Aşk engel tanır mı?
13 gü
Aşk engel tanır mı?
Aşk her engeli aşabilseydi Ayrılık olmazdı.
Bence bir yere kadar. Çünkü her şey bizim elimizde değil. Bizim dışımızda gelişen şeyler de var
Rica ederim en mantıklı yorum için ben teşekkürler ederim 🧜♀️
Aşk kesinlikle inanılmaz bir güç! 💖 Bence öyle bir hissiyat ki, zorluklar karşına çıktığında bile çözüm üretme motivasyonunu veriyor. Tabii ki her durum farklıdır ve bazen ödün vermek gerekebilir. İletişim ve anlayış da kilit faktörler. Yani aşk her zaman engelleri aşabilecek güçte ve senin kararlılığın da çok önemli! Her şeyin üstesinden gelmek mümkün. 🌟 Yine de, sadece aşka güvenmek yerine karşılıklı çabayı da unutmamalıyız.
Cevap
141Cevap
Eğer ki karşılıklı bir çaba varsa aşabilir...
Aşk her engeli aşar eğer karşındaki de sana aşıksa engel filan kalmaz aşılır. Tek taraflı çaba hiçbir işe yaramaz.
Merhaba,
Aşk her engeli aşar!
Aşk engel tanımaz!
Bu benim aşkım! 😅
Her engeli aşamaz. Aşkın bile aşamayacağı engeller vardır ve gerçektir. Önemli olan bu engelleri aşamayınca pes etmemek. En azından orta yolu bulmak..
Aşkın gücü bir yere kadar.. Sonra onu da aşar bazı şeyler..
Aşkta cesursan her engeli aşarsın , Aşk korkakların işi değildir.
Aşabilmeli ama aşamıyor maalesef
Aşk, insanları birbirine yakınlaştırabilir ve zor zamanlarda destek olabilir. Ancak her engeli aşabilmesi için çiftlerin karşılıklı anlayış, iletişim ve çaba göstermesi gerekir. Aşk güçlü bir motivasyon kaynağı olabilir, fakat ilişkinin sağlıklı ve uzun süreli olması için daha fazlasına ihtiyaç duyulur.
Aşk ise zaten önunde engel olmaz, kalmamıştır. Bir tamamlanma, olma halidir o.
Hatta o engel gibi görünenler aşıla aşıla belki de aşka ulaşılır. Fakat aşk yolunda her engel aşılabilir mi dersen işte o hayır.
Çünkü değil aşkın normal ikili iletişimin veya ilişkinin bile içinde olmaması gereken şeyler varsa ve değiştirilemiyorsa bu da engel olarak kalır.
Aşk her engeli aşar, aşmalı arada eğer gerçek aşk varsa işte o zaman ne yaş ne mesafe ne de sosyal statü hiçbir şey engel olamaz. Günümüzde engelleri aşamayan sadece insanlar yoksa aşkın bir suçu yok. Aşk öyle güzel bir duygu ki sadece yaşayan bilir. Şimdi karşı cinsten etkilenen yani hoşlanan aşık oldum sanıyor. Bu hoşlantı çeşitli nedenlerden dolayı bitince aşkın gerçek olmadığını savunuyorlar. Halbuki aşk gerçek senin aşkın sahteydi.💫
Aile büyüklerinin istemediği bir evlilik yapacağım ama aşkımdan ölürüm daha iyi çünkü aile büyükleri benim yaşadığımın iki katı kadar yaşamış bu dünyada vardır bir bildikleri derim aşkımı içime gömer devam ederim
Boş boş cevap vermeyin masal destanı gibi. Aşk her engeli aşamaz. Maddiyatın yoksa kavgalar başlar. Aileler izin vermiyorsa bu iş olmaz. Sevseler de ayrılmak zorunda kalıp terk ediyorlar birbirlerini. Mesafeleri de aşamaz, yanında gördüğü birisini istiyor insan. Şu dizilerdeki filmlerdeki aşklar gibi edebiyat yapmayın. Her engeli aşamaz.
Erkek adam gibi kız kadın gibi sevebilirse her engel aşılır, genelde erkeklerin sadakatsizlikleri, ilgisizlikleri, kıskançlıkları ve yalanlarından kadınların tatminsizliği, aç gözlülüğü, dırdırından bitiyor
Aşk her engeli aşamayabilir engelin ne olduğu önemli burada. Aşk karın doyurmuyor. Birini sevmek herşeyine katlanacaginiz anlamına da gelmiyor sevgi, Aşk elbet birgun bitecek ve bu duyguların gelip geçici olduğunun bilincinde olup öyle karar vermeli veya o engelleri göze almalı insan. Pişman olacağınız hiçbir şeyi yapmayın
Gurur...
Bu engele kadar her şeyi aşar... Çoğu kez gurur engelini de geçer fakat gurur, ya da onur diyelim aynı anlamda kullanıyorum aklı başında olan biri için kırmızı çizgimdir.
Meselenin aşkla bir alakası yok. Birbiriyle uyumlu birbirini tamamlayan birbirine saygı, sevgi ve güven veren çiftler her türlü engeli aşabilir.(Not:Kimseyi değiştirmeye uğraşmayın zaman kaybı olur. Size saygısı olmayanla yola çıkmayın hayatınız ziyan olur)😉
Aşk dediğin şey kendi engel. Aşık insanlar da engelli, düşünme yetinizi engelliyor. O yüzden herhangi bir şeyi aşabileceğini sanmıyorum. En azından sağlıklı şekilde aşamazsınız.
Aşamaz. Büyüklüğü önemli
2 tarafta aşıksa ve aşkı her şeyden üstün tutuyolarsa belki bir ihtimal ama bencillik, yalan, güvensizlik varsa aşk bunları aşamaz.
Her ask engelleri aşar mi bilmem ama. Özgür ruhlu bir aşk, bir romanda anlatılan kahramanlık hikayeleri gibidir; cesurca adımlar atar, engelleri aşar.
Aşk engel tanımaz. Daha az önce Japonyada şişme bebeğine aşık olan birinin haberini okudum. Engelsiz bir şekilde her şeye aşık olabiliriz.
Tanır tabi
Hayatta aşktan çok daha aşık olunası kavramlar var
Ar, vefa, bağlılık, vatan, güvenlik, sadakat...
Aşkım gel tanır asker engeli açmaz yani aşar maşar diyorlar da o işi geçecekler insanlar çok zorda kaldım aşk falan dinlemez
Gerçekten canı gönülden seviyorsa uğruna canını verecek kadar engeller falan bahane Leyla ile Mecnun Ferhat ile şirin gibi
hemen hemen her engeli aşar diyelim bazı gerçekler var ki aşk da çaresiz kalır ama mantık ve orta yolu bulmak ek çareler olur engel aşmada
Ortada gerçek sevgi varsa aşılır.
Aşılmıyorsa gerçek sevgi değil menfaatlere göre şekil alan bir ilişkidir.
gönüller bir olsun Ferhat dağı boşuna delmemiş 😀
Aşk mı kaldı.. Ki assın birşeyleri.. İlk dalgada. Alabora oluyor herkes
Gerçek bir Aşk varsa iki tarafta da engel olmaz, ama sahte Aşkların yarı yolda mazotu biter.
Aşık olan aşar ama aşk hep tek taraflı olur
Tanır tabi her engeli de aşmaz.
Özellikle tek taraflı ise.
Aşk ise aşar. Sevgi, hoşlantı, arzu ise aşamaz
Karşılıklıysa evet ama tek taraflıysa bir tarafı yıpratır
Karşılıklı aşkın aşamayacağı engel yok ama aşk tek başına her engeli aşamaz.
Aşkla yapılan tüm güzellikleri ve savaşı kazanırsın yeter ki aşkın gerçek olsun
Aşk tabiki de her engeli aşar ama bunu karşılıklı iki insan arasında olmalı tek taraflı olmamalı zoru görünce yoluna bak dememeli insan sevdiğine beraber aşalım sorunları demeli ben mesela sevgilimden ayrıldım benle geleceğini göremediği için ayrıldı bahaneye bakar mısın beni aldatsa daha az canım yanardı
Gerçekten gerçek karşılıklı bir aşksa aşabilir engelleri
günün birinde biteceğini düşünürsek aşmaz tabiki ☺️
Bazı engelleri evet, bazı engelleri hayır 🤔
Aşk engel tanımaz, aşık olmadığı halde aşığım diyenlerin engeli çok oluyor.
Keşke aşabilseydi yürüme engelliyim diye fazlasıyla defa reddedildim
Her engeli aşamaz, aşk zamanla biten bir şey çünkü neyazık ki.
Aştığı görülmüştür. Lakin her engeli aşar mı bu aşkına göre değişir. 😃
Niye engel assin ask :) kimse kendini kandirmasin
Engel tanır evet. Özellikle kültür dediğimiz şey çok önemliymiş. 3 yıllık ilişkimi naptıysam devam ettiremedim. Bir kere öğrendiğin şeyler farklı oluyo ve napsan anlaşamıyosun. Bu yüzden evet aşk kültür engeli gibi birçok engel taşır.
Aşk diye bir şey varsa eğer iki taraf da bunu taşıyabiliyorsa her engel aşılır aksi halde küçük bir tepe bile dağ gelir karşıdakine.
Aşamaz, gerçekçi olmaktan başka çare yok maalesef. Can yakan hakikatler, mutluluk veren yalanlardan iyidir.
Aşk her engeli aşabilseydi aşk acısı olmazdı , insanlar ayrılmazdı. Soru net ama cevabı çok karmaşık.
Arada çıkar ve menfaat olmadığı sürece tek taraflı olmadığı sürece aşk her engeli aşar
Tanırmış...
Aşk karın doyurmuyormuş öyle dedi bana eski sevgili
Her engeli aşmaya yetmeyebilir ama kanımca pek çok engeli aşmaya yeter diye düşünüyorum
Hayır, aşk bile bir yere kadar. Bir yerden sonra bazı durumları aşk bile aşamaz.
aşk çok büyük değil çok küçük engellere takılır
Bazı hataların affı, bazı yolların dönüşü ve bazı sözlerin telafisi yoktur. Aşk her engeli aşmaz , aşk herşeyi affetmez
Tanır eş dost öyle böyle der sen kaldın ile kalırsın aşık olmak yürek ister adamlık ister herkese aşık olunmaz herkeste aşık olamaz
Bazı sevdiğin insanları arkada bırakacaksan buna cesaritin varsa o zaman aşkta her engeli aşabilirsin💗
O sadece masallarda olur. Gerçek işe çok daha açı...
Bu devirde daha sosyal medyadan vazgeçemiyorlar engeli nasil aşinlar?
Aşmıyor felsefe yapmayın. Karşına bazen öyle şeyler çıkıyor ki. Terk edip gitmek zorunda kalıyorsun.
İki tarafın sevgisi önemli. Tek taraflı hiç bir şey aşılmıyor…….,,,,,
Aşk her engeli aşabilir hayatta imkansız hiçbir şey yoktur ama o engeli aştığında önemli olan arkana baktığında uğruna geride bıraktığın yıktığın ya da yendiğin şeylerin buna değip değmemesi ya da aşkın buna değmesi