Sevgilim şaka adı altında sürekli eleştiriyor beni, bu durum özgüvenimi düşürüyor. Nasıl buna son verebilirim?

Sevgilimi çok seviyorum, onunda beni sevdiğine eminim. 2 senedir süren ciddi bir ilişkimiz var. İlişkinin başında ben özgüvenli biriydim, o ise önceki başarısız ilişkilerinden ötürü biraz daha çekingendi. Ben her konuda onu destekliyorum, bir şeyi yapamasa bile motive ediyorum ve kendini iyi hissetmesini sağlıyorum. Ama o bana sürekli eleştirilerde bulunmaya başladı, yok iradesizmişim, yemek yapamıyormuşum, her konuda yeteneksizmişim falan bu gibi şeyler. Arada bir derin konuşmalara girdiğimizde bana her konuda çok iyi olduğumu, takılma amacıyla bana kötü konuştuğunu ve ciddiye almamam gerektiğini söylediği var. Ama farkediyorumda her tartışmada alttan alan kişi benim, meseleyi uzatmayan kişi benim, küs kalmamaya ve barışmaya meraklı olan kişi benim. O rahatsız olduğu konuları söyleyince ben saygı duyuyorum, ama ben söylediğimde bana abarttığımı söylüyor. En ufak bi trip atsam burnumdan getiriyor.
Ayrılmak istemiyorum, hem çok seviyorum hemde ailelerimiz tanışıyor, birkaç ay sonra nişanlanmak istiyoruz.

Bence düzeltmeye hala şans var, ama nerden tutmam gerektiğini bilmiyorum. Benim bir ortam yok, ya çok soğuk davranacam ya da sıcak. Sıcak davranmaya devam ederek nasıl ona artık bana daha saygılı olması gerektiğini belli ederim?
Sevgilim şaka adı altında sürekli eleştiriyor beni, bu durum özgüvenimi düşürüyor. Nasıl buna son verebilirim?