleştirdiği kişilerden çok daha kötü bir yönetim sergiler. Çünkü biz başkalarının bizim çıkarlarımıza uygun hareket etmesini isteriz.
Tıpkı verdiğim bu örnekteki gibi, toplum aldatanları dışlarken, o dışlayan kişiler ilk fırsatta aynı ahlaksızlığı yaparlar. Ancak biz bunu asla bilemeyiz. Taa ki yakalanıncaya kadar.
Bel ki sen de aldatmaya hazırsın ama o fırsatı bulamadın ya da çoktan aldattın ama biz ve "o" bilmiyor. Birkaç gün önce bir itiraf okumuştum. Kadın, eşini aldatma gerekçesiyle boşamış ve yüklü bir tazminat almış. Sonra da, yıllardır eşini kendisinin zaten aldattığını ve hiç yakalanmadığını itiraf ediyor.
Kimsenin "ben ahlaklıyım" demesine inanmıyoruz. Kral çıplak. - 1 yıl
O senin problemin. Eğer bir insan aldatmak istiyorsa o fırsatı her türlü bulur. Vicdanı ve karakteri olan da kimseyi aldatmaya yeltenmez. Bunlar boş laflar o yüzden. Herkesi kendin gibi zannetme
- 1 yıl
Dar görüşlülük nedir? Dikkat ettiysen yukarıdaki yazımını hiçbir yerinde kendimden bahsetmedim. Hedef göstermedim. Ancak sen, fikirlerimden dolayı benim aldattığım yargısı ile yorum yaptın. Ben de aynı karşılığı sana verdim.
Hayır bazı insanlar aldatmak istese de o fırsatı bulamaz. Bu sitede onlarca ev hanımı var tanıştığım. Şartları aldatmaya uygun değil ama fırsat bulsalar hemen aldatacaklar. Bazıları isteseler bile ömür boyu o fırsatı yakalayamayacaklar. En fazla burada sanal yapacaklar. - 1 yıl
Fırsatını bulan "herkes" aldatır diyen biri olarak mantıken senin de aldatacagindan şüphem yok. Çünkü herkesi işin içine kattın. Uzatmaya gerek yok
- 1 yıl
Sabit fikirli olmaya devam edin. Başka bir iddiamı daha ortaya koyayım. Buyurun siz içinden çıkmaya çalışın. Herkesin bir fiyatı vardır. Beni asla para ile satın alamazsın diyenler, sadece fiyatı artırma peşindedir.
- 1 yıl
Yine boş bir yorum. Herkese karşı genelleme yapan birinin bana sabit fikirli demesi ne kadar da komik
- 1 yıl
Komik olan senin realist değil, duygusal açıklamaların.
- 1 yıl
Hayatında benim kadar realist bir insan gördüğünü sanmıyorum ama boş ver hiç uğraşamicam şimdi seninle
Sevgiyle alakası yok
Seven de aldatır
Tamamen karaktere bağlı irade meselesi10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKarakteri olan aldatmaz seven aldatabilir uçkuruna yenik düşüp
10 Yorumla
1 yılGerçekten seven kaybetmemek için onu aldatmaz
10 Yorumla
1 yılİkisinin de aldatma potansiyeli vardır ama bunlardan güzeli edep sadakat
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kesinlikle karşısındaki kişi değilde karakter daha önemli burada.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yılKarakter sağlam sapasağlam olan ki az var bunlardan
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Kesinlikle karakter. Güzel ahlaklı olursa ne ala.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
1 yılİkiside aldatmaz aldatanda bunlar olmaz ne sevgi ne karakter sevmeyen napiyorsa ayrılıp yapar
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Karakterli olan. Güzel açıklamışsın
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
Aşık olan aldatamaz, özü güzel olan aldatmaz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 65,4b cevap paylaştı. Karekterli olan aldatmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBiz erkeğiz sürekli üretim halindeyiz tek eşlilik bize göre değil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Karakter yoksa Sevgisinin ne anlamı var ki
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 955 cevap paylaştı. Karakterli insan sevebilir zaten
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSevgiyle alakası yok bu kişilik ile alakalı
10 Yorumla
1 yılKarakterli olan aldatmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Vicdanlı olan aldatmaz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Karakterli olan
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 846 cevap paylaştı. Karakterli olan aldatmaz +1
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılDetaya birebir katılıyorum.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı. Kesinlikle karakterli alakalı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı. Aldatmamak genellikle karakterle daha alâkalı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkek ise her türlü aldatır... doğalarında var. Allah bile kabul etmiş bir erkeğe bir kadının yetemeyebileceğini
016 Yorumla- 1 yıl
Öyle bişey yok. İşin içine Allah'ı katıyorsan eğer Kuran ayetinde önerilen evliliğin TEK eşli evlilik olduğunu bilmen gerekir. Bu bilgiye sahip değilsen de bilmediğin konuda yorum yapmayacaksın
Cevap sahibi1 yılTavsiye başka şey izin başka... bize izin yok onlara var.
Demek ki onlara tek kadının yetmeyebileceği kabul edilmiş...
Yoksa kadınlara da "tek erkek tavsiye edilir ama 4 tane erkeğe izin var" denirdi ama bize yasak... demek ki bizde olmayan bir şey var erkeklerde- 1 yıl
4 e kadar izin vermek demek 1 erkeğe 1 kadın yetmez anlamına gelmiyor. Yetmezse tek eşle evlenmeniz sizin için daha hayırlıdır demezdi ayetinde. İzin vermek demek bazı koşullarda gerekli olursa müsade var demek
Cevap sahibi1 yılBak canım.. ben "yetmez" demedim "yetemeyebilir" dedim... bir kere lğtfen karşındakinin bilgi düzeyini bilmeden ona "bilmiyorsun" demeye kalkma... dahası Türkçe çok önemli. Ben hiçbir cümlede erkekler 4 kadın almalı demedim. Veya yetmez de demedim yetemeyebilir dedim. Bunu Allahın da bu şekilde kabul ettiğini söyledim.
Aksi takdirde onlara da yasak olurdu.
Koşullara bağlı değil erkeğin belirli koşulları ispat etmesi filan gerekmiyor.
4 eşe kadar alabilir. Ama hepsine bakmak zorunda ve hepsini manevi olarak da eşit derecede tatmin etmeli. Koşul sadece sorumluluk anlamında yoksa senin şu koşulun eksik 2. kadını alamazsın diye 1 şey yok- 1 yıl
4 eşe kadar alabilme izni "yetememesi veya yetemeyebilecegi" sebebiyle değil ama sen de bunun farkında değilsin. O iznin sebebi başka
Cevap sahibi1 yılSebebi başka veya değil... alabiliyor mu? Evet..
Biz alabiliyor muyuz? Hayır...
Demek ki erkekler buna ihtiyaç duyabiliyor- 1 yıl
İnan ki daha fazla anlatmak için uğraşamicam. İstediğini düşün
Cevap sahibi1 yılDüşünmek değil bu... sadece bilmek ve gerçekleri inkar etmek yerine olduğu gibi kabul etmek.
Gerçekleri bahanelerle sulandırmaya çalışmadan kabullenmek bu.- 1 yıl
Sulandırılan bir durum yok. Sen o ayetin sebebini kafana göre yorumlayıp öznel fikir sunuyorsun hepsi bu. Farkında değilsin. Neyse uğraşamicam
Cevap sahibi1 yılSebep yorumlamak haddimize değil ki... orucu da açlık çeken fakirleri anlamak için tutuyoruz dersek o zaman zaten fakir ve açlığı bilen yaşayan insanlara gereksiz diyebilir miyiz?
Öyle sebebi şuydu buydu diye kıvırmaya gerek yok.
Onlara serbest bize yasak...
Yok efendim belli koşulları vardı şöyleydi böyleydi filan diye gerçekleri inkara gerek yok
Deniyor ki adalet gözeterek ikisine de eşit veya hepsine eşit ilgi ve sevgi gösterecek.
Bu koşullandırma bile erkeklerin aynı anda 2 kadını sevebileceğinin kabulü anlamına geliyor işte... var mı ötesi?- 1 yıl
Yorum yapan sendin. Yetmeyeceği için falan dedin hatta. Bence sen boşuna kıvırma.
- 1 yıl
Ayrıca 2. yi alsalar dahi eşit sevmeleri zaten mümkün değil. İlla ki birini daha çok sevecek. Eşit davranabilmeleri de çok çok zor. Ayette boşuna demiyor tek eşle evlilik sizin için daha hayırlıdır diye. Çok eşle evlilik daha çok zarurete giriyor o yüzden. Nüfus dengesizliğinde vs. o durumlarda kullanırsın bunu. 4 eşe kadar izin olmasa bu konuda toplumsal kaos yaşanırdı. Bu ayet bunu da önlüyor. Adı üstünde izin yani müsade veriyor sadece o kadar. Nefsin için evlen de demiyor. Daha fazla kıvırmana gerek yok
Cevap sahibi1 yılNüfus dengesizliği olmazsa zaten yaygın şekilde uygulanması zor ancak erkek kendisi bu konuda karar verir ve evlenmeyi kabul eden kadınla evlenir...
Tamam eşit sevmese de ikisini de sevebilir iki kadına aynı anda "o bemim kadınım" diyebilir yoksa sevgi bu kuyumcu terazisinde tartılmıyor...
Toplumsal kaos neden yaşansın 4 eşe izin verilmedi diye?
Nüfus dengesizliği dediğin öyle eski savaşlarda zaten ortaya çıkacak bir şey değil. Eski savaşlar modern savaşlar gibi değil. Meydan savaşında bir kaç bin kişi ölüyor ve savaş bitiyor. Öyle aşırı bir Nüfus dengesizliği filan yok. 20. uüzyılın dünya savaşlarında bir parça oldu Nüfus dengesizliği ama avrupada toplumsal kaos filan da olmadı.
Bu kurala kılıf uydurmaya çalışıyorsun ama kılıfa sığacak bir şey değil.- 1 yıl
Kardeşim ne kılıfı yaa 10 saattir kılıf bulmaya çalışan sensin. Ben sadece bir örnek verdim. Neyse dediğim gibi sana laf anlatmaya uğraşamicam daha fazla. İstediğine inan bana ne
- 1 yıl
Merhaba, kadınlar dokuz ayda bir kere gebe kalabiliyorken erkekler dokuz ayda bin küsür kadını gebe bırakabilir. Erkekler hayatlarına sonsuz sayıda kadın alabilecek potansiyele sahiptir ve her birine bu benim kadınım gözüyle bakabilir. Erkeklerin bu potansiyele sahip olması hayatındaki kadını aldatacağı anlamına gelmiyor. Şayet konuyu İslami açıdan yorumluyarsanız aldatma olarak niteledirilebilecek gayrimeşru ilişkiler zaten haramdır, yasaklanmıştır. Allah korkusu olan bir adem harama yeltenmez.
Eski meydan savaşlarının nihayete ermesi için 2, 3 bin kişinin ölmesi yalnızca kazanan taraflar için yeterli bir sayıdır. Kaybeden taraflar durumlara göre 30 bin, 50 bin, 100 bin ve hatta 150 bine kadar kayıp verdiği gibi çok sayıda asker düşmana esir olur. Bu kayıplar aynı devlet içindeki iç savaşlarda olduğu zaman durum daha vahimdir, çünkü eski devirlerdeki insan nüfusunun da günümüzdeki kadar çok olmadığını bilmemiz gerekir. Aynı zamanda bu savaşlar birkaç yıl içinde bile defalarca kez tekrar edebilir, kayıplar uçuk sayılara ulaşabilir.
Yakın çağlardaki savaşları hesap edecek olursak I. Dünya Harbi'nde 10 milyon, hemen ardından II. Dünya Savaşı'nda 25 milyon askerin (erkek) öldüğü söyleniyor. Önümüzde gerçekleşmesi beklenen III. Dünya Savaşı'nda bu sayı muhtemelen eskisinden çok daha fazla olacak.
Savaştan, hastalıktan veya başka sebeplerden dolayı 4 eşe cevaz verildiği gibi tarihte siyasi meseleler için de liderler çoğuz aman 4 eş izninden faydalanmıştır.
- 1 yıl
Şayet erkeklerin başka sebebe ihtiyaç duymadan fıtri olarak birden fazla eşe meylettiği iddia ediliyorsa, bu yine de hayatındaki kadını aldatacağı anlamına gelmez. Çeşitli sebeplerden kaynaklı böyle bir isteği varsa o anki hanımını ikna etmesi aile sağlığı açısından önemlidir. İkna edemeyecekse İslami açıdan Allah'a bağlılığı olan bir kimse aldatma yoluna gitmez. Nitekim sadece şehevi arzulara odaklanacak olsak 4 eşe sahip bir erkek dahi hayatındaki kadınları aldatabilir.
Erkeklerin sonsuz sayıda kadını sahiplebilecek potansiyelde olduğunu söylemiştik, fakat Kuran'da tek eşli olmanın tavsiye edilmesinin hikmetleriyle ilgili şunu söyleyebiliriz, bir erkek sonsuz sayıda kadına sahip olsa bu sınırsız kadından illa ki bir tanesini diğer her birinden daha fazla sever; kadınları arasında duygusal eşitlik sağlayamaz. Aile içinde yaşanan olumsuzluklar genele sıçradığında toplum sağlını da olumsuz yönde etkiler.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılikiside aldatabilir beybi
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSevenn
20 Yorumla Kadın istemedikçe erkek aldatmaz. Aldatan erkeğin sebebi muhakkak partneridir diye dusunuyorum
04 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka? Erkek karakterliyse aldatmaz. Karaktersizse de ne yaparsan yap aldatır
- 1 yıl
Karaktersizse öyle yapar evet
- 1 yıl
İlgi gostermiyorsa ayrılmak adamlıktır. Ayrılmak yerine aldatmak ise şerefsizliktir. Kimse kılıf bulmasin
- Aşk İlişkileri konusunda 814 cevap paylaştı.
7 aySeven bence
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Karakterli olan
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Karakterli olan
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 389 cevap paylaştı. Karakterli olan
10 Yorumlakarakterli olan
10 YorumlaKarakter
10 Yorumla
1 yılKarakterli olan
10 Yorumla
1 yılAdam olan evlat
10 Yorumla
1 yılKarakteri olan aldatmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılKarakterli olan
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılKarakterli olan
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. İkisi bir olur zaten
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
1 yılkarakterli olan
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. Karakterli olan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 21,4b cevap paylaştı.
1 yılkarakterli olan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılkarakter ve Dini inanci olan
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Karakteriyle seven
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılKarakterli olan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu konuda takıntıların var bence
12 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka?
- 1 yıl
Soru sorunca takıntılı mi olunuyor? Doktora görün bence sen
Karakter
10 Yorumla
1 yılHerkes aldatır yigen
01 Yorumla- 1 yıl
Herkes aldatmaz emin ol
Gizli Üye(30-35)1 yılHepsi aldatıyor.
03 Yorumla- 1 yıl
İnsan herkesi kendi gibi bilir derler. Herkes aldatmaz
Cevap sahibi1 yılHayatımda biri varken aldatmak diye bir şey hiç geçmedi her zaman kim olursa da olsun mesafemi korumuşumdur.
- 1 yıl
O zaman niye hepsi aldatıyor gibi biri yorumda buluyorsun?
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih