Evet şart bence. Çünkü evlenipte birbirlerine karşı duygu beslemeyen çiftler genelde mutsuz oluyor. Onlar için sadece para var. Ama mutlu bir evlilik yaşamak istiyorsak kesinlikle aşık olduğumuz kişiyle evlenmemiz lazım. Evliliğe mantıksal olarak yaklaşırsak eğer mutlu olamayız. İnsan sevmediği birisinin yanında da yaşamak istemez, eziyet gibi gelir
Başta mantık ardından da muhakkak aşk lazım. Berfin yüzünü görmeye tahammül edeceği kişiye aşık olmalı insan. Mantıklı mantıklı bir tahammül etme şansı yok çünkü. Evlilik zaten çok mantık işi değil, duygu da olmazsa hiç gerek yok evlenmeye
Değil elbette.. Evlilik için kabarik duygular arayıp iyice yükselmek isteyenlerin, evlilikte ilerleyen zamanla beraber düşüşleri de o derece sert olur. Evlilik öncelikle aşka değil, uyum ve zekaya ihtiyaç duyar. Sonra elbette saygı ve sevgi..
Aşk şart. Mantık bir yere kadar için de duygu olmayan bir birliktelikte taraflar başkalarına doğru gidebilir. Hem resmi hem dini evlisin ama başkalarıyla gönül ilişkisi yaşıyorsun o nasıl bir dünya? Çok saçma geliyor bana. Mantık evliliği yapanı mantıklı bulmuyorum açık ve net:)
Aşkın oluşup oluşmaması insanın kendi elinde bugün aşık olup evlenen kişide zamanla aşk kalmıyor kalmayan bu aşkın sebebi de insanın kendileridir o imzayı attıktan sonra başlıyor istekler beklentiler olmayınca da ortada aşk falan kalmıyor insan her zaman ne istediğini bilmeli aşk sarhoşu olunca onunla beraber olayım başka bir şey istemiyorum diyen ona kavuşunca her şey değişiyor, evlilik olması için aşk şart değil beklentiler önemli, ben karsimdakine ne verebilirim ve verebileceğim şeylerin sözünde durabilir miyim tüm mesele bu aslında ama kim sözünde duruyor ki kim evliliğin hakkını veriyor hep tek tarafta kalıyor
"Aşk evliliği" ve "çekirdek aile" kavramı Endüstri devrimi ile ortaya atılmış bir kavramdır. Endüstri 4.0 döneminde artık geçerliliği ne yazık ki yok olma sürecine girmiş ve endüstri 5.0 da tamamen ortadan kalkacağı görülmektedir.
Günümüzde bu geçiş döneminin sancıları yaşanmaktadır. Aşk üzerine seks aşısı yapılmış olsa da nafile Aşk üzerine kurulan evlilikler yürümemekte, neredeyse yarısından fazlası boşanmalarla sonuçlanmaktadır.
seviyorum diyenler genelde bu yukarıdakileri pek sallamıyorlar. o yüzden aşktan daha önemli şeyler var evlilik için. mantık evliliği yapıyorlarsa o zaman aşk sevgi gereksiz ama yukarıdaki kaideler baki...
Neden evleniyor ki o zaman insanlar.. Mantık evliliği oluyor o zaman bunun adı.. Bence mantık evliliği iyi bir karar değil.. Duygusal çekim yaşamadığınız bir insanla bir yastığa baş koyacaksınız netice olarak.. Keyifli geceler..
Aşk körlüktür. İnsan sevdiğini yanlışlarını göremez ama sevmek için tanıştığının tüm yanlışlarını araştırır, bulamaz ise ya da makûl görür ise, daha iyi bir evlilik yaşar, tabi başka kıstaslar da var. Galiba belki, sanırsam, büyük ihtimal🙂
Ben mantık evliliği olmasını isterim Zaten benim olduğum yerde aşk olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aşık olmadığın biriyle nasil bir ömür düşünebilirsin ki aşık olmadan bence ayni evin içinde bir hayat geçmez. Mantık evliliği benim icin bendenlerin akıl mantığa uymasından dolayı birbirlerine sunulmasıdır. Ömürlük duygu olmadan bir ilişki..