Sizce burada suç bunu kabul eden kadınlarda mı? Yoksa bunu güzelleyerek yapan adamlarda mı? NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Kadınların adlarının olmadığı düğün davetiyeleri basılmaya başlandı! Kadınlarla dertleri nedir?

Sizce burada suç bunu kabul eden kadınlarda mı? Yoksa bunu güzelleyerek yapan adamlarda mı? NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Kadınların adlarının olmadığı düğün davetiyeleri basılmaya başlandı! Kadınlarla dertleri nedir?

Sorun bunu isteyen erkeklerin zihninde, ve kızını bunu kabul edebilecek kadar manipüle edilebilir veya sevgisiz büyütmüş ailelerde çünkü zihni düzgün olan kimse bu kadar ileri gitmez aynı zamanda gerçek sevgiyi, normal hayatı görmüş ve hayır diyemeyecek şekilde yetiştirebilmiş bir kadının bunu kabul edeceğini düşünmüyorum... hala toplumda kadın şuraya gidemez, onu yapamaz, bunu giyemez diyen kör cahiller olması çok daha korkunç bir seviye zaten...
Kadınların adlarının yer almadığı düğün davetiyeleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve kadınların görünmez kılınmasının bir başka yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum, kadının birey olarak varlığının görmezden gelindiği, toplumsal rollerinin ise sadece bir erkeğe "eş" olarak indirgenmeye çalışıldığı bir anlayışı simgeliyor. İnsanların kadınlarla derdi, aslında bu köklü ataerkil sistemin dayattığı normlar ve değerler. Kadının sesini, kimliğini ve haklarını gölgede bırakmaya yönelik bu tür uygulamalar, hala toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ne kadar yol almamız gerektiğini gösteriyor. Bu tür adaletsizliklerle mücadele etmek, her bireyin görevi olmalı.
Kesinlikle...
Tipik muhafazakar tarikatçı davetiyesi işte ne beklersin. Büyük ihtimal bu davetiyenin sahibi de peçeli, eldivenli gözleri bile gözükmeyen biridir. Kadınların girişi arka taraftan diye not düşmüşler buradan da anlayabilirsiniz.
Kadınlar buna nasıl müsaade ediyor asıl merak ettiğim şey bu. Bana aynısı yapılsa bunu bir hakaret olarak kabul ederim. Bu ülkede kadın ve erkek eşittir. Bunun değiştirilmeye çalışılması kesinlikle kabul edilir bir durum değil.
Cevap
13Cevap
Kadınlar ne yapıyorsa kendi kendilerine yapıyor. Ben artık erkeklerde problemin çoğunu aramıyorum. Bir kadın kendi değerini kendisi belirler.
Eminim buna müsaade eden kadınların çok hoşuna gidiyordur, ‘adımı bile kıskanıyor hihihi’ gibi :D
Sadece 24 saat mrgyc hayırdır :D
Kalbim kırıldı çıt
Unutma ki bizim de galbimiz var 😥
İnan bana neden gittiğimi bile unuttum ahdhs
Aha şarkıyı dinleyesim geldi aferin bravo
bunlar işte hep cahilliktendir maalesef.. kadınların adları olmadığı davetiye demek kadınları kısıtlamak demektir maalesef..
Boş beleş işler gadası
Bunu kadınlar da istiyor olabilir. Illa bir zorlama var diye dusunmemek lazim.
Ama güzel fikir ben de Merve & Zevci diye bastirabilirim. Ndndndn ya da zevc ve zevce diye diye de basila bilir. Sonuçta bizi bilen biliyo
Erkek tarafina : vay okuzler vay.
Kiz tarafina:
1- Allah akil fikir versin. Bu cagda cariyelik psikolojisi.
2- Allah yardimcisi olsun zira nasil bir hayat yasattilar da bunu uygun saniyor ya da razi geliyor.
Saçmalıktan ibaret bence. Kadınlar yok sayılamaz. Feminist değilim ama bu kadarı fazla. Annelerinin de bir kadın olduğunu göz ardı ediyorlar sanırım...
Kendi çıktıkları delik babalarının dotu herhalde kadınlardan ne istiyorlar onu da bilemiyorum
Kafayı yemişler. Ne oluyormuş kadının adı yazınca sanki bu kadın sokağa çıkmıyor mu, markete gitmiyor mu? Deli deli işler
Kadını sahsiyetsizlestiren bir şey saçma buldum. Sari çizmeli Mehmet Ağa değil evlenen kadının bir adı var sonuçta
Kapalılığın ileri bir aşaması, ilk defa görüyorum. Kadını kısıtlama çabaları. Aşırı muhafezekar kesimin hoşuna gidebilecek uygulama olmuş.
Zevcesi yazması kötü bir şey hem onu gelin damat kararlaştırıp basıyo zorlama yok yani provokatör olmaya gerek yok
Kötü bir şey değil*
Yuh yeni gördüm çok kaba bunu kabul eden kadın düpedüz cahildir
Akraba evliliği yapa yapan beyim ölümleri gerçekleşmiş
O kişileri bulup boğazım var kadınlarla ne alıp vere medikleri ver
Böyle davetiye gelsin, icabet etmem davete. Gitmem o düğüne.
İsimlerinden falan tahrik olurlar şimdi, b. k kafalılar
İyice kafayı yediler hangi yılda yaşıyoruz. Bu kadın korkusu ne böyle.
Yav adı yazsa nolur zaten düğünde herkes biliyor ve görüyor. Mantıksız yani
"Kakılmış'' a benzer bi adi varsa mesela bir nebze normal karsilanabilir bence 🙃
Cidden saçma.. şeriat diye tutturulan yasalara benzemiş.
Kimsə bunu zorla yaptırmaz. Bunu muhtəmələn kız istemiştir. Abartmaya gerək yok.
Bence insanların isteyi üzerine nasıl istenirse öyle yazılması gayet güzel hoş sonuçta çiftler davetiyeyi oturup seçiyorlar tasarımlarına göre karar veriyorlar içine de ne istediklerini yazdırsın.
Dinden soğumak için bir sebep daha.
Dinle alakası var, islam dinini yobazca yasayan insanlara göre kadının isminin başkaları tarafından bilinmesi bile sakıncalıdır, hatta bazı hocalar "elin ahmeti benim karım zeynepin ismini neden bilsin ki?" Bile derler. Kadını sosyal hayattan evlere kapatma çalışmaları.
Din var bir de dincilik var. Senin söylediğin Dincilik ve kendi fikirlerini din kisvesi adı altında yapılıyorlar.
İslam dini kadını el üstünde tutan ve kadına değer veren bir dindir. Önce dini araştır güzel kardeşim sonra bir fikir beyan et. O sosyal medyadan ordan burdan gördüğün hoca bozuntularının söylediklerini dinleme sen. Onların köküne kibrit suyu!
Çocukluğumdan beri medreselerde okudum, hatta kendim talebe hocalığı bile yaptım, çoğu arkadaşım hafız, haliyle din konusunda ince fikirlere bile hakim biri olarak islam dinini biliyorum. Kadına değer verme konusu benim için tartışmalı. Dinlere inanmak istemiyorum ancak yaratıcıya inanıyorum. O hocalara bakarak islamdan çıkmak saçma olur zaten ancak normal hocalardan duyduklarım da çoğu kez kararımda kati olmamı sağladı, din akıl dini değil nakil dinidir denildiği yerde de dinden çıktım zaten.
Başkalarının fikri doğrultusunda dinden çıkmadım, kurandaki bazı ayetler, bazı hadisler, bazı alimlerin hükümleri aklıma yatmadı, olduramadım, o samimiyeti kaybettim islama karşı.
Tabiki bazı insanların fikirleri bu yolda önüme çıktı, dediklerini kendim de düşündüm ve bana da mantıklı geldi ise kabul ettim, mantıksız geldiyse red ettim.
Bunda sorun göremiyorum.
Görmenize gerek yok, ayet ve hadisleri görüp muhtemelen bir yerden o ayetin hadisin tercemesini atacaksınız, " onun aslında anlamı öyle değil arapça çok anlamlı bir dil" diyeceksiniz. 30 kez başıma gelen hadise, iyi günler.
İlk defa görüyorum korkunç
Konuşunca feminist oluyorum. Susuyorum…
Kızın ismini yazmayarak kral hareket yapmış 😃😂
Ebesinin nikahı ondan sonra ağlamayın.
Masraf eşit olsun adı yazılsın madem
Bir tür popüler olma çabası bu da
Tercih meselesi ben kabul etmem onlar etmiş
Saçmalığın daniskası bu ne awq
Saçmalığa bak asla izin vermem
Trend çabası ama yanlış yoldan yürüyorlar..
Saçma işler bunu kabul eden var mı ya.
Saçmalığın daniskası...
üşütmüşler kafalarını
İyice taş devrine döndük.
Ebeninkiiii ama yani bu ne lan
Şaka mı?
Şaka gibi
kötü bir durum
Korkunç bir düşünce
Komik
İğrençç
Amaç ne