Giden gittiği yerde mutlu mu olsun yoksa dertten kahrolsun mu?

Acayip devrik bir soru ile karşınızdayım🤣🤣 sorunun temeli pikapta çalan Müslüm 😅
12 Eylül 2024
Giden gittiği yerde mutlu mu olsun yoksa dertten kahrolsun mu?

Acayip devrik bir soru ile karşınızdayım🤣🤣 sorunun temeli pikapta çalan Müslüm 😅
12 Eylül 2024
Ben kimsenin üzülmesini istemem giden gittiği yerde kalanlar kaldığı yerde mutlu olsun dünya hepimize yetecek kadar büyük
Mesela ayrıldıktan sonra çok üzülmüştüm kaderi kabullenmek ilk zamanlar çok zor olmuştu
Ve ayrıldığım kadın için yeni sulara yelken açma vakti gelmiş yeni bir hikayede bambaşka bir hayat yazılmıştı Allah öyle takdir etmiş öyle oldu
Sonra yeniden devam etmek için birkaç kez uğraşsam da olmadı sonra başkası ile evlendi hatta bir kız çocuğu olmuş şeker gibi Allah nazarlardan korusun
Bende dört seneden sonra ilk kez oğlumu gördüm tabiki şaşkınlık biraz duygusal birikimler ağlamama neden oldu biraz panik atağım debreşti
Neyse oğlumun ileriki yıllarda eğitimi veya gerekli işlerinde kolaylık olması için velayetini talep ettim sağolsun annesi de verdi
Tabiki çocuk sonsuza kadar benimle olamaz illaki annesini de özler anneannesini de veya üvey dede ve ebesini de bana göre çocuk yasaların verdiği kısıtlı bir zamana göre değil de bağımsız şekilde istediği zaman istediği yerde istediği kadar kalabilir
Sonuçta ben annesinin şefkatini veremem onun yerini asla dolduramam
Ama öz babası olarak şimdi zaman zaman tanışarak oğlumu sevip sevilerek öz babasının olduğunu bilerek büyümesini sağlayabilir ona olan babalık görevimi ve sorumluluklarımı imkanlarım derecesinde yerine getirebilirim
Sonuç olarak benim hikayemde bu şekilde o yüzden kimsenin üzülmesinin kimseye faydası olmaz
İnsanları rahat bırakmak kendi tercihlerine saygı duymak hayatlarına kendilerinin yön vermesine izin vermek gerekir
Asıl mutluluk ve en büyük erdem hayatta birgün kader yollarını ayırırsa bile sevdiğinin sevdiği ve istediği şekilde yaşaması için bazen sevdiğinin kaderine ve senden sonraki hayatına saygı duymak geleceğe ve kendi hayatına odaklanmaktır çünkü kısmetten öte kısmet yoktur.
Giden gittiği yerde Allahın laneti üzerine olsun 🤲
Amin🙏
yok daha ne büyü yap bide 😀
olmasa yaparim diyorsun cok sükür inanıyorsun yoksa kurbaga bacagi kertenkele gözü keci foku moku yemistik😀
😀😀
Mutlu olsun ben kimse üzgün olsun istemem
E olsun madem...
Herkes kalbi, vicdanı gibi olsun... hayatımda hiç büyük kötülük görmedim bilerek kimseyi üzmedim, beni kıran insanlar elbette oldu hayatımda üzen insanlar oldu ama onlar hakkında bile kötü düşünmüyorum ya giden gittiği yerde içinin iyiliği kadar iyilik görsün... yeri geldi beni uçuruma sürükleyeni uçurumdan kurtardığım oldu hiç kimse dönüp bana sen bilerek kendi isteğinle kötülük yaptın diyemez vicdanım o kadar rahat ki gerçekten...
Cevap
20Cevap
Evet benden giden bir daha bana gelmesin.. başına ne geliyorsa da gelsin.. benden uzak olsunlar yeterli benim için.
Bu sorunun cevabı, insanın yaşadığı duygulara ve o ilişkiye nasıl baktığına bağlı. Bazen, "gidenin mutlu olması" onun için en iyisi gibi gelir, çünkü hayatına devam edip kendi yolunu bulmuştur. Diğer yandan, "üzgün kalsın" diye düşünmek, belki içimizde hala bir şeylerin eksik kaldığını, tam kapanmadığını gösterir. Bence en güzeli, gidenin kendi yolunu bulmasını ve hayatına mutlu devam etmesini dilemek. Sonuçta, geçmişten ne kadar kopabilirsek, kendimiz için de o kadar ileriye bakabiliriz. Ama bazen insanın içinde bir "ufak bir pişmanlık duysun" isteği de kalabilir tabii, bu çok doğal.
O üzgün kalsın aile tanışması yapıp senle evlencem diyip umut bıraktı ablası istemedi diye seni kaçırcam evleniriz diyip yarım bıraktı ona üzgün kalmak yakışır ben evli ve cocugum dogucal bu ay o ise ahım tuttu nişandan döndü halen belar ve böyle de sürünsün
Nasıl gitmiş mesela, beni dağıtıp gitmişse perişan olsun 😄
Eden bulur...
Bulsun da bence. Bi sille yemeli
Giden gittiği yerde hak ettiğini bulur kalan da kendini
Afedersin ne b*k yerse yesin abla benden uzak dursun yeterli
Haksız yere bırakıp gittiyse, yüzüstü bırakıp gittiyse, zor zamanında bırakıp gittiyse, açıklama yapmadan gittiyse Sürünsün
Niye mutlu olsun 🤣 mutsuz olsun kahrından kıvransın
Mutlu olsun kimsenin mutsuz olmasını istemem ne olursa olsun
Benden uzakta dursunda mutlu olsun iserse ge**bersin. Bana haberi gelmesinde
Kal gittiğin yerde mutlu ol ya da yine git başkasının tahtına sahip ol benden geçti
İster mutlu, ister mutsuz kalsın beni bağlamıyor nötrüm.
Beni üzdüyse , neden , niçin mutlu olsun, Allahından bulsun 😄😄😄
Herkes mutlu olsun ya 3 günlük dünya insanlar uykularında ölüme yakalanıyor
hic umrum olmaz istiyorsa kına yaksin senden kurtuldum desin😀
bilmem ya bazen giden çok sevdiği için mecburiyetten gider
Seven gitmez
öyle deme bazen gerçekten gitmek zorunda kalıyorsun, yaşamayan anlamaz
giden gittikten sonra ne halde olduğuyla ilgilenmiyorum
Giden gittiği yerden kahru perişan olup geri dönsün ama bu defa döndüğünde kalanı bulamasınnnnnn 😒😒😒
Yarı yolda bırakan kahrolsun geçerli sebepleri olan mutlu olsun
Hayatımızdan güzel çıktıysa mutlu, kötü çıktıysa üzgün kalsın.
Kalbimi kırmışsa kırılsın.
Mutlu kalsin, kin tutmakla ugrasamam
Geri dönmesin hayatı boyunca mutlu kalsın
Beni özle isterim. Ben çok özle.
bıraktığını nasıl bıraktıysa giden de öyle kalsın.
Hiç mikimde değil biliyor musun shdhd
Herkes yerinde mutlu ve selamette olsun.
Ne hali varsa hayırlısı ile görsün.
Giden gebersin bence 😕
Mutlu olsun ki gitmesinin bir anlamı olsun
mutlu kalsin kimseye garezim yok ya
Giden gitmiştir yolu bahtı açık olsun
Bence mutlu olsun
Mutlu ve benden uzak olsun
Giden gittiği yerde seni arasın 🙂
Tabiki mutlu kalsın
Mutlu kalsın ya kimseler üzülmesin yine de.
Allahından bulsun, yorum yapmaya bile değmez.
Pek bir önemi yok mutlu olsun
Benden uzak olsun kimle ne yaparsa yapsin
Gittikten sonra pek mühim değil..
Gidenin nasıl olduğu beni ilgilendirmez
Ben 1 yilimi 7/24 saatimi verdim / onun insanlar la i lis kisi isi bitene kadar
Gittiyse ilgilenmiyorum demek naparsa yapsın
Mutluluklar tabi kii
bazilari mutlu olsun bazilari gebersin
Mutlu
Mutlu olsun tabii.
Mutlu.
Ne yasatiysa yasamasi dileğiyle herkesin.
Üzgün kalsın madem gitmiş
Bıraktığını arasın insallah😔🤧🤬
Üzgün kalsın
Hiç ilgili değilim Allah sağlık versin
Mutsuz olsun
Canı cehenneme 🤢
Evettttttttttttttttt
Üzgün olsun inşallah
Mutlu olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?