Kendinden yaşça küçük birini sevdiğinde, farkında olmadan beklentilerle ve bu kişinin yaşına dair bazı önyargılarla yaklaşmış olabilirsin. Bu durum, ilişkiye başladığında düşündüğün uyumu sorgulatabilir. Yaş farkı ilişkilere bazen farklı bakış açıları, farklı hayat beklentileri ve deneyim farkları getirir; bu da anlaşmazlıkları tetikleyebilir. Bu yüzden duygularını yönetmeye başlamak adına, aranızdaki farkı ve birlikte olsanız yaşayabileceğiniz olası sorunları aklında tutmak önemli.
Kendini biraz geri çekip bu hislerin gelip geçici olduğunu hatırlamakta fayda var. İlk başta zor olabilir, ama zamanla, daha doğru ve daha çok uyum sağlayabileceğin birinin var olduğunu hatırlamak, bu hisleri geride bırakmana yardımcı olacaktır. Önemli olan; duygularının seni değil, senin duygularını yönetmen
.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bende kendimden 8 yaş büyük biriyle aşk yaşamıştım. Çok iyi anlaştık her şey tamamdı. Farklı sorunlar oldu. Yaşla alakalı olmayan sorunlar. Olmadı. Anlaştıktan sonra yaş sorun değil. Sadece sözlerini ne kadar tutuyor test etmelisin. Ben seninle evlenirim derse evlenecek mi yoksa ailesi istemedi diyelim yan mı çizecek. Bunu gündelik hareketlerinde karakterinden senin yaşındaki bir kadının çözebilmesi gerek. Yani ana kuzusuysa bu işten uzak dur.
11 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Yaşa göre mi yaşayacaksınız, insanlar ne der diye mi? Ne istiyorsanız onu yaşamalısınız. Kendinize iyi davranın kendinize. Sizden bir tane daha yok.
Madem sevdiniz birbirinizi, sahip çıkın.
90 Yorumla
1 yılYusuf yazici ile esi melisa pamugun aralarindada 6 yas var kadin erkekten. Buyuk sizde olursunuz belki
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
u 1 yılHer şey biter, herkes unutulur
92 Yorumla- 1 yıl
hee, öyle bir şarkı
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 1 yılsevdiysen devam et bence..
10 Yorumla
1 yılErkek büyük olunca sorun olmuyor da kadın büyük olunca mı sorun oluyor ya, söküp atma falan gerek yok böyle şeylere. Evlen gitsin ya seviyorsan. Yaş farkından çok daha önemli şeyler var anlaşabilmek, birbirini sevmek, güvenebilmek, sadakat vs. Aşk öyle kolay bulunan bir şey değil o yüzden bulmuşken kıymetini bil bence.
Ayrıca;
Hz. Peygamber (s. a. s.) 25 yaşında iken ilk evliliğini, kendisinden yaşça hayli büyük (40) ve dul bir kadın olan Hz. Hatice (r. a.) ile yapmış ve bu evlilik yaklaşık 25 yıl sürmüştür.54 Yorumla- 1 yıl
sonra Aişe ile evlenmiş
- 1 yıl
9 eşi var
- 1 yıl
@mahirfhcfh kardeşim o zamanlar çocukla evlenmek normal sayılıyor. 7 yaşında ki kızı 9 yaşındaki oğlanla evlendiriyorlar falan filan. Bu durum sadece müslümanlarda değil tüm dünyada geçerliydi. Antik Roma zamanlarında da, Orta Çağ'da da. Çünkü insanlar çok kolay ölüyordu o zamanlar, insanların ömrü ortalama 30 yıl falandı. Hastalanarak, savaşarak, açlıktan vs. kırılıyordu insanlar. Aileleride hala hayattayken çocuklarını evlendirip hayatlarını garanti altına almaya çalışıyordu. Bu arada Hz. Aişe çocukken onunla evlenmiş olsa bile (ki uzmanlar hala tartışıyor bu durumu, Araplar kızlara değer vermedikleri için bluğ çağına erince onların yaşını saymaya başlarlarmış vs.) Hz. Muhammed onun çocukluktan çıkmasını beklemiş, yeterli olgunluğa geldiği andan itibaren birlikte olmaya başlamış, böyle bi rivayette var. Yat şimdi 😎
Gizli Üye(36-45)1 yılSeninkisi normal :) Aynı şeyi bende yaşıyorum ama 10 yaş farkla. 40 yaşındayım 30 yasinda bir adamla flortumuz oldu o beni gördüğünde küçük sanmış bende kapıldım ona. Normalde bir insandan kolay kolay etkilenmem bu benim 18 yaşından sonra ilk defa sectigim erkek yani ikinci. Kalben sevdim. Ve ayrılmak istesemde ayrilamiyorum. Yaş dolayisi ile birgün her şey bitebilir bunuda biliyorum. Çok güzel bir erkek bak bak içim açılıyor hayat enerjim oldu. :) gerçi bırakıp gitse üzülmem cunki mantıgim. bunu biliyor. Sadece yasamk istiyorum oyuzden sonuna kadar dedim. Oda zaten devam etmek istiyor birinci yılımız doldu bile
20 YorumlaNe alakası var ya aşkın yaşı yoktur, mesela benim dedemle eşinin arasında 9 yaş varmış üstelik evlenirken aralarında aşkta yokmuş. O kadar da önemli bir şey değil aranızdaki yaş. Insanlar ne söyler diye düşünüyorsanız da zaten * sene birini bulamazsiniz. Insanlar hep konuşur önemli olan sizin ne hissettiğiniz ve nasıl mutlu olduğunuz. burada öncelik siz olmalısınız kendinizi düşünmeniz gerekiyor.
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı. Takılacaksan yaş problem değil. Ciddi düşünürse. O yaştaki insanların düşüncelerini çokta umursama takılmak için öyle diyebilir. Belli bir süre gerçek ise sende istersersen daha da ilerletirsiniz, ciddi bir yaş farkinyok , cinsel olarak senin ve onun güzel yillari degerlendirebilirsin öylede.
30 Yorumla
1 yılErkek yaşı kendinden büyük kadınla geçici heves alır, ciddi ilişki olursa kadını her fırsatta hor görür yaşından ötürü. Genç göstermek kurtarmaz. Yine de senin kararın.7 yaş fazla değil ama yaş aralığı fazla. Hiçbir erkek güvenmeye değmez.. En karakterli görüntü vereni bile hain, joker, karaktersiz çıkıyor..
20 YorumlaKalbinden neden söküp atman gerekiyor?
Sevmişsin, ki gözden geçirilmesi gereken diğer hususları da gözden geçirerek bunu yaptığını düşünüyorum.
Duygusal anlamda bazı taşlar yerine oturduysa, aile baskısı dışında nasıl bir nedenin var söküp atmak için, meraktan soruyorum?02 Yorumla
Soran1 yılYani aileler vs butun bunlar psıkolojimi kötü yönde etkiler diye korkuyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı.
1 yılbence hiçbir sorun yok.. 7 yaş büyük bir fark olmadığı gibi ondan büyük olduğun için çok daha büyük bir arzuyla da karşılaşma ihtimalin oldukça yüksek.. benim ilk sevgilim benden 7 yaş büyüktü.. ben 17 o 24 idi.. 😅 harika bir çift olmuştuk 😍 takılma bence yaş farkına..
10 Yorumla Karşıdan bitirmeye ilişkin bir son söz gelmedikçe , iki kişide bunu öğrendikten sonra pek tabi devam edebilir. Karamsar olmaya gerek yok, eğer yürekten bir hoşlanma varsa, çekim oluşuyorsa bu değerlendirmeye değer. Belki de ikiniz de birbiriniz için doğru insanlarsınız...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenme zamanı geldiginde yolu verecektir evlenme niyetin yok takılacaksan takıl ama öyle düşüncelerin varsa sen istesen o istese aileler taş koyar uzaklaş, 33 yaşındasın ergen değilsin bir kişiyle 2 görüştün diye kör kütük olacak halim yok uzaklaş
43 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka olm eğer anlaşıyorlarsa aileler anca konuşur susar evlenirlerse evlenirler yas çokta sıkıntı değil şu devirde
Cevap sahibi1 yıl@Atlantis2468 yok ya çok gördüm örnek başta öyle gelmiyor ilerledikçe yaş gençlere kayıyor gözü
- 1 yıl
demek ki sen sağlam adamına denk gelmemişsin nerde it kopuk onları bulmuşsun erkek adam sevdiğine sahip çıkar
İlla erkek kadından büyük olacak diye bir şey yok. Ya da aynı yaşta olacaklar diye. Kalbinden söküp atma, sevgi engelleri aşar geçer merak etme. Sevmen gayet normal. Asıl anormal olan bunu garip bulan insanlar...
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılBebekler sevilir tabi ya arada parka götür pamuk şeker al😂
23 Yorumla
Soran1 yılElma şekeri
- 1 yıl
💕 aşkı yaşamaya bilmez sen devam et evlilik olmasada yaşamak istediğini dolu dolu yaşa
1 yılAslında yaş düşündürüyor da büyük bir sorun değil sanırım. O insanla olan uyumu bir daha kimde bulabilirsin, önce onu düşün. Ona göre yön ver iletişiminize.
30 Yorumla7 yaş büyük olsaydı bu kadar sorun etmeyecektin. Takılma bu aptalca toplum dayatmalarına Neriman, keyfine bak
41 Yorumla
Soran1 yılPeki adnan
1 yılBirbirinizi seviyorsanız anlaştıysanız olur. İnamazsan git huzurevine ya da çevrendeki yaşlılara sor kim ne der diye yaşamanın sonu nedir diye...
Sana acı tecrübeler anlatsınlar
21 Yorumla- 1 yıl
Cok sevindim valla hayırlısı ile Allah mübarek etsin.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSorun sizin yaş farkınızda değil, zeka seviyenizin düşüklüğünde.
Azıcık aklı başında birisi böyle yanlış toplumsal algılara kapılmadan, doğru şekilde düşünüp, doğru kararlar alabilir.
Tabi bu yazdığımı da anlamayacaksınız muhtemelen. Robot gibi toplumsal algılarla programlanmış olmak öğrenip gelişmeye engel olur
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDuygular ve hisler karşılıklı ise bence aşık olup sevmenin yaşı yoktur eğer oda seni seviyorsa bence senden küçük olmasını dert etme ben de aynı şeyi yaşadım üstelik arada da baya bir yaş farkı vardı küçük olan bendim ve onu deli gibi sevdim ona köpekler gibi aşık oldum ondan başkasını gözüm hiçbir zaman görmedi sana tavsiyem eğer ki onun duygularından eminsen aşkınıza bir şans tanımanı şiddetle öneririm, mutluluklar
00 YorumlaZaman hızlı geçer unutursunuz ama cidden bir şeyler olabilir gibi düşünüyorsanız. Hevesinizi kırmam istemem ama kendimde bir erkek olduğum için ben kenimden büyük biriyle (2-3 yaş hariç) olmazdım. Muhtemelen takılmalık olarak bakıyor.
03 Yorumla
Soran1 yılNe gıbı bakabılırız su an ıcın zaten benım tarafımdan da zaten evlılık nıyetım olsaydı coktan evlenmıstım.
Soran1 yılSadece begenıyorum hoslanıyorum
- 1 yıl
Şöyle izah edeyim, benimde zamanında böyle bir olayım olmuştu ama olay evlilik değil tecrübe kazanmaktı. Çünkü az çok tahmin edebileceğiniz gibi benim yaş grubumdaki kızlar henüz pek olgun değil. 20-22 arasındaki kızlar daha çocuksu olduğu için gerçek bir kadınla +30 ilişki yaşamanın nasıl olduğunu merak etmiştim. Ablanım ben senin demişti ama 3-4 ay sonra koynumdaydı, görüştüğünüz bu arkadaşında öyle bir isteği olabilir. Kendi açınızdan nasıl unuturum derseniz, dünyamızda hafıza silme gibi bir olay maalesef yok. Zaman vermeniz gerekli, eğer çekiyorsanız acıyı yaşayarak işlemeniz ve küçültmeniz gerekli.
1 yılİkiniz de olumsuysanız sorun ne? Senin yine iyi ben 21 yaşındaki birine aşık oldum 😬
35 Yorumla- 1 yıl
Hayır insandan insana fark var sonuçta. Her genç aynıdır diyemeyiz.
- 1 yıl
Hayır olmadım
1 yılDengin olduğuna inanıyorsan devam et kardeşim benim. Yaşa takılma. Emin ol zamanımızın en küçük sorunlarından birisi yaş.
10 YorumlaAşkını yaşamalısın, oda seni istiyorsa bu asla sorun olmamalı
20 YorumlaEe sorun yaş mı anlaşırsan senin olsun işte daha ne
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılO 16 olsa ve sen 23 olsan hadi neyse de ikiniz de 25 üstüsünüz. Bu durumda 7 yaş o kadar çok değil. Bence her anlamda uyuşuyorsanız bu tabudan sıyrılmaya çalışıp birbirinize bir şans verin. Bir kere yaşıyoruz.
01 Yorumla- 1 yıl
Hayırlı olsun ✨
1 yılAslında, böyle evliliklerin sayısında giderek artış var. Ve böyle yaş farkı olan evlilikler kadın için, geleceğe dönük önemli yararlar sağlıyor. 40+ Dönemine gelen kadınlar, bu süreci genç eşleriyle kolay atlatıyorlar.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. Niye söküp atıyorsun? Birlikteliklerde yaş sınırı geldi de haberiz mi yok?
Birlikte ol dene, yürürse güzel olur yürümezse en azından denedik dersin o zaman çok rahatlıkla söküp atabilirsin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. O kadar aşık olana kadae yaşınızi bile bilmemenize mi sasirayim yoksa yaşını bile bilmediğin birinin neyini bildin de o kadar aşık oldun ona mi? Nerden tutsan elinde kalacak bir ilişki ama madem öyle devam edin, ne olacak ki?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 357 cevap paylaştı. Ben 25 sevgilim 30 yaşında ciddi düşünüyoruz 2 senedir beraberiz. Kendisi bunu problem etmiyor, bende etmiyorum. Elalem ne der diye yaşamıyoruz çünkü.
10 Yorumlaşu an içinde bulunduğum durum 23 yaşındayım ve 18 yaşındaki sınıfımızdaki bı çocuktan hoşlandım ben onu birazcık daha büyük sandim giyiminden dolayı o da beni yaşıtı sanmış sonra yaşını öğrenince kendimi geri çektim ama hala daha seviyorum maalesef
10 YorumlaPek uygun olmaz erkekler geç olgunlaşır, haliyle size bazı haraketleri çocukça gelebilir başlarda hoşlanırsınız ama tanıdıkça uyuşmayabilirsiniz. 1 2 yaştan bir şey olmaz belki ama 7 yaş biraz fazla. Güzel ve olgun bir yaştasınız kendi kafanızda kendi olgunluğunuza eş değer birini bulursanız onunla devam edebilirsiniz hayatınıza
10 YorumlaMantık kullanabilirsin
Atmak zorunda değilsin
Mutlu ve huzurlu isen KİME NE?10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı. İkiniz birbirinizi seviyosaniz Tamamen bitirmeyin ama zaman vermek lazım çünkü 26 yaşında bir erkek tam olgun düşünemez
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılOnun içinde sorun yoksa , ayrılmayı düşünmek yerine mutlu olmayı düşünün. Mantıklı olunduğu zaman aradaki bu fark gerçekten çok avantajlı güzel bir durum
00 Yorumla
1 yılSenin hiç akla uygun değil hatun kendinden 7 yaş küçükler değil kendinden 7 yaş büyüklere bakmalısın ama hayat senin tercih senin sadece akla uygun olmadığının farkındasın
01 Yorumla- 1 yıl
Umarım Fakesindir
Neden böyle bir şey yapmaya çalışıyorsun? Bende 26 yaşındayım 31 yaşında sevgilim vardı. şu an farklı sebeblerden ötürü ayrıyız. Önemli olan sevgi saygı ve anlaşabilmek.
00 Yorumla
1 yılBence buna can sıkmak sadece zaman kaybı. Anlaşıyorsanız takılmayın. Önemli olan anlaşmak duruma göre ciddi düşünürsünüz.
10 YorumlaKendinizden yaşça küçük olmaz ya aynı yaşta ya da bı kaç yaş büyük biriyle olabilir en fazla aradaki yaş farkı iki ya da üç olmalı yoksa olmaz
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılniye söküp atacaksın ki ne varmış 7 yaş küçükse
20 Yorumla Sevgine engelmi yaş? o sorun etmiyorsa senin etmen?
01 Yorumla
Soran1 yılCok sorun etmemeye calısıyorum ama yine de dusunuyorum zaman zaman
- Aşk İlişkileri konusunda 716 cevap paylaştı.
1 yılNe abartmışsın ya, nesini bu kadar sorun ediyorsun anlamadım, birbirinizi seviyor ve birbirinize iyi geliyorsanız sürdürün işte.
00 Yorumla ee nolmuş 7 yaş fark varsa
sen sevdikten sonra o sevdikten sonra
bunlar problem sorun değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılO sizi yakın hissetmiş siz onu yaş olarak :) Söküp atma mevzusuna gelirsek biraz zorlar sizi evet ama yapacak bir şey de yok...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. yaşı değil işlevi önemli çiçeğim bak keyfine en kötü ayrılırsın senin en güzel yaşların en verimli en ateşli en dingin tadını çıkar bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılderininiz de çok büyükmüş. yav seviyorsanız sokyım yaşına sayılara takılmayın sevginizi yaşayın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGörüşünce sevmek nedir ya. Sanırsın 3 yıl görüştü. Ergen ergen konuşmayın. Ayrıca 26 yaşında ise amacı büyük ihtimalle min 2 yıl takılmak. Böyle biriyle napacan
032 Yorumla
Soran1 yılBenım de takılmak
Cevap sahibi1 yılEvlilik düşüncen?
Cevap sahibi1 yılEvlilik düşüncen yoksa ve takılmak istiyorsan problem ne?
Soran1 yılHıc yok
Soran1 yılHıc olmadı
Cevap sahibi1 yılÖyleyse problem ne? Yaş farkı sorun olmaz ki erkek için. Milf niyetine götürür 😛
Soran1 yılKeyfim sadece
Soran1 yılAma milf degılım cok gencım hala
Cevap sahibi1 yılBebeğim yaş farkından dolayı dedim. Bir hatunun en sağlam yaşları zaten
Cevap sahibi1 yılYalnız mı yaşıyorsun?
Soran1 yılHayır annemle
Soran1 yılO yalnız
Cevap sahibi1 yılÖyleyse uygun bir yer ayarla baş başa görüşmek istediğini söyle. Gelince de seviş. Bırakmaz uzun süre ve takılır
Soran1 yılBunu baslatamam
Cevap sahibi1 yılNeden
Soran1 yılYani uygun olmaz
Cevap sahibi1 yılYardımcı olmamı uster misin?
Soran1 yılOlamazsın
Cevap sahibi1 yılİstersen olurum
Soran1 yılDırekt ış pısıremem
Cevap sahibi1 yılYavrum sen pisirme, o ayarlar zaten. Ben kucağına atla demedim
Cevap sahibi1 yılBakireyim deme
Soran1 yılDedim
Cevap sahibi1 yılCiddi misin
Cevap sahibi1 yılMadem amacın takılmak bekaretini ne diye sakladin ki
Soran1 yılYani calısmaktan vaktım yoktu
Soran1 yılSu an daha bostayım
Cevap sahibi1 yılBekaretini verecek vaktin olmadı mı 33 yıldır 😅
Soran1 yılDogumdan ıtıbaren mı sayılıyor
Cevap sahibi1 yılYav anla işte.
Bunca yıl fırsat bulamadigin için mi bakiresin
Cevap sahibi1 yılNiyetin takılmak değil mıydı
Soran1 yılEvet ama ınsanların fikir ve düşünceleri değişebilir
1 yılHersey yaşta değil ikinizde birbirinizi seviyorsanız sevin. Yarın yaşayacağınız ne malum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılo kişi de kabul ettiyse seviyorsa devam edin nolacak ki
11 Yorumla- 1 yıl
Nasıl evliliğe götürdün merak ettim valla😄
Yaşını sorun yapıyorsun madem ne diye görüştün. Biz nereden bilelim Allah'a sığın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 786 cevap paylaştı.
1 yılYaşı neden bu kadar sorun ediyorsunuz? Aşıksanız birbirinize ne önemi var?
10 Yorumla İkinizin de birbirine duyguları varsa neden söküp atmayı düşünüyorsun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Madem etkilendiniz gerisi sorun değil bence devam edin.
10 YorumlaYaş o kadar sorun değil bence , çevreden tepki gelebilir ancak.
11 Yorumla- 1 yıl
Çevre kendi işine baksın
1 yılÖnemli olan yaş değil karşılıklı saygı ve sevgi. Teferruata takilmamanizi tavsiye ederim.
00 Yorumla
1 yılNeden söküp atacan ki sana değer verip seviyorsa
Mutlu olun🥺00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence aranızda çokta fazla bir yaş farkı yok önemli olan kafaların uyması ve karşılıklı bir olgunluk seviyesinde olmak eğer gerçekten içine sindiyse bu kişiye şans ver dene derim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılSeviyorsan yaşın önemi yok önemli olan mutlu olmak ben takılmazdim açıkçası
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılbencede her şey biter herkes unutulur gider ayrıca aşık olmamışsın ki
00 Yorumla
1 yılSen tam aradığım kadınsın da , sen gidip çocukla. muhatao olmussun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
1 yılOkumuş eğitimli bir hanımsın birlikte yürütebileceğinize inanıyorsan neden olmasın
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 862 cevap paylaştı. Hmm anlaşarak çözün danışın dertlerinize 🤷🏻♂️
00 Yorumla- Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat