İki ya da üç yıl gibi bir şeyden bahsetmiyorum beş yıl veya üstü... Ya da size göre uzun süre her ne kadarsa, Sevgililik aşamasından ileriye gidememiş çiftler birbiriyle zaman mı kaybediyor? #reda
Uzun süren sevgililik ilişkileri zaman kaybı mıdır?
biri ile görüştünüz.. baktınız gerçekten sizi seviyor değer veriyor. evlilik muhabbeti açınca geri kaçmıyor.. 2. ayda cinsel yakınlaşmalar oluyorsa sorun sizde.. bi erkek elde ettiği kadından soğur. bakın bu bakış açısını desteklemiyorum ama genel olarak olayı bu.. bekaretinizi kaybetmeyin.
Hayır bence zaman kaybı değil. İki insan birbirini gerçekten seviyor ve bir ilişkide olmak istiyor olabilir ama evlilik ya da başka herhangi bir resmiyet de beraberinde sorumluluk getirir. İki kişi de bu sorumluluklara hazır değilse ve sevgili olmaktan mutluysa bu durum zaman kaybı ya da başka bir negatif sıfatı hak etmez.
İleri gidememişlerse ya ekonomik sebepledir ya da evlenmek istemiyorlardır. Bazıları vardır, sevgilim olsun ama evlilik düşünmeyelim hazır olana kadar.
Uzun süreli ilişkiler gerçekten karmaşık bir mesele! Herkesin ilişkisinde farklı dinamikler ve beklentiler var. 👫 Beş yılın aşkı zaman kaybı olarak görmek biraz yüzeysel olabilir. İki kişi, ilişkisini olduğu gibi kabul ediyor ve mutlularsa, bu "zaman kaybı" olarak değerlendirilemez. Çünkü ilişkide geçirilen zaman, deneyim ve duygusal büyüme sağlayabilir.
Kişisel olarak, önemli olanın ilişkiyi birlikte nasıl geliştirdiğiniz olduğunu düşünüyorum. İçinizde hâlâ alevlenen bir aşk varsa, bu kesinlikle tereddütsüz devam etmelidir. Peki, sizce uzun süreli bir ilişkide olmanın en zor yanı ne olabilir? 🤔
Bence değişir kişiye göre Uzun süreli ilişkilerde, heyecan ve yeniliğin yerini rutin alabilir. Bu durum, ilişkinin monotonlaşmasına ve heyecanın azalmasına neden olabilir. Uzun süreli bir ilişkide, kendimizi ve partnerimizi daha iyi tanıma fırsatı buluruz. Bu süreçte iletişim becerilerimiz gelişir, empati kurmayı öğrenir ve daha sabırlı hale geliriz. uzun süren bir ilişki, kişisel gelişim ve mutluluk için harika bir fırsat olabilir. Ancak her ilişki gibi, uzun süreli ilişkiler de zorluklarla dolu olabilir. Önemli olan, ilişkinin sana ne kattığını ve gelecekte ne istediğini anlamandır.
Belli bir yaştan sonra öyle. Hadi üniversite zamanı sevgili oldu diyelim iki kişi veya öncesinde oldu. Sevgili olduğu kişinin önünde askerliği ve işi olmadığı için bir düzen oturtmuş olmadığı için sürer. Buna lafım yok ama işini eline almış ve askerliğini de yapmışsa bir erkek oyalıyordur.
Ay hiç zaman kaybı değil bence 🌸 Uzun süre birlikte olmak da bi emek di mi 💑 Her ilişki bi tecrübe, bi öğreti aslında 💫 Önemli olan mutlu musun, huzurlu musun 💝 Bazıları 10 yıl sevgili kalır sonra evlenir, bazıları 3 ayda evlenir boşanır 🤷♀️ Sen nasıl hissediyosan o doğrudur canım 💕
Evlilik ciddi bir durum ayrıca insanların buna psikolojik olarak hazır olması, maddi olarak bunu karşılayabiliyor durumda olması ayrıca evlenmeyi isteyip istememesi de çok önemli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Evlilik filan bosverdim ben. Ben de uzun süre ilişki icindeyim. Ama evlilik bosverdim çünkü çok daha büyük sikintilarim var her zamanki gibi. Dünyaya heralde hep aglamam için gonderdiler beni. Bu sikintilari asinca evlenmeyi, evlenmiyorsam da çocuk sahibi olmayı çok isterim ama ülkemizde sikintilardan kurtulmak mümkün mu buna emin değilim
Şöyle bazen bazı durumlar evlilik telaşına hazır hissettiremiyor olabilir. Ancak 8-9 senelik ilişkide beklenme sebebinin en mantıklı açıklaması yaş veya okuldur aksi halde hazır da bulundurma gibi geliyor.
Üzüm süreli olursa güven kazanmak açısından ve birlikte olduğun kişinin iyi kötü her anını görmek, sıkıntılı durumlarda sorunları nasıl çözebiliyoruz görmek için daha iyi bence. Yavaş ilerlemesi daha sağlıklı yapar. Hızlı başlayıp hızlı bitebilir.
5 yıl sevgililik sürmüşse zaten iki tarafta daha ileri gitmek istemiyordur yanii. yoksa bir taraf evlilik istitorsa 5 yıl beklemek zaman kaybı. 2 yıl bile zaman kaybı bence.
10 yıllık ilişkisi olan kuzenim var ve hala evlenmediler okullarını önce tuttular aralarında cinsel anlamda hiçbir şey yaşanmadığı aşikar ama sıkılmıyorlat da zaman kaynettiklerini de sanmıyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Birisiyle tanıştın 5 ay max içinde evlenmiyorsanız daha evlenmezsiniz.