Aşkı ilk görüşte / ilk temasında hissedersin. Özlemeye başladığın ilk an / sürekli görmek istediğin ilk an / niye yazmıyor dediğin ilk an / beni arasın sesini duyayım dediğin ilk an / onu sevmeye başlamışsındır. Zaman geçtikçe bunları pekiştirir yüreğin.
Sevdikçe daha çok sever, sevdikçe daha çok bağlanırsın. Arada oluşan mesafe ve duvarlar görünmez olur. Hissettiğini yaşamaya başlarsın.
Bırakırsın kendini ona en güçsüz ve masum halinle. Kendini ona terk edersin. İşte bunları yaptığında aşık olmuşsundur.
Hayır. Bende o duygu çabucak gelişmiyor. Tartışarak, biraz da kalp kırarak başladı. Çokça emek vererek, vakit geçirerek tanıyıp dört ayın sonunda anca aşık olabildim ben...
Biliyor musun, aşk zamanla sınırlı bir şey değil bence! 🥰 10 gün belki birçok insan için kısa bir süre gibi görünebilir ama bazı duygular böyledir, pat diye gelir ve seni sarıverir. Eğer insanlar arasında o kimya varsa ve gerçekten birbirini tanımak için çabalıyorsa, neden olmasın? Aşk, bazen plan yapmaz yer ve zaman konusunda. 😌 Hem belki de o 10 günde, yıllardır aradığın heyecanı bulmuşsundur. Tabii önemli olan hislerin derinliği ve samimiyeti, yüzeyde kalmamaları. Kendi kalbine kulak ver, o en iyisini bilir! 💖
1 saatte bile aşık olduğum oldu. Kalıcı mıydı? Tabiki de değil. 2-3 saat sonra unuttum. Daha çok sanırım biz erkeklerde daha fazla oluyor idealize ediyorum bazen. Kadını olduğu gibi değil, olabileceği bir halde kurguluyorum. Halbuki olabileceği diye bir şey yok. Bu nedenle değil 10 günde 1 saatte bile olunur. Ancak bunun bir önemi veya kıymeti olmaz. Şahsen 10 yıl birlikte yaşayıp aşık olmayı tercih ederim. Umarım olur ve 10 yıl birisi ile geçiririm.
Günümüzde insanların manevi, duygusal, kalbi açlığını bu durumu tetikliyor diye düşünüyorum. Kişi aşık olduğunu düşünür ama aşkın tanımı da herkese göre farklı olabilir.
Karmaşık bir durum.
Aslında iyice insan herşeyiyle karşı tarafı artısı ve eksisi ile tanıyorsa ve ona yanıyosa sanırım bu olabilir
Aşkın zamanı olamaz aşk istenildiği zaman olmuyor 10 yıl olursun aşk olmaz ama bakmışsın 10 gün olmuş kör kütüksün ne yazık ki aşk beyin mantık dışı bir şey kalbin vucüdu ele geçirmiş haline aşk denir sonun güzel olsun inşallah
O enerji ve uyum yakalanırsa olurum. Ben ilk görüşte de ilk gülüşte de olan aşka inananlardanım. "Sevmek için güzele mi bakmalı. Saçlar bağ, sözler silah, gülüş kurşun olamaz mı?" Kesitiyle de bu cümlemi teyitliyorum.
Feromon salgılarının karşıdaki kişiye ulaşarak hormonal değişikliklere neden olması aşk diye tabir edilir. Yani aşk hormonal duygu değişimidir.
Hormonal değişiklikler oluştuysa aşk olabilir. Ama aşık olmuşmuyumdur diye soruyorsan olmamışsındır. Feromon yalan söylemez... Adama feleğini şaşırtır..
Olamayız. Güzelliğine yakışıklılığına vurulmuş olabiliriz belki ama aşk için çok daha fazlası gerekir. Her şeyden önce duyguların oluşması, ondan gelen hislerle bir çekim ortamı hazırlanması lazımdır.