7 yıllık uzun bir ilişkim var. Son zamanlarda çok tartışıyoruz bir türlü ilişkimiz eskisi gibi olmuyor. Sanırım olgunlaştıkça seçtiğimiz insanlar da değişiyor. 17 yaşında seçtiğim kişi ve şu an 25 yaşında seçeceğim kişi farklı olurdu. Galiba ilişkiyi bitirmek istiyorum ama erkek arkadaşım beni manipüle ediyor gibi hissediyorum. Ağlamalar, intihar düşünceleri, drama queenlikler vs bana vicdan yaptırıyor. Vicdanım yüzünden de mutsuz olduğum yerde kalıyormuşum gibi hissediyorum. Ne yapacağım ben? İlişkiye devam etmeye çalışsam çabalasak duygularım eskisi gibi olur mu yoksa şu saatten sonra hiçbir şey değişmez mi? Ne yapacağım ben?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılNe güzel söyledin. Olgunlaştıkça seçtiğimiz insanlar değişiyor gerçekten. 7 yıl çok uzun bir süre ama artık istemiyorsan sürdürmenin bir anlamı yok. Senden ayrıldığı için intihar bile etse bu senin suçun değil. Onun senin fikirlerini etkilemesine izin verme. Eğer bitirmek istiyorsan artık bitir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBu durumu bir çok kişi yaşamıştır. Erken yaşta henüz daha kendini keşfetmeden başlayan ilişkiler uzun yıllar geçtikçe bu şekilde toksikleşebiliyor. Hem vicdan yapar hale geliyorsun hem de huzursuz ve mutsuz oluyorsun. Gerçekten çok zor bir karar ayrılmak ve yeni bir sayfa açmak ama gerçekten mutsuzsan, onun seni manipüle etmesine izin vermeden ve köprüleri tamamen atarak net olman gerekiyor. Sen belirsiz ve kararsız olduğun sürece hemen manipüle edilir hem de bu sancılı sürecin içinde kalmaya devam edersin.
00 Yorumla
Bu bir süreçtir ve en önce sana zarar vermeyeceğine emin ol. Yani bu kadar zaman vermişsiniz birbirinize ve onu iyi tanıdığına emin ol. Sana zararı olacaksa ona göre önlem al ve uzun vadeye yayma ayrılığı zira bu süreç ne kadar sürüncemede kalır ise daha çok sıkıntı yaşarsın. Sonrasında mantıklı açıklama yap veya yapma ama bitir.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBüyüdün ve tecrübelendin. Hayata bakış açın ile arada 8 yıllık fark var. Bu farkı şu an görüyor olabilmen aslında senin açtığından çok iyi. Erken müdahalede bulunma şansın var.
Dolayısıyla mazin ne kadar eski olursa olsun, artık gönlünde ve mantığında bir kişi yer edinemiyorsa, gitmek senin için en ideal çözüm olur.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
44Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Emek verdin diye ilişkiyi kaybetmeme çabaları sadece seni tüketir. Ghosting gerekiyor bu durumda..
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 43,8b cevap paylaştı.
1 yılEee demek ki bitmesi gerekiyor gadası bir şekilde ayrılmak gerek
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 269,5b cevap paylaştı.
u 1 yılterk et direk.
00 Yorumla İlişkiyi gördüğün gibi ilk elden tecrübe ettiğin için sana dediklerimi direk onaylayacaksın ki ilişkiyi ne kadar çok uzun tutarsan o kadar sıkıntı çıkıyor... Bu konuda kendine çekidüzen vermen gerekiyor. Daha ne kadar oyalanacaksın. Ya ayrılacaksın ya da gerisini getireceksin. Bunun cevabı sadece senin kalbinde başka hiç 1 yerde cevabı bulamazsın. Hislerinin gerçek mi yalan mı olduğunu anlamak istiyorsan ona de bana 1 ay boyunca soğuk davran diye. Bunu ondan istersen belki yapacaktır. Sende onunla ayrılmayacakmış gibi davran 1 ay sonunda belki o kadar bile sürmeyecek ki gerçek hislerinin farkına varacaksın... Kısacası rollerinizi 1 değiştirin.
10 Yorumla
1 yılBenimde 7 senelik ilişkim sallantıda. O yüzden seni iyi anlıyorum. Ama şu kadarını söyleyebilirim, mutsuz olduğun yerde durma. Sonuçlarını ince ince düşünme. Sanki sen 7 senelik çabanın heba olmasını istermiydin? Bunun suçlusu tek başına sen de değilsin, karşı tarafta değil. Ağlayarak sızlanarak tehdit ederek ilişki yürümez. Bugüne kadar aranızda intihar ederim demeyen oldu mu? Ama yaşıyoruz bak. Kararını verip net olmalısın. Yoksa bu durum sürekli böyle sürecek.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Eninde sonunda biter:) seni manipüle etmiyor. Kadınlar realist sever. Sen ilerisini görmediğin için onunla bitirmek istiyorsun. Ancak onunla bitirmiş olsan onun yerini dolduracak birisi yok ortada , bunun içinde endişe ediyorsun :) yakında bir dal bulur , gidersin merak etme :)
02 Yorumla
Soran1 yılYerini dolduracak kişiyi çok kolay bulurum bu arada
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBenimde çocukluk arkadaşım vardı o benden biraz küçük şimdiye yirmi bir olmuştur bende yirmi yedi yaşındayım ben türküm o Kürt
Bazen aklıma geliyo bazense unutuyorum onu şu son zamanlarda onu unutamiyorum eskisi gibi biraz ona karşı hissin var birazda yok karışık
Ama bayanlar genelde biz unutamıyoruz
Onlar unutuyo nedense
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. işte insanlar büyüdükçe hayata bakış şekilleri farklılık gösteriyor, bak senin de 7 sene önceki düşüncen ile şimdiki arasında farklar var.
Hem 7 yıl bir ilişki için çok uzun bir süre. insan bu kadar sürede alışmışlık da yaşar. Bana kalırsa bu ilişki ileriye dönük değil anlık yaşanmış bir ilişkiye benziyor.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Duyguların değişmez zaman geçtikçe daha çok soğuyacaksın ondan
Senden ona karşı psikolojik olarak savaş açacaksın
Tamam bir süre daha devam et
Kendine süre ver
Bu süreçte sevgili gibi olma
Gayet iyi gibi göster ama ilgilenme onunla
Buluşma, cinsellik hiç konuşma asla
Onu cinsel yönden asla mutlu etme
Başka kızlara gitmesini sağla
Zamanla o ayrılmak isteeyecek ya da sen ayrılmak istediğinde karşı koymayacak04 Yorumla
Soran1 yılAslında bunu bir süredir yapıyorum. Bana geçenlerde yapmacık davranıyorsun dedi ben de eski duygularım yok dedim. Baya yıkıldı ben öyle diyince..
Soran1 yılHayır tabii ki uzun süredir konuşmuyoruz zaten uzak mesafe ilişkisine döndü 1-2 yıldır çok görüşemiyoruz da
- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
1 yılBaşkasına acimaktan kendine acimayi unutmuş gibisin. Bu durumu değiştirmen gerek.
11 Yorumla
Soran1 yılAy çok doğru dediniz
Gizli Üye(25-29)1 yılBenzerini yaşadım ben onu bırakamadım ama o ağzıma etti. Öyle bir gemileri yaktı ki😂 acıma yetime gelir koyar işte o biçim. 16 yaşımdan 23üme sürdü benim de. Son iki sene berbattı ama emek verdim, evlenince farklı olur falan dedim. Baktım daha da uzuyor ve aynı manipülasyoncu taktikler... Bitsin e getirdim ama bitirmedim. Öyle pis kazıklar atarak o beni bıraktı ki...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 490 cevap paylaştı.
1 yılO kadar uzun ilişkide böyle yapması doğal. Tek çözümü var bıçak gibi kesip atmak ve ne yaparsa yapsın iletişime geçmemek. Ölmek istiyorsa ölsün. O kendi canını düşünmüyor diye sen niye istemediğin bir ilişkide iyice gençliğini heba edesin
08 Yorumla
Soran1 yılÇabalasak bu saatten sonra bu ilişki düzelmez mi yani
- 1 yıl
Bir kişi kafada bitirdiyse düzelmez. Biraz ayrı kalmak belki başka insanlar tanımak daha iyi gelir. En azından ilerde düzelecekseniz de ancak biraz ayrı kalarak daha sağlıklı ve net olacaktır
Soran1 yılAy bilmiyorum ya inan çok zor. Galerimde binlerce fotoğraf, her sokakta bir anı, binlerce anı… atlatabilir miyim bilmiyorum
- 1 yıl
7 yıl az zaman değil. Belki sıkıldın kafan karıştı. Ama böyle devam edersen illa bir gün ayrılırsın ya da hep huzursuz olursun. Yeni birileriyle tanış belki ondan sonra daha sağlıklı olur senin için
Soran1 yılEn iyisi dediğin gibi sanırım. Şu an ayrı kalmak biraz yolumuza bakmak. Sadece aklımı karıştıran şey birisi demişti ki aranızdaki saf sevgiyi dışarda bir yerde bulamazsın bundan korkuyorum
- 1 yıl
Neyi ne zaman nerde bulacağını bilemezsin
Soran1 yılTeşekkür ederim güzel cevaplarınız için
- 1 yıl
Rica ederim
Aynı şekilde 7 yıllık bir ilişkinin içine sıkışmış ne yapacağımı bilemiyordum ki sonunda düzelttim eskisinden de kuvvetli oldu aramızda ki bağ. Bura da ayrıl diye vızıldayan sinekler ve senin yazım şeklinden ayrılmayı kafana koymuşsun umarım bırakırsın o çocuğu ve dışarda ki kurtlar kuşlar yer seni.
11 Yorumla
Soran1 yılBence bu ilişkinin içeriğini bilmeden ön yargılı konuşuyorsunuz. Aramızın açılmasının en büyük nedeni kumar bağımlılığı benim kartlarımda 125k borç vardı. Oynamayacağım düzelteceğim her şeyi dedi ama sabır da bir yere kadar. Ben evlendiğimizde böyle sorunlar olup olmayacağını bilemem ki. Bana gelecek için güven vermiyor.
Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. yılların verdiği alışkanlık var sanırım... ama bu durumdan toparlamak da zor gibi geldi bana yazdıklarından
durum değerlendirmesi yap olumsuzlar ağı basıyorsa ki öyle gibi onarı düşünerek kararını al00 YorumlaEskiyen kitabın yazılarını ne değiştirebilirsin nede ikinci kez okumak istersin o yüzden mutsuzsan seni manipüle etmesine izin vermeyi bırak ayrıl.
00 Yorumla
1 yılinsan değişir, değişmeyen tek şey değişim ne yazık ki, erkek arkadaşın değişime ayak uyduramamış ve seni yakalayamamış, vicdan yapmana gerek yok ki bu durumda. karar senin hayat senin.
00 Yorumla
1 yılHayata bakışının netliğine varınca değil 7, 17 olsa yine bitirirsin.
00 YorumlaBence iki olgun insan gibi konuş 7 yıllık ilişkiyi bitirme pişmanlık olur yazık ikinizede iki olgun gibi konuş
00 Yorumla
1 yılkötü anlamda demiyorum ama 2 yıldan fazla sevgili kalanları anlayamıyorum çok değil mi
01 Yorumla
Soran1 yılÇokmuş
Aşk İlişkileri konusunda 369 cevap paylaştı. 7 yıldır ne görmediniz ayrılmadınızda şimdi bitiriyorsunuz. Evlenin bitsin mevzu.
02 Yorumla
Soran1 yılEvlilik için 3 yılım falan var.
Bu saçmalıkları senin yapman gerekiyordu, bu nasıl ilişki lan :d
03 Yorumla
Soran1 yılAy evet ilişkinin prensesi o olmuş galiba
Soran1 yılYılların hatrı denir ya. Bir de manipüle oldum işte. Onun hayatı çok kötü gidiyor ona bir darbe de ben yediremem diye düşündüm.
1 yılZor. bir 3 yılı zor bitirmiştik. bumerang gibiydi kız
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılSenin isteklerin farklılılaşmış sanmıyorum eskisi gibi olacağını.
00 Yorumla Eğer bitmesi gerekiyor ise isterse 70 senelik olsun. Koy noktayı geç
00 YorumlaBı tanıdığım 11 yılık ilişkisini bitirdi hiçte öyle uğraşim bitmesinler olmadı direk engeli basıp ayrildilar yani her şey senin elinde mutlu değilsen bitir gitsin çokta uzatmamak gerek bazen yoksa boş yere yıpranıyor insan
02 Yorumla
Soran1 yılMutlu mu peki
- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
1 yılvicdan yapma ve bitir
yoksa daha mutsuz olacaksın00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı. Sen zaten her gün o ilişki de kendini öldürüyorsun haberin yok tehditle ilişkimi yürürmüş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 550 cevap paylaştı.
1 yılalışkanlık seninki bitir karsrlı ol mutsuzsan ne önemi var
00 Yorumla
1 yılmerkezine kendini koy isterse 25 senelik ilişkim olsun yanlışı ile vazgeçip gitmem 2 saniyemi alır
00 YorumlaBitmiş o ilişki, sadece alışkanlığı kalmış. Alışkanlıklardan kopmak da öyle kolay değil.
00 Yorumla
1 yıl7 yılda insanlar 2 evlilik yapıyor siz ne yapmışsınız öyle
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yıl7 yıl da az değil uzaklaşın biraz ara verin birbirinizin değerini anlarsınız bence
00 Yorumla Seni manipüle etmeye çalışması bile başlı başına bir ayrılma nedeni zaten
00 Yorumla
1 yılne yaparsan yap bu saatten sonra iki ucu. b... u değnek.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu problemler evlenince ve özellikle çocuk sahibi olunca daha fazla kötü hale gelir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDrama quenligini gordukten sonra zaten sen o erkege saygi duymazsin, bide ağlama var ohoo bu ilsiki coktan bitmis
06 Yorumla
Soran1 yılBence de bitti de ben kendime bahaneler üretiyorum
Cevap sahibi1 yılAcık konusayim cevremde okadar kiz yok, ben bu durumda olmama rağmen isterse 10 yıllik iliskim olsun bi kız bitti diyosa hayatta ustelemem, kimseye muhtac değilim çok şükür. Erkek adam duygusal davranmaz, mantigiyla hareket eder, zamanını boşa harcamaz.
Soran1 yılErkekler 1 kere aşık olur ve hayatlarının sonuna kadar o kişiyi unutamazlar derler ya. Doğru mu bilmiyorum ama erkek arkadaşım için o kişi olduğuma baya eminim. Onu bu şekilde üzmek istemiyorum. Belki uzun ilişki yaşasan farklı düşünürdün
Cevap sahibi1 yılNeden ön yargiyla söylediğimi inkar ediyosun 4 yıllık ilişkiden çiktım arkama bakmadım, erkekler 1 kere aşık olur cümlesi koca bi yalan, erkek arkadaşın konfor alanindan ayrilmak istemiyo, özgüvensiz, senden başka kimseyi bulabileceğini düşünmünemiyo, yanlış anlama ama bi denese belki senden daha iyisini, güzelini vs. Bulacak. Ama konformist bir arkadaş.
Soran1 yılBen de konformist bir arkadaştım ama yavaştan konfor alanımdan çıkmak istiyorum galiba
Cevap sahibi1 yılEvet bunu konfor alanının içinde bulunan sevgilini terketme isteğinde anlamaliydik 🙂
Gizli Üye(36-45)1 yılHer yerden engelle numarasını sıl yeni bir sabaha uyan hepsi bu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok doğru tesbitler yapmışsın. Yaşına göre çok olgun düşünceler bunlar. Bence bitir zorlama çünkü daha kötü olacak.
00 Yorumla
1 yılBöyle bir erkeği çekmek istemiyorsan ayrıl ruh sağlığın için de çok çok önemli. Huzursuz hissediyorsan 1 dk bile durma.
00 Yorumla
1 yılKankam 7 senelik ilişki diyorsun ben 9 aylik iliskimde ayrilinca bile çok fazla boşluğunu hissetmistim 7 yillik bi iliskiyi düşenemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDikkatli karar ver uzun ilişki zordur bunaltır ama ayrıldıktan biraz zaman geçtikten sonra keşke ayrılmasaydım diyebilirsin uzun ilişki bitince bir daha geri dönüşü de zor oluyor
00 Yorumla
1 yılBu saatten sonra hiç bir şey eskisi gibi olmaz bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBitir erkek olmuş olsaydı bu kadar düşünmezdi ulaşılmaz olurdu ulaşamazdin açıklama bile yapma gereği dymazdi 👍
00 YorumlaKocandan boşanacaksın demek he
08 Yorumla
Soran1 yılNe kocası kardeş
Soran1 yılDaha genciz çıtırız ya
Soran1 yılHahahahha prensesim mi
Soran1 yılİçgüdüler doğru söylüyor
1 yılkoşarak uzaklaş, ölü taklidi yap
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılNikahta Keramet var
00 Yorumla en gibisi o kadar çok ki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılzararın neresin den dönsen kardır
00 Yorumla Mutsuz olduğun yerde durma 🙂
00 YorumlaKaybedecek neyin var?
00 Yorumla
1 yılYanında tuvalete gir, biter zaten.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılBir an da yapmalısın, arkana dönüp bakma!
00 Yorumla Aşkım çok zor bir durum ya
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Karşına alıp konuşacaksın söyleyeceksiniz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılSüreyi uzatma daha fazla sıkıntıya girersin
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
1 yılBitti diyerek
00 Yorumla Yol ver istediği kadar ağlasın
00 Yorumla
1 yılNe yaparsan yap eskisi gibi olmayacak
00 YorumlaSöyleyeceksin arkana bakmadan gideceksin
00 YorumlaEn iyisi ayrılmak.
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi