+1 yılEvlilik demek bir ömür yaşamak demek ve bunun temel 2 şekli var.
1) Duygu evliliği
2) Mantık evliliği.
Duygu evlilikleri genellikle genç yaşlarda yapılır ve tutkunun saygıya çevrilmesi evresini yaşar. Eskiden uzun sürerdi ancak şimdilerde uzun süre devam edebilenler azdır.
Mantık evliliği ise aslında bir şirket kurmak gibi düşünülebilir. Tüm kazanç ve masraflar ortak olmak üzere, bir ömür geçirme planları yapılır.
Her ikisininde kendi içinde avantaj ve dezavantaj olarak algılamaya konuları var.
Hayat senin seçim senin. Seç yaşa ve şikayet etme.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 264,1b cevap paylaştı.
u +1 yılAşk gerekli evet.. aşksız evlilik zaten mantık evliliği oluyor.. heyecan olmaz ya da mutluluk olmaz Evlilik için aşk önemli bir faktördür, ancak tek şart değildir. Evlilik, birçok farklı dinamik, duygu ve faktörü içeren karmaşık bir ilişki biçimidir. Aşk, çoğu insan için evliliğin temel bir bileşenidir çünkü evlilik, duygusal bağlılık ve romantizmin bir ifadesi olarak görülür. Evlilik, karşılıklı saygı ve güçlü bir dostluk temeli üzerine inşa edilir. Partnerler birbirlerine saygı göstermeli, birbirlerini anlamalı ve desteklemelidir. Başarılı bir evlilik için açık ve sağlıklı iletişim çok önemlidir. Duygusal ihtiyaçlar, endişeler ve düşünceler açıkça paylaşılmalıdır. Partnerler, yaşam tarzları, değerler ve hedefler konusunda uyumlu olmalıdır. Ortak bir vizyon ve amaçlar, evliliği güçlendirebilir. Evlilik, işbirliği ve ortak çaba gerektirir. Zorluklarla karşılaşıldığında, partnerler birlikte çalışmalı ve sorunları çözmek için çaba sarf etmelidir. Evlilik, aile kurmanın bir yolu olarak da görülür ve bu nedenle partnerler genellikle birbirlerine ve çocuklarına karşı sorumluluk taşırlar. Aşk, evliliği başlatan ve sürdüren önemli bir duygu olsa da, evliliğin uzun vadeli başarısı için diğer unsurlar da büyük öneme sahiptir. Her evlilik farklıdır ve her çiftin ihtiyaçları ve değerleri farklıdır, bu nedenle her iki partnerin de birbirlerine saygı göstermesi ve iyi bir iletişim kurması önemlidir.
10 Yorumla
Bazen aşık olmayan meslek işi yüksek para veya zengin adamla evleniyor. Çok yakışıklı erkek evli olan dışarda yasak aşklar yaşar.
Ben 16 yillik evliyim dışarda pek hatırlamak için sayamadım tahminim 65 kişi fazla en çok evli kadın ve 4 kişi bekar takıldım.
Her evli kadın takıldığım nedeni en çok ters cinsel ilişkisi ve 15 si koca aldatıyor diye takılıyorum.
En çok kadın tekstil, hastane ve ofis meslek çalışan mesailer de takılır.
Kiza Sevmediğini evlenmeyin yoksa aldatır.
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Değil tabiki.. Evlilik için kabarık duygular arayıp iyice yükselmek isteyenlerin, evlilikte ilerleyen zamanla beraber düşüşleri de o derece sert olur.
Evlilik öncelikle aşka değil, uyum ve anlayışa ihtiyaç duyar. Sonra elbette saygı ve sevgi.. Zaten aşk denen şeyin var olduğuna da inanmıyorum, kandırmayalım kendimizi.50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,9b cevap paylaştı.
u +1 yılDiğer türlüsü mantık evliliği. Aşık olmadığım biriyle evlenmem. Yani şart.
60 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Aşksız evlilik olursa bu mantık evliliği olur. Ve mutlu bir evlilik olmaz.
20 Yorumla
+1 yılEvlilik gibi bir delilik için evet şart
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik genel olarak şart değil bence
30 Yorumla
+1 yılMutlu evliliklerin sırları herkese göre her topluma göre değişkenlik gösterebilir ancak dünyanın her yerinde tüm ilişkilere uyan bazı “iyi geçinme kuralları” vardır. Örneğin sevgi, saygı, güven, yakınlık, mahremiyet ve cinsellik eşleri bir arada tutan, evliliği yürüten çok önemli unsurlardır. Çoğu insan sevginin bir duygu olduğunu sanır, oysa sevgi duygudan ziyade bir mevcudiyet biçimidir. Bu nedenle önemli olan ideal eşi bulmak değil, daha sevgi dolu ve gerçekçi bir insan olabilmektir.
Olgun sevgi; “eşlerin birbirine dikkat, kabul, takdir, merhamet sunması”, “empati yapması” ve “kendileri olmakta özgürlük tanıması” üzerinde yükselebilir. Bunlar sağlandığında evlilik; çocukluk yaralarının kanatıldığı bir arenaya değil, bu yaralara merhem olunabilen kutsal bir ilişkiye dönüşebilir. Bu nedenle evlilik çok önemli bir kurumdur, işlerden arta kalan zamanlarda idare edilebilecek bir kurum değildir.20 Yorumla
+1 yılMantık evlilik en iyisi. Zaten sevgi evlendikden sonra bitiyor kavuşana kadar sevgi var kavuşdukdan sonra bitiyor sonra ya saygıya çevriliyordur ya da ki ilişki dözülemeyecek bir hal alır aşkın nifrete çevrilir ve ayrılma olur. Ama mantık evliliği olunca geleceğin için çalışıyorsun ondan sonra saygı ve sevgide birlikde olunca başlıyor. Ve her iki ferd işleyib akşam yemeğine birlikde oturunca bir birinden hal hatır soruşulur çoçuk varsa onunla ilgilenir ve bu ilişki uzun süre gider. Erkek başka kadın yanına gitse bile eğer kadına değer veriyorsa kadınla konuşduğunu açığa çıkarmaz ve o ilişki bir gecelik olub biter. Kadında hiç sormaz bazı kadınlar gibi telefonuna bakmaz bunların hepsi mantık evliliğine aiddir. Yani her iki ferd kendi işine bakar kavgada diğerine göre daha az olur. Olsada bir birine anlayış gösterir ve biri diğerini altdan alır.
Yani bu benim kendi düşüncemdi. Tartışmaya açıkdır.
10 Yorumla
+1 yılAşık olmadan evlilik aklımın ucundan bile geçmez
81 Yorumla- +1 yıl
Dedi ve 2 yıl sonra aile baskısıyla evlendi , dermişim
Aşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı. Bence şart.. aşk olmazsa en küçük kusurlar bile insanın gözüne batar. Mantık evliliği diye bir şey olamaz çünkü mantık kusuru olan şeyleri itici bulur her şey mükemmel olmalı onun için. Herkesin kusurları olduğuna göre uzun sürmeyecek bir evlilik veya mutlu olunmayan bir evlilik diyebiliriz mantık evliliği dediğiniz şeyi
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenim mantığıma göre aşksız evlilik olmaz ama mantık evliliği yapan insanlar da var
50 Yorumla
10 ayBenim için evlilikte aşk şart değil. Tabii ki çekim ve sevgi önemli ama bence esas olan saygı. Karşılıklı olarak birbirinin fikirlerine, duygularına, sınırlarına değer vermek, güven ve anlayış göstermek… Bunlar olmadan aşk bile uzun sürmez. Aşk gelip geçebilir, ama saygı kalıcı olur. Bu yüzden evlilikte önceliğim saygı, ardından sevgi gelir diyebilirim.
10 Yorumlaaşk duygusunu bize heycan veren bize ilgi gösteren beğendiğimiz kişiye karşı hissetmeye başlarız
daha çok hormanal bir durumdur onu görmek heycan verir kimisinde o kişiye kavuşunca bir süre sonra aşk duygusu geçer kimisinde ise uzun bir süre devam eder ve yine karşısındakini taniyınca ya da artık durum sıradanlaşınca o duygu geçer yani aşk duygusuna çok güvenmemek gerkek.
daha çok birlikte vakit geçirebileceğimiz sohbet edebilceğimiz kisilerle evlenmek doğru karar olur
yüzde yüz olmasada yinede düşünce yapınızımın ruhlarımızın bir birine uyması gerekir
sadece bir duygunun heycanın peşinden gidilmemeli ben bir ömür bu kişiyle aynı evde yaşayabilir miyim diye düşünülmeli10 Yorumla
+1 yılHer şeyden önce karşılıklı sevgi gerek. İnsanlar karşı cinse karşı aşk aramıyorsa neden evlensin ki insan bir ömür boyunca yaşayacağı insana karşı bir şeyler hissetmesi lazım onun adıda aşktır.
Aşk bir gün bizi de bulması dileğiyle sizlere mutluluklar dilerim.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Aşksız evlilik mantık evliliği olur aşk evliliginden daha mutlu olurlar. Cunki mantık evliliği denilen evlilik para kariyer gayrimenkul üstüne kuruludur. Geriye sadece duygu kalıyor. Aşk evliliginde adı üstüne sadece aşk var para yok huzur yok sadece aşk var bir süre sonra bir sürü yokluk askıda yok ediyor. Sonra mutsuz aşksız parasız bir evlilik kalıyor.
10 Yorumlasevgi aşk olmadan mantık evliliği yapanlar oluyor ama bu durumu her kadının midesi kaldırmaz erkek olarak benim bile midem kaldırmıyor evlilik göründüğünden daha fazla sorumluluklarla dolu ve bir bakıma aslında yorucudur bazen eşin katlanman gereken bir insan haline bile gelebilir kısacası aşk sevgi olmadan çekilecek şeyler değil sevgi olmadan evlilik olmamalı
10 YorumlaEvlilik için şartlar arasında olan aşk tartışmaya açık bak şart diyeni de var demeyeni de, aşk kendini zaman zaman saklayan bir an ortaya çıkan bişey aşk duygusu diğer duygular gibi daim değil, tartışmaya kapalı bir duygu söylemem gerekirse "saygı" derim ki inan bana çok fazla şeyi karşılıyor tamamlıyor, sevgi herhangi bir şeyden kaybedilebiliyor sonra doğru ve yeterli emekle kazanılabiliyor aşk ya öyle merhamet te öyle tutku da öyle, ama saygı öyle değil bence en mühimi saygı, ilk bakılması gereken en çok bakılması gereken tekrar tekrar bakılması gereken bu duygu, cümlemi yakınlarda saygı ile duyduğum bir cümle ile kapatmak istiyorum "şaka kaldırabilirim fakat şaka kılıfına girmiş saygısızlığa tahammülüm yok"
10 YorumlaBence şart. Eğer sevmezsen yaptığı iyi şeyler bile gözüne batıyor. Ama seversen de kötü huyları bile gözüne güzel görünüyor. Tecrübeyle sabit
14 Yorumla
Soran+1 yılEvlendin mi sen
Soran+1 yılKaç yasinda evlendin kk
Şart değil, aşk da sonsuz değil zaten. Bir süre sonra sevgi saygı sadakat gibi kavramlara bırakıyor yerini. Böyle oluşu da daha hoş oluyor bağlar kuruyorsun yorucu olmuyor. Kısaca aşk şart değil ama sevgi ve saygı şart.
10 YorumlaAşk diye bişey yok menfaatler var gerisi fasa fiso
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de
+1 yılAşk bambaşka duygudur aşk kavuşamaktır çünki aşık olupta evliliği süren aşık ben pek inanmıyorum aşk beyni durduruyor irade dışı hareket ettiriyor çünki Sevgi saygı olsun lafta sevgi olmasın gönüller bir olsun aşka yakın olsun :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Evlilik için ilk başta hoşlanıyorsun, sonra bu hoşlantı tanıdıkça aşka dönüşüyor, sonra sevgi ve saygıya, mantık çerçevesinde para için evlilik yapacaklar varsa para varsa hiç bişey aranmaz tabi yine de ilk kuramlar önemli
10 Yorumla
+1 yılAşk saplantidir, elde etme arzusudur. Birini elde ettikten sonra yani evlendikten sonra bir süre sonra aşk biter ve yerini sevgi ve saygı almalidir lakin bu böyle olmayalir aşk bitince evlilik de bitebilir. Bu sebeple sevdigin, sevgisine güvendiğin standarlarina uygun bi insanla evlenmek daha mantıklı olacaktir.
20 Yorumla
+1 yılYaşım çok genç olmasına rağmen yaşadıklarım beni hayattan bezdirdi çok yıprandım çok yoruldum bu yüzden aşkın peşinde değilim artık.
Mantığıma kim uyarsa o olur.20 Yorumla
+1 yılHayır değil aşk evliliği yapıp boşanan insan çok demekki aşkın bir önemi yok. Birbirini sevmeyip eşler arasında saygının olduğu yerde muhabbet doğuyor ve birbirlerine bağlanıyorlar.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende bu düşüncedeyim
Mantık evliliği ise değil. Ama aşksız evlilik bana ters. Hicbirsey hissetmedigim biriyle bu kadar çok şey paylaşamam mantıken bile mantıksız geliyor bana
27 Yorumla- +1 yıl
Çok yakın mahalleden tanıdığım bı abla mantık evliliği yaptı. Tanıştı 20 gün içinde evlendi. kabul etmesinin nedeni, adamın galerisi var otobüs dolmuş hatları var. Yazlıkları iviri ziviri. Ben mantık evliliği yapicam dedi. Evlendikten sonra Sadece 1 ay sonra boşanma davası açıp geri geldi. şu an baskasiyla evli çocukları var. Adam evlendiğini ilk haftasında çok komik ama yumurta yüzünden karısıyla bıçak çekip birbirlerine karakolluk olmuşlar. Kadın evde yumurta yok akşam getirir misin demiş. Bu da akşam almış gelmiş, fakat gün içinde kadın markete uğrayıp tedarik etmiş. Vay sen bana nasıl söylemezsin diyip koliyi adam yere firlatmis. Kadının saçını çekip tokat atmış. Tanımadan mantık olursa böyle olur. Mantığın içinde mantıksızlık var.
- +1 yıl
Yani en azından kötü zamanlarimiz bile olsa birbirimize duyduğumuz sevgiyle düze çıkmasını beceriyoruz. Gönül almasini biliyoruz. Yani evlilik hergun güllük gülistanlık bı olay değil. İyi günler gibi kötü günler de yaşıyorsun önemli olan o kötü günleri nasıl geride bıraktığın. Ben eşimden memnunum. Bı daha dünyaya gelsem yine onu seçerdim.
+1 yılFULL ŞART sevmiyosan niye evleniyosun lan pislik ALLAH birbirlerine kavuşsun diye yarattı evliliği sizin saçma sapan işleriniz (sadece cinsellik, vs) için yaratmadı herhalde
Çok gereksiz bi soru10 Yorumla
+1 yılRuhen bedenen bana hitap etmesi gerekir en kısadan sorayım size dokunmak gibi mucizevi bir duygu için o tutku o aşk ı bağlılık şart değilmidir...
İlle de A$K👩❤️💋👨10 Yorumlamantık evliliği yapanlar için aynı şey söylenemez ama genel olarak aşkı hissetmediğin bir adamla veyahut kadınla evlenmezsin diye düşünüyorum şahsen ben aşka inancımda yok bu arada😅
10 YorumlaDüşününce şart gibi geliyor ama dünya üzerinde de mantığı barındırmayan hiçbir şey yürümüyor.
Bazen mantık evlilikleri daha iyi olabiliyor. Biraz sıkıntılı bir soru.😊
10 YorumlaAslında şart. Bizim toplumda görücü usulü var. Bu tip evliliklerde de mutluluk, düzgün yaşantı oluyor. Hatta zorla kaçırma evliliklerde de mutlu yaşantı tablo ortaya çıkabiliyor...
10 Yorumla
+1 yılEskiler Evlendikten sonra aşık olurlar miş. Bu sebeple eskiden olan evlilikler simdikinden de daha sağlam. Şimdi evliliklerden bu yüzden zayif oluyor belki de. Evlilik öncesi aşık olup bütün güzel şeyler sevgiliyken yaşanıyor. Sonra evlilikle beraber hayat sorumluluk mucadele baslayinca ne umduk ne bulduk durumu oluyor. Aşk bitti mi ne oluyor. Heyecani meyecani yok oluyor
Şahsi tesbitimdir..10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Hayır ama sevmek, saymak, birbirine ısınmak, ki tahamül ve fedakarlik edilebilsin önemsenmeyene karşı bu zülm gelebilir ve kafa yapısı olarak uyuşmak (aynı olmaktan bahsetmiyorum)
11 Yorumla
+1 yılHayır tanıdıkça sevmek en güzeli evlendikten sonra aşık olunca kavuşmak imkansız olmuyor 😊
Görücü usulü evlenip aşık olmak isterdim gerçekten 😊
Sevgili olmak boktan farksız zaman kaybı sadece yetersiz şeyler, beğenmemek, şu bu derken iğrenç işte10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Aşk olmasa da.. aklıma kalbime sinen biriyle olsun isterim..
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşk tabi şart sen sevmediğin bı adamın her hafta altına yatarmisin? Ben sevmediğim bir insanla aynı yatakta bile yatmam 😃 o zaman evlilik cüzdanında senin isminin karşısında Euro yazsın sen onla evlen sen onla zevk alanlardansın 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılAşk olsa çok daha iyi olur ama aşk olmasa da ömür boyu bekar kalmak gereksiz. Kısaca aşk varsa aşk, yoksa mantık evliliği
10 Yorumla Kişiye göre değişir kimi aşık olmadan mantık evliliği yapar kimi de aşık olur aşk evliliği yapar benim tercihim mantıklı aşk evliliği 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılAşk evliliği olsa daha güzel olur tabi ama kimseye aşık olamıyorsan, uygun birini de bulduysan evlenilebilir..
10 Yorumla
+1 yılKadınlar evlilik olunca o ilişki aşk oluyor diyor sevgiliye aşk demiyorlar sıkıntı yapmana gerek yok 😀
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılAşk şart değil ama sevgi şart.
O sevgi dolu bakışı özler mi bir insan.
O özlem bende uzun zamandır hüküm sürüyor.10 Yorumla Aşkta ciddi olunduğu ve artık bir bir birinize bir ömür boyu ait olmak için evlenilmez mi? Aşkta evlilik şarttır, aşk yoksa evlilik uzun sürmez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılŞart değil ve hatta mümkünse aşık olduğun biriyle evlenmemelisin. O işler masallardaki ve uzaktan yansıtıldığı gibi olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılKalıcı olması için evet ama gerçek aşk herşeye rağmen bırakmayan karşılıklı aşk ki binde bir anca görülür
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılister mantık ister aşk evliliği olsun hatta evlilik değil birliktelik bile olsa sahiplenme duygusu ön plana çıkınca konu kapanmıştır
10 Yorumla
+1 yılAşkı tarif edemem bilmiyorum ama sevgi olmalı onun yanındayken huzurlu değilsem mutlu ve güvende hissetmiyorsam evliliğin olmasını istemezdim
10 YorumlaBazen aşk bazen mantık yeri geldiğinde ikisini aynı anda olmalıdır bence
20 Yorumla
+1 yılAşk mı bilmem ama aynı dili konuşmak aynı duyguyu paylaşmak sart
21 Yorumla- +1 yıl
👏 Aynen
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tabikide biraz aşk biraz mantık olması gerek
20 Yorumla
+1 yılDeğil heralde
hem aşık olduğunda evlenirsen olmaz yapamazsın.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılAşk yeterli değil
Bazılarına göre de aşk karın doyurmuyormuş
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. 2 çeşit evlilik var aşk evliliği ve mantık evliliği
10 YorumlaÇok mantıklı mantık evliliği değil ise tabiki şart 😊
10 YorumlaAşksız olmuyor Reis , aşk olmayınca sonra da sevemiyorsun.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılNE evlilik ne de aşk elzem. Gelişine yaşamak lazım bu hayatı çok kasmadan.
10 Yorumla
+1 yılAşk ya da sevgi şart. Evlilik gibi bir şeye katlanmak için mantığını kullanmıyor olmak lazım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılAşk diye bir şey yok zaten oldugunu zanneden de bir kac ay sonra bosaniyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence değil. Bazıları mantık evliliği yapıyor ama bence aşk şart.
11 Yorumla
+1 yılAsk olmaasaa evlilik olmaz. ama görücü usulü farkli
10 YorumlaKafalar uyuştuktan sonra aşksız da evlilik olur bence.
10 Yorumla
+1 yılŞart tabiki aşksız evlilik neye yarar ki evlenme daha iyi
10 YorumlaEvlilik te aşk şart değilse şöyleki görücü usulü aşık olmuyorlar bildiğim kadarıyla.
10 Yorumla- Devamını Gör (168)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat