Romantik manada özelden bahsediyorum tabiiki. Aşık olmak, birinin yerinin çok ayrı olması gibi. Bence 3'ten fazlaysa o kişinin filtrelemesinde ciddi bir sorun vardır.
Geldi yine bir "polyamory" sorusu... 2 kişi olabilir. Aynı anda iki kişiye karşı romantik hisler besleyebilen insanları yadırgamıyorum, ikisine karşı da dürüst olmak şartıyla. İki kardeşiniz varsa sadece birini seviyor değilsiniz. İki ebeveyninize de sevgi besliyorsunuz. Üç çocuğu olan insan üçünü de seviyor. Ya da annenize, kardeşinizi de sizinle aynı derecede sevdiği için öfkelenmiyorsunuz. Bu ilişkilerde sevilen kişinin SADECE siz olmanız gibi bir beklentiniz olmuyor. Konu romantik ilişkiler olunca insan neden bir kişiyle olmak zorunda? Neden aynı anda iki kişiye romantik hisler beslemek yasak? Bunu dayatan ne, veya bunun dayanağı, gerekçesi ne? Romantik ilişkinin getirdiği "sahiplenme" güdüsü. "Sadece benim olmalı", "sadece beni sevmeli, çünkü o bana AİT". Yetişkin insanların romantik ilişkilerindeki AİT OLMA, AİDİYET durumu nereden çıkıyor? Kaynağı ne? Nesneler, eşyalar sadece bir kişiye ait, bir kişinin malı olabilir, yani insan ile eşya, ev, araba arasında bir mülkiyet ilişkisi var. Parasını verip onun SAHİBİ oluyorsunuz, üzerinde sadece sizin tasarruf hakkınız bulunuyor. İki insan arasında nasıl oluyor da bir mülkiyet ilişkisi kurulabiliyor? Biri diğerinin sahibi veya mülkü olabiliyor? Böyle düşününce evlilik aslında eş kişisinin bedenine de, hayatına da sahip olunan bir mülkiyet, bir sahiplik ilişkisi.
Yazdıklarımı anlayacak kadar akıllı, açık fikirli bir kadın olduğunu bildiğim için bu kadar rahat yazdım.
Soran
1 yıl
Üç taraf da hemfikirse poliamori gayet mümkün. Ama sorum üçlü ilişki/aşk üçgeninden ziyade, eski sevgililer üstüneydi. Bir ömürde totalde kaç kişinin biri için özel olmuş olması mümkündür yani. Misal ben 1 kişiyi sevdim ve 1 kişinin de yeri ayrıydı.
"Bir ömürde" diye sormuş olsaydın ona göre yazardım. 3 makul gibi. İnsanın beklentileri 20'li, 30'lu yaşlarında ve +40 yaşlarında değişebiliyor. Hayata bakışımız değişiyor, insanları görme biçimimiz değişiyor, yargılamaktan anlamaya geçiyoruz, tecrübe kazanıyoruz, ne istediğimiz konusunda fikirlerimiz oturuyor, netleşiyor.
Soran
1 yıl
Demek bana yüzden olgun deniyor. Bu dediğin algı bende kendimi bildim bileli var. Herkeste de olmalı aslında.
Aşk dediğin şey zaten başlı başına düet gibi bir şey, değil mi? 🎵 Kalabalıklaşınca, anlamı biraz buluta dönüşebilir bence. Benim görüşüme göre, gerçekten özel biri dediğinde aklına gelen tek bir kişi olmalı. Yani, "sadece 1" şıkkı bu durumu en iyi anlatan seçenek. Aşk, bir kere kalbine dokunduğunda o kişi başka herkesten farklı bir yere sahip oluyor. O his, böyle başkalarıyla paylaşılamayacak kadar değerli ve eşsizdir. Herkes için aynı olmayabilir, ama gerçekten içinden gelen duyguların doğrultusunda hareket etmek en özelini bulmanı sağlar. 💫💖
Aynen öyle! Geçen biri tutturmuş 4-5 tane özel olan oldu diye. Senin filtrelemende bir sorun var anlaşılan dedim. Bana göre de aşk 1 kere olur ➕ 1 tane de yeri ayrı olan kişi olur en fazla.