Önemli
Kadında önemli
Erkekte önemli
Diğer (belirtiniz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkisinde de önemli.
Kadın erkekten küçük olmalı görüşü yaygın olarak var ama orada kast edilen küçük ve sapıkların iddia ettiği 10-20 yaş farkı olan küçük bir değil. Bu konuda bir anlaşalım.
Erkekte önemli değil kadının biyolojik saati geçiyor diye ağlayanlar olmuş. Biyolojik saati sadece gebe kalma üzerinden değerlendirecek kadar tıbbi bilginiz varsa lütfen fikir belirtmeyiniz. Erkeğin biyolojik saati yok ki diyecekler için de sadece dsm-5'i açıp 40 yaş diye aratmalarını rica edeceğim.
30 yaşına kadar evlenmemiş kişi zannettiğiniz gibi "birini bulamamış" olmayabilir, bir yerlerde akademik olarak ilerlemesi gereken, kendini geliştirmeye gayret eden, mecburi hizmette ya da "doğu görevinde" olan, bakmakla yükümlü olduğu kişiler olan insanlar var. Sizin dünyanızda olmamaları bu dünyada da olmadıkları anlamına gelmiyor.
Karşınızdakini "çöküyor" olarak görüp kendinizden 10-20 yaş küçük kadınlara/erkeklere yöneliyorsanız niyetiniz beraber bir hayat kurmak değildir. Ha buna rağmen çok genç/yaşlı insanlara ilginiz varsa iyi bir psikanalizle ebeveynlerinizin size neler yaşattıklarını gün yüzüne çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin ;)
Kadında önemli erkekler kendilerinden küçük istiyorlar, genç seviyorlar. Erkeğin kadından büyük olması dünya var olduğundan beri yaygındır ama tam tersi çok az var. Normal olan erkeğin büyük olması, cennette bile kadınlar 17, erkekler 33 yaşında olacak. Aradan bin yıl da geçse kadının yaşı 18 olmayacak derdi Mahmut efendi hazretleri. Kadın ve erkek biyolojisi aynı değil. Kadınlar evlenmek için 30’u geçirmemeli çünkü 30 yaşından sonra doğurganlık azalıyor ve 30 yaşından itibaren ilk kez doğum yapmak sağlığa zararlı. 30 yaş üstü doğumlarda kadının vücudunun eski haline dönmesi daha zor, geç doğum yapan erken çöker. Çökmemek için kendine çok bakması gerekir. En ideal doğurganlık yaşı 18-29 arasıdır.
Tabii ki ikisinde de önemli ve önemli olan bir nokta var yaş aralığının fazla olmaması ben en fazla 5 yaş olması gerektiğini düşünüyorum öyle 10-20 yaş yapılan evlilikten de sağlıklı olacağını düşünmüyorum Bir taraf genç kalırken bir tarafı çabuk yaşlanacak ve özgüvensizlik kıskançlıkla anlaşmazlıklar olacak
Mantıklı
Teşekkür ederim
Toplumsal olarak kadın ve erkek yozlaşmış olduğundan evliliğin değeri de nimetin farkı da bilinmiyor.
Bence yaş manevi hayat dışında önemli, ama evliliğin temeli ise aslında manevi hayattır. Duygular, hisler, merhamet ve yardım...
Bence evlilikte yaş, maddi ve manevi olgunlukla birlikte değerlendirilmeli. 🧡 Kadın ya da erkek fark etmez, önemli olan iki tarafın da birbirini anlaması, hayata aynı pencereden bakabilmesi. Yaş sadece bir rakam; seviye, iletişim ve beklentiler daha değerli. 😊 Bu yüzden “Diğer” diyerek belirtmek isterim ki yaş farkı önemli değil, önemli olan iki insanın uyumu ve paylaşımları! 🌟
Cevap
36Cevap
Tabiki de önemli fazla yaş farkı ileride sorun demektir gadası
Tam olgunluğa erişmeden yapılan evlilikler çok sürmüyor, bu bir gerçek yani hayatı deneyimledikten sonra bu ciddi kararı almak daha mantıklı. Bir diğer konu da aradaki yaş farkı yani miktar çoksa ama iki taraf da olgun ve uyumluysa bu da onların bileceği iş, elaleme laf söylemek düşmez.
Erkekte önemsizse kadında da önemsiz. Kadında önemliyse erkekte da önemli. Öyle iki tarafa da torpil geçecek değilim.
Genel olarak kız tarafı ağabeyi veya babası yaşındaki kişileri tercih edince sorun olmuyor ama erkek tarafı annesi veya ablası yaşındaki birini tercih edince doğru bulunmuyor. Nedir bu çifte standart? Erkekler üstün ve özel canlılar da biz kadınlar ikinci sınıf , değersiz varlıklar mıyız da büyük olan kadın olunca olmuyor?
Her ikisinde de önemli, erkek 23-24 kadin 20 falan olmalı
Kadın 30 ise erkek 35 33 olabilir
Kadın 30 kadar evlenmediys her giren çıkan bir toksiklik bırakıp çıkıyor 30 yaşını aşmış karı dmat bey bende senden çıkarıcam artık diyip 30+ karıyı Alan damadı başlıyor tartışmalar laf sokmalar negatif daranışlar başlıyor... Nasılsa boşanamaz ya da boşansın nafaka var Garantili Daha iyi Evlenmek istiyen kadınların çoğu boşanma hayaliyle evleniyor. Aile kurumuna girişmenin sebepi maddi Kazanç oldu. Ekonomik zorluklar bu yozlaşmayı en üst noktaya taşıdı kadınlarda.
Fizyolojik olarak kadında Önemli çünkü Eğer bir kadın 36 yaşını doldurmuşsa artık sağlıklı bir çocuk doğurması %50 oranla mümkündür Ama şöyle bir iş yapabilir mesela daha önce cinsellik yaşamıştır evlenmek istemiyordur 20 yaşındadır gider yumurtalıklarını rezerve eder Böylece istediği yaşta hamile kalabilir.
Aşkın yaşı yoktur denir ama burada ufak bir nokta var aşkta yaş farkı önemlidir... Aşk her yaşta yaşanır ama şşartları vardır
Kadınlar doğurganlıktan dolayı belli bir yaşa gelince acele ile evlenmeye çalışıyor. Erkekler 35ten önce zaten evlenmemeli bence. Erken evlenip gözü dışarıda kalan erkeklerin çoğu aldatıyor ve hiçbir kadın bunu hak etmiyor.
30 dan önce evlilik kumardır. Kadın erkek farketmez hatta erkekler 35 ten sonra evlensinler.
Ikiside onemli bence evlilik kapatilsin sjsj
Bence ikisinde de önemli çünkü belli bir yaştan sonra evliliğe alışmak zor olabilir.
Evlilik de çok fazla irerleyen yaşta beraberlik olmak çocuk yapmak yetiştirmek belli bir yerlere gelmek zaman aldığı için çok irerleyen yaşları terçih etmem bayanlar özellikle irerleyen yaşta evlilik yapıp çocuk yaptığında fazla çöküyor çevrem de çok kişi de örneğini gördüm
Zihinsel uygunluk ve hayat tarzının görüşlerin uyumu yaştan daha önemli. Çünkü olgunluk yaşla ilgili değil
Kadında çünkü o hamile olacak doğuracak bakacak büyütecek
Erkek çok önemli değil bence..
erkeğin büyük kadının küçük olması mühim ve aralığı erkeğin yaşına göre değişir. 30 yaşındaki erkek 22-23 yaşındaki kızla evlenebilir ya da 40 yaşındaysa 30 yaşında kızla evlenebilir. 22 yaşında erkek maksimum 18 yaşındaki kızla evlenebilir.
Sen cevaplara cevap vermeyen robot musun awk
Sadece soru sorduğunu görüyorum hiç cevaplara cevap verme yok egolu musun
Evlilikte aşk saygı sevgi önemli. Yaş ciddi manada önemli değil. Kadın erkek arasında 15 20 yaşa kadar problem yaşamayan evlilikler biliyorum
Evet, erkek büyük olmalı
En az 4- 5 yaş
Kadın en az 5 yaş küçük olmalı
Veya kişiden kişiye değişir. Benim için eşimin yaşı önemliydi mesela yaşıt olmalı.
Yani bence erkek büyük olabilir ama en fazla 7 8 yaş ötesi fikrimce uygun değil
Her ikisi içinde önemli süreç geciktiköe bağımsız yaşamaya alışıyor insan
erken evliliğe karşıyım
@jojo27 30+ olması gerekiyor kadın veya erkek
Bence önemi var.
Gerçi kimse çocuk istemiyor ama erkekler de erken kısırlaşıyormuş artık
İkisinde de önemlidir
Kafalar uyusuyorsa önemli degil
Aşk'ın yaşımı olur
Gerçek aşk varsa asla yaş yoktur
Erkek 30 u geçmeli bence
sevince ve anlaşınca yaşın hiç önemi yok...
Yas önemli tabi kadın biraz küçük olsa daha iyi ama günümüzde yazıtlar evleniyor hep
Ben yaşıtım biriyle evlenmek isterdim büyük küçük olmasını istemem
Ne yaşı bulan yapıştırıyor
Çocuk yapacaklarsa ikiside
25 30. arası ikisi için de ideal
Önemsiz önemli olan doğru kişiyi bulmak
Kadında önemlidir. Biyolojik saat malum
İkisinde de önemli.
her iki tarafta da önemli ya
Yani önemli elbette
#Hükümdar
Bence yaşın bir önemi yok 😀
Önemli