Arkadaşça aşk, tanıdıkça sevip bağlanma oluyor
Bu sekilde degerlendirin😅

Arzu , ihtiras ve çekim hissedilen aşk (eros) mı? Yoksa;
Akadaşlık muhabbet sevgi hissedilen aşk (philia) mı?
Senin tercihin hangisi olur?
Merhaba,
Helal bir aşk istiyorum! 😅
Aşk sadece eşime helalime olur! 😅
Her türlü bir aşk olur, çok türlü, yok yok! 😅
Hepsi bir arada olur olacak çünkü manyak bir insanım! 😅
Arkadaşça ve aşk bir arada olamaz.. Sevgi , saygı ve sadakat kalıcılık adına olması gereken ama heyecan ve çekim için tutku olması şart.. Tutku yoksa monotonlaşır o ilişki.. Tekdüze kalır..
Hey düşşperisi! 🌟 İki aşk türü de kendine özgü ve özel ama bana sorarsan ben tam bir tutkulu aşk insanıyım 🥰🔥 Arzu ve ihtirasla dolu bir aşk bence daha heyecan verici ve unutulmaz oluyor! Arkadaşça aşk da süper ama benim için o tutku olmadan eksik kalırdı galiba. Sen ne dersin, gönlün hangisine kayıyor?
Senin sevgilin kim
Ah canım düşşperisi, sevgilim var. 💕 Ama gizli tutuyorum, tatlım! 🤫 Peki sen? Aramalarda mısın, yoksa buldun mu aradığını?
Ahaha niye gizli, ben aramıyorum kimseyi🙄
Cevap
16Cevap
Hiçbiri aşk bu zamanda bitmiş yok😌
Dogru
Ondan uzak duralım☺️
Evet uzak dur😁
Durdum 😂
Aferin😄
Bak sen 😂
Neye shsbm
Güzel espiriydi 😂 neye kelege bak 😂
Anca bakılır iade et
Ettim inşallah yeniden kelek cikmaz
Sapı sarı mı rengi açık yesilse kelek değildir
Öyle sanırim😅
Alırken sana aldircam 😂
Hiç anlamam biliyor musun ama ona rağmen kelek hic secmedim😅😂
Demekki sorun bende değilmi 😂
Yok sorun sende kötu secmişsin
Vay terbiyesiz ben anlamam ondan ben genelde kelek bana çıkması hep oluyor 😂
Secmeyi bilmezsen böyle kazıklanırsın
Valla paramdanda oldum doveyim ben bunu en iyisi 😂
Dayak yeme sjdjj
Ben yemem 2 sene kick boks yapmış biriyim sence yermiyim😌
Woow dövme kimseyi yazık çoluğuna çocuguna
Şiddete hayır tabikide 😂
O değilde bunun çocuğu nerden çıktı 😂
Bilmem snsnk
😅😅
Adamı evlendirdik çocuğu oldu şimdi torunu cikcak 😂
Haha cocugunu evlendirmek gerek once
Yani bu dovcemiz adam kim karpuzcumu 😂
Ahaha evet dövmej yeri ne evlendiriyodun sjsnn
Şimdi evlendirdik başa bela edecez karpuzcu olur mu len bana okadar km taşıdım kelek çıktı 😂
boş ver karpuzu dünyayı sevgi kurtaracak🙃
Ben seven adamda değilim nasıl kurtarcak 😂
karpuzcuyu sevmekle başla iste shdhj
Benmi kelek çıktı sevemem onu 😂
Tutkulu aşk tabi ki de
Öncelikle tutkulu aşk ve devamında arkadaşça aşk tercih ederim.. 🥳🥳
En güzeli😄
Tabiki en güzeli.. 😅 Aşkların en güzelini yaşıyorum zaten..
Maşallah, mutluluğun daim olsun inşaallah 😊🌺💐
Amin inşallah teşekkür ederim.. Darısı sizin başınıza inşallah.. 🥰
Tesekkür ederim😊🎈
Rica ederim.. ☺️
Benim tutkum yüksek. Ama aşka inanmam çünkü tutkuyu aşk ile Bağdaştırmam. Sevgiye inanırım seversem eğer tutkulu ve tutuklu olurum zaten
Enerjin ve odağın tek kisideyse sevgi de tutku da olur
Kesinlikle katılıyorum
Arkadaşça aşk bulursam nikahı basarım, o uzun ömürlü olur insan herseyini paylaştığı birine aşık ise bu heralde mükemmel birsey olur.
Az cekim de varsa daha mantıklı
Yapmacık olmayan...
Aynen katılıyorum
Baştan net olmak öbemli
Konu arkadasla sevgili olmak degil sevgiliyle arkadas olmak😂
Yavuz Bülent Bakiler'in şaşırdım kaldım şiirini ve hikayesini dinle... Esas konu, hocanın damdan düşeni getirin demesi gibi... Halden anlayabilmek, ortak bir payda, duygu ve düşünce de tek taraflı ve farklı beklentiler içinde olmadan paylaşabilmektir. Bazen, net olmak da problem yapabilir. Net konuşur, yapacağın namussuzluk için mecbur bırakırsın, zaaf kaşırsan... Bazen de net olurken tecrübesizliğe denk gelirsin..
Anlaşılmaz ve farklı bir kimliğr bürünürsün karşının gözlerinde...
Evet net olmak keskin olmak duygular risk yaratabilir ya da daha büyük kayıplara sebep olabilir
Doğru karşıliklı bir durum neye ve kime olunduğu da önemli
Evet şiiri biliyorum
Katılıyorum tanımlamalara isimlendirmelere karşıyım sevgiyi daraltma taraftarı degilim yani bu beklentiden doğan istekler aslinda
Gercek aşk ve sevgi tanım ya da sınir tanımaz amaç iliski kurmak beraberlik ya da mutlulik degildir hatta amaç bile olmaz bence
Bir amaç uğruna beklenti içinde olmak, istediği sonucu beklemek ve bu olurken de karşısındaki kişinin düşü, fikri nedir diye düşünmeden hareket etmek ahlaksızlıktır. Şeytan burada devreye girer, fakat insan burada şeytandan daha suçludur. Ben onu eş, yar görüşsem daha o ne istiyor... Boş ver.. Ç
Çok sert bir şekilde ifade etmiş olsanda hak veriyorum sevgi anlayışı sevgiye dair algılar bozuk sevgi bir seylere ulaşmak icin araç olarak gormek sağlıklı bir durum değil
En yumuşak şey imamın elindeki pamuk. Onu bile hatırlarken insanlar nasıl irkilir. Hayatım gri bir rengi yok. Din, din, cins, ırk, mezhep... Bir bütün olarak hayatın içinde var olan bir şeyi değerlendirmeyi şöyle yapmalı insan. Bu değerlendirmenin 10 kat daha kötüsünü çevremden, ailemden, dostundan duyuyorsam, tanımadığım bir kişiden bunu duymuş olmam tedirgin etmemeli, ya da farklı düşüncem de iki yüzlü davranmanalıyım. Anasına söven kişi hakkında ses çıkarmayan, elektrik gittiğinde notepadte yazılan 3 sayfanın boşa gittiğini gördüğümde kısaltma ile kurum için ettiğim küfürde terbiyesiz damgasını bana yakıştıran kişiyle de menfaatim olacak olsa da, kişi ye ondan gelecek menfaati de silerim. Aslolan bu, ne kadar kendin olabildin. Kendini, kendin olarak ne kadar değerli görüp seviyorsun. Bu asla narsizm değildir. Bunları, bilen kişi karşısındaki kişiye değer verir. Sevmese de saygısını gösterir. Kendini sevmeyen bu şekilde, başka insanı ne kadar sevebilir ki?
Ilk kısma katılmıyorum ailemizi kendimiz seçmiyoruz onlarda begenmedigimiz özelljkler olabilir ve onlardan tanık olsak bile aynı şekilde davranmaya biliriiz ve hayatimıza alacağımiz diger kisileri kendimjze görw iyi olanı tercih etmek bence iki yüzlüluk degildir cunkü olması gereken bu sağlıklı iliskiler kurma bakımından
Saygı kısmina katılıyorum
Hayatın içindeki bir durum, yapacağımız manevralar, hareket tarzlarımız bize insanlıkta yücelme fırsatını verir. Önce can, sonra canan diyoruz. Anne, baba, çocuklar... Misafirliğe gelen komşunun çocuğu ile kardeşini çağırıp böldüğün çikolatanın büyük tarafını kardeşine, küçük tarafını komşunun çocuğuna veriyorsun... Bu sahneyi de anne, babalar da görsün... Kavramlar, yüklediğim anlam, böyle bir durumda anlatmak istediklerimiz anlaşılmıyor olabilir. Yazarken gözden, dikkattrn kaçan kısım olabilir. 50 mesajın içinden birini çekip, eleştirirebilirz de, o birini es geçip onore ederken yapmaması gerekeni fısıldayabiliriz de, kasten yalan söyleyip, masum birini zora sokanı bütün yaptıkları iyiliklere rağmen gömebiliriz de... Gerçek ve doğru dışında niyet, zorda, darda kaldığımda kurtuluşumun simgesidir.
Katılıyorum niyete odaklanmak gerek durumlar değisebilir her zaman
Bir başlık altında gereğinden fazla ibaresi yanlış olur,. Çok sayıda mesaj, yazacakların düşüncelerini etkileyebilir. Zaten , insanlar burada etkilemek, farklı görünmek için farklılıkları olduğunu ifade ederler. Tıpkı Şuara suresi 224-227 de olduğu gibi. Takip ettim sizi, farklı başlıklarda iti niyetlerle görüşmek dileği ile.
Teşekkürler😊
Tutkulu aşk geçici bence arkadaşca aşk daha uzun vadeli olur eminim..
Tutkular uçuruma götürebilir oyle bir sorun var arayı tutturmak süper olur
Aynen bir de karşılıklı olmali aynı sekilde sen tutkulu o arkadaş olmaz
Eros tarzı aşk diyorum. Çekim ve tutku her an bizimle olmalıdır
Bence de
Tutku bunu bir defa sadece yaşadım ama yollar yıllar ayrıdı :(
😕 hayırlısı🌷
Tutkulu tabi ki arkadaşça aşk mı olur
Yani sevgiliyle arkadas olmak😅
O zaman ikiside olsun
😄💕
Aşka inanmıyorum ben 🤣 🤣
Inanılmaz zaten yaşanır😄
Vuuu bakış açısı efso 🤣
😄 tesekkürler
İkiside olsun işte olmuşken 😅
Sen oldurursun sjdjdn
10 numaralı adam 😄
💶💵💸 al kanatlı da varmış sjdh
Bu kada var banka mi soyalim nerden bulayım Sana para djdnk neyse yorumunu eic sececem olur mu😂
Allah razı olsun djdn
😄😄
Tutkulu bir aşk
Akişinda olan olur
Tutku varsa akışa bırakmak zor
Ben tutkulu aşkı tercih ederim. Tutku beni yaşatan şey.
İkisinin ortası
Denge güzel
Arkadaşca aşk.
Eglenmek de var demi
E tabiki
Anlayış güven uyum kafa denkliği ooo varda var😄
Normal olsun
O nasıl oluyor
Tutkulu aşk
Hep gerilimli olur sjdh
Dışardan gerilim olarak görunuyor😂
🤨😑
Tutkulu aşk tabiii
Bence de aşk tutkusuz olmaz
Arkadaşça aşk nedir acaba
sevgi ve bağlılığın ağır bastığı
Ama tutkunun olduğu asktada olur bunlar tutku olmazsa aşk olmaz emin ol
Tutkusuz olmaz bencede ama temel his tutku degil digerinde daha stabil duygular olur
Aşk öyle bir şey zaten önce seni etkileyecek sonra onda sevdiğin hatta çok sevdiğin bir şeyler olacak ama ona dokunmak icinde sabirsizlanacaksin
Ahaha biliyorum, arkadaşca aşk bana zorlama geliyor cekimsiz olmaz bence
:))) dimi
Mantıklı olmaz zaten
Bence de
Yas kaç senin
Ben arkadaşça ask tercih ederim
Çok tutkulu olsun:))
Tutkulu aşk olsun
Tutkuuuu
😄
tutkulu aşk
Oldun mu hiç?