• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Evlilik için aşk şart mı?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
117
Yapay Zekaya Sor

Bence degil

Evlilik için aşk şart mı?
Evlilik Soruları Aşk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
18 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • dobracidede
    dobracidede Takip Et
    Xper 7 Yaş: 47 , eic 99%
    +1 yıl

Evlilik demek bir ömür yaşamak demek ve bunun temel 2 şekli var.
    1) Duygu evliliği
    2) Mantık evliliği.
    Duygu evlilikleri genellikle genç yaşlarda yapılır ve tutkunun saygıya çevrilmesi evresini yaşar. Eskiden uzun sürerdi ancak şimdilerde uzun süre devam edebilenler azdır.
    Mantık evliliği ise aslında bir şirket kurmak gibi düşünülebilir. Tüm kazanç ve masraflar ortak olmak üzere, bir ömür geçirme planları yapılır.
    Her ikisininde kendi içinde avantaj ve dezavantaj olarak algılamaya konuları var.
    Hayat senin seçim senin. Seç yaşa ve şikayet etme.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 264,1b cevap paylaştı.

Aşk gerekli evet.. aşksız evlilik zaten mantık evliliği oluyor.. heyecan olmaz ya da mutluluk olmaz Evlilik için aşk önemli bir faktördür, ancak tek şart değildir. Evlilik, birçok farklı dinamik, duygu ve faktörü içeren karmaşık bir ilişki biçimidir. Aşk, çoğu insan için evliliğin temel bir bileşenidir çünkü evlilik, duygusal bağlılık ve romantizmin bir ifadesi olarak görülür. Evlilik, karşılıklı saygı ve güçlü bir dostluk temeli üzerine inşa edilir. Partnerler birbirlerine saygı göstermeli, birbirlerini anlamalı ve desteklemelidir. Başarılı bir evlilik için açık ve sağlıklı iletişim çok önemlidir. Duygusal ihtiyaçlar, endişeler ve düşünceler açıkça paylaşılmalıdır. Partnerler, yaşam tarzları, değerler ve hedefler konusunda uyumlu olmalıdır. Ortak bir vizyon ve amaçlar, evliliği güçlendirebilir. Evlilik, işbirliği ve ortak çaba gerektirir. Zorluklarla karşılaşıldığında, partnerler birlikte çalışmalı ve sorunları çözmek için çaba sarf etmelidir. Evlilik, aile kurmanın bir yolu olarak da görülür ve bu nedenle partnerler genellikle birbirlerine ve çocuklarına karşı sorumluluk taşırlar. Aşk, evliliği başlatan ve sürdüren önemli bir duygu olsa da, evliliğin uzun vadeli başarısı için diğer unsurlar da büyük öneme sahiptir. Her evlilik farklıdır ve her çiftin ihtiyaçları ve değerleri farklıdır, bu nedenle her iki partnerin de birbirlerine saygı göstermesi ve iyi bir iletişim kurması önemlidir.

1
    0 Yorumla
  • hothappy
    hothappy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46 , eic 75%
    +1 yıl

Bazen aşık olmayan meslek işi yüksek para veya zengin adamla evleniyor. Çok yakışıklı erkek evli olan dışarda yasak aşklar yaşar.

Ben 16 yillik evliyim dışarda pek hatırlamak için sayamadım tahminim 65 kişi fazla en çok evli kadın ve 4 kişi bekar takıldım.

Her evli kadın takıldığım nedeni en çok ters cinsel ilişkisi ve 15 si koca aldatıyor diye takılıyorum.

En çok kadın tekstil, hastane ve ofis meslek çalışan mesailer de takılır.

Kiza Sevmediğini evlenmeyin yoksa aldatır.

1
    0 Yorumla
  • busegmss
    busegmss Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Değil tabiki.. Evlilik için kabarık duygular arayıp iyice yükselmek isteyenlerin, evlilikte ilerleyen zamanla beraber düşüşleri de o derece sert olur.
    Evlilik öncelikle aşka değil, uyum ve anlayışa ihtiyaç duyar. Sonra elbette saygı ve sevgi.. Zaten aşk denen şeyin var olduğuna da inanmıyorum, kandırmayalım kendimizi.

5
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

138

Cevap

90

Cevap

• Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 20,9b cevap paylaştı.

Diğer türlüsü mantık evliliği. Aşık olmadığım biriyle evlenmem. Yani şart.

6
    0 Yorumla
  • MustiEmre u
    MustiEmre Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 33
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Aşksız evlilik olursa bu mantık evliliği olur. Ve mutlu bir evlilik olmaz.

2
    0 Yorumla
  • AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl

Evlilik gibi bir delilik için evet şart

4
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 22
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.

Evlilik genel olarak şart değil bence

3
    0 Yorumla
  • TerapiGrupları
    TerapiGrupları Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 91%
    +1 yıl

Mutlu evliliklerin sırları herkese göre her topluma göre değişkenlik gösterebilir ancak dünyanın her yerinde tüm ilişkilere uyan bazı “iyi geçinme kuralları” vardır. Örneğin sevgi, saygı, güven, yakınlık, mahremiyet ve cinsellik eşleri bir arada tutan, evliliği yürüten çok önemli unsurlardır. Çoğu insan sevginin bir duygu olduğunu sanır, oysa sevgi duygudan ziyade bir mevcudiyet biçimidir. Bu nedenle önemli olan ideal eşi bulmak değil, daha sevgi dolu ve gerçekçi bir insan olabilmektir.
    Olgun sevgi; “eşlerin birbirine dikkat, kabul, takdir, merhamet sunması”, “empati yapması” ve “kendileri olmakta özgürlük tanıması” üzerinde yükselebilir. Bunlar sağlandığında evlilik; çocukluk yaralarının kanatıldığı bir arenaya değil, bu yaralara merhem olunabilen kutsal bir ilişkiye dönüşebilir. Bu nedenle evlilik çok önemli bir kurumdur, işlerden arta kalan zamanlarda idare edilebilecek bir kurum değildir.

2
    0 Yorumla
  • Sebine2003
    Sebine2003 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Mantık evlilik en iyisi. Zaten sevgi evlendikden sonra bitiyor kavuşana kadar sevgi var kavuşdukdan sonra bitiyor sonra ya saygıya çevriliyordur ya da ki ilişki dözülemeyecek bir hal alır aşkın nifrete çevrilir ve ayrılma olur. Ama mantık evliliği olunca geleceğin için çalışıyorsun ondan sonra saygı ve sevgide birlikde olunca başlıyor. Ve her iki ferd işleyib akşam yemeğine birlikde oturunca bir birinden hal hatır soruşulur çoçuk varsa onunla ilgilenir ve bu ilişki uzun süre gider. Erkek başka kadın yanına gitse bile eğer kadına değer veriyorsa kadınla konuşduğunu açığa çıkarmaz ve o ilişki bir gecelik olub biter. Kadında hiç sormaz bazı kadınlar gibi telefonuna bakmaz bunların hepsi mantık evliliğine aiddir. Yani her iki ferd kendi işine bakar kavgada diğerine göre daha az olur. Olsada bir birine anlayış gösterir ve biri diğerini altdan alır.

Yani bu benim kendi düşüncemdi. Tartışmaya açıkdır.

1
    0 Yorumla
  • PiLLy_BheBek
    PiLLy_BheBek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl

Aşık olmadan evlilik aklımın ucundan bile geçmez

8
    1 Yorumla
    • hatayusuludöner
      hatayusuludöner
      +1 yıl

Dedi ve 2 yıl sonra aile baskısıyla evlendi , dermişim

Yorumla
  • DawnGuard
    DawnGuard Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 87%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı.

Bence şart.. aşk olmazsa en küçük kusurlar bile insanın gözüne batar. Mantık evliliği diye bir şey olamaz çünkü mantık kusuru olan şeyleri itici bulur her şey mükemmel olmalı onun için. Herkesin kusurları olduğuna göre uzun sürmeyecek bir evlilik veya mutlu olunmayan bir evlilik diyebiliriz mantık evliliği dediğiniz şeyi

2
    0 Yorumla
  • GüzellikPeriSi_
    GüzellikPeriSi_ Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 26
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Benim mantığıma göre aşksız evlilik olmaz ama mantık evliliği yapan insanlar da var

5
    0 Yorumla
  • AsilSessizlik
    AsilSessizlik Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    10 ay

Benim için evlilikte aşk şart değil. Tabii ki çekim ve sevgi önemli ama bence esas olan saygı. Karşılıklı olarak birbirinin fikirlerine, duygularına, sınırlarına değer vermek, güven ve anlayış göstermek… Bunlar olmadan aşk bile uzun sürmez. Aşk gelip geçebilir, ama saygı kalıcı olur. Bu yüzden evlilikte önceliğim saygı, ardından sevgi gelir diyebilirim.

1
    0 Yorumla
  • ayhedaa
    ayhedaa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 22
    +1 yıl

aşk duygusunu bize heycan veren bize ilgi gösteren beğendiğimiz kişiye karşı hissetmeye başlarız
    daha çok hormanal bir durumdur onu görmek heycan verir kimisinde o kişiye kavuşunca bir süre sonra aşk duygusu geçer kimisinde ise uzun bir süre devam eder ve yine karşısındakini taniyınca ya da artık durum sıradanlaşınca o duygu geçer yani aşk duygusuna çok güvenmemek gerkek.

daha çok birlikte vakit geçirebileceğimiz sohbet edebilceğimiz kisilerle evlenmek doğru karar olur
    yüzde yüz olmasada yinede düşünce yapınızımın ruhlarımızın bir birine uyması gerekir
    sadece bir duygunun heycanın peşinden gidilmemeli ben bir ömür bu kişiyle aynı evde yaşayabilir miyim diye düşünülmeli

1
    0 Yorumla
  • sonbirsigara
    sonbirsigara Takip Et
    Xper 6 Yaş: 20 , eic 82%
    +1 yıl

Her şeyden önce karşılıklı sevgi gerek. İnsanlar karşı cinse karşı aşk aramıyorsa neden evlensin ki insan bir ömür boyunca yaşayacağı insana karşı bir şeyler hissetmesi lazım onun adıda aşktır.

Aşk bir gün bizi de bulması dileğiyle sizlere mutluluklar dilerim.

1
    0 Yorumla
  • 1asosyal
    1asosyal Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Aşksız evlilik mantık evliliği olur aşk evliliginden daha mutlu olurlar. Cunki mantık evliliği denilen evlilik para kariyer gayrimenkul üstüne kuruludur. Geriye sadece duygu kalıyor. Aşk evliliginde adı üstüne sadece aşk var para yok huzur yok sadece aşk var bir süre sonra bir sürü yokluk askıda yok ediyor. Sonra mutsuz aşksız parasız bir evlilik kalıyor.

1
    0 Yorumla
  • ReİsSfA
    ReİsSfA Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

sevgi aşk olmadan mantık evliliği yapanlar oluyor ama bu durumu her kadının midesi kaldırmaz erkek olarak benim bile midem kaldırmıyor evlilik göründüğünden daha fazla sorumluluklarla dolu ve bir bakıma aslında yorucudur bazen eşin katlanman gereken bir insan haline bile gelebilir kısacası aşk sevgi olmadan çekilecek şeyler değil sevgi olmadan evlilik olmamalı

1
    0 Yorumla
  • Aytaçb
    Aytaçb Takip Et
    Xper 3 Yaş: 37
    +1 yıl

Evlilik için şartlar arasında olan aşk tartışmaya açık bak şart diyeni de var demeyeni de, aşk kendini zaman zaman saklayan bir an ortaya çıkan bişey aşk duygusu diğer duygular gibi daim değil, tartışmaya kapalı bir duygu söylemem gerekirse "saygı" derim ki inan bana çok fazla şeyi karşılıyor tamamlıyor, sevgi herhangi bir şeyden kaybedilebiliyor sonra doğru ve yeterli emekle kazanılabiliyor aşk ya öyle merhamet te öyle tutku da öyle, ama saygı öyle değil bence en mühimi saygı, ilk bakılması gereken en çok bakılması gereken tekrar tekrar bakılması gereken bu duygu, cümlemi yakınlarda saygı ile duyduğum bir cümle ile kapatmak istiyorum "şaka kaldırabilirim fakat şaka kılıfına girmiş saygısızlığa tahammülüm yok"

1
    0 Yorumla
  • ZpAtş
    ZpAtş Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Bence şart. Eğer sevmezsen yaptığı iyi şeyler bile gözüne batıyor. Ama seversen de kötü huyları bile gözüne güzel görünüyor. Tecrübeyle sabit

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evlendin mi sen

Yorumla
    • ZpAtş
      ZpAtş
      +1 yıl

Evliyim evet. Çok küçük evlendirildim. Hiç sevemedim. Sevemiyorum. Çoğu zaman nefrete dönüşüyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kaç yasinda evlendin kk

Yorumla
    • ZpAtş
      ZpAtş
      +1 yıl

19 yaşında

Yorumla
  • Roxan
    Roxan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 36%
    +1 yıl

Şart değil, aşk da sonsuz değil zaten. Bir süre sonra sevgi saygı sadakat gibi kavramlara bırakıyor yerini. Böyle oluşu da daha hoş oluyor bağlar kuruyorsun yorucu olmuyor. Kısaca aşk şart değil ama sevgi ve saygı şart.

1
    0 Yorumla
  • işinsanı
    işinsanı Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 99%
    +1 yıl

Aşk diye bişey yok menfaatler var gerisi fasa fiso

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bence de

Yorumla
  • yalandünya4242
    yalandünya4242 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Aşk bambaşka duygudur aşk kavuşamaktır çünki aşık olupta evliliği süren aşık ben pek inanmıyorum aşk beyni durduruyor irade dışı hareket ettiriyor çünki Sevgi saygı olsun lafta sevgi olmasın gönüller bir olsun aşka yakın olsun :)

1
    0 Yorumla
  • By_Barsss
    By_Barsss Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 73%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.

Evlilik için ilk başta hoşlanıyorsun, sonra bu hoşlantı tanıdıkça aşka dönüşüyor, sonra sevgi ve saygıya, mantık çerçevesinde para için evlilik yapacaklar varsa para varsa hiç bişey aranmaz tabi yine de ilk kuramlar önemli

1
    0 Yorumla
  • Berfurella
    Berfurella Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Aşk saplantidir, elde etme arzusudur. Birini elde ettikten sonra yani evlendikten sonra bir süre sonra aşk biter ve yerini sevgi ve saygı almalidir lakin bu böyle olmayalir aşk bitince evlilik de bitebilir. Bu sebeple sevdigin, sevgisine güvendiğin standarlarina uygun bi insanla evlenmek daha mantıklı olacaktir.

2
    0 Yorumla
  • ahehejkekedk
    ahehejkekedk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 94%
    +1 yıl

Yaşım çok genç olmasına rağmen yaşadıklarım beni hayattan bezdirdi çok yıprandım çok yoruldum bu yüzden aşkın peşinde değilim artık.
    Mantığıma kim uyarsa o olur.

2
    0 Yorumla
  • İsimsiz0727
    İsimsiz0727 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır değil aşk evliliği yapıp boşanan insan çok demekki aşkın bir önemi yok. Birbirini sevmeyip eşler arasında saygının olduğu yerde muhabbet doğuyor ve birbirlerine bağlanıyorlar.

2
    1 Yorumla
    • Sebine2003
      Sebine2003
      +1 yıl

Aynen bende bu düşüncedeyim

Yorumla
  • vanillyaa
    vanillyaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Mantık evliliği ise değil. Ama aşksız evlilik bana ters. Hicbirsey hissetmedigim biriyle bu kadar çok şey paylaşamam mantıken bile mantıksız geliyor bana

2
    7 Yorumla
    • bay_33
      bay_33
      +1 yıl

Aşk şart değil bence. Ama bir şeyler hissetmek şart. Hiçbir şey hissetmediğin birisiyle evlilik olmaz.

Yorumla
    • vanillyaa
      vanillyaa
      +1 yıl

Çok yakın mahalleden tanıdığım bı abla mantık evliliği yaptı. Tanıştı 20 gün içinde evlendi. kabul etmesinin nedeni, adamın galerisi var otobüs dolmuş hatları var. Yazlıkları iviri ziviri. Ben mantık evliliği yapicam dedi. Evlendikten sonra Sadece 1 ay sonra boşanma davası açıp geri geldi. şu an baskasiyla evli çocukları var. Adam evlendiğini ilk haftasında çok komik ama yumurta yüzünden karısıyla bıçak çekip birbirlerine karakolluk olmuşlar. Kadın evde yumurta yok akşam getirir misin demiş. Bu da akşam almış gelmiş, fakat gün içinde kadın markete uğrayıp tedarik etmiş. Vay sen bana nasıl söylemezsin diyip koliyi adam yere firlatmis. Kadının saçını çekip tokat atmış. Tanımadan mantık olursa böyle olur. Mantığın içinde mantıksızlık var.

Yorumla
    • vanillyaa
      vanillyaa
      +1 yıl

Ben mesela tam 10 yıl sevgili olup sonra evlendim. Evlenirken hala acaba çok mu acele ettim. Acaba doğru kişi mi o diye düşünüyordum. Bu insanlar 20 günde nasıl evleniyor aklım almıyor. Evlilik zar gibi bir şey iyi de çıkabilir kötü de.

Yorumla
    • bay_33
      bay_33
      +1 yıl

Ne insanlar var ya🤔

Yorumla
    • bay_33
      bay_33
      +1 yıl

Mutlu musunuz peki eşinizle?

Yorumla
    • vanillyaa
      vanillyaa
      +1 yıl

Yani en azından kötü zamanlarimiz bile olsa birbirimize duyduğumuz sevgiyle düze çıkmasını beceriyoruz. Gönül almasini biliyoruz. Yani evlilik hergun güllük gülistanlık bı olay değil. İyi günler gibi kötü günler de yaşıyorsun önemli olan o kötü günleri nasıl geride bıraktığın. Ben eşimden memnunum. Bı daha dünyaya gelsem yine onu seçerdim.

Yorumla
    • bay_33
      bay_33
      +1 yıl

Mutluluğunuz daim olsun inşallah. Teşekkürler 👍

Yorumla
  • TalkingAngelaK-Pop
    TalkingAngelaK-Pop Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 80%
    +1 yıl

FULL ŞART sevmiyosan niye evleniyosun lan pislik ALLAH birbirlerine kavuşsun diye yarattı evliliği sizin saçma sapan işleriniz (sadece cinsellik, vs) için yaratmadı herhalde
    Çok gereksiz bi soru

1
    0 Yorumla
  • SultanToraman
    SultanToraman Takip Et
    +1 yıl

Ruhen bedenen bana hitap etmesi gerekir en kısadan sorayım size dokunmak gibi mucizevi bir duygu için o tutku o aşk ı bağlılık şart değilmidir...
    İlle de A$K👩‍❤️‍💋‍👨

1
    0 Yorumla
  • sedaanrr
    sedaanrr Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22 , eic 92%
    +1 yıl

mantık evliliği yapanlar için aynı şey söylenemez ama genel olarak aşkı hissetmediğin bir adamla veyahut kadınla evlenmezsin diye düşünüyorum şahsen ben aşka inancımda yok bu arada😅

1
    0 Yorumla
  • Newio
    Newio Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 93%
    +1 yıl

Düşününce şart gibi geliyor ama dünya üzerinde de mantığı barındırmayan hiçbir şey yürümüyor.

Bazen mantık evlilikleri daha iyi olabiliyor. Biraz sıkıntılı bir soru.😊

1
    0 Yorumla
  • mkoc196
    mkoc196 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 61 , eic 69%
    +1 yıl

Aslında şart. Bizim toplumda görücü usulü var. Bu tip evliliklerde de mutluluk, düzgün yaşantı oluyor. Hatta zorla kaçırma evliliklerde de mutlu yaşantı tablo ortaya çıkabiliyor...

1
    0 Yorumla
  • Designer10
    Designer10 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Eskiler Evlendikten sonra aşık olurlar miş. Bu sebeple eskiden olan evlilikler simdikinden de daha sağlam. Şimdi evliliklerden bu yüzden zayif oluyor belki de. Evlilik öncesi aşık olup bütün güzel şeyler sevgiliyken yaşanıyor. Sonra evlilikle beraber hayat sorumluluk mucadele baslayinca ne umduk ne bulduk durumu oluyor. Aşk bitti mi ne oluyor. Heyecani meyecani yok oluyor
    Şahsi tesbitimdir..

1
    0 Yorumla
  • lumos_01
    lumos_01 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 62%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

Hayır ama sevmek, saymak, birbirine ısınmak, ki tahamül ve fedakarlik edilebilsin önemsenmeyene karşı bu zülm gelebilir ve kafa yapısı olarak uyuşmak (aynı olmaktan bahsetmiyorum)

1
    1 Yorumla
    • bay_33
      bay_33
      +1 yıl

Haklısın 👍

Yorumla
  • Bhrhfbfbfhhfhbr
    Bhrhfbfbfhhfhbr Takip Et
    Xper 4 Yaş: 42
    +1 yıl

Hayır tanıdıkça sevmek en güzeli evlendikten sonra aşık olunca kavuşmak imkansız olmuyor 😊
    Görücü usulü evlenip aşık olmak isterdim gerçekten 😊
    Sevgili olmak boktan farksız zaman kaybı sadece yetersiz şeyler, beğenmemek, şu bu derken iğrenç işte

1
    0 Yorumla
  • _Queenn_
    _Queenn_ Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Aşk olmasa da.. aklıma kalbime sinen biriyle olsun isterim..

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Aşk tabi şart sen sevmediğin bı adamın her hafta altına yatarmisin? Ben sevmediğim bir insanla aynı yatakta bile yatmam 😃 o zaman evlilik cüzdanında senin isminin karşısında Euro yazsın sen onla evlen sen onla zevk alanlardansın 😂

1
    0 Yorumla
  • KaplanBeyyy10
    KaplanBeyyy10 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 343 cevap paylaştı.

Aşk olsa çok daha iyi olur ama aşk olmasa da ömür boyu bekar kalmak gereksiz. Kısaca aşk varsa aşk, yoksa mantık evliliği

1
    0 Yorumla
  • Yadelina
    Yadelina Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Kişiye göre değişir kimi aşık olmadan mantık evliliği yapar kimi de aşık olur aşk evliliği yapar benim tercihim mantıklı aşk evliliği 😂

1
    0 Yorumla
  • scorpiongirl429
    scorpiongirl429 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 67%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.

Aşk evliliği olsa daha güzel olur tabi ama kimseye aşık olamıyorsan, uygun birini de bulduysan evlenilebilir..

1
    0 Yorumla
  • ButcherBlaviken
    ButcherBlaviken Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 92%
    +1 yıl

Kadınlar evlilik olunca o ilişki aşk oluyor diyor sevgiliye aşk demiyorlar sıkıntı yapmana gerek yok 😀

1
    0 Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 95%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.

Aşk şart değil ama sevgi şart.
    O sevgi dolu bakışı özler mi bir insan.
    O özlem bende uzun zamandır hüküm sürüyor.

1
    0 Yorumla
  • Amariss0
    Amariss0 Takip Et
    +1 yıl

Aşkta ciddi olunduğu ve artık bir bir birinize bir ömür boyu ait olmak için evlenilmez mi? Aşkta evlilik şarttır, aşk yoksa evlilik uzun sürmez.

1
    0 Yorumla
  • gerçekçi-kişi
    gerçekçi-kişi Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 78%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Şart değil ve hatta mümkünse aşık olduğun biriyle evlenmemelisin. O işler masallardaki ve uzaktan yansıtıldığı gibi olmuyor.

1
    0 Yorumla
  • DreamGhosters
    DreamGhosters Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Kalıcı olması için evet ama gerçek aşk herşeye rağmen bırakmayan karşılıklı aşk ki binde bir anca görülür

1
    0 Yorumla
  • çoktaumurumda
    çoktaumurumda Takip Et
    Master Yaş: 56 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.

ister mantık ister aşk evliliği olsun hatta evlilik değil birliktelik bile olsa sahiplenme duygusu ön plana çıkınca konu kapanmıştır

1
    0 Yorumla
  • papatyaaa_9213
    papatyaaa_9213 Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 87%
    +1 yıl

Aşkı tarif edemem bilmiyorum ama sevgi olmalı onun yanındayken huzurlu değilsem mutlu ve güvende hissetmiyorsam evliliğin olmasını istemezdim

1
    0 Yorumla
  • sergulll
    sergulll Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 93%
    +1 yıl

Bazen aşk bazen mantık yeri geldiğinde ikisini aynı anda olmalıdır bence

2
    0 Yorumla
  • colorfulpeople
    colorfulpeople Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Aşk mı bilmem ama aynı dili konuşmak aynı duyguyu paylaşmak sart

2
    1 Yorumla
    • MüslümDurukan
      MüslümDurukan
      +1 yıl

👏 Aynen

Yorumla
  • Intcikadn
    Intcikadn Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Tabikide biraz aşk biraz mantık olması gerek

2
    0 Yorumla
  • gamboçyalı
    gamboçyalı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 54%
    +1 yıl

Değil heralde
    hem aşık olduğunda evlenirsen olmaz yapamazsın.

1
    0 Yorumla
  • Freddy1616
    Freddy1616 Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 95%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 622 cevap paylaştı.

Aşk yeterli değil

Bazılarına göre de aşk karın doyurmuyormuş

1
    0 Yorumla
  • skxmen
    skxmen Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

2 çeşit evlilik var aşk evliliği ve mantık evliliği

1
    0 Yorumla
  • Dlooy
    Dlooy Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 88%
    +1 yıl

Çok mantıklı mantık evliliği değil ise tabiki şart 😊

1
    0 Yorumla
  • fesfs
    fesfs Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

Aşksız olmuyor Reis , aşk olmayınca sonra da sevemiyorsun.

1
    0 Yorumla
  • LonelyHead
    LonelyHead Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

NE evlilik ne de aşk elzem. Gelişine yaşamak lazım bu hayatı çok kasmadan.

1
    0 Yorumla
  • mitsuhaosky
    mitsuhaosky Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 92%
    +1 yıl

Aşk ya da sevgi şart. Evlilik gibi bir şeye katlanmak için mantığını kullanmıyor olmak lazım.

1
    0 Yorumla
  • SonMohikan71
    SonMohikan71 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.

Aşk diye bir şey yok zaten oldugunu zanneden de bir kac ay sonra bosaniyor

1
    0 Yorumla
  • yasayanbjri
    yasayanbjri Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Bence değil. Bazıları mantık evliliği yapıyor ama bence aşk şart.

1
    1 Yorumla
    • Aytaçb
      Aytaçb
      +1 yıl

Kafalar karışık 🤗

Yorumla
  • Kutay38382
    Kutay38382 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45 , eic 67%
    +1 yıl

Ask olmaasaa evlilik olmaz. ama görücü usulü farkli

1
    0 Yorumla
  • Gülsee
    Gülsee Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 63%
    +1 yıl

Kafalar uyuştuktan sonra aşksız da evlilik olur bence.

1
    0 Yorumla
  • Mathildaa88
    Mathildaa88 Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 54%
    +1 yıl

Şart tabiki aşksız evlilik neye yarar ki evlenme daha iyi

1
    0 Yorumla
  • evaa777
    evaa777 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 96%
    +1 yıl

Evlilik te aşk şart değilse şöyleki görücü usulü aşık olmuyorlar bildiğim kadarıyla.

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (168)
Devamını Gör(213)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlilik için aşk şart mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlilik için aşk şart mı? 79 cevap verildi
Evlilik için aşk şart mı? 54 cevap verildi
Evlilik için aşk şart mı? 17 cevap verildi
Evlilik için aşk şart mı? 13 cevap verildi
Evlilik için aşk şart mı? 63 cevap verildi
Evlilik için aşk şart mı? 48 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bu makyaj bana yakışıyor mu, kırmızı ruj ten rengime gider mi?
  • Şöyle değişik bir kedi aldım isim önerisi rica ediyorum?
  • Tekirdağ'da tekel bayisi açılışının imam ve dualarla yapılması sizce caiz mi?
  • Seni anlamayan birine hala kendini anlatmaya devam edermisin?
  • Hadisenin şu “delirdim geceleri” şarkısını beğenip dinleyenlerin kulağında sizce sorun var mıdır?
  • Diricus Du Plessis & Kamaru Usman karşılasmasının kazanını sizce kim olacak?
  • Market siparişimi şu an verip sadece iç çamaşırıyla kapıya çıksam ne olur?
  • Geçinilmesi kolay biri misin?
  • Aşk bitince ne kalır?
  • Gözlük takıyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨