Eşlerin veya sevgililerin birbirlerinin giyimine karışıp karışmaması, çiftin ilişkisine ve birbirleriyle olan iletişimlerine bağlıdır. Bazı insanlar, giyinmenin kişisel bir tercih olduğunu ve bireyin kendini nasıl ifade etmek istediğiyle ilgili olduğunu savunur, bu yüzden müdahale etmek özgürlüğe ve bireyselliğe müdahale olarak görülebilir. Diğerleri ise, kıyafetlerin ilişkinin dış dünyaya yansıması olduğunu ve partnerlerin birbirlerine saygı çerçevesinde tavsiyelerde bulunabileceğini düşünür.
İdeal olan, bu konuda açık ve saygılı bir iletişim kurulmasıdır. Partnerin giyim tarzıyla ilgili bir endişe veya öneri varsa, bunu karşı tarafın kişisel alanına müdahale etmeden nazikçe dile getirmek ve karşılıklı anlayış sağlamak en sağlıklısı olur. Her iki taraf da birbirine saygı duyduğu sürece, giyimle ilgili karışmak yerine fikir alışverişi yapmak daha yapıcı olacaktır.
Bir rahatsızlık duyuluyorsa uygun dille sınırlar aşılmadan dile getirilir. Anlaşmazlığın sürmesi durumunda işin ucu ayrılığa kadar gidebilir. (çok sevdiğiniz, yıllarınızı verdiğiniz biri olduğunu düşünsenize ayrılmak ne zor olurdu :/ )
Açıkmış kapalıymış bu konulara girmiyorum bile, bunlar kişilerin kendi seçimleri, iki taraf için de uygunsa ister mini, transparan dekolte giyilir, isterse kara çarşafa bürünür peçe takar.
Sevgilim onun giyimine karışmama izin vermeden nerde naskl giyeceğini bilen biri olmalı. Sahilde bikini giymeyi, şehir içinde aşırı açık giymemeyi kendi kendine düşünmeli. Uzun lafın kısası giyimine karışmam, çünkü o şekilde giyen biriyle olmam, ne onun hayatını yaşamasını engellerim ne de kendi canımı sıkarım.
Sevgiliyken daha az, evlenip eş olunca daha fazla karışıp fikir vermeyi ve beğenmeyince açıkça belirtmeyi olması gereken doğal bir iletişim yöntemi olarak görüyorum ben. Zorlayıcı tarzda değil ama birbirlerine giyimlerine dair güzel tavsiyeler verebilirler.
Gönül ister ki tamamen %100 isteklerimize uyan birileriyle karşılaşalım ama bu bir ütopya kimisi kıyafet olarak anlaşamaz kimisi yemekte anlaşamaz ama orta yol bulunmalı belirli sınırlar çizilmeli. Çok da birbirimizi darlamamalıyız.
Karışmamalı. Ama öneri niteliğinde tavsiyeler vererek kombinin şu şekil olsa daha iyi durur gibi güzellikle sözler söylenebilir ama kısıtlama ve karışma, ilişkinin bitiş çizgisine yakınlaştırır. Dikkat etmek gerek.
Ben karışırım. Hayatında kimse yokken isterse giyinmesin beni alakadar etmez. Beni hayatına alıyorsa benim ne hissedeceğimi de düşünecek. Rahatsız olduğum bir şey yapılırsa rahatsız ederim net.