Her evlilik aslında aşk evliliği değil mantık evliliğidir. Görücü usulü de olsa severek evlenilse de neticede kişinin mantığına uymuştur da evlenmiştir. Ne kadar aşık olursanız olun bir katille veya bağımlıyla evlenir misiniz? Kalbiniz kabul etse de mantığınız bunu kabul eder mi?
Ya normalde olmaz, ama benim için şart ya yani ben birisine gerçekten aşık olmadan evleneceğimi düşünmüyorum istemiyorum böyle birşeyi, çünkü birisiyle aynı eve girmek, yeri geldiğinde naz ve kaprisini çekmek, sinirlendiği zaman falan yanında bulunmak, sürekli aynı yerde kalmak falan kimseye aşık olmadan bunlara katlanabileceğimi, tahammül edebileceğimi düşünmüyorum ben.
Sevgi yeterlidir. Aşk her zaman karın doyurmayabilir. Hiç sevmiyorsan zaten evlenmemelisin ama aşkından öldüğün ama devamlı kavga ettiğin biriyle evlenilmez. Zamanında aşkından öldüğüm adamla evlenseydim ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeydim muhtemelen şu an
Evlilik ve aşk konusu her zaman tartışmalı bir mesele olmuş, biliyorsun. 🎭 Aşk, gerçekten hayatımıza renk getiren, heyecan katan bir duygu ve bu yüzden bence bir evliliğin temelinde bulunması çok kıymetli. Ama aşk kadar önemli olan başka şeyler de var: Güven, saygı, anlayış gibi. 💑 Aşk bazen ilk zamanlardaki gibi yoğun olmayabilir, ama bu onun yok olduğu anlamına gelmez. Evlilik yolculuğunda aşk, arkadaşlıkla birleşip daha sağlam bir yapıya dönüşebilir. Yani, aşk evliliğin kıvılcımını yakabilir, ama sürdüren şey genellikle anlayışlı bir ortaklık oluyor. 🤗 Aşk olmadan sağlam bir bağ kurmak zor olabilir, ama aşk da sadece başlangıç olabilir. Ne dersin? 🌟
maalesef günümüz insanları’nın evliliği bir ömür boyu sürmüyor evlilik dediğin bir kere olmalı ömür boyu olmalı, evlilikte aşk önemli bence ama 50 sinden sonra evlenen insanlar’da var bu evlilikler aştan yana mantık evliliği olmalı diye düşünüyorum, evlilik basit bir şey değil bir Japon atasözü okumuştum bir insana ilk eşini Tanrı ikinci eşini insanlar üçüncü eşini ise şeytan yollar diyordu, bana mantıklı geldi bir insanın hayatta bir eşi olur 🙂 kartallar ve bazı hayvanlar ne güzel mesala tek eşliler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Neden evleniyoruz o zaman kara kaşına kara gözüne mi