Çocukluk arkadaşıyla buluştu habersiz.. ilişkinin başında... Yanında erkek arkadaşları da varmış gerci ama durum hoşuma gitmedi. Ve söyledim bunu. Sonra bana söylenmeye basladi sanki ben birileriyle konusuyormusum imajı çizdi ve instagram hesabıma saldırdı. Halbuki kimseyle konuştuğum falan yok bu arada. Ben biraz düşüneceğim dedim bir kaç hafta bunla konuşmadım. Bugün ta ki hesabındaki bi kız beni stalklayana kadar... onda da hesap sormadım sadece ekran görüntüsü attım. "Her şeyi geç unut kapat. Daha genel bir şeyden söz ediyorum. Aramızdaki iletişimsizlik ve habersizlik.. Dışardan gelebilecek her türlü müdahaleye karşı çok zayıf bi iliski profili ciziyor gözümde.. Günlerce konuşmadık farkında mısın.. Sorumluluk duygusu hissetmiyorsun bana karşı" dedim.. en son da iste bana bi insan kendine bakmalı gibi bisi söyledi. Ben buna ne cevap vereyim?
Bence seninle olmadan önce arkadaşları ile takılan birini daraltma bu adamı çıkmadan ya da evlenmeden önce bu halini bilip alıyorsunuz sonra değiştirip robot gibi peşinizde koşmayı planlıyor ya da bunu baştan kabul edip sonra etmiyorsunuz. Erkekler doğaldır her konuda basit çözümcü düşünür kadın ise işi zorlaştırır bunun çözümü yok ama özellikle erkek doğasında ne ise o dur! Ömür boyu da öyle gider birsiniz riye hiçbir şeyi olmayacak değil adamın sonuçta bunaltma kavga etme gerek yok bu durumda birbirinizi yersiniz yoksa...
Kendi hareketlerini çıklayıp açıklayıp senin kendini ifade etmene fırsat bırakmayacak kadar armudun sapı üzümün çöpü diye hata bulacak, sonra bir tartışmada ben çok çabalıyorum diye seni zan altında bırakacak. Kendine saygın kalmadıysa ayrıl derim...
Manipüle gibi. Sana saldırarak kendini temize çıkarıyor. Şunu şunu yaptım sonra bana hesap sorarsa da böyle diyip işin içinden sıyrılırım düşüncesi. Hiç bir şey deme önüne bak derim
Bu çok karmaşık bir durum, gerçekten. Öncelikle, bu şekilde hissetmen çok doğal. Kim olsa aynı şeyleri düşünürdü. Senin yapmak istediğin, ona güvenmek ve ilişkinizin sağlam temellerde yükseldiğinden emin olmak, değil mi?
Bu noktada sakin kalmak önemli. Ona dürüst ve açık ol. "Bak, gerçekten önemsiyorum seni ve aramızdaki iletişim çok önemli benim için. Birbirimizi anlamaya çalışarak çözebiliriz ancak. İkimiz de kendimize zaman ayırmalı ve düşünceli olmalıyız." diyebilirsin. Sevgiyse temelde, her şeyi yoluna koyabilirsiniz. 💓