Kızlar, evlilikte yaş neden önemli, neden erkeğin sizden büyük olmasını istiyorsunuz?

Ben 25 yaşındayım ve liseden beri evlenmek istiyorum. İçimde hep kendi ailemi kurma isteği vardı. Hâlâ var. Evlenip eşime kol kanat germek, onun güvendiği liman olmak, yaslanacağı duvar olmak, gülüp eğleneceği, kaliteli vakit geçireceği, beraber yaşlanmak isteyeceği, herşeyini anlattığı kişi olmak istiyorum... kısaca içimde çok güçlü bir iştihâ var. Mesele şu ki hep evlenmek istediğini bildiğim kişiler tarafından yaşımın küçük olduğu gerekçesiyle reddediliyorum. Sizin için yaş neden önemli? bu soruyu onlara sorduğumda hiçbir zaman cevap alamadım yani kendilerinden 3-5 yaş büyük kişilerin yapıp da benim yapmayacağım yahut onların yapmayıp da benim yapacağım şey ne? yani yaşımın onlardan küçük olması neden önemli? evlenmek için gerekli altyapıyı bu genç yaşıma rağmen hazırladım sosyal ve mental yönden de hazırım, şimdiye kadar konuşmuş olduğum kişilerle ilgili geçmişe dair aklımda kalan birşeyler yok, kültürlü olduğu düşünüyorum; yüksek lisans yaptım, 2 kitap yazdım, çeşitli spor branşlarıyla ilgilendim, gezmeyi severim, muhtelif aktivitelerde tecrübe edinmeyi hobi edindim... çok şükür hayata pozitif bakıyorum 185 cm boyunda esmerim tipimde ortalamadır... bir sürü şey sayabilirim, tartışabilirim ama bütün bunlara değil sadece yaşa bakıyorlar bunun sebebi nedir lütfen açıklar mısınız? ya da hatam neyse görüş bildirirseniz bende ona göre ders çıkarıp yol çizeyim.

teşekkür ederim.

Kızlar, evlilikte yaş neden önemli, neden erkeğin sizden büyük olmasını istiyorsunuz?