Ayrılık sonrası karşı cinse olan rahatsız edici davranışlarını ailesine söylemeli miyim?

1 ay önce ayrıldık. Aynı iş yerinde çalışıyoruz. Ayrılınca istifa verdi Dün kızlarla ayaküstü konuşuyormuş. İçlerinde yakın arkadaşımda var. Kızın biri bacağımıza mı bakıyorsun demiş gülerek. Bizim ayrıldığımızı bilmiyor. Oda yok öyle bişey demiş. Kızda yandın sen demiş. Oda artık yanmam sorum değil demiş. Yakın arkadaşımın gözüne bakarak söylemiş bunları. Benim rahatsızlığım şu, gerçek yüzünü gördüm. Ve böyle sapıkça davranışları benimde adımı dedikodu malzemesine taşıyor. Benim itibarımı zedeliyor. Ayrıldığımızı bilmeyen kızlar beni arayıp şikayet ediyor. Bende ailesine söyleme kararı aldım. Çünkü ailesi bunun böyle olduğunu bilmiyor. Hatta ayrılırken ablasıyla konuştuğumda benim kardeşim hovarda değil o taraklarda bezi yok demişti. Susmuştum. Adıma laf gelmese yine susacaktım. Fakat artık dayanamıyorum sizce ablasına söylemeli miyim? En azından gidene kadar ayrılığa saygısı olsun diye yapmak istiyorum. İyi mi yaparım kötü mü yaparım bilmiyorum. Doğru anlaşılır mıyım eğer yaparsam. Lütfen yardım eder misiniz bana boğuluyorum artık
Ayrılık sonrası karşı cinse olan rahatsız edici davranışlarını ailesine söylemeli miyim?