Hayatımda biri var ve çok seviyorum. Çok kıskanç ve cidden bazı kararlarıma saygı duymuyor. Seviyorum diyor ama ağlattığında umurunda bile olmuyor. Sizce böyle bir sevme var mı? yoksa da sizce sevgi nasıl bir şeydir?
1 ay
Hayatımda biri var ve çok seviyorum. Çok kıskanç ve cidden bazı kararlarıma saygı duymuyor. Seviyorum diyor ama ağlattığında umurunda bile olmuyor. Sizce böyle bir sevme var mı? yoksa da sizce sevgi nasıl bir şeydir?
Hiçbir çıkarı olmadan seni düşünüyor mu? Şimdi çıkar derken illahi de faydalanmak gibi tuhaf algılanmasın. Faydalanmak duygusal olarak da senin benliğini besliyor, ya da beslemese bile senin benliğine yani sana olduğun gibi saygı duyuyor mu?
Yoksa değiştirmeye mi çalışıyor? Eleştiriyor ve tüketiyor mu? Yoksa sevgiyle mi dokunuyor sana?
Bunu ayırt etmen lazım
Böyle sağlıksız bir ilişki durumunda kişinin cidden gerçekten sevip sevmemesi önemli bir soru mu? Seveni aramakla çok vakit kaybediliyor bazen de sizin sevdiğiniz kişiye yönelmelisiniz. Ama her iki durumda da o kişi size zarar veriyorsa hiç yönelmeyin daha iyi allah aşkina
Bence net bir şekilde zaman geçirmeden anlaşılamaz gibi. Ama sonrası hisler değişedebilir. Karşındaki kişiyi iyi analiz etmek gerek kim bilir seviyor dedğin sevmiyor bu sevmiyor dediğin seviyor çıkabilir gerçi. Yani bu işler karpuzun iyisini kötüsünü anlamaya benzer
Kişisine göre değişir. Her insan aynı şekilde bunu dışa vurmaz. Herkes farklı şekillerde bunu gösterir. Senin beklediğin şekilde sevgisini göstermeyebilir. Bu sorun net bir cevabı yok hissedersin.
Sevginin gerçekten var olması için saygı ve empati önemli. Birinin seni sevdiğini, senin hislerine ne kadar değer verdiğinden anlayabilirsin. Eğer karşındaki kişi sen ağladığında sana destek olmuyorsa ya da kararlarına saygı duymuyorsa, burada bir problem var demektir. Sevgi dediğimiz şey, bir nevi güzel paylaşımlar ve takım oyunu gibi. Esas olan, karşındakine kendini rahat ve değerli hissettirmek. İlişkinde kendini kötü hissediyorsan, bunu kesinlikle karşı tarafla konuşmalısın. İlişkide huzur ve mutluluk hissetmen önemli. Kalbini dinle ama mantığını da yanında bulundur. 🥰💕
Cevap
17Cevap
Bir erkek sevdiği kadına değer verir. Üzgünse mutlu eder, onun yüzündeki bir gülümseme için her şeyi yapar. Kız mutlu olursa erkek de mutlu olur. Kıskanmak herkeste var kıskanıyorum diyen zaten yalan söyler. Herkes kıskanır ama belli bir dozu var. Diyelim ki birkaç kıyafetin açık giymeni istemedi bir olur iki olur anlayışla karşılarsın daha fazlası olmaz. Kıskançlık ile güvensizlik arasında ince bir çizgi var bunu aşmamak gerekir. Çizgi aşılırsa geri dönüş olmaz.
İlişkinize gelecek olursak karşına al konuş derim. İçini dök sorularını cevaplasın. Kaçamak cevap verirse de sen yoluma ben yoluma de daha fazlası olmaz çünkü
Bu zamanda bunu anlaman çok zor herkes iyi rol yapıyor çünkü.
Seven adam güzel bakar ordan anlarsın
Anlayamazsın yalandan sevince
Çok kafa yormuyorum açıkçası sevdiğini söyleyenlere inanmayı seçiyorum çünkü onun sevgisinin bana olumlu ya da olumsuz bir katkısı bulunmuyor. Önemli olan insanın kendi dünyasında yaşadıkları bana bir şeyler katan ya da benden alan tamamen kendi olgularım olduğu için ben işin bu boyutana daha odaklıyım.
Size karşı iyi ve hassas davranıyorsa, size karşı içten bir gülümsemesi oluyorsa hoşlanıyordur
Anlayamazsın insanlar genelde kullanabileceği insanı sever...
sana bu soruyu sordurduysa sevmiyordur. gerçekten sevildiğinde böyle bir soru aklına gelmez.
değer verdiğini görüyosan, sana özel hissettiriyorsa
Beni her koşulda yalnız bırakmıyorsa. Her zorlukta yanımda olup beni destekliyorsa öyle anlarım
Anlayamazsın, hissedersin.
lutfen bunu yapma kendine bi kere seven insan sevdigini aglatmaz goz yasına bile kıyamaz seven insan sevdigi uzulmesin diyekıskanclıgını bastırır ve her kararında arkasında olur
Seven insan önemser ve umursar.. Eğer bu ikisini yapmıyor ise sevgiden söz edilemez..
Kendimden başka kimsenin sevgisinden emin olamam..
ona uzaktan öpücük atarım gülerse ya da karşılık verirse tamamdır :)
Ağzımdan çıkan cümleleri benimseyip diğer konuşmalarımızda o cümlelere değinmesi misal...
Kızsada bağırsada ağlatsa da ağlasa da yanındaysa seviyodur
Sevdiği sanıyor kırmaktan korkmuyor
Egoist pcin biri
Sal onu
Bilmiyorum hiç yaşamadım
her zaman yanımdaysa
Bence seni kullanıyor
Çok zor ankamak mümkün olmayabilir bile
Ancak hareketleri ve tavanlarıyla
Bunu içinde hissedersin ya
umarım ayrılmışsındır
Fedakârlık yapıyorsa