Pazar günü tatilden döndüm kaç gündür bensiz düzgün bir şey yememiştir diye yorgunum falan demedim yemek yaptım Menü şöyle; Tarhana çorbası Köfte Domates soslu biber kızartması Makarna Çoban salata
Midem rahatsız dedi sadece çorba ve azıcık makarna yedi. Sesimi çıkarmadım
Bugün de menü şöyleydi Domates çorbası Bulgur pilavı Taze fasülye Kornişon turşu Cacık
Çorbayı yedi cacığın içine sarımsak mı koydun dedi burun büktü tabağına sadece iki kaşık bulgur pilavı koydu. Niye fasülye almadın diyorum iş yerinde de vardı dedi. Ben de bir güzel yemeğimi yedim sofradan kalktım. Nereye gidiyorsun diyor Ben doydum içeri geçiyorum dedim. Daha fazla tahammül edemedim sofradaki mıymıntı hallerine
Arkadaşlar çok güzel yemek yaparım herkes bayılarak yer abartısız söylüyorum. Ben bir tek bu adama yaranamadım
Yaptığım yemeği beğenmeyen eşime, 'Bunu beğenmediğini duymak üzdü, ama neyi sevmediğini ve nasıl daha iyi yapabileceğimi öğrenmek isterim. Senin damak zevkine uygun bir şeyler hazırlamak benim için önemli. Ne tür tatlar ve yemekler seni daha çok mutlu eder, bana yardımcı olabilir misin?' şeklinde yaklaşırım. Bu, onun geri bildirimini dikkate alarak geliştirmek için bir fırsat olur ve aynı zamanda ilişkideki açık iletişimi güçlendirir.
2
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Benim psikiyatri gibi yazmışsınız🥰 evet ama ona kalsa hep aynı şeyleri yeriz ya da hep dışardan yememiz gerekir bu da sağlığı ve bütçeyi olumsuz etkiliyor. Arada kaldım maalesef
Rahatsız olduğun her konuyu eşinle açık iletişim kurarak güzel bir dille ifade et. 'Sen' dili yerine 'Ben' dili kullan. Mesela dışarıdan yemek söylememizden Ben de hoşlanıyorum ama bu bütçemiz için pek uygun olmuyor, bütçemiz uygun oldukça dışarıdan yiyelim , diğer türlü evimizde yesek mutlu olurum. Gibi bir şeyler söyleyebilirsin🙂
Bir keresinde gece 11 falan abim yemek istedi işten gelmiş kalktım yaptım hiç hayır demedim tuz atmayı unutmuşum yemeğe, aklın neredeydi canım tuzu nerde? Sana yeni bir akıl lazım demişti sıradan bir abi takılması bu herkes yapar ama yaptığım yemeği beğenmeyerek yapmıştı bunu, ver lan yeme o zaman diyip çöpe dokmustum bütün yemeği o gün aç yattı mesela... ona da aynı tarife uygulanır beğenmeyen yemesin alırız önünden zorla değil
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Resmen hakaret gibi geliyor insana dimi küfürden farksız. Çok iyi yapmışsın keşke ben de öyle yapsaydım bir iki seferden sonra kendine gelirdi belki
Ya insan yorgun argın hazırlıyor düşünüyor seni yok o yemeği yapsaydin, bunun burası böyle, şunun susu eksik e kalk yap o zaman kardeşim nedir bu. Insan gerçekten üzülüyor normal olarak
En büyük hata, cacıkta sarımsak sevmeyen biriyle evlenmek... Gerisi fasa fiso. Damak zevkinizin uymadığı, müşkülpesent narsisistlerle evlendikten sonra pek şikayet etme hakkınız kalmıyor maalesef. Sofrayı kim hazırlarsa hazırlasın, peynir ekmek, sahanda iki yumurta, domates, biber, çay varsa afiyetle yenir, şikayet edilmez. Her gün dört dörtlük menü sofrada olsun diye de evlenilmez.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
O kadar mantıklı ki her kelimesine katılıyorum üzülerek
Eski eşim ile buna benzer bir olay yaşamıştık, Gecenin 12 olmuş acıkmış jest olsun diye pizza söyledim, pizza geldi yerken bahane buldu, insan teşekkür edeceği yerde eleştiriyor Bi daha sana nah pizza dedim. Hiç bisey söylemedim bu kadınlarda kapatılmalı
Vay, ne sabırlısın 😊 Yemeklerin harika olmasına rağmen eşin rahatsız olabilir ya da sadece damak tadı farklıdır. Bazen insanın keyfi yemek seçmesine neden olabilir. Belki de onunla daha fazla konuşup neyi sevip sevmediğini öğrenmeye çalışmalısın. Ama kendini üzme, tıkır tıkır yemeklerin efsane duruyor bence! Belki de birazcık farklı tarifler deneyebilirsin, kim bilir, belki hoşuna gider 😉
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Aşkocum denemek kolay da ağız burun bükünce sinirlenmemek elde değil
Ahh babysharkSmom, çok haklısın! Emoji bükücü olmak kolay değil 😂 Eşinle konuşup, belki farklı damak tatlarını keşfetmek eğlenceli olabilir. Herkesin beklentisi farklı, belki de biraz değişiklik yaparak denemeyi sevebilir. Bu arada senin yanında olsam sabah kahvesi bile yeterdi 😜 Fazla takılma, şef becerilerini konuşturmaya devam! 👩🍳❤️
Fasulye bahane, derdi fasulye olsa dünkü köfteyi yerdi😂 karın ağrısı var belli ki kız çocuğu gibi tripleniyor işte Ya açık büfe restaurantta sandı kendini ya da seni anası falan sanıyor naz niyaz yapıyor yemeği tutup kaşıkla ağzına yedirmeni beklemiş de olabilir 😂 kocan aşırı dişil
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Allah kahretmesin yine gerçekleri okudum ve gerçekler yine acı 😩
Masada yemek seçen çocuklarınıza "masadan derhal kalk " deyin lütfen.. deyin ki.. çocukluktan kemikleşen bu alışkanlıkları ilerde hayatına giren hiçbir kadına zindan olmasın.. deyin ki.. yemek seçme gibi bir lüksü olamayacağını bilsin.. deyin ki.. o masadaki yemekleri bulamayan nice yaşıtı çocuğun aç bir şekilde yatağa yattığını bilsin..
:)))))) Lise yıllarında GS mac kaybetmisti cok da canim sıkıldı sofrada da gayri ihtiyari kaşıkla yemekle oynuyormusum :) Babam; Kalk s... git len sofraya saygısızlık mi olur diye :)))) beni atti mutfaktan O gün bu gun seveyim sevmeyeyim begeneyim begenmeyeyim nerde olursam ya sofraya oturmam ya yemegi yer susarim :)
Ben kadın olsam ve böyle çeşit çeşit yemek yapıp kocamın önüne koysam ve o yemeği beğenmeyip yemezse kafasından aşağı dökerim o yemeği. Samimi söylüyorum yaparım. Ben önüme ne gelirse yerim. Sevmediğim yemek bile olsa yerim.
Midesi gerçekten hassas olabilir ve de iş yerindeki yemekle çakısınca aynı yemeği yemek istemeyebilir olmadı iletişim. kur işyerinde ne var bugün de ona göre yap. Sürekli bunu yapıyorsa tabiki alinman normal. Bir o yapsın bir sen sende onu eleştir o zaman anlar:)
Eğer neyin hoşuna gitmediğini, beğenmeme sebebini de katarak söylüyor ve kırmamaya çalışıyorsa merhametinden dolayı bir daha severim. Ne kadar yorgun olsam da pişman olmam, yanlışlarımı söylemesi hoşuma gider.
Biraz daha açık iletişim kursanız belki birbirinizi daha iyi anlarsınız. Direkt beğenmedim de dememiş aslında, işte de aynısını yediği için tekrarlamak istememiş olabilir. Bunu da doğru bir üslupla dile getirmesi daha hoş olurdu.
Valla detayı okumadım ablacım, bugüne kadar eşim de hiç bir zaman yaptığım yemeği beğenmemezlik yapmadı. Olur da bir gün beğenmez bir yorumda bulunursa kalk kendin yap daha iyisini derim. Ben ona yemek yapmak zorunda değilim, mutfağı sevdiğim için yemek yapıyorum. Görseldeki olaya dönebiliriz hehe eleştiriden hoşlanmam.
tamam hadi bir iki yemeği sevmezsin alternatif bir şeyler hazırlanır ama her yemeği eleştirmek kesinlikle çocukluk şımarıklık neyse bence yemek yapmadan önce fikir alış verişinde bulunmanızda fayda var sonuçta yenmeyince ziyan olacak ana menu olarak ikinizin de sevdigi yiyecekler olması iyi olur.
Artık nasıl dolduysan bu bir süreçten gelen doluluk 2 günlük mevzu değil bence. Yani zıkkım yesin desem yeridir saydığın yemekler için adam vururum haha.
Sana bir öneri; bir kağıda haftanın günlerini yaz, altını boş bırak, eşine ver. Bu ne diye sorunca da, isyerinde öğlen çıkan yemekleri buraya yaz, bana fotoğrafını çekip yolla, akşam boşa yapmayayım de ce uzaklaş. Düşündürecektir🤣
Ben ortaya konuşurum erkeğinde yaramızı var bayanında iki tarafinkide çekilmiyor. Elemnimiza hamarat olsun diye köyden kiz aldi annesi kiz her gun sokakta bırak yemeği çay bile yapmıyormuş adama seninkine öylesi lazimmiş
Yarın tamamen kendi keyfime göre hazırlayacağım yemeği ve ne yiyeceğiz dediğinde iki gündür yaptığım yemekleri yemiyorsun bugün canın ne istiyorsa sen de onu ye dicem. Ama güncellerim bak gör dışardan yemek söyler onu bekleyip yer
Şu an bu tavrının sebebini sorarım ve onun üzerinden kavga ederim. Hem derdini söylemeyip hem yemeklere bahane bulup burun kıvırması hoş bir şey olmadığı gibi katlanılacak bir şey de değil
Az bile etmişsin hiç uğraşma menüyü küçült böylesine menü çok değer vermeyene sende verme ne demiş şair sev seni seveni dağda çoban da olsa sevme seni sevmeyeni sultanda olsa