Eş ve evlilik hakkında (uzun ve konuyla alakasız cevaplar vermeyin)?

Herkese iyi geceler, ben evliliğimin 4. Yılındayım ve 1 yaşında çocuğum var. Merak ettiğim bazı konular var ve 3. Kişilerin yorumunu dinlemek istiyorum şeffaf bir şekilde kendimin de eşimin de davranışlarından bahsetmek istiyorum. Eşimle biz severek evlendik fakat gün geçtikçe daha farklı gerçek kişiliğini tanımaya başladım. Evde sürekli en ufak şeylerden dolayı kavga çıkar o kadar saçma sebepler ki bunlar önceden ben de altta kalmazdım kavgaya kavgayla karşılık verirdim şayet şu 2 senedir yaklaşık hamileliğimde bu yana kavgacı değilim çünkü önceliğim çocuğum olduğu için ve onun psikolojik olarak yıpranmaması için olayları çok uzatmak ve kavgaya taşımak istemiyorum, çocuğum huzurla büyüsün istiyorum. Ama benim isteğimle olmuyor, eşim en ufak şeyleri büyütüyor her pazar bi olay çıkarıyor ve bizim günümüz zehir oluyor, geçen hafta lavaboların üstüne su lekesi kaldığı için beni uyarıyor, bu hafta ise çocuğa şurup içiriyorduk ağzından geri attı kocamın da çocuğun da üstü leke oldu söylenmeye başladı. ‘Zaten yenisi alınacak ya kirlet düşünme hiç’ dedi ben de neden çözümü olan şeyleri bu kadar büyütüyorsun dediğimde beni düşüncesizlikle suçladı. Sürekli beni manipüle ediyor 1 yaşında çocuğumla ne evime temizlikçi geliyor ne de birini yardım diye gel derim ütüsüne kadar yaparım yemeğime kadar her gün 2-3 çeşit yaparım. Sürekli bana ne yapacağımı söylüyor bana sürekli akıl veriyor. Kırılıyorum soğuyorum senden yapma şunu zehir etme günü diyorum ben dedikten sonra hayatını kararttığımı söylüyor eve gelmeyecekmiş işten sonra arama beni diyor. Dün çok ağladım eşyalara verdiğin değerin azıcığını bana versen mutlu olurduk dedim ne var bizim evliliğimizde diyor. Geçen gün teyzesi gelecekti bize ben de ‘çöp doldu atar mısın dedim sonra atarız dedi ben de kapının önüne koyayım o zaman zaten teyzen yabancı değil her gün geliyor ayıp olmaz dedim bana bir sürü laf söyledi biraz insan düşünür konur mu oraya diye konuştu. Dün de atması için çöpü koymuştum dokunmamış bile bana çöp yüzünden binlerce laf söyledi ama kendi yaptığına bak neden atmadın geçen gün binlerce nutuk çektin dediğimde , kokmuyor ondan atmadım’ dedi. Çocukla gidecek olsam zaten atıcam minnet etmeyeceğim ama her iş benim üstümde bıktım gerçekten bıktım bu ve bunun gibi niceleri. İyi yönleri var ama kötü olanlar daha da ağır. Psikiyatriye gidicem bu hafta anlatmak istiyorum ben mi çok takıntılıyım ben mi çok büyütüyorum inanın bilmiyorum ama sürekli evde benimle bir yarış içinde, sürekli bana be yapmam gerektiğini söylüyor, sürekli bana bilmişlik taslıyor, devamlı akıl verme çabasında. Herkes bir kıyafet giyince ne kadar hoş olmuşsun der ama ben eşimden yakışmış, çok güzel olmuşsun lafları duyamıyorum. Yakışsa da söylemiyor bunu ne zaman aldın der veya hadi artık geç kaldık der. Mutlu değilim o kadar bunaldım ki içimi dökmek istedim.
Eş ve evlilik hakkında (uzun ve konuyla alakasız cevaplar vermeyin)?