Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Zıt kutuplar birbirini çeker mi? Aslında öyle bir şey yok, zıt kutuplar birbirini çekmez. Bu tamamen kişinin kendinde olmayan özellikleri merak edip o insanla farklılıkları yaşama hevesidir. Mesela adam inanılmaz derecede asosyal, bu öyle kronikleşmiş ki çıkmak istese dahi çıkamıyor. İşte bu abi/ ablamıza aşırı sosyal tipler çekici gelmeye başlayacaktır, bir şekilde o hayatı yaşama şansı olacağı için o insanı kendine eş seçmek isteyecektir veya sevgili her neyse siz onu anladınız. Ya sonra ne oluyor? Bu iki zıt kutuptaki insan beraber olunca mutluluğu yakalayabiliyorlar mı? Asosyal kardeşimiz gerçekten sosyalleşme niyetinde ciddiyse bi şans var ama çok düşük bir oran. Adam zaten asosyal, sosyalleşme huzursuz edecek onu, gerecek. Haliyle bir süre sonra eski kimliğine çekilecek. Ee eş gezmek tozmak eğlenmek istiyor, işte bu noktada ayrışmalar, kopmalar başlayacak. (İlişkim olmadığı için işkembeden sallamış gibi hissettim bir an :D ama belki tam tersi de gerçekleşebilir.)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılİnsan kendinde olmayana her zaman özlem duyar;
Mesela gel gitleri çok fazla olan, tutkulu ve heyecanli bir tip, sonunda kendisini huzura kavusturacağini düşündüğü insanlara ilgi duyar. Tam tersi huzurlu ve sakin insan da onu yerinden hayatını renklendirecek birini gördüğünde heyecanlanir. Bu nedenle zıt kutupların birbirini çektiği önermesi ilk aşamada doğrudur.
Fakat ilişki ilerledikçe tutkulu, heyecanlı, yerinde duramayan taraf, karşısında bunlara tepki vermeyen insanı gördükçe bundan sıkılacak, gece 3'te aklına eseni yapmak istediğinde "manyak mısın, yat zıbar uyu" demeyen, her boku beraber yiyebileceği birinin eksikliğini duymaya başlayacaktır.
Sakin insanımız da sonunda bu hareketlilikten yorulacak, güneşin batışını huzurla izleyebileceği, bunu yaparken "boş ver et güneşin batışını falan, gel içmeye gidelim" deyip de ortamin ağzına sçmayacak kişinin hayallerini kurmaya başlayacaktır.
İşte bu yüzden zıt kutupların birbirini çektiği iddiası ilk heyecanlar geçtikten sonra yerle bir olacaktir.
Gelişen bir arkadaşlığın ya da romantik bir ilişkinin beslenmesi için gerekli olan şey benzerlik; yani ilgilerimiz, tutumlarımız, değerlerimiz, geçmişimiz ya da kişiliklerimiz arasında uyuşmadır. Halk dilinde bu durum “tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş olarak söylenir.
Özetle21 Yorumla- 1 yıl
Bildiğim en geçerli fizik kanunu;
Seni kuvvetle çeken bir şeyden uzaklaşmaya çalışırsan, etrafında dönmeye başlarsın olsa da zıt kutuplar anca 31 çeker.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılAynı olmak ya da farklı olmak değil mesele kadın ve erkek tam bir tamamlanma yaşadığında çekim gücü Max seviyeye gelecektir yani şöyle ben elektrik kablosu olayım o da fiş olsun takmazsam bi halta yaramaz :))))
buradaki takmak borç takmak gibi değil fişe takmak anahtarı açmak gibi ya da sucuklu yumurta o ben ekmek gibi muhtaç bana banmazsam ona olur mu? Olmaz hakkını vermediğim bir ilişki mutluluk verir mi? Vermez...
Sucuk önemli yani konu neydi ben konudan tamamen saptım😂
00 Yorumla
1 yılÖyle olur gibi oluyor da aşkın büyüsü bitince çok zorluk oluyor kendimde yaşadım.
Hani şu dizilerde kizlarla takilip, tek gecelik ilişki yaşayan erkekleri, masum, temiz kizlari yakıştıriyorlar ya işte öyle hayatim oldu. Çokta saçma gelirdi o diziler hatta bi gün ablamla tartıştım" Olur niye olmasın"diyor bn saçma diyorum. Çok büyük konuştum galiba başıma geldi geriye dönsem kendime benzer birini bulurdum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Ben sevmiyorum, bana benzer olanı severim, iyi bir insan kötü bir insanla olamaz olmamalı hüsran olur!
İyi iyi kalpli iyimser olanın zıttı kötü kötü kalpli kötümser olandır!
Çekenin canı cehenneme! Ne hali varsa görsün! 😅76 Yorumla- 1 yıl
Uçurum fark yoksa oluyor bir çekim😄
- 1 yıl
Hayatıma giren 3 kadın da zıttı 😂 berbat oldum 😂 çok zor oluyor 😂 uçurum fark yoksa olur tabii ki 😅 mesela siyahla beyaz olmaz ama beyaz ile gri olur 😅
Sadık bir insanla çapkın olmasın yani 😅
Azıcıktan bir şey olmaz 😅
https://youtu.be/CpTNqM5y9vE?si=Y-3rYPmw_eGXYYGV - 1 yıl
Bu şarkı güzeldi 😂
- 1 yıl
- 1 yıl
@biscolatagirl sevindim 😅 mutlu günler diliyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 20,3b cevap paylaştı.
u 1 yılÇekebilir, aslında çokta zıt değillerse tabii. Yani aslında aynı şeyleri farklı yoldan düşünüp, seviyorlarsa, sonuç itibari ile aynı noktaya aslında değişik yollardan geçerek geliyorlarsa 😅
32 Yorumla- 1 yıl
Hatice değil netice önemli yine haklı yorum👌🏻🎯💎
- 1 yıl
Kesinlikle 🌸🫶
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Hayır Hacivat Karagöz gibi didişirler anca
51 Yorumla- 1 yıl
😆🤣🤣
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
1 yılÇekmesi olasılık lakin ilerlemeleri zor..
50 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılBaşta çekse de sonu olmaz...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır tabi ki de. zıt kişiler birbirini her zaman iterler hiç bir zaman çekmezler. çünkü siyah dediğine diğeri beyaz der ve anlaşamazlar.
13 Yorumla- 1 yıl
Dizi filmlerde mutlu aşkın anahtarı yersen🤣🤣
- 1 yıl
biz yer miyiz yemeyiz komşum 😂😂
- 1 yıl
Evet komşucum aynen öylee🎉💎💃🏻👯♀️
- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılİki insan her konu da çoğunlukla bir olamaz.
Zaten öyle bir ihtimal de binde bir denk gelir yani biraz zor bir ihtimal.
Böyle olması da beklenmez.
Önemli olan herşeyde bir olmaları değil sadece 1 tane ortak noktaları olması yeterlidir.
Tartışmak kavga elbetteki çiftler arasında olacak, olmuyorsa asıl sıkıntı olan şeydir.
Kâfi olan iki zıt insanın iletisim kurması , birbirini dinlemesini bilmeleridir.
Bunu yapabiliyorsanız birbirinize aynı ölcüde katlanabiliyorsaniz o ilişki kaliteli ve uzun bir ilişki olabilir.
Bu sadece evlilik için değil , sevgili olunduğunda da aynı şeyler geçerlidir.
Hepsinin temeli güvene dayalıdır.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 407 cevap paylaştı. Zıt özellikte olanların aşkta birbirini çekmesi konusu hem bilimsel hem de toplumsal açıdan uzun süredir tartışılan bir durumdur. Yaygın bir inanışa göre, zıt kutupların birbirini çektiği düşünülür. Bu, kişiliklerin birbirini tamamladığı ve ilişkide denge sağlandığına dair bir fikir sunar. Örneğin, dışa dönük birinin içe dönük bir partnerle birlikteyken daha dengeli bir ilişki yaşayabileceği düşünülür.
Ancak, araştırmalar genellikle daha uyumlu, benzer değerleri ve ilgi alanları paylaşan çiftlerin daha uzun süreli ve tatmin edici ilişkiler yaşadığını göstermektedir. Yani, benzerlikler ilişkiyi pekiştirici bir rol oynayabilir. Bununla birlikte, zıtlıklar da ilişkinin dinamikliğini artırabilir, merak ve heyecan yaratabilir. Özetle, çekim ve uyum, kişiliklerin nasıl birleştiği ve bireylerin ilişkiyi nasıl yönettiğine bağlıdır.10 Yorumla
1 yılBence öyle zıt kutuplar birbirini çekiyor gerçekten 😄
22 Yorumla- 1 yıl
Bencedee pericim😂🍫
- 1 yıl
😄💕
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılÇeker, flört dönemi keyifli de geçer ama benzerlikten çok zıtlık var ise birliktelik içinde mutlaka sorunlar ortaya çıkar. Bu sorunları çözme, birbirinin penceresinden bakma taraftarı olunursa ilişki devam edebilir. Aksi durumda ilişkiyi tüketmenin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.
20 Yorumla
1 yılDizi ve filmlerde evet 😂
Real hayatta işler degisiyor12 Yorumla- 1 yıl
Ahahah evet dizi filmlerde zengin kız fakir oğlan
Şımarık çocuk olgun karakterli kız falan filan klişeleri😂 - 1 yıl
😂😂😂
Aynen öyle sanki herkesin hayatı öyle
Zıt kutuplar birbirini çekiyo bu bi gerçek ama ilişkinin en başında o çekim oluyo zamanla o zıtlıklar tartışmalara ve ayrılıklara sebep oluyo ben böyle düşünüyorum doğru veya değil 😂
22 Yorumla- 1 yıl
Evet haklısın😂
1 yılCidden çektiği için zaten insanlar birbiriyle anlaşamıyor galiba sıkıntı yaşıyorlar, kavga ediyorlar. Sonradan ne yaptık Ne ettik diye Kendi kendilerine düşülüp duruyorlar. Oysaki bariz belli zıt kutupsunuz işte. Biriniz pirinç pilavı seviyor biriniz bulgur pilavı işte bu kadar basit.
10 Yorumla
1 yılBu her şey için geçerli değil... Bazı konularda insan karşısındakinden kendi gibi düşünmesini ve o tarzda olmasını bekliyor...
Atıyorum hiç alkol almayan biri ile alkolik biri birbirini çekmez, ya da çok sosyal her gece biryere akan biri ile evden pek çıkmayan asosyal biri birbirine çekici gelmez..
Zıtlık çok genel bir kavram ilişki için konuşursak kendi arasında törpüleyip maddelere ayırmak lazım..
10 Yorumla
1 yılKesinlikle çeker. Birbirlerini tamamlarlar ve daha iyi anlaşırlar, asıl aynı karakter olanlar anlaşamaz çünkü iki tarafın baskın olduğunu düşünün kıyamet kopar ya da iki tarafın utangaç olduğunu düşünün 30 sene sonra el ele tutuşurlar heralde ya da iki taraf yufka yürekli olsa dolandırılmadıkları gün olmaz... uzar gider bu, en iyisi zıt karakterler.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tamamen farklı olan iki şey nasıl çeksin ki birbirini? Ortada bir çok çelişki varken zıt kutuplar birbirini çekmez aksine iter. Farklılıklar daima sorun yaratır. Hal böyleyken zıtlıklar itici rol oynar. Bu söze de fazla aldanmayın, eskilerden bugüne kadar empoze edilen en büyük yalandır.
10 YorumlaAğır iter.. ozellıkle olgun kendını bıldıgınız yaşlarda. Genç ve gözün kör olduğu dönemlerde çeker sadece oda bı süre sonra bıtmeye mahkumdur. Doğru cıftler aynı ozellıklere sahip aynı dili konuşan hayata aynı pencereden bakabilen cıftlerdır
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Zıt özelliklerini çekim olacağını düşünmüyorum fakat şöyle bir durum olabilir zıt özelliklerini taşıyan ikililer bilinç seviyesi birbirini olduğu gibi kabul ediyorsa sevgi saygı güven duygusu veriyorsa birbirini çekebilir.
20 YorumlaBeni çekmesin toxit şeylere tahammül um yok
23 Yorumla- 1 yıl
Aynen ya git gel git gel ne o öyle 😏
- 1 yıl
Aynen bebişko😘
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılÖyle diyorlar, ama ciddi ilişkiler de fazlaca zıtlık ilişiklerde yıpranmaya sebep olabiliyor
23 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle ve yorumların çok doğru💎🎉
- 1 yıl
🥰teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederimm🌼
1 yılKesinlikle hayır. Çok eskiden öyle bir söylenti vardı, ama yeni bilimsel araştırmalar karakter olarak birbirine benzeyen ve bilhassa ortak veya benzeri ilgi alanlara sahip olan kişilerin çok daha iyi anlaştığını ve uyumlu olduğunu belirledi
20 YorumlaBirinin eksikliğini diğerinin tamamlaması yani tamamlayıcılıktan ve yeni deneyimlerden ötürü çeker bence 🤭
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle Kübroş💜🍫
1 yılTamamıyla zıt ise olmaz bence. Kesinlikle bazı şeyler ortak olmalı ki ilişki yürüsün. Mesela benim hoşlanmadığım tipte çoğu yaşıtım. O yüzden çok iyi biliyorum kimden hoşlanıp hoşlanmayacağımı. Artık yüz falan da önemli değil çünkü yüzü iyi olupta karaktersiz insan çok.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Farklılıklar olacaktır ama belirli bir seviyede uyum şart aksi halde hiçbir ilişki yürümez.
12 Yorumla- 1 yıl
Öyle..
Aşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı. Aşk öyle bir şey ki, bana zıtlıklardan besleniyor gibi geliyor.
12 Yorumla- 1 yıl
Bencedee semih👌🏻💯
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bu şekilde söylenenince romantik geliyor ancak gerçek hayata yansıtıldığında işkenceden başka bir şey değil. Kimse kendini kandırmasın bu hususta
20 Yorumla
1 yılBence birbirine uyumlu olan insanlar birbirine en kolay aşık olanlar. Aksi durumda biri sever diğeri bakar...
20 Yorumla
1 yılDenge meselesi tamamen zıt olmak kavga nedeni olur.. Benzerlikler birbirlerini tamamlayan ve çeken unsurları oluşturur.. Çekimi oluşturan dinamikleri yüksek orandaki benzerlikler meydana getirir.
10 Yorumla
1 yılBence aşk zıt kutup ya da eşit kutup meselesi değildir, aşk bi anda gelir sonradan tanımaya başlarsın ama tanıdığında çoktan aşık olmuş kendini kaptırmış sındır kötü bi yani bile olsa iyi gelir sana aşk böyledir.
Boşuna dememişler aşkın gözü kördür diye 😉
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 696 cevap paylaştı. Aynen çeker 🧲 mıknatıs gibi. İlk başlarsa biraz nefret sonra bakarsin eksik yanlarını kapatıyor yani seni tamamlıyor işte o zaman uyumlu olursun
10 Yorumla
1 yılBen eşimle şimdi çok zıttız önce bana uyum sağlıyordu şimdi her gün savaşıyoruz çatışıyoruz hiç bir fikrimiz bir deyil sakın zıt biriyle evlenmeyin pişman olursunuz
10 Yorumla
1 yılZıt kutuplar birbirini çeker, ama bu çekim her zaman huzurlu olmaz. Farklılıklar ilgi uyandırır, ancak uyumsuzluk da yaratabilir. Herkesin zıt kutbunda çekici bir şeyler bulması olasıdır. Bu çekim, büyüleyici ve aynı zamanda zorlayıcı olabilir. Denge kurmak, anlaşmak önemlidir. Yani, farklılıklar uyum arayışıyla dengeye dönüşebilir.
❤️10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. her zaman olacak bir şey değil
başta çekse bile sonra sorun yaşamaları muhtemel
ne konularda zıtlar, zıt oldukları konularda birbirlerine karşı nasıllar vs.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılçekse ki ne olur gene bir noktada kötü olarak biter
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 434 cevap paylaştı.
1 yılZıtlıklar kısa vadede çekici olabilir ve ilişkiye enerji katabilir. Ancak, uzun vadeli bir ilişkinin sürdürülebilir olması için temel değerlerde ve hayata bakış açısında uyum önemli bir rol oynar.
10 Yorumla Evet sonucda her şey insanlar için bu hayat bir şekilde yaşanıp görünmesi gereken ve anlamlı bir yer.😊
10 YorumlaAşktaki zıtlıklar benim için çeker çünkü neredeyse herşeyi aynı ve benzer olan ilişki bence çok verimli olmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Çeker ama uyumu yakalayacak olgunluk olmazsa toksik ilişki olur maalesef. Zıtliklari herkes sindiremez..
10 Yorumla
1 yılKesinlikle bu büyük bir yalan. İnsan kendine ya da sevdiği birilerine benzeyen insanlara neden sempati duyar sanıyorsun?
10 Yorumla
1 yılzıt kutuplarsa çekim daha fazla aşk tutku daha yüksek olur. Fakat uzun süreli iliski icin anlaşmak , arada uyum yakalamak ortak noktalar bulmak önemli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılAynı özellikte olanların hayatı monoton geçerken zıt insanların hayatı aksiyon yenilik dolu , çok zevkli 😋
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSanmıyorum ya başlangıçta iyi bir şeymiş gibi gelebilir ama sonradan partnerler arasında ciddi uyuşmazlık oluşur
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZıtlık falan yok tamamen romantik dizi uyarlaması şeyler. İnsan dengiyle birlikte olmalı işte ozaman huzurlu ve sağlıklı bi ilişki yürür
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. İlk başta çeksede , ortak meraklar, bakış açısı farklı olduğundan devam etmesi zor olur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı. Yok ya.
Benim havama enerjime uysun ve bazı kişilik özelliklerimiz aynı olsun.10 Yorumla
1 yılÇeker çekmesine ya çok zıtlaşır aşk yıllandıkça
10 YorumlaZıt özellik nedir kime aşık olunacağını bilemezsin ki.
12 Yorumla- 1 yıl
Zıt özellik gerçekten duymadın mı?☺️
çekebilir sonuçta kendimizde olmayan özellikler farklılık heyecan katabilir
10 Yorumla
1 yılÇeker çok zıt değil şartıyla farklı yollardan düşünüp seviyorsa aynen noktada olduğu sürece
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bahsedilen zıt kutupların çekim itim konumlarına ve mesafeye bağlı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. En azılı düşmanın en yakın dostun olurmuş bir gün savaş biterse kaybedersin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
1 yılmaalesef o mucize gerçek o dizideki durum doğru ama aşk gecicidir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 545 cevap paylaştı. Bilmiyorum kimseyi çekmiyor veya itmiyorum.
Ben nötr oluyorum sanırım, bu durumda...10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet çekme olarak çeker çekmesine lakin böyle ilişki aslında yanlış, insan kendine benzeyeni sevmeli. Hem sevgili, hem arkadaş olmalı diye düşünüyorum.
10 Yorumla
1 yılEvet bence çeker ya. Ama uyum anlaşmak daha önemli
10 YorumlaEvet gördüğüm bir çok çift zıt kutuplar olmasına gayet mutlular
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı. Çok çok anlayışlı olması lazım iki tarafın ve o zıt özellikler katlanılabilir olmalı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBazı zıtlıklar çeker, ancak fikirsel keskin zıtlıklar güçlü iticilerdir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Doğada çekim etkisi kendiliğinden oluşur, kişilikte ise ortak beğeniler önceliklidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇeker anlaşmazlıklar çekim oluşturabilir eğer hatta anlaşamayarak anlaşan insanlarda bu avantajdır
10 Yorumla- Devamını Gör (149)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat