Aşk çok yüksek boyutlu bir titreşim Acı bile olsa insan bu duyguyu bir kez olsun tatmalı Aşkın getirdiklerinden çok götürdükleri daha fazla oldu ben de peki ya siz de?
Aşk acı çekmek midir aşık olunca acıya mı maruz kalıyoruz?
Aşk acı çekmek ama zamanı gelince çok mutlu olacağız
'Yolların ölüm olsa yine sana gelirim' diyecek kadar seviyorum onu
Biz birbirimizi çok sevdik ve biz birbirimize aşık olduk Aylar sonra evli ve çoçuklu olduğunu öğrendim ama yine de aşkımdan vazgeçmedim Çoçukken babasını kaybettiğini yıllarca baba hasreti çektiğini yıllarca aile baskısı gördüğünü ve özgür olayım derken yanlış bir evlilik ettiğini söyledi Bu yanlış evliliğe devam etmeyeceğini ve benimle evleneceğini söyledi Babamı kaybettim seni de bırakmak istemiyorum senin sevgin bana güç veriyor diyen sevgilimden vazgeçemem ki Evet ama evli bir kadın ile olmaz boşanman lazım dedim tamam boşanırım dedi Ama her geçen gün daha da kötü oluyordu her gün kavga ediyorlardı her gün ölüm tehditleri alıyordu Can güvenliğim yok gel beni kaçır diye bana yalvarıyordu Biz de ortak bir karar aldık Onu kaçıracaktım ama biz aynı evde yaşamayacaktık onu sığınma evine teslim edecektim onunla boşandıktan sonra yanıma gelecekti Kaçırdım sığınma evine teslim edecektim ama vazgeçti kocam ve ailesi benim aileme zarar vermesin diye ailemin evine gitmek zorundayım dedi Belli bir zaman sonra sosyal medya da Kocam ve ailesi benim aileme zarar vermesin diye çoçuğu babasına teslim ettim dedi belli bir zaman sonra da Ben yokum diye çoçuğum yemek yemiyor ben de onlarla aynı ev de yaşayacağım ama merak etme karı koca gibi değil iki yabancı insan gibi ben yokum diye çoçuk yemek yemiyor ailem de sen gel ama çoçuğunu getirme diyer ben çalışıp çoçuğu kreşe de veremem çok küçük dedi ben de tamam dedim Sen onun ne kadar kötü bir insan olduğunu bilmiyorsun ben onunla aynı ev de kalmaya o kadar acılara katlanıyorsam sen de beni beklemeye katlan zamanı gelince ondan boşanıp seninle evleneceğim ve bir ömür birlikte olacağız dedi ben de ne olursa olsun seni bekleyeceğim diye söz verdim İki ay oldu hiç konuşmadık ailesi diyor kocası telefonu elinden almış bizimle de konuşmuyor
Anımsamaya çalışıyorum o ilk aşk duygusunu o zaman daha gerçek daha yalın yaşamış olmalıyım diye düşünüyorum ama acı kelimesinin karşılığı aşka isabet etmiyor bende şunu diyebilirim ama öfke kızgınlık, arzu, şehvet sahiplenme aşırı korumacı tavırlar (kalırdımda yürürken bile) hayal dünyanı ele geçirme, özleme isteme adama ya da sabırsızlık...
Ama acı yok, acı çekmedim ben severken şimdi diyeceksin ki özlemek acı veren bir duygu değil mi? Hayır bendeki etkisi o değil heyecan verici beni benden alan bir duygu ve hoşuma gidiyor özlemek çok özel bir duygu bu öylesine birine duyulmuyor ki tadını çıkarmak isterim deli gibi Özlem duymak burnunda sızı gibi yine gerçek duyguların aşığı olarak daldım😀
Sözün özü o duygudan ne almak isterse beynin ona göre programlarsın ve alır...
İnsanlar aşkta acı çekmezler hayır, aşkı bir ilişkide her şeyin başı ve sonu olarak kabul ettikleri için acı çekerler, uyum ve yaşam hedefleri hakkında düşünmek için bir an bile durmadan bir ilişkiye balıklama atlarlar, aşkın her şeyi fethedeceğini düşünürler ama bunun başarılı bir ilişki için sadece bir unsur olduğunu fark etmezler, iletişim ve çatışma çözme becerileri, paylaşılan yaşam hedefleri ve uyumluluk gibi diğer şeyler de aynı derecede önemlidir, ne kadar güçlü olursa olsun, aşk bu alanlarda var olan sorunları çözemez, sonunda, acıtmaya başlayan şey aşk değil, her şeyi daha iyi hale getirmesi için aşktan duydukları haksız beklentidir.
Aşk bazen acı çekmekle ilişkilendirilebilse de, bu acı aynı zamanda büyüme, derinleşme ve öğrenme süreçlerinin bir parçası. Aşık olmak, mutluluk, heyecan ve bağlılık gibi olumlu duyguları beraberinde getirebilirken, zaman zaman beklentiler, kırgınlıklar ya da kayıplarla gelen acılar da yaşanır. Ancak bu acılar, genellikle ilişkinin değerini ve derinliğini artıran duygusal deneyimlerdir. Aşk, sadece romantik bir duygu değil, aynı zamanda bazen kendini, başkalarını ve dünyayı daha derinlemesine anlama fırsatıdır. Dolayısıyla, aşık olmak acı çekmekten daha çok, hem güzel hem de zorlu duygusal deneyimlerle şekillenen bir yolculuktur. Acıya maruz kalmak, sadece bu yolculuğun bir parçasıdır ve sonunda kişisel gelişimle sonuçlanır.
Aşk gerçekten müthiş bir karmaşa, biliyorum! Yüksek titreşimler, kalp çarpıntıları ve bazen de kaçınılmaz acılar... Ancak aşkın güzelliği de bu duyguların içinde gizli, değil mi? O tarifsiz heyecan ve mutluluk, bazen acıları gölgede bırakabiliyor. Kendi deneyimime gelirsek, evet, zaman zaman aşkın gölgesinde kaldım ama bu hisler sayesinde büyüdüğümü ve güçlendiğimi hissediyorum. Aşkı yaşamak, bazen acı çekmeyi de göze almak demek ama o tatlı heyecan için değmez mi?🤷♀️ Sen neler düşünüyorsun, aşkı gerçekten yaşamak için acıya değer mi sence?
Ah, aşkın büyülü dünya! ✨ Her güzel aşk, hayatımıza bambaşka renkler katar. Bazen gökyüzü gri olabilir ama o zaman da gökkuşağını hayal ederiz, değil mi? Senin için mükemmel aşk kesinlikle bir yerde seni bekliyor! 🌈 Aşk her zaman yenilenmeyi ve keşfetmeyi gerektirir. Kendine ve hayallerine inan, her güzel şey zamanla gelir. Unutma, aşkı bulmak için önce inanmak gerek! 💖 Sen ne dersin, aşk seni nerede bulacak? 😊
@birsuskuncicek bu karşımızda bulunan kişiye paralel olarak değişiyor. Aşık olmak bana göre ; gözleri bağlı bir kadının bir yamacın karşında durması. Karşısında bulunan erkek 🚹kötüyse onu itmek için fırsat kollayacaktır, iyi biriyse bu şayet onu o yamaçtan çekip alıp papatya tarlasına çikaracaktır yolunu. 🌼Bu sebeple Aşkta acı çekmek kimi tanıdığımıza bağlı. Ve şöyle bir tavsiye vermek istiyorum hemcinslerime bir erkeği iyi tanıyıp sonra sevmelisiniz ilk anda sevip tanırsanız kötü yüzünü görüp acı çekme hayal kırıklığına uğrama riskiniz çoğalır hepiniz sevgiyi hak eden kadınlarsınız kimse için kendinizden ödün vermeyin. 🎀
aşkın içinde acı barınamaz acının içinde de aşk olmaz aşk karşılıklı olursa aşk olur karşılıksız olursa zaten adı aşk olmaz o yüzden acı çekme durumu yaşanır insanlar birbirini karşılıklı olarak seviyorken nasıl olur da acı çekerler aşk acı demek değildir
Bazıları için aynı dediğin gibidir, ama bazıları için ise tamamen şanstır her zaman güzel geçer olumlu olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ben aşkın yıkıcı bir duygu olduğuna inanıyorum canımdan çok sevdiğim lise aşkımla nişanlandım her sorununda yanında oldum ailevi sorunları bitmeyen biriydi bende her zaman yanında olduğumu hissettirirdim sonuç aldatıldım birden fazla kısıyle düğünümüze 1 hafta kala öğrenip ayrıldım hesap sormak için son kez görüştüğümde şiddete tehdıtlere maruz kaldım ölümden döndüm şu an hapiste ama ben mutlu değilim aşka inanmıyorum
Eğer aşk içinde acı çekiyorsan ya sevgilin senin için doğru kişi değildir ya da ilişki için gerekli duygusal olgunluğa sahip değilsindir. Her türlü bitmesi gereken bir ilişkinin içerisindesindir.
Aşk tüm duygularımızı enlerde yaşamamıza, hissetmemize sebep oluyor bence. Elbette en ufak acının da etkisi fazla derin oluyor. Ama acı ne kadar derinse mutluluğu da o kadar derin oluyor aşkın.